Když něco nevím, tak se zeptám

Založil Hacislav, 14.05.2014, 01:15:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

yoshimaka

Citace od: Petronel kdy 10.10.2022, 06:55:37Teď jde o díl


Nemá někdo řešení čím ten dílek trochu "zasvinit" aby se ty části tak volně neohýbaly?  >:D  :laugh:

Pokud jde jen o tohleto, tak jako ideální se mi jeví mikrokapička lepicí tyčinky, které se používají do tavných pistolí. A hodně šikovné ruce.. Zafixuje a v případě potřeby jde většinou bez trvalých následků odstranit.
Lust och fägring stor

peter

Citace od: Petronel kdy 10.10.2022, 06:55:37Nemá někdo řešení čím ten dílek trochu "zasvinit" aby se ty části tak volně neohýbaly?  >:D  :laugh:

Já používám cukrovou vodu. Tedy v malém hrníčku rozmíchám třeba kávovou lžičku cukru moučka, až do úplného rozpuštění a potom do tohoto roztoku daný kousek dílku namočím, nebo místo přetři štětcem.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

milanv

Citace od: Petronel kdy 10.10.2022, 06:55:37Teď jde o díl

zapojený do plate handle.
S clipem jsou potíže pořád, na jeho tuhost nelze vůbec spoléhat, někdy jde volněji, jindy ne, záleží na vlhkosti, fázi měsíce... A když si zkusíš pomoct "zasviněním", přestane ti to náhodně fungovat v náhodný okamžik, tj. podle Murphyho zákonů před výstavou, kdy zjistíš, jak moc uvnitř nepřístupný ten spoj je :)

Vím, že se ti do toho nebude chtít, ale navrhuju to předělat rovnou, malý nápad přikládám, i když je mi jasné, že jsem se nemohl trefit takhle naslepo do tvých potřeb - jen tak nápad:

packa.png
Pán na Žlutém hradě

Petronel

Citace od: peter kdy 10.10.2022, 09:26:45Já používám cukrovou vodu. Tedy v malém hrníčku rozmíchám třeba kávovou lžičku cukru moučka, až do úplného rozpuštění a potom do tohoto roztoku daný kousek dílku namočím, nebo místo přetři štětcem.
Peter díky moc! Konečně někdo se stejnou zkušeností. >:D Namíchám roztok.

MilanV: taky děkuji, ale jak jsem již uváděl, ne vždy jdou použít jiné dílky. Toto je ten případ. Takže jsem hledal všeobecné řešení na všechny případy. Zkusím tu cukrovou vodu  ;)

Mám to na takového děsivého podmořského "mazlika". Bude k vidění v Olomouci. >:D

milanv

No já ti nevím, cukrová voda v moři dlouho nevydrží, ale jak myslíš :)
Mrzí mě, že to v Olomouci neuvidím, udělej mi pořádné fotky!
Pán na Žlutém hradě

Colonel32

Která barevná varianta je nejlepší?

tomas.

Citace od: Colonel32 kdy 12.10.2022, 22:33:47Která barevná varianta je nejlepší?
2. řada odshora

poMOCník


milanv

Nevíte prosím někdo, jak se na BL dá hledat opačně než Color guide? Tj. začít kategorií a v ní najít, dílky jakých všech barev v ní jsou.

No a proč to chci: hledám co nejtmavší hlavičku Friends s nějakým relativně neutrálním výrazem. Já našel jen naslepo, že existuje jedna jako černá, ale ve skutečnosti má na sobě namalovaný světle zelený obličej. Jaká je jiná co nejtmavší a byl byste někdo ochotný mi ji půjčit  do Ladovské vesničky, prosím?
Pán na Žlutém hradě

Colonel32

https://www.bricklink.com/catalogList.asp?pg=1&catString=914&catType=P

Mám pocit, že nejblíž dotazu má tohle. Je to prostě přehled všech friends hlaviček. Akorát holt člověk musí doufat, že některý výraz nemá více různých barevných variant.

Pool

Já občas používám na vyhledávání i brickset, zkus jestli by ti nepomohl, dá se tam filtrovat dle barev a jiných věcí.

Jinak bych ti mohl klidně dát tuhle hlavičku, ale má na obličeji nějaké modré tetování či co to je.
https://brickset.com/parts/6136685/mini-doll-head-male-1-no-10

Jinak brickset má super přehled barev, ale jen škoda, že už to roky neaktualizoval :(
https://brickset.com/colours

milanv

Díky za odpovědi. Na BL už jsem hledal, na bricksetu mi to ukazuje nějak méně dílů a na rebrickable jsem taky nenašel, jak vytáhnout tabulku barev vybrané kategorie.

taky díky za nabídku, ale ta nugátová je relativně světlá, chtěl bych nějakou DBG, Dark Brown nebo alespoň Reddish Brown.
Ale je to jenom "kdyby", není to klíčová součástka :)
Pán na Žlutém hradě

Kanak

Máte někdo vybalenou tuto deku? Potřeboval bych zjistit rozměry (nepodařilo se mi to vypátrat).deka.jpg

milanv

To je zajímavé, nikde jsem to nebyl schopný najít, on se to každý snaží prodat ještě zabalené, takže ani neví, co je uvnitř- prostě MISB :)

Ale našel jsem deku z minulého roku, a ta má uvedené rozměry 127 x 152,4 cm.
Pán na Žlutém hradě

Kanak

Citace od: milanv kdy 09.11.2022, 22:06:18To je zajímavé, nikde jsem to nebyl schopný najít, on se to každý snaží prodat ještě zabalené, takže ani neví, co je uvnitř- prostě MISB :)

Ale našel jsem deku z minulého roku, a ta má uvedené rozměry 127 x 152,4 cm.

Popravdě já to chci také prodat. Nakoupil jsem nějaké dílky a prodejem deky bych si je rád trošku zlevnil.

milanv

Citace od: Kanak kdy 10.11.2022, 08:21:16Popravdě já to chci také prodat. Nakoupil jsem nějaké dílky a prodejem deky bych si je rád trošku zlevnil.
Tak to je potom v pořádku, MISB je MISB - kupující nemá vidět, co je uvnitř, kupuje pocit neotevřené krabice :D :D V tomto případě teda igelitu.
Pán na Žlutém hradě

ditetemnaporad

#1126
Citace od: Kanak kdy 10.11.2022, 08:21:16Popravdě já to chci také prodat. Nakoupil jsem nějaké dílky a prodejem deky bych si je rád trošku zlevnil.

Deku si nech, je super 8) Náhodou mám dvě :P deky z minulého roku a obě využívám. Kvalitativně mi přijdou dostatečné. Příjemné na dotek a velmi hřejivé. Rozměr ideální pro dítě, pro dospělého je malá. Barvu nepouští, chlup výjimečně. Jediné, co barví jako čert, je ta stuha, kterou byla deka svázána.

Rozměr nové deky se mi také nepodařilo nikde najít. Ani u obchodníků, ani v diskuzích. Ale z videa vypadá stejně jako ta stará. Každopádně, je zajímavé, že jsi ji získal s nákupem dílků, a to i přes to, že u akce mají napsané, že "Do této akce se nezapočítávají objednávky Pick a Brick (standardní dílky).". Zkoušel jsem to nanečisto a opravdu to jde.

Na Aukru je jedna k mání za momentálních 1200 Kč se 4mi příhozy. Docela šílené. To je sleva cca 25% z požadovaných 5210 Kč. Plus 5 % sleva za VIP účet a k nákupu polybag 40512. To už se vážně vyplatí koupit na oficiálním shopu, pokud ji někdo tolik chce. A nebo na Bricklinku za cca 850 Kč s dopravou.   :o

Kanak

Tak už se to objevuje na internetu. Prý mám rozměry jako ta loňská.

milanv

Přemýšlím o prostěradle s tradičními výstupky alias study :)
Pán na Žlutém hradě

ditetemnaporad

Citace od: milanv kdy 10.11.2022, 13:51:31Přemýšlím o prostěradle s tradičními výstupky alias study :)
Po svatbě docela brzo  >:D

milanv

Říkám, že pro sebe? Samozřejmě pro sběratele!  >:D
Pán na Žlutém hradě

cetonia25

Jak to chodí s využitými kódy na slevu/promo set na zrušené objednávce na Lego.com ? Vrátí mi alespoň body, nebo ani to ne?

skywalker007

Citace od: cetonia25 kdy 25.11.2022, 16:23:22Jak to chodí s využitými kódy na slevu/promo set na zrušené objednávce na Lego.com ? Vrátí mi alespoň body, nebo ani to ne?

Vrátí ti body nebo pošlou nový kód, záleží co budeš chtít a v případě promosetu, jestli je dostupný. Je potřeba jim ale zavolat/napsat, sami od sebe to nijak neřeší.

Colonel32


racco42


Colonel32


Colonel32

#1136
Citace od: Colonel32 kdy 26.09.2022, 19:49:28Máte někdo zkušenost (ať už reálnou nebo teoretickou) s konverzí zeleného krokodýla ze setu 7898 na 9V (případně novější varinty PF, PU)?

Základní problém je integrovaná train base o délce 30 studů, což je délka která se jinde neobjevuje.

Tak jsem zkusil dvě různé varianty. Brickbuilt trainbase a Trainbase 6x28 s rozšířenými čely. Obě varianty mají své mouchy. První varianta znamená, že celá lokomotiva sedí o jeden plate výše. Druhá varianta znamená, že světlomety na bocích musely být podloženy černými plate 1x3, protože jinak by rozšíření čel nedrželo. Současně bylo potřeba mírně modifikovat podvozky (posunout nárazníky dopředu), protože jinak by se podvozky neotáčely. A to s sebou ponese další problém, tedy že bude potřeba postavit užší imitaci batteryboxu. 

A stále se nemůžu rozhodnout, která varianta je menší zlo.

Fricoolinek

Šla by 60295 teoreticky (dlouhodobě) umístit do malého uzavřeného akvária plného destilované vody?



fulda

Pokud se nepletu, lego je Akrylonitrilbutadienstyren (zkratka ABS). Dělají se z něj třeba outdoorové hrnky.

Ta voda ani nemusí být destilovaná. Jenom nesmí obsahovat líh, to by ti zejména průhledné dílky vykřehly a začaly se rozkládat. Nebo spíš rozpadat na písek.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

MLT

Citace od: Fricoolinek kdy 04.12.2022, 20:03:20Šla by 60295 teoreticky (dlouhodobě) umístit do malého uzavřeného akvária plného destilované vody?




Já jen zmíním, že LEGO "plave" a pokud to nebudeš mít něčím pořádně zatíženo, bude ti to plavat, hýbat se, "levitovat".... zkus nejprve něco menšího nebo pár kostiček a uvidíš, co se bude dít