On-Line recenze 7240 Hasičská stanice

Založil Police collector, 15.02.2005, 14:56:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Police collector

Tak jsem si dnes koupil svou úplně první hasičárnu. Na rozdíl od policejní stanice jsem nikdy hasičskou základnu neměl. A jaké je ?  Inu, trochu juniorized, ale to je již u LEGA normální věc. Stejně jako u všech dalších velkých setů je i hasičská základna rozdělená na podcelky. Stavbu jsem začal garáží  který byla hotová tak za šest minut. Jako velké + kvituji klasická zkosená střešní okna LEGAK jež byla použita i na starých hasičárnách.

Tato hasičárna je spíše lokální, určitě nejde o hlavní základnu ve městě dolní část byla hotova rovněž velice rychle. U dveří nalezneme stolek s PC ale aby u něj mohla postavička sedět na to je moc vysoký, ubral jsem dvě kostky a je akorát. Velice mě iritovalo neustále používání samolepek jako by nemohli emblémy natisknout, na druhou stranu pokud díly potřebujeme na něco jiného můžeme samolepky sundat. V mezipatře, po němž jsem nedávno pátral co tam je je úzký prostor, já jej využil coby sklad výbavy. V horním patře které je velice hezky řešené jsou počítače a také obrazovka radaru či co to je, ukazující místo nehody.

Výbavu tvoří jedno jediné auto, myslím že pro děti bude zklamáním, je to klasický US truck (rozuměj předělaný pick up ) sice má v zádi krásné kohouty (ideální jako pípa do hospody !) ale nikde nenalezneme hadici a a pohylivý žebřík na to je pick up moc malý. Velkým plus je značně obsáhlá výbava (lopaty,sekery,minimaxy atd). Spouštěcí tyč na niž je plošinový výtah je mimo budovu a výtah na ni nedrží. postavičky jsou ve stavebnici tři ale jen jedna je neobvyklá, zbylé dva hasiče nalezneme buď u  požárního náklaďáku nebo u of roadu. I přesto mi stanice udělala docela radost - začleněná do Rescue Centre Legoredo vypadá moc pěkně.

+ po letech pořádná stanice ( i když relativně jednoduchá, nezvyklá figurka, potištěná střecha auta, vybavení), trochu v old school stylu.

- přesamolepkováno, mohla být větší možná až moc jednoduchá, zajímavé ale na hraní neatraktivní auto (pro sběratele je ale pěkné), plošinový výtah na tyči nedrží.

Zajímavé díly - kohouty, lomená skla.

70%  středně velká stavebnice malé, spíše venkovské nebo příměstské  hasičárny.
Terminated.

Police collector

#1
Pohled na Fort Legox Rescue Center
Terminated.

peter

I já si ji koupil a též se stala mou první hasičskou stanicí v mém městečku. První dojem bylo trošku sklamání, kdy na mne dýchla jednoduchost v podobě vysokých bricků, kterých je zde opravdu dost. Avšak po sestavení stanice vypadá pěkně a po dlouhých letech je to to nejlepší. Prostory budovy jsou sice stísněné, ale na dnešní poměry vcelku hezky vybavené. Jedinou kaňkou je již několikrát zmíněný prostor mezi přízemím a věží, kde nic není. Musím též souhlasit s názorem, že je tu "přesamolepkováno", ale co se dá dělat.

Co se týká vybavení, tak se v tom trošku dle mého názoru odráží politika firmy. Jak již bylo zmíněno, stanice nevlastní větší požární vůz jak tomu bývalo, ale jen menší auto. Tento fakt pak ve většině případů vede ke koupi další stavěbnice a to minimálně požární stříkačky. Samotné vozidlo, které u stanice je se mi ale líbí. Velmi pěkné jsou kohouty umístěné vzadu. Též se mi líbí boční přihrádky na umístění např. "hasičáků".

Celkový dojem tedy mám spíše kladný. Je vidět, že se stavebnice opět začínají zlepšovat ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Police collector

přikládám fotografie doslova minutové konverze do té doby sice hezkého ale proti ohni nic moc vyzbrojeného pick upu na plnokervný firedestroyer. Konverze je jednoduchá, chce to ovšem mít jednu nepotřebnou hasičskou hadici. Pokud jí máte demontujete držáky kabiny, posunete bedničky na jejich místo a prázdný prostor vyplníte hadicí. Z držáků kabiny a majáčků vytvoříte ma střeše jednoduchou konstrukci na kterou vzápětí můžete umístit do té doby bezprizorní žebřík. Olalá a rázem tu další pořádné hasičské auto s žebříkem i hadicí !   
Terminated.