Slunce - Země - Měsíc

Založil hobby, 17.04.2024, 13:33:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hobby

Myslel jsem, že moje poslední stavebnice byl Orient expres, ale pak jsem neodolal a koupil novinku Vesmír 42179 (a hned 2x jako budoucí dárek). Vzpomínám na tu pohyblivou pomůcku ve škole, jak mě zajímala a jak dobře demonstrovala pohyb naší Země.
Tahle stavebnice je totéž. I když je tam označení 10+, řekl bych, že je složitější, je třeba být hodně pozorný, jibak se stane, že na konci etapy něco zbyde a tedy opět rozebrat a nanovo. Já vláčkař nemám s lego-technik zkušenosti; je to jiné, než vlaky. Také smekám pčed dizajnéry, kteří to vymýšleli - pět různých pohybů, provázaných a synchronizovaných - rotace Země, rotace Slunce, oběh Měsíce, celý oběh kolem Slunce + další pohyb pro udržení deklinace (sklon osy) zeměkoule vůči Slunci.
Pokud bych měl hodnotit jako set, tak samozřejmě nejcenější je jeho edukativní hodnota a funkce, ostatní není podstatné. Jinak je to set do vitýny a lapač prachu (jak jinak)
Fotky: 1)zimní slunovrat, 2)jarní rovnodennost, 3) letní slunovrat, podzimní rovnodennost     

juggleman

Taky jsem ho koupil (sokro hned po vydani diky velke sleve pres Sparkys) a jsem moc spokojen. Ja stavim predevsim TECHNIK a tohle byla a je opravdu slast.
Moc doporucuji vsem!