(Vlastné) Mesto - začiatok

Založil vlado-sk, 30.07.2010, 09:11:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Citace od: otaznik kdy 31.08.2010, 21:21:39
To se opravdu na Slovensku píše "polystyren" s "i" po "l"?!

A v cestine se zase pise "polycajt" (ale jen za predpokladu, ze vznikl polymeraci monocajtu)

winring

#91
Citace od: Colonel32 kdy 31.08.2010, 23:12:34
A v cestine se zase pise "polycajt" (ale jen za predpokladu, ze vznikl polymeraci monocajtu)

Chybí mi tu tlačítko "Líbí se mi" :)

Rozhodně je to teď na konci lépe zaplněné než z prvních finálních fotek, ale pořád se mi více líbí hustější města. Problém s domy je ten, že jich jako setů moc není a proto je potřeba ty volná místa, kde by se hodili, doplnit vlastními výtvory.

Daniel

Tak si udělal prostě velkou podložku pro své LEGO sety! Neřešil bych to takovou extra kritikou, jako někteří ::).
Naopak myslím, že si s tím ve svých 13ti letech "vyhrál". Výsledek pro něj účel splní - má vyskládané sety se kterými si případně může dobře pohrát. A i se řídil radou, aby nechal uvnitř prázdný "manipulační" prostor, oproti verzi v začátku tématu. Takže mu tohle sáhodlouhé téma aspoň k něčemu bylo ;).

mirek

Tvé město se velmi pěkně rozrůstá. Líbí se mi. Jak už z názvu vyplývá je to začátek a velmi pěkný začátek.
Až budeš v mých letech budeš mít určitě zaplněný celý prostor. Věřím, že časem vytvoříš i nějakou tu vyvýšeninu
aby jsi měl kam přidávat své výtvory. Takový lom s bagrem, nakladačem a sklápěčkou dá plastičnost tvému dílu.
Držím ti palce.

vlado-sk

Dakujem vsetkym, uz som ani necakal, ze bude nieaky novy koment ale tieto posledne ma potesili :) Toto mesto bolo len prechodne aby neboli tie veci len v skrinkach. Dalsiu verziu budem robit buduci rok na jar(2011). Tam to uz nebude len rovna doska, co som si navrhoval mal by tam byt ten lom co si spominal, nejaky kopec a mozno bude v strede  ostrov a voda bude v nizsej polohe oproti normlanym plocham (cize vyska normlan je 5cm a voda bude 3,5cm cca) takze tolko v dalsej verzii, plus uz je v meste novy set Town plan. Priestor sa este zvacsi o dve table polystyrenu, a baseplates este davat nebudem...


Do toho noveho mesta by malo pribudnut par budov ako je ten creator dom z leta 2010, family house zo city, a comunity workers, aby bolo viac poslaviciek, takze dalsia praca zacne o par mesiacov, momentalne kreslim navrhy, mozno by to islo aj skor, lenze mam nastiepene klby v prstoch na lavej ruke takze neviem ako sa to vyvinie, a tym sa chcem ospravedlnit za pravopisne chyby zle sa mi pise, ked mam ruku v sadre..
:-)

mirek

#95
Vlado-sk doporučuji ti,( až na jaře příštího roku budeš inovovat), "malé" vylepšení města, které výrazně oživí celou scénu.
a- koleje pro pendlující vlak mezi stanicí a přístavem.
b- kroužkem označený dům otočit, aby průčelím směřoval dopředu a ne do zdi.

Je to jen doporučení. Závisí jen na tvém vkusu.

vlado-sk

Citace od: mirek kdy 11.10.2010, 11:54:02
Vlado-sk doporučuji ti,( až na jaře příštího roku budeš inovovat), "malé" vylepšení města, které výrazně oživí celou scénu.
a- koleje pro pendlující vlak mezi stanicí a přístavem.
b- kroužkem označený dům otočit, aby průčelím směřoval dopředu a ne do zdi.

Je to jen doporučení. Závisí jen na tvém vkusu.


Nemam vlacik :( a s tym druhym bodom suhlasim..
:-)

vlado-sk

Hah, objavil som svoju starú tému na tomto fóre (okrem nej som sa snáď zapojil len do pár diskusií) a poviem mám, zábavné čítanie  ::)

Každopádne ahojte, forúm som relatívne podrobne sledoval čo sa týka sekcií town, vláčiky a samozrejme stavebnice prichádzajúce vždy nasledujúci rok/polrok.


Prevšetkých... radím vám prejsť od začiatku, od roku 2010 (kedy bola téma založená) sa toho dosť zmenilo a tí, ktorí si to prejdete aspoň budete môcť fundovane povedať, či k lepšiemu alebo k horšiemu  :P


Teraz k téme mesta... V roku 2010 som mesto z dôvodu malého priestoru presunul z bytu, do domu k mojej starkej. Výsledok, aký to malo nájdete tuším na tretej stránke. Mesto bolo postavené na polystyrénoch, na ktorých som farbami namaľoval trávu, vodu, cestu a podobne. Veľmi veľa komentárov v tej dobe bolo negatívnych, nechápavých, odsudzujúcich, čo som ako 13 ročný chlapec, ktorý s legom začínal, bral osobne a dosť sa ma dotkli. Každopádne konštruktívnu kritiku som prijal a vylepšil čo sa dalo. (Tí čo ju nevedeli dať vtedy, verím, že ste sa to naučili).

Zhruba v roku 2014(15) som mesto opäť presunul do bytu, zmenšil jeho pôdorys, no technika, akou som mesto robil bola zachovaná. Pár dní/týždňov/ si mesto pobudlo v tejto forme, niekde som niečo dokúpil, postaval a doložil do mesta. Zhruba v roku 2016 som objavil čaro podložiek. Či už farebných, alebo klasických ciest. Začal som ich postupne kupovať a ukladal ich na miesta, kde predtým boli dané objekty namaľované. V roku 2017 som opätovne pokračoval v nastúpenom trende, avšak prestávalo sa mi páčiť, že mesto je na zemi. V Ikea som preto kúpil tri stoly, na ne položil dosky a na ne opäť použil polystyrén, avšak čistobiely, keďže podklad som si zaumienil mať "pure lego". V roku 2017 som tak isto navštívil bájny lego obchod vo Viedni (Donauzentrum) a s priateľkou (za čo jej patrí obdiv) tam strávil takmer dve hodiny plnením pohárikov. Taktiež som si odtiaľ doniesol prvý, pre mňa exkluzívny set od Creatoru, ktorým je banka.

Po novom roku (2018) som nejaké peniaze investoval do dvoch vysnívanych setov. Tými sú Parížska reštaurácia a Námestie k 10 výročiu témy Creator. Razom som mal v meste dominantu, ktorá si vyžiadala úpravu celého mesta. Aktuálne fotografie nájdete na konci tohto textu, žiaľ fotografie fáz pred posledným vylepšením nemám :(

Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, sú narýchlo robené telefónom, verím však, že to správne tam je a kto bude chcieť, jednotlivé detailíky viem dodatočne odfotiť.

Verím, že tí, čo mi slušne vysvetlili akým smerom sa uberať budú spokojní. Tí, čo moju vtedajšiu prácu znevažovali spokojní byť nemusia, nerobil som posun kvôli nim. :D


PS: Už viem gramatiku  8)
:-)

Anatyt

Nič konštruktívne ti asi nepoviem. Zhluk ofiko Lego setov usporiadaných vedľa seba. Takýchto fotiek "miest" nájdeš na nete milión. Nie je to ničím zaujímavé.

Ivansliz

Držím palce v dalším stavění. Tady musím zareagovat. Pamatuji si, jak tu do tebe skoro všichni ryli. Bylo to super vlákno, kdy za každým tvým příspěvkem bylo tak 10 negativních reakcí, ale ty sis dál jel tu svou notu a kálil jsi na ně.  >:D Palec nahoru - neměl jsi to špatný - obzvlášť na 13letýho kluka.  8) Teda až na ten konec diskuse před 8 lety, kdy jsi již propadl depresi.  ;D

Za sebe musím říct, se mi víc líbila polystyrenová verze, ve které bylo i něco z tvého "umění" a hlavně byla ta verze větší a LEGO sety na sebe nebyly tak namačkané. To nové město mi přijde malé, úzké, přelidněné. Jednotlivé scény se v tom nepořádku jakoby ztrácí. Chtělo by to město trochu prořídnout a zbylé kostky použít i na tvorbu něčeho vlastního.  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Villa Legina

Vlado, nemáš to dobre, nevyzerá to dobre. Tá vrtula napríklad sa tam vôbec nehodí, to je neprirodzené, také vrtule nemajú v centre mesta čo robiť ani Coast Guard oproti Parisienne Restaurant to je ako päsť na oko. Rovnako svine tam za rodinným domom a traktor...etc. Plus čo už povedali predrečníci - skrátka celé zle. Ide z toho zlý pocit.

Ale nechcem Ti kaziť radosť, skrátka ja keď na to pozerám, chytám depresiu, že aká je to márnosť, takéto niečo stavať, myslím, že si nechtiac majstrovsky poukázal na to, aké nevkusné to novodobé Lego stavanie mesta je, špeciálne keď chýba jemnocit a myslím si, že nebudem jediná, ktorá je z tohto nechceného negatívneho vnemu znechutená - ale vďaka za to - môcť aspoň vlastný postoj a rozhodnutia reflektovať - definitívne viem, že týmto smerom moja cesta nevedie (a že robím správne, že súčasné sety ani neotváram), lebo v dnešných časoch absolútne nemá význam robiť mesto z nových továrenských City setov týmto a podobným spôsobom, pretože nikdy to nebude mať také čaro ako staré dobré classic town, alebo skutočne profesionálny, čistý "modular" štýl (ktorý síce ja príliš neobdivujem, ale tolerujem a niekedy vie taká scenéria milo prekvapiť). Na to posledné totiž nemáš potencionál v každom ohľade.

Ale na zahratie si s deťmi či na wow efekt pre ne, alebo pre vlastné Tvoje potešenie je to OK.  Píšem Ti to úprimne, na vysvetlenie toho, prečo to nejako nenadchýňa cudzích ľudí, ktorí nemajú k Tebe nijaký vzťah. Preto to neber osobne, je to tak ako je, chyba nie je len na Tvojej strane (spomenutý nedostatok jemnocitu), ale i v tom, že Lego samotné dosť vecí robí nevkusných, resp.ťažko kombinovateľných, sú problematické vzájomné mierky (napr. vozidlá vs. stavby etc.) .

vlado-sk

Citace od: Anatyt kdy 14.02.2018, 17:53:03
Nič konštruktívne ti asi nepoviem. Zhluk ofiko Lego setov usporiadaných vedľa seba. Takýchto fotiek "miest" nájdeš na nete milión. Nie je to ničím zaujímavé.

Ide skôr o posun vpred za niekoľko rokov ako o to, ako to vyzerá. A k tomu sa konštruktívne dá toho povedať dosť, viď kolega nižšie :) Každopádne neviem prečo by v každom meste malo byť niečo výnimočné? Sme v sekcií town nie MOCy, kde podľa mňa ide aj o to, ako mesto postavíš, kde čo dáš, ako využiješ najlepšie priestor, ako dokážeš skombinovať jednotlivé "prostredia" v priestore a kopec ďalších vecí.. :)

Ale aspoň vidím, že sa na fóre nič nezmenilo  :P ::)

Citace od: Ivansliz kdy 14.02.2018, 19:29:27
Držím palce v dalším stavění. Tady musím zareagovat. Pamatuji si, jak tu do tebe skoro všichni ryli. Bylo to super vlákno, kdy za každým tvým příspěvkem bylo tak 10 negativních reakcí, ale ty sis dál jel tu svou notu a kálil jsi na ně.  >:D Palec nahoru - neměl jsi to špatný - obzvlášť na 13letýho kluka.  8) Teda až na ten konec diskuse před 8 lety, kdy jsi již propadl depresi.  ;D

Za sebe musím říct, se mi víc líbila polystyrenová verze, ve které bylo i něco z tvého "umění" a hlavně byla ta verze větší a LEGO sety na sebe nebyly tak namačkané. To nové město mi přijde malé, úzké, přelidněné. Jednotlivé scény se v tom nepořádku jakoby ztrácí. Chtělo by to město trochu prořídnout a zbylé kostky použít i na tvorbu něčeho vlastního.  ;)


Ďakujem, som rád, že som našiel niekoho, kto si toto vlákno pamätá.  8) Áno, na konci som v 13 - tich naozaj dostal depresiu, predsalen je to citlivý vek aj vo vývoji psychiky :) .....Vidíš, ja som bol tiež za to, nech to neni na sebe takto príliš, avšak aj na to boli negatívne ohlasy, nikdy nevyhoviem všetkým :D Chcel som to mať pri sebe (doma) a mať to "pure lego" takže všetko sú podložky, spoje som robil výhradne lego kockami a "plate" čo by pri predchádzajúcej verzií bolo dosť finančne nákladné :) :) :)

Citace od: Villa Legina kdy 14.02.2018, 21:17:38
Vlado, nemáš to dobre, nevyzerá to dobre. Tá vrtula napríklad sa tam vôbec nehodí, to je neprirodzené, také vrtule nemajú v centre mesta čo robiť ani Coast Guard oproti Parisienne Restaurant to je ako päsť na oko. Rovnako svine tam za rodinným domom a traktor...etc. Plus čo už povedali predrečníci - skrátka celé zle. Ide z toho zlý pocit.

Ale nechcem Ti kaziť radosť, skrátka ja keď na to pozerám, chytám depresiu, že aká je to márnosť, takéto niečo stavať, myslím, že si nechtiac majstrovsky poukázal na to, aké nevkusné to novodobé Lego stavanie mesta je, špeciálne keď chýba jemnocit a myslím si, že nebudem jediná, ktorá je z tohto nechceného negatívneho vnemu znechutená - ale vďaka za to - môcť aspoň vlastný postoj a rozhodnutia reflektovať - definitívne viem, že týmto smerom moja cesta nevedie (a že robím správne, že súčasné sety ani neotváram), lebo v dnešných časoch absolútne nemá význam robiť mesto z nových továrenských City setov týmto a podobným spôsobom, pretože nikdy to nebude mať také čaro ako staré dobré classic town, alebo skutočne profesionálny, čistý "modular" štýl (ktorý síce ja príliš neobdivujem, ale tolerujem a niekedy vie taká scenéria milo prekvapiť). Na to posledné totiž nemáš potencionál v každom ohľade.

Ale na zahratie si s deťmi či na wow efekt pre ne, alebo pre vlastné Tvoje potešenie je to OK.  Píšem Ti to úprimne, na vysvetlenie toho, prečo to nejako nenadchýňa cudzích ľudí, ktorí nemajú k Tebe nijaký vzťah. Preto to neber osobne, je to tak ako je, chyba nie je len na Tvojej strane (spomenutý nedostatok jemnocitu), ale i v tom, že Lego samotné dosť vecí robí nevkusných, resp.ťažko kombinovateľných, sú problematické vzájomné mierky (napr. vozidlá vs. stavby etc.) .

Neberiem to osobne, lebo konštruktívna kritika je najlepšie čo môže byť.  8) A mám rád niečo konštruktívne, vysvetľujúce ako bohapusté reči do vetra, toto je zle, toto je škaredé.. ale nik nepovie prečo, ako to zmeniť :) .....Je to na sebe, možno to neladí tak, ako má.. ale na priestore 1x3,5 toho moc neskombinuješ.. Tématicky možno áno, no zas nechcem mať 20 setov v meste a 20 na poličkách po celej izbe, preto som sa snažil meniť veci pri stavaní (presúval som všetko snáď 20x) aby sa to čo najmenej rušilo...  ::)  Nechcem tým povedať, že názory, ktoré sú negatívne neberiem, určite áno, len rád odpovedám  ;D ;D ;D
:-)

Bard

#102
Mě se na tobě líbí, že ses nenechal v těch 13 letech odradit, a že jedeš v LEGU dál. O tomhle vlákně jsem vůbec nevěděl, v té době jsem skoro nic nevěděl ani o LEGU a nebyl jsem tedy členem fóra. Mě by se to, cos dělal ve 13 letech, docela líbilo. Mám jen o málo mladšího syna a kdyby něco takového vyprodukoval, tak bych ho určitě pochválil. A líbily se mi reakce Mirka. To je u mě borec a zpočátku to taky pěkně schytal kvůli modifikaci dílků. Máš smůlu, že tady na fóru je dost stavitelů, kteří jsou podle mě na světové úrovni, a tím pádem je laťka nastavena na vysoký standard. Výstižně zhodnotil tvé dílo FilipS.

Za těch několik let ses posunul. Minimálně v tom, že jsi pořídil plates a je to teď pure LEGO. Pořídil jsi i další zajímavé sety. Já nejsem žádný stavitel, takže ti nebudu radit, co a jak předělat. Není jednoduché vměstnat na malou plochu tolik různorodých typů budov tak, aby to dávalo smysl. Možná tam nemusíš dávat za každou cenu všechno. Větrná elektrárna ve městě je omyl, to ti už psala Villa Legina. Chápu tvé opojení získáním modulárů, ta část města mi připadá nejlepší. Myslím, že časem sám dospěješ k názoru, že leccos se dá udělat jinak a lépe.

STARHAWK

Temu som presiel od zaciatku. Pridam svoj nazor.
Jedine co si spravil zle bola forma prezentacie, moc si daval postup s polystyrenom, ktory tu ocividne nepochopili a nezaujal ich.
Mozno si mal dat len zamer a potom az finalne dielo.

Mirek ti dal dobry napad, skoda ze si nezainvestoval do vlacika. V draciku bol ten biely za 85e tusim a mal by si vlacik, kolaje a mohol by si z toho kludne spravit aj elektricku.

Pre vsetkych "puristov":
1) pozrite sa na sety co zacina TLG vydavat
https://shop.lego.com/en-DE/City-Playmat-2017-853656
https://shop.lego.com/en-DE/Heartlake-City-Playmat-2017-853671

samo TLG uz na to ludi navadza a este chce uctovat za recyklovany potlaceny karton nehorazne sumy.

2) mam katalogy kedy sa taketo polystyrenove praktiky robili priamo v TLG a to vecsina ludi bere ako zlate casy lega


Normalne sa mi ta verzia s polystyrenom pacila viac. Aj ta veterna elektraren tam mala zmysel a dobre zasadenie.


Moje napady k sucasnemu stavu:
1) Tu veternu elektraren prec, uz sa tam vazne nehodi.
2) Skus sa pohrat s vyskou terenu, ked uz pouzivas polystyren, tak ho aj vyuzi. Tu plaz mozes potom dat do spadu a voda bude na najnizsej urovni
3) Ak tam musis mat pristav, skus ho viac oddelit od plaze, mozno aj vyskovo. Mozno vysoke, plne betonove molo na oddelenie place od pristavu a lod zaparkovat na druhej strane od plaze, lebo teraz to mas presne opacne a lod parkuje na strane plaze.
4) Trochu by som to preriedil, narvat tolko veci na tak malu plochu potom kazi dojem. Chapem ze to chces mat vsetko vystavene, ale ak chces aby to malo lepsi esteticky dojem tak to na malej ploche asi nepojde.

Inak taketo mesto je na kazdej lego vystave co je tu na Slovensku a osobne som bol aj na niektorych tak, ze tam boli ludia a mohol som sledovat ich reakcie a bavit sa s nimi a nikoho som nepocul povedat "nudaaaaaaaa, same ofiko sety". To ti bezny clovek nepovie, len AFOL. Bezny clovek by povedal WAU pekne mesto.

Nakupi v legoshope vo Viedni su fajn (chodim pravidelne), odporucam poziadat o AFOL nalepku tuna vo fore, vtedy sa najlepsie plnia kibliky a kupuju modulary.

PS: So slovencinom sa nemame v laske uz od zakladky - moja najlepsia znamka z diktatu bola 3, doucovat sa ho mienim az ked pojdu male do skoly a budeme sa ucit spolu. Takze moj pravopis si nevsimaj.

juraj

Ako dieťa, mat toľko rôznorodého Lega, by bolo super. Osobne by som to tiež všetko napchal k sebe, pretože som len toľko mal. A kto odporúčania dokúp hento, dokúp tamto za X €. Dieťa bez peňazí sa musí spoliehať na okolie. Ako mali vy som z vrecka urcite nevytiahol 100 € na vlak.
Skôr som si kupoval menšie veci po 70-150Sk. A jednu motorovú sadu za 1405. Dnes by som asi radšej za tie peniaze zobral Town odťahovú.

Pripomína mi to katalóg od lega, kde tiež restika bola pri priemyselnom prístave.

Jezevec

Prošel jsem si téma od začátku a řekl bych, že ta kritika je zbytečně až moc velká. Jde hlavně o to, že na celou věc se dá dívat dvěma naprosto odlišnými pohledy a v tom je kámen úrazu.

Z pohledu dospělého člověka afola, je to nejnovější "městečko" skutečně přeplácané a špatně situované. Větrná turbína v centru, prasata za domem naproti bance, zasekaná ulice vším možným. Je tam toho až moc na malé ploše a reálně by to tak dost těžko fungovalo. V tomto trochu chápu výtky Otazníka, Anatyta a Leginy.

Na druhou stranu kdyby mně bylo o 15 let méně, tak na to hledím s nadšením. Děti si tak prostě hrají, taky jsme to dělali a bylo nám asi docela jedno, jestli je hrad vedle banky, bažina naproti policejní stanici nebo Milenium falcon na náměstí. Pokud to je produkt na hraní, tak proč ne. Navíc jestli se to autorovi líbí, co na tom. Každý snad staví primárně pro vlastní radost, ne?

Jediní kdo se k tomu postavili správně, byli Mirek, Ivansliz a pár dalších nejmenovaných lidí, kteří slušně popsali zjevné nedostatky a zároveň dodali nějaké tipy a triky co kde vylepšit, změnit nebo přidat, aby celek působil líp.

Naproti tomu ta skupina kritiků to podle mě bere až moc fanaticky. Vlado to snad nestavěl na výstavu, abyste ho tady museli takto v některých případech doslova shazovat. S takovým přístupem sem pak nikdo kromě profi-stavitelů nikdy nic nedá, protože se bude bát opovržení.  :)
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

Ivansliz

Zajímavé ale je, že tohle vlákno prostě táhne lidi k reakcím!!!  >:D Vlado-sk provokuje a přitom nechce provokovat...  ;D A to bychom si mohli říct, že tu na první pohled není nic zajímavé, jenom stavebnice podle plánků naskládané vedle sebe - i když to samozřejmě není pravda, a zajímavé to tu je (za mě polystyren palec nahoru).

Ale třeba tohle vlákno (odkaz níže!), kde autor vytvořil hodně zajímavých 100%(!!) MOC - nemá reakci ani jednu. A to je škoda!  :-[ Mimochodem ten odkaz může být i dobrá inspirace pro vlado-sk, aby něco podobného také stavěl. ;) To je pak ten paradox - tu někdo chce MOCy a rejpe do vlado-sk a v jiném vlákně MOCy jsou a pochval NULA.  ;D
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=51453.0
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

vlado-sk

Hah, ďakujem za pozitívne ohlasy a konštruktívne návrhy, takých ľudí si cením.  8)

K téme turbína... Nevšímajte si ju, viem, že sa do mesta nehodí, na fotenie som ju mohol vybrať, ide len o jednu vec. Samostatná turbína je strašne labilný set, akýkoľvek iný, ako bezpečný dotyk, ju rozoberie od podložky, poprípade rozoberie celý stĺp na ktorom stojí. Preto som ju dal dozadu do mesta a nie na poličku, kde bežne niečo robím  ::) Inak v meste miesto žiaľ nemá  :-\ Tak, ako som nenašiel miesto VIP setu, vrtuľníkom, lietadlám...

Citace od: Jezevec kdy 15.02.2018, 12:46:09
Prošel jsem si téma od začátku a řekl bych, že ta kritika je zbytečně až moc velká. Jde hlavně o to, že na celou věc se dá dívat dvěma naprosto odlišnými pohledy a v tom je kámen úrazu.

Z pohledu dospělého člověka afola, je to nejnovější "městečko" skutečně přeplácané a špatně situované. Větrná turbína v centru, prasata za domem naproti bance, zasekaná ulice vším možným. Je tam toho až moc na malé ploše a reálně by to tak dost těžko fungovalo. V tomto trochu chápu výtky Otazníka, Anatyta a Leginy.

Na druhou stranu kdyby mně bylo o 15 let méně, tak na to hledím s nadšením. Děti si tak prostě hrají, taky jsme to dělali a bylo nám asi docela jedno, jestli je hrad vedle banky, bažina naproti policejní stanici nebo Milenium falcon na náměstí. Pokud to je produkt na hraní, tak proč ne. Navíc jestli se to autorovi líbí, co na tom. Každý snad staví primárně pro vlastní radost, ne?

Jediní kdo se k tomu postavili správně, byli Mirek, Ivansliz a pár dalších nejmenovaných lidí, kteří slušně popsali zjevné nedostatky a zároveň dodali nějaké tipy a triky co kde vylepšit, změnit nebo přidat, aby celek působil líp.

Naproti tomu ta skupina kritiků to podle mě bere až moc fanaticky. Vlado to snad nestavěl na výstavu, abyste ho tady museli takto v některých případech doslova shazovat. S takovým přístupem sem pak nikdo kromě profi-stavitelů nikdy nic nedá, protože se bude bát opovržení.  :)

Dávam do pozornosti poslednú vetu tvojho príspevku. Všetka česť pred tými, ktorí sú na "profi" úrovni s legom, len niekedy netreba zabudnúť byť zároveň aj človekom.  ;) V dobe, keď táto téma vznikla a na moju hlavu sa zosypalo milión urážok (pričom som im vôbec nerozumel, všetkým v bezprostrednom okolí sa nápad a moje tvorenie páčili) som si sľúbil, že na toto fórum nebudem prispievať. Výnimku som urobil po dlhých 8 rokoch... Predstavte si, koľkí ďalší takí boli a z koľkých mohli byť lepší stavitelia.. Stačilo mať trošku iný, ako profesorský prístup. Howk.  :) :) :)


:-)

Clermont

Vlado, jen tak stavej dale kdyz ti to dela radost a tech kritiku si nevsimej.
Mas jeste vyhodu ze jsi mlady a tak ti neco mozna toleruji. Ja uz jsem starsi a tak radsi nic nefotim. Ne ze bych se bal kritiky narozdil od vedeni treba na tema logo za ktere me uz v SZ naznacovali ruzne moznosti dalsiho pusobeni na kostkach, ale nechci davat dalsi prilezitost tem rypalum pri dokazovani ze jsou lepsi stavitele a neumi pochvalit ty co nemaji takovou fantazii a prostredky na staveni peknych mocu apod.

Takze za me vice polystyrenovych mest!  ;)

A ted se klidne do me pustte. Dam si kaficko, lego kostky na stul a budu stavet podle navodu  ;D