(vlastní) Poslední cesta

Založil šipka, 25.04.2022, 16:11:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

šipka

V návaznosti na Ladovu vesnici, kde byl kostel a potažmo hřbitov nekorektní, jsem si vytvořil malé dioráma.

https://www.flickr.com/photos/127256529@N08/?

Clermont

Opět zvedám čelist... Luxusní   ::)

Daniel

Trošku ponuré (kolem cesty bych dal aspon trosku travy :) ), ale opravdu luxusni... Pruvod, povoz, nahrobky, cesta...

Foton

#3
No to je paráda!
Muzikanty bych též oděl do černého.
To mi připomnělo větu ze (včera dočtené) knížky/seriálu Band of Brothers. Na pohřeb jedno z nich přišlo prý 1600 lidí!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Petronel

Tak to je luxusní práce. Opět. :D
Ty náhrobní kameny a kříže veeelmi povedené. I povoz a minifigy.
Vlastně celé je to opravdu dokonalé.

Ale doma bych to nechtěl a vozit po výstavách asi taky ne. ;D >:D

Kniga

Tohle s emi hodne libi! Az budu delat hritov do HP vim kde se budu koukat po inspiraci

Anatyt


yoshimaka

Jedním slovem: Nádhera! Úplně jsem se tam ocitnul. Kočár nemá chybu, zřízenci přesně tak, jak si je vybavuju z historických filmů, průvod jak ze žurnálu, hudebníci přesně odpovídají dané situaci. Dlážděná cesta dává jasný směr a hřbitov vypadá tak luxusně,že bych se tam sám nechal pochovat. Hřbitovní zeď je spíše varianta cvičení, jak moc lze kostkami rozbít tvar (příjde mi už překombinovaná), okolní krajina podtrhuje ponurost a marnost lidského snažení a celkový obraz vyvolává existencionální otázky o podstatě lidského bytí.
V Rakousku jedna pohřební služba nabízí vlastní LEGO setíky, věřím, že v její výloze by se tento "majstrštyk" určitě dobře vyjímal, stejně jako na jakékoli výstavě. Skláním se, mistře!
Lust och fägring stor

milanv

Teda, to je nečekané dílo!
Přiznám se, že z něj tentokrát mám rozporuplné pocity, protože nechápu úplně tu nereálnou apokalyptickou krajinu, přitom  v kontrastu s úplně dokonalou dlážděnou cestou a věrně realistickým průvodem i hřbitovem. To mě mate.
Ale to zpracování hlavního i vedlejšího motivu je prostě parádní! Průvod i kapela, kočár, hřbitov... Už jen ty náhrobky mě dostaly, kolik různorodosti jsi do nich dal! Nemám slov. Dokonce, jestli jsem to správně rozluštil, je tam katolická a židovská část hřbitova - to je prostě na čelist proklatě nízko, až u pasu!
Pán na Žlutém hradě

Chikos

trochu morbidní  ;D ale jinak úžasné dílo plné detailů. Opravdu radost pohledět, čemu všemu si věnoval pozornost a neodbyl to. Mám rád, když má každá kostka v modelu svůj důvod a ne jen funkci "do počtu". Ale trochu dávám za pravdu Milanovi. Od dokonalého pocitu vesnického pohřebního průvodu mě dělí krajina. Víc by mě sem zapadala klasická zeleň pořádně vysoké trávy.  ;D

Marty713

Protože jsi mistr stavitel, budu upřímný a trochu více kritický: stavebně a kompozičně parádní, ale barevně trochu nuda. Jestli jsi chtěl docílit ponuré atmosféry, myslím, že by to šlo i při zapojení více barev (stará i nová světlá šedá, více DG, bílá (sníh?), písková, sand blue, sand green atd.). Chápu, že jsi se chtěl vyhnout dokonale zelené trávě, ale celé to trochu působí jako studie na téma "z bricklinku mi právě přišly kostky v DBG a Dark Tan". Je fajn, že prostor mezi hroby je hnědý (aspoň to), ale zeď, která je stejně barevná (až na pár LBG výjimek) jako okolní terén, to za mě spíše zabíjí. Už bych do ní nedával dark tan a daleko méně DBG.

Samozřejmě ale pozitiva převažují. :D Moc se mi líbí celková kompozice dioramatu a pak skladba a ztvárnění hrobů - ty jsou prostě dokonalé (přesně jak píše Milan - katolická a židovská část, zdobení, různé konstrukce) - a ta LOTR koruna jako věnec se svícny - to je geniální NPU. A nemůžu nezmínit cestu, ta je skvostná. Přiznám se, že mi chvilku trvalo, než jsem pochopil, jak je postavená. Přitom je to tak jednoduché, ale efekt skvělý. Možná bych se jen nebál ji trochu někde narušit - nějakou tu kostku vyndat, místo tile použít plate, a třeba i barevně - klidně víc DG. Totiž, jasně, že je tahle dlažba hladká, ale na cestě může ležet kdejaký bordel a tahle silnice vypadá, že ji včera dokončili. Stromek a patníky jsou už jen šťavnatou třešničkou na smutečním dortu. Opravdu krása.

Tak se nezlob, myslím to konstruktivně. :)

Mimochodem, dáváš nám málo fotek. Často bych si chtěl tvé modely prohlédnout z více úhlů.

šipka

Díky všem  :)  Je pravda, že jsem neměl úplně jasné roční období, chtěl jsem předjaří, kdy je vlastně příroda ještě relativně mrtvá, černý strom jsem nakonec odstranil a nahradi pokusem o doubek.  Kousky sněhu jsem zavrhnul a podzimní listy mám v jiném mocíku. A budou až v LB.  ;) S výstavou počítám, pokud bude zájem a hodlám dodělat světla.   Nakonec asi bude pozimní/dušičková atmosféra. Konstruktivní kritika je super. Díky. Se silnicí si ještě pohraju a více fotek bude (s tím mám největší boj a většinou fotí kamarád, který bude ale cca za měsíc). Hřbitov je takový multikulturní  :)

Igorus

Mě se toto barevné schéma hodně líbí. Je to pěsně takové správě podtrhující atmosféru. Hlavně je to zase jiné téma, krásně zpracované.

Tedy jednu kritik bych měl! Máš nesymetrický prostor mezi patníky! No hrůza! Úplně to ruší kompozici! (pozn.: ano, hledal jsem tam nějakou chybu dlouho >:D)

Chairudo

Neobvyklé téma ale precizně zpracované  :)
Krásné jak jsi hřbitov rozdělil pro chudé a bohaté, jen nevidím kde má vykopaný hrobeček tento zbohatlík  ;)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Hardegon

Je to skvělý. Je to veliký a v každém místě je na co koukat. Máš tam hodně pěkných detailů.

poMOCník

Už si to tu prohlížím poněkolikátý a vždycky nacházím něco novýho. Volba tématu se mi líbí a zpracování je opět luxusní s přesně vystiženou atmosférou. Několikrát tu zaznělo, že je to ponuré nebo morbidní, což je přesně, jak to má být.

Ještě bych to dozadu rozšířil o nějakou kapličku a nebo větší hrobku.