(vlastní) modulární domy

Založil cendix, 14.04.2015, 21:58:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

cendix

Po dlouhé době se mi podařilo dokončit 2 domy do města. Snažil jsem se, aby byly modulární, ale banka se trochu vymkla. Je to spíš model skutečné stavby - Komerční Banky v Hradci Králové (od stejného architekta jako nádraží)

cendix

Druhý dům je z Brna

Petronel

#2
Ahoj cendixi, nejsou tam takové detaily a barvité prvky jako na jiných modularech, ale vzhledem k tomu, že jsou dělané na míru podle skutečné předlohy, tak se jedná o dokonalou poctivou práci a budovy vypadají velmi dobře! Vybral jsi dobré budovy jako předlohu na kterých aspoň něco je a mají také nějaké prvky.
Opravdu povedené, líbí se mi hlavně ta první

Anatyt


peter

Je to pěkné, jen mám drobné poznámky, když to jsou zmenšeniny reálných budov. U té brněnské budovy máš spodní prostřední okno a vykýř menší, než jsou v originále, je to záměr? U vykýře by mi to asi tolik nevadilo - je možné že v poměru to vychází na nelegový průměr, tak jsi zvolil ten nejbližší, ale to okno bych se určitě pokusil udělat na 6 studů.

Ty antény z prutů jsou velmi dobrý nápad - někde též použiji. Bohužel doma je mám už díky značnému rybolovu ohlé, tak je budu muset nějak nejprve srovnat.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

mirek

Cendixi, pro větší efekt a podle skutečného obrázku bych přidělal mříže na spodní okna u banky.
Jinak perfektní práce.

Foton

Oboje se mi líbí, banka trochu víc.
Nechceš zkusit tu elektrárnu/jez co je v Hradci na Labi (http://mapy.cz/s/hgyP)?
Nebo Muzeum (http://mapy.cz/s/hgyW)!?
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

cendix

Děkuji za vaše reakce

peter
dům upravím, až dojdou chybějící díly, tzn. Bright Light Yellow Brick, Arch 1 x 6 x 2

pruty = vlajkové stožáry, "naviják" by správně měl být nad úrovní střechy

mirek
okna jsou utopená jen 1/2 studu, takže mříž by vyčnívala = kazilo to dojem

Foton
elektrárna je na mě moc velká  :), muzeum, předpokládám, už staví někdo jiný ;)

Přidávám fotku nádvorní strany banky

matka

Peter má pravdu, a jestli to upravíš, bude to pěkný domek. Ale banka, to je tedy moc dobrá a čistá práce.
Paní na Žlutém hradě

peter

#9
Citace od: cendix kdy 15.04.2015, 16:31:36Přidávám fotku nádvorní strany banky

Pěkné filmové kulisy ;)

Teď vážně. Když to máš takto otevřené, plánuješ dostavět nějaké další domy?

Co se týká těch vlajkových stožárů, tak pro jejich prodloužení mě napadá jen tato varianta, ale nejspíše ji též používáš.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

znouzectnost

Cendixi, nechceš postavit tu elektrárnu co máš za barákem? To je zajímavější stavba než nějaká maličkatá banka  >:D
Musím říct, že je to moc pěkná práce.

cendix

Citace od: peter kdy 16.04.2015, 08:06:59


Co se týká těch vlajkových stožárů, tak pro jejich prodloužení mě napadá jen tato varianta, ale nejspíše ji též používáš.

Tak tady je detail uchycení. "prut" drží jen v horní polovině úchytky, ale drží.

cendix

Dal jsem na vaše rady, a už tedy před nějakou dobou jsem upravil(už jsem na to skoro zapomněl) žlutý dům, zejména kulaté okno , prostřední okno zvětšené, klenáky na šambráně.

cendix

Pro právě probíhající výstavu Lega v Přelouči jsem postavil Lékárnu u zlatého raka, inspiroval jsem se skutečnou stavbou.
Je to zatím asi jediný dům, který rozměry odpovídá modulárům.

cendix

Tady jsou fotky předlohy.

cendix

Ze všech domů, které mám nyní postavené, jsem udělal takovou malou uličku.

cendix

První dům zleva je inspirovaný bývalým Cardovým pekařstvím v HK, je v něm prodejna hudebnin STAR ROCKER, Rocker ovšem znamená i houpací kůň.  Vedle něj zbylo místo o šířce 12 studů, tak tam je Optika.

cendix

Vedle Komerční banky je budova bývalé Okresní hospodářské záložny.

cendix

Průběžně dokončuji domy, některé jsem měl v hlavě už od výstavy v Roztokách. Nyní mám více času na stavění, tak došlo i na okamžité nápady.
Svůj rodný dům jsem už kdysi stavěl, ale to byl tak 2x větší.

cendix

Další nájemní dům, který mne zaujal.

cendix

Potom 2 domy z přelomu století.

Foton

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

cendix

A ještě domy, které byly vzorem.

milanv

Nádhera, a to z víc důvodů. První dva domy jsou nejen pěkně postavené, ale cením si na nich už ten nápad. To "výtvarníkovo oko", že si na procházce všimneš i takovýchto domů. Drtivá většina lidí si všimne jen těch nazdobených, však co dělá firma LEGO, že jo - taky se snaží, ale jen výjimečně je to něco méně okázalého. Proto si je cením dvojnásob. Já bych na to hrozně rád měl někdy taky čas. Když si uvědomím, jakou mám výsadu, kde že to bydlím - to je úplná ostuda, že jsem ještě nic nepostavil! Takže jsem rád, že ty ano, okamžitě na mě z toho dýchá Československo. Že to není "obecný modular", který by mohl být kdekoliv. Je to něco, co znám. A to je fakt pěkné.

Pak ty z přelomu století mají zase úplně jiné kouzlo, to množství detailů, které je teda úžasné. Mohl bys prosím tě tu první fotku udělat znova, ostřejší? Strašně rád bych si to prohlédl líp a zjistil, jak jsi co kde vymyslel za využití dílů. Je to fakt paráda!
Pán na Žlutém hradě

cendix

milanv  Děkuji za ocenění. V zeleném domě jsem prožil 30 let, v tom druhém mám přátele, takže k těm domům mám nějaký vztah.
                     Přikládám snad lepší fotku secesního domu. Asi mi budeš věřit, že mi dal hodně zabrat.

milanv

Díky za tu fotku. Že to dalo práci si umím představit, právě tolik netradičně využitých dílů, paráda! Na ty bílé "bobky" na štítu jsem zatím nepřišel :)
Ještě u toho druhého domu (se zelenými okny): prosím tě, z čeho jsi udělal ten keramický obklad v přízemí? To je kombinace Dark Brown s čím?
Pán na Žlutém hradě

Igorus

Cendixi paráda!

Jakožto milovník architektury první poloviny dvacátého století chrochtám blahem. Ono udělat pěkně funkcionalistický dům z Lega je kumšt. A ten secesní je třešínka.

Ad bílé bobky - mám tip, schválně jestli mi vyjde :)

jerzeeg

Ty croissanty jsou suprovni  ;D
Taky jsem zvedavy, z ceho jsou ty "bile bobky".

cendix

milanv  Keramický obklad je kombinace DkBrown a ReddBrown.

milanv

Tak to je paráda, ty bobky. Jen dlší ukázka toho, kolik tam máš chytrého SNOTu. A jak jsem se na ty fotky koukal znova, objevil jsem další zajímavé konstrukce, i nesnotové. Třeba to využití zadních oken ze starých City autíček je chytré. I když musí být bez skla, vypadá to líp než okno naležato, kvůli kterému by byly potřeba Tiles různě mezi a narostla by tloušťka bílých rámů.

U toho obkladu mě zmátlo podání barev na fotkách, vypadá tam RBrown tmavší než ve skutečnosti, myslím. Musím to zkusit. Sám od sebe bych čekal, že na podobně decentní barevné vyznění bude třeba míchat Dark Brown se starou hnědou.

@Igorus: to mi povídej! Co kdybychom si někdy udělali rande u mě doma a šli spolu na procházku? :) V nejbližším okolí pár minut chůze nabízím Čapkovu dvojvilu, Kotěrovu vilu, funkcionalistické domy mezi vilkami ve starším dekorativnějším stylu, zajímavé pokusy o moderní činžáky, oproti tomu architekturu "svépomocí" (tehdejšími opravdovými bytovými družstvy), ale i neskutečně zajímavý urbanismus pomezí dvacátých a třicátých let... A to nemluvím o kostelech (protože jim tolik nerozumím): kostel sv. Václava na Čechově náměstí, husitský kostel u Vinohradské vodárny... Jak jsem psal - cítím, že naprosto nevyužívám inspiraci, kterou kolem sebe mám, takže ji rád ukážu dalším, kdo by to chtěli stavět...
Pán na Žlutém hradě