Kickstart na "can you help me by identifying this part?" and "do you know which

Založil peki, 12.11.2019, 13:12:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Hi Radovan!

My name is Claudio, I am an AFOL and together with my brother Stefano

WE NEED YOUR HELP.


As you probably know the two most common questions in groups and communities discussing LEGO are "can you help me by identifying this part?" and "do you know which set this minifig/part belongs to?"

We have an answer to these questions.


Stefano and I are the creators behind PIQABRICK, a LEGO Identifier, which is now live on Kickstarter. With Piqabrick you can identify any LEGO part within seconds just by placing it in our recognition box.

Please have A LOOK AT OUR CAMPAIGN here: http://bit.ly/piqabrick


WHAT DO WE NEED?
We would love it if you could help spread the word to your LEGO peers, be it via social media, in your LUG or forum or literally anywhere.
Our campaign is still running for 12 days and at the moment we are at 56% of our 55k aim. So we need you to make Piqabrick a reality.


WHAT DO WE OFFER?
We'd love to talk to you via Videochat and answer all your questions about us, the campaign or anything else you might want to know. We can also show you live how it will work!

Please head over to https://calendly.com/claudio-berti-getcoo/20-minute-meeting and schedule a call with us!

In addition we would also be happy to include you and your friends/LUG in our campaign and customize a Piqabrick after our successful funding. After all it is made of LEGO bricks! So customization wouldn't be a problem.

If you need more info please have a look at our media-kit here: https://we.tl/t-WbNkVMOSiS
You can use all the info given here to create your own blogposts, comments or content to help us spread the word.

THAT WOULD BE AWESOME!

Also you can reach out to Stefano and me anytime. You find us on Facebook:
https://www.facebook.com/Piqabrick/
https://www.facebook.com/claudio.berti.50

We really look forward to talk to you soon! Please help some fellow AFOL make their vision come true!

Bricky greetings,

Claudio and Stefano

Foton

Hmmm, zajímavé. Ten spodek by se dal předělat na "pás" a pak by to mělo větší efekt :-)
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Chairudo

Je to určitě super nápad, ale kupovat si box s kamerou mi v dnešní době chytrých telefonů přijde zbytečné a docela zastaralé řešení.
Nebylo by mnohem jednodušší z toho image recognition softwaru udělat apku do mobilu?
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Robbed

Přesně tak, tohle podle mě nikdo nekoupí, ideální by byla aplikace, už jsem o tom taky hodněkrát přemýšlel. Samozřejmě by to nebylo tak přesný, ale výstup skenování by mohl být seznam nejpravděpodobnějších výsledků, z kterých by si uživatel vybral, případně více upřesnil tvar/barvu....

Anatyt


Chairudo

Koupí si to, už mají nasbíráno 40.000 USD z 60.000 cíle. Né všichni lidi přemýšlí o jednoduchém řešení.

Já si teda počkám na apku, snad ji někdo brzy udělá  ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Sharkey

Appku bude o dost složitější udělat.
Tady mají fixní osvětlení, rozlišení fotoaparátu, vzdálenost i úhel. U appky by strojové učení bylo výrazně náročnější, aby se tyto věci vykompenzovaly, bylo by potřeba více fotek každého dílu z více úhlů při různém nasvícení a i by se to déle učilo.
Neříkám, že to nejde, ale tohle je určitě mnohem jednodušší varianta.
Není to pro každého, ale vypadá to, že nadšenců se najde dost a že to zafinancují.

PS: Do budoucna slibují API, takže přidat pás a ovládat to externě určitě půjde  ;)

milanv

Celé je to cenově odůvodněné, podle mých zkušeností s elektronikou. Není v tom žádný fígl, oni na tom opravdu nijak pohádkově nezbohatnou, spíš je to zajímavá nabídka pro komunitu. Víc než AFOLům (i když i těm) by to mohlo podle mě být užitečné pro BL prodejce.

Já váhám jenom kvůli dvěma věcem, a to věřím 100%, že oni teď mají opravdu dobrou vůli:

1. je to online služba závislá na jejich straně, takže co až je to za 5 let nebude bavit provozovat nebo přijde nějaká jiná vážná překážka u nich (nutnost změnit zaměstnání atp.) - pak mi to celé bude na nic

2. ta fyzická část je takhle dost drahá, protože se musí celá kupovat znova, je z "civilizované (drahé) části světa", plus poštovné. Kdyby vydali návod na "postav si sám" a za menší poplatek předplatné na tu jejich službu, mohlo by to vyjít levněji. LED pásků mám doma zásobu, LEGA spoustu, kameru v mobilu.
Pán na Žlutém hradě

Chairudo

Právě kvůli té závislosti na někom na to taky nemám chuť, a jak píše Sharkey o problému s fixním osvětlení, rozlišení fotoaparátu, vzdálenost i úhel....
stačí dát k apce instrukce s paramety na postavení vlastního stojanu, pak se bude lišit jen ten foťák v mobilu které jsou většinou na velmi slušné úrovni.

Radši to s vědomím že tam nebude 100% úspěšnost, než řešit nákup jednoúčelové krabičky.

Zkusím jim to navrhnout ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

Tak jsem si pokecal s Claudiem a důvod proč nedělají appku... i tuto možnost samozřejmě zkoumali... je nepřesnost skenování z různě kvalitních kamer, různé kvality osvětlení a dalších vnějších vlivů, které by značně zhoršily identifikaci dílků.


Prostě aby měli co nejpřesnější přístroj zvolili cestu standardizované přesně kalibrované krabičky s vlastní kvalitní kamerou a osvětlením.

Já bych si tedy mnohem raději koupil appku s 85% úspěšností a instrukcemi pro osvětlení a sestavení boxu, jsou rádi za každý názor, tak se snad časem taky dočkáme, protože krabičku kvůli pár použití nekoupím  :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr