Společný projekt: Sousedé

Založil Petronel, 29.10.2014, 22:58:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

Společný projekt pro všechny kostkaře: Sousedé

Do tohoto projektu je zván každý stavitel! Jeho cílem je postavit celý dům tvořený z jednotlivých vašich místností o velikosti 16x12 studů. Pokoje mohou zobrazovat jakoukoliv scénku z reálného prostředí takové bytovky. Podrobné info jak by měl model vypadat najdete v dalším příspěvku.


Do projektu jsou prozatím zapojeni tito stavitelé, kteří staví:
Petronel - Milovnice koček (pokoj s postarší paní, která chová spousty koček), Obývací pokoj s tolerantním manželem  ;D, Dětský pokoj se stavbou vysoké věže
MilanV - Hluchátka (starší pár rušen velkým hlukem z okolních bytů), Do toho! (sledování MS v hokeji u TV), Femme fatale, Moderní hobby, Sádrokartonáři
Hacislav - Večerní koupání (rodinka koupající děti), Sběratel (sběratel všeho možného a zatékající voda z horního bytu), Heavy Metal
honzicek22 - Rozhoupej ho
Martins - Zásah záchranářů, Domácí mazlíčci (hadi, myši, švábi)
yanice - Ložnice, Koupelna
Sanna - Dětský pokoj, Hororový pokoj, Ateliér
Hardegon - rekonstrukce bytu
Papluh - Pivnice
šipka a syn - předsíň, obývací pokoj a dětský pokoj (dětská oslava)
BlueRose - Novákovi a Bartáčkovi - scéna z filmu Zítra to roztočíme, drahoušku
Sihaja - Vášnivá pěstitelka rostlin, Večírek, Cyklista a jeho byt
kerbos - koupelna, obývací pokoj - rodina rozbaluje dárky u stromečku, pokoj blondýnky
weissar - dětský pokoj
vocucbat - chovatel ptactva, kuchyň
Engine - kotelna
Horcik Designs - dílna
matka - Sourozenci, Když tatínek hlídá
Izabella08 - pokojíček zapáleného LEGO fanouška, bujará oslava kulatin
peki - malá domácí posilovna, kotelna
Jukuruku-Kuba - Sběratel historických zbraní
yoshimaka - pokoj zarytého militaristy
Davroman - Kuchyně, Lupiči vykrádající vydlejší místnost, Prádelna
tomas. - hráči videoher a šipky, LAN party
patkutil - kolárna
Marty713 - domácí 3D kino
Jonas - Akvarista-terarista, pokoj triatlonisty
danyboy - Propadlá koupelna a pod ní obývací pokoj s nezvaným hostem ve vaně  :)
Atom106 - Když jsou děti samy doma
Mrs.Tygris - spižírna, kuchyně
Puclik - Návštěva podomního prodejce, Stará singrovka

Další nápady co můžete postavit:
- obývací pokoj s točitými či jinými zajímavými schody do modulu nad ním, kde bude uzavřená ložnice
- velká vybavená kuchyně (možno i s barovým pultem...)
- "lidičky nejsou doma a zvířátka mají pré" - rozbitá váza, převrhlá židle, černé ťapky na podlaze (černé tile 1x1?) a vše špinavé a samý nepořádek od pejsků co se perou, nebo pes a kočka? :)
- malířské doupě (malíř, štětce, spousty obrazů po zdech a všude jinde - vytvořené nálepkou nebo i nějaký SNOT technikou. Klasické, či abstraktní)
- rodinný obývací pokoj: veliký gauč přes celý modul (rovný, nebo do "L" umístěný úhlopříčně) který je zaplněný minifigy k prasknutí. (rodinkou s dětmi vedle sebe, na sobě.. ;D). Doplnit vzadu o pěknou stojanovou lampu, obraz či poličku na stěně s dekorativními předměty a krásný modul je na světě.
- obývací pokoj filmového nadšence (gauč s minifigy, stereo a obrazovka přes celou stěnu doplněna o obrázek promítaného filmu) - Marty713
- dětský pokoj plný hraček a dvoupatrovou palandou
- plně vybavená, vykachličkovaná velká koupelna, včetně vany, toalety a dalšího vybavení - yanice
- byt s nezvanou návštěvou (místnost kterou vykrádají zloději s pytly na zádech či v ruce >:D) - Davroman
- rodinná oslava - Izabella08
- pravá blondýnka. (vše laděno do růžova, včetně různých "roztomiloučkých" detailů.) A nezapomenout i na samotnou blondýnku!  :D - kerbos
- vytopený byt (napůl zatopená místnost, topící se minifig), ideálně umístit pod koupelnu jiného stavitele - Hacislav
- hráčská místnost s minifigem z poslední řady sběratelských figurek (http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=col12-4) včetně gamepadu na tile a pěkně ztvárněného hráčského doupěte! - Tomas.

Dokonalý přehled finální podoby projektu najdete zde.

Plán naší bytovky a vyobrazené volné pokoje

Petronel

#1
Podrobná pravidla

Velikost modulu:
plocha 16x12 studů, výška 8 bricků a 4 plate (2 pro podlahu a 2 pro strop)

Provedení podlahy:
- 2 vrstvy plate
- barva tmavě šedá (Dark Bluish Gray)
(dvě vrstvy plate z důvodu, aby mohla být podlaha tvořena i z menších dílků, které se navzájem spojí a zpevní. Jen prosím nezakrývat znázorněná místa na obrázku)




Provedení hlavní části kóje:
- zdi z bricků tvoří vždy tři stěny
- bricky mohou být libovolné barvy a i nahrazeny např. Brick,Modified 1x1 with Headlight atp. Nikdy však žádný dílek nesmí přesahovat z dané stavební plochy 16x12. Maximálně nepatrně může nějaká část interiéru (minifig atp.) vyčnívat z otevřené pohledové strany.
- zadní stěna může obsahovat dveře vedoucí do pomyslné další místnosti, nikdy však ne okna.
- na plate tvořící podlahu kóje obehnanou zdí poskládejte ideálně hladké tiles či další plates v jiné barvě tvořící koberec, dlažbu, či jiný druh podlahy místnosti.
- nejedná se o klasický standartní panelák, místnosti tedy nejsou v každém bytě stejně umístěné. Jakou vy postavíte místnost a co bude obsahovat je čistě na vás. Nějaké mé typy najdete na konci tohoto příspěvku.
- pokud si vyberete jednotku, která má na plánku k sobě z boku šipku s nápisem dveře, je nutné počítat s tím, že z boku vašeho modulu směrem ke schodům na plánu je potřeba nechat ve zdi díru ve velikosti dveří 4x6. Dveře však neumisťovat, ty budou součástí modulu schodů. V takovém případě by to zároveň chtělo vaše kreace přizpůsobit tomu, že se jedná o místnost se vstupními dveřmi do bytu, tzn. postavit např. chodbu nebo předsíň.
- pokud si veberete jednotku, která má na plánku k sobě z boku šipku s nápisem okno, je potřeba z boku modulu nechat díru o velikosti 4š x 3v umístěnou doprostřed této stěny na druhou řadu bricků počítáno odspoda. Samotné okno bude součástí stěny s fasádou, která bude potom přidána, tzn. okno neumisťujte, ale můžete nevzhledný otvor zkrášlit o parapet, květináče, záclony...
- pro moduly "F" a "K" platí specifická pravidla uvedená níže v modifikacích


(takto vypadá volná místnůstka uklizená k nastěhování  ;) )

Provedení stropu:
- tvořen vrstvou plate v barvě ideálně stejné jako zdi k ucelení místnosti.
- na to následně do každého rohu modulu umístit další plate 2x2 a přední pohledovou stranu vyplnit hladkými dílky tile (oboje v barve tmavě šedé - Dark Bluish Gray)
- za první pohledovou řadou můžete libovolně umístit hladké tile v jakékoli barvě k zpevnění stropu
- dvě tile velikosti 4 či více je potřeba umístit do 3. a 10. řady od pohledové strany tak, aby jejich menší částí přesahovaly vpravo mimo váš modul. (toto se netýká modulů, které mají na plánku zelenou boční stěnu). A naopak na levé straně ponechat místo o šířce alespoň 3 study v každé z uvedených řad k tomu, aby se mohl napojit soused vedle vás. (toto již platí pro všechny moduly)




Možnosti další modifikace modulů:
- zadní stěna nemusí stát až na dvanáctém studu, může být blíž a tím pádem místnost nebude tak hluboká. Důležité je však vždy zachovat velikost podlahy a stropu modulu + celkovou pevnost. A takto zmenšovat místnost není příliš ideální pro moduly s dveřmi na schody.
- je možno i přepažit či vykrojit kus vašeho prostoru např. pro WC atp.
- další zajímavostí může být využítí jednotky z řady "F" a "K" které jsou pohledové ze dvou stran, jejich rozměr je však 12x12. U takovému modulu však přizpůsobte strop a podlahu tak, aby na dvou stranách kde je zeď odpovídal okrajům běžného modulu (umístění a neumístění tile, plate)


Rozšířené možnosti modifikace kójí po dohodě s ostatními či organizátorem:
- můžeme projekt zpestřit také tím, že některé kóje mezi sebou propojíte dveřmi, obloukovým průchodem, či jinak. Stačí se zde jen domluvit s druhým stavitelem, který je vedle vás!
- pokud budete mít více dobrých nápadů na místnosti a zpracování se zalíbí i ostatním, můžeme použít i dvě-tři vaše kóje.


A co vlastně umístit dovnitř?
Žádné sci-fi, ani fantasy. Rozhlédněte se po svém pokoji a hledejte inspiraci kolem sebe. Můžete postavit obývací pokoj s rodinkou trávící volný čas, kuchyň plnou dobrot, dětský pokoj... je tolik možností!
Jinak můžete vybírat i z volných nápadů v prvním příspěvku.

Těším se kdo se nastěhuje do tohoto domu, byty jsou zde zatím k dispozici. Ale neváhejte a rezervujte si svůj prostor. Místa budou ubývat! Pro rezervaci prostoru si prohlédněte na plánku kde je zatím volno a napište mi patro a písmeno řady kam se chcete nastěhovat. A rovnou uveďte i název vašeho modulu - co budete stavět.

Těším se na všechny spolubydlící!

Hardegon

Neni hloubka 16 až moc? Tam bude tma. 8 až 10 by stačilo při té šířce 16.

Hacislav

Mě se nezobrazují některé obrázky mám místo nich bílé  obdélníky s červenými nápisy.  ::)
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

papluh

Obrázky sú na serveri, ktorý nepodporuje priame odkazovanie.
Vzhľadom na dlhé trvanie projektu odporúčam neumiestňovať na "free" servery ale použiť nejaký personifikovaný, ktorý máš pod kontrolou - napr. DropBox public folde, MS OneDrive, iTunes,...

1. Podľa mňa a mojich testov s rozmerom v mojom návrhu (12x12) aj s oknami, je to na hrane so svetlosťou už pri tom rozmere. Treba rátať stým, že ak bude svetlo len zhora, tak si to budú okrem stavby cloniť samotný ľudia. Zobrazuje sa mi len 3. obrázok a vidím tam len tmavú kobku  ;)
2. Odstránením bočných a predných fasád projekt stráca na prezentácií domu ...
3. Nemá význam robiť dva podobné projekty, takže môj nápad paneláku vzdávam ... teda snáď okladám o rok keď sa naň snáď dostane

Petronel

Omlouvám se všem za foto, hned co dorazím domů k PC tak to opravím.

Nad tou hloubkou jsem dlouho váhal, ale bál jsem se, že někomu nebude stačit úzký stavěcí prostor 14x7 nebo 9. Proto jsem chtěl dát možnost si hloubku nastavit tak jak uvádím v možnostech další modifikace. Pokud se ale jako společníci a účastníci na tomto projektu rozhodnete, že stačí všem menší hloubka a bude to tak lepší, můžeme to upravit, téma je otevřeno diskuzi. Napište svůj názor.
Kvůli světlosti jsem měl také pochyby, ale vzpomínám si, že v takové vitríně jsem měl oba roky své dílo a světlo se celkem dobře dostalo i z boků do jeskyně a dalších interiérů. Můžeme to ale zmenšit, dobré řešení na vpuštění více světla do místností neznám.

Papluh- exteriér, fasáda, okna a balkony je zajímavý nápad, ale nemyslím si že dobrý a to z mnoha důvodů. Barva bricků by musela být jednotná, stejně jako druhy oken a dalších prvků aby to nějak vypadalo. Což hned zase limituje další stavitele a navíc by to stejně působilo stroze a měli bychom jen úzkou nudli. Takto když se zaměříme jen na detailní interiér, vyřádí se více lidí a stavba bude zajímavější a místnosti budou poskládány do tvaru širšího ''U'' jak uvádím.

Nad čím jsem ještě váhal je barva stropu a podlahy modulů (ne vnitřku místnosti), měla by být asi jednotná, jste pro světle šedou? Já nejdřív myslel dark, ale světlá nebude tak kontrastní. Vaše názory?

Díky,
Petronel

Martins

Ahoj Petroneli a Papluhu,
je zjevné, že jste oba měli velmi podobný a velmi dobrý nápad! Já se určitě zúčastním, ale mám v tom trochu zmatek. Myslím, že by bylo dobré, abyste se spolu domluvili, aby se zde nikdo necítil špatně a neodcházel. Finální zadání pak může být spojením vašich nápadů a Projekt PEPA (rozuměj PEtronel+PApluh) se může stát trhákem nás všech na Lipně 2015.

Pár rychlých reakcí:
- téma bych nijak neomezoval, Spidermanů a Batmanů tam bude určitě dost i tak a MTRONi to určitě rozbalí ve velkém stylu, = hodně účastníků!
- 16x16 mi také přijde hodně, ze světa vinět vím, že i 16x8 bude až dost...
- konstrukci co nejjednodušší - u micropolisu byla také největší otrava (a nejvíce kostek) to podzemí... takže např. "bez stropu", strop vytvoří podlaha toho nade mnou... apod.
- na Papluhově návrhu se mi líbí ta koncepce domu, toto zadání povede více ke chaosu - asi bych se to snažil trochu uřídit do nějaké definované podoby
- značka - přijde mi to zbytečné - postavím, pošlu fotku a je jasné, čí to je, ale je to detail.

Goog luck! MartinS

milanv

Souhlasím, že to chce sjednotit. Na každém tom nápadu mě zaujalo něco a když jste mě tak oba dva namlsali, tak je mi teď líto, kdyby měla půlka chybět. Z tohoto návrhu se mi líbí jednoznačné zaměření na interiéry, ale chybí mi nějaké společné téma, což zase bylo u paneláku. Aby nestavěl každý scénku jiného žánru a z jiné doby.

Důvod je jednoznačný: jeden z opravdu velkých přínosů tohoto projektu vidím v tom, že umožní prezentovat lépe a srozumitelně malá dílka. A vzpomeňme si všichni, jak přes veškerou snahu malá dílka (viněty), když jsou samostatná a každé na úplně jiné téma, na výstavě zapadají. Nebo jak by vypadalo Micropolis, kdyby každá baseplate byla z jiné doby a jiného žánru.

Na téma hloubky posílám stařičký odkaz na filmovou stěnu v Brně 2008 - trochu je tam vidět, co se v omezené hloubce dá udělat: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=3164506
(Ano, tam je každá scénka zcela jiná, ale to protože to odpovídalo tehdejšímu zadání: soutěž Poznej film. Takže ta jednotící myšlenka byla, pouze v něčem jiném.) Nejsem si jistý, ale mám pocit, že je tam hloubka 10 studů (plus zadní stěna).
Pán na Žlutém hradě

MÍLA

#8
Citace od: Petronel kdy 29.10.2014, 22:58:42

- byt s nezvanou návštěvou (místnost kterou vykrádají zloději s pytly na zádech či v ruce >:D)


Tchýně bývá také nezvaná návšteva.  ;D




Je možnost si také vybrat patro ?

Petronel

Citace od: milanv kdy 30.10.2014, 12:18:39
Souhlasím, že to chce sjednotit. Na každém tom nápadu mě zaujalo něco a když jste mě tak oba dva namlsali, tak je mi teď líto, kdyby měla půlka chybět. Z tohoto návrhu se mi líbí jednoznačné zaměření na interiéry, ale chybí mi nějaké společné téma, což zase bylo u paneláku. Aby nestavěl každý scénku jiného žánru a z jiné doby.

Milane nějak ti zase nerozumím, to co uvádíš tak můj projekt vše splňuje. Jedná se o interiéry s kterými si všichni vyhrajeme a jak jsem uváděl, tak se jedná o reálné prostředí a život, který je v takovém domě. Ne žádné sci-fi, ani fantasy a ani historie. Běžné scénky ze života dneška.

Papluhův a můj nápad vypadají možná stejně, ale jsou dosti rozdílné. Já mám tuto svou představu již od doby zahájení Lipna v létě a rád bych se ji držel. To však neznamená, že nedám na vaše rady a i případné Papluhovi. Jen ten základní koncept chci zachovat (pohledy pouze do interiérů sestavených vedle sebe a nad sebe do mřížky, vytvoření případného "U" jak uvádím a držení se reálného prostředí současnosti.)

Pokud se tedy shodneme, můžeme hloubku snížit. 10 si však myslím, že je absolutní minimum. Nemá se jednat o minifigy u stolu v každém okénku, ale i celé vybavené místnosti, takže pokud více vyhovuje menší hloubka hlavně kvůli dostatku světla, tak celkový rozměr modulů stanovíme na 16x10.

Další zajímavou myšlenku co napsal Martins (xtitus) je nestavět strop. Původně jsem to tak zamýšlel, myslel jsem však, že někteří stavitelé budou chtít i strop v určité barvě a zavěsit na něj třeba i nějaký pěkný lustr. Další věcí je ta značka. Je hlavně z důvodu, že se bojím opravdu o to, že těch okýnek bude tolik a ne všichni budou přítomni na Lipně, takto by se vše úplně nejlépe identifikovalo a každý si pozná i více svých místností, budem podle toho vědět i případně jakou kam umístit. Je to i takové zpestření. Dejte mi ale prosím vědět, chcete raději projekt bez stropů? Má to také svou výhodu. Já jsem teď argumentoval proč byl plánován, dejte vědět co bude podle vás pro projekt lepší.

Cvičný model po zmíněných úpravách je zde:
(není tam vymalováno a nastěhováno  ;D)








Vasyk

Dobrý nápad, pokud mi zbyde čas, určitě něco zkusím postavit.

milanv

Citace od: Petronel kdy 30.10.2014, 19:56:15
Milane nějak ti zase nerozumím, to co uvádíš tak můj projekt vše splňuje. Jedná se o interiéry s kterými si všichni vyhrajeme a jak jsem uváděl, tak se jedná o reálné prostředí a život, který je v takovém domě. Ne žádné sci-fi, ani fantasy a ani historie. Běžné scénky ze života dneška.

Jo, asi jsem se špatně vyjádřil. Ono to je o pocitech. Mně prostě už slovo "panelák" okamžitě vnuklo spoustu nápadů, protože tam je tolik témat, se kterými se hodně z nás potýkalo - a která osloví i návštěvníky. Zato "sousedé" (i včetně popisu) mi přišli v tomto směru přeci jen obecnější.
Třeba když si to nechám vrtat chvíli hlavou, přijdu na víc nápadů. Vzpomínáte na Zítra to roztočíme, drahoušku? :)

Citace od: Petronel kdy 30.10.2014, 19:56:15
Pokud se tedy shodneme, můžeme hloubku snížit. 10 si však myslím, že je absolutní minimum.

Jen aby nevznikla mýlka: odkaz jsem poslal právě aby se na to mohli všichni podívat a rozhodnout se. Neberu to jako rozhodnuté, na to nás zatím napsalo málo (a já např. ještě nevím).
Pán na Žlutém hradě

Petronel

Já zas právě úmyslně nepsal panelák, protože já když si představím typický panelák, tak tam jsou byty většinou tvořeny všechny stejně (myslím tím rozložení a umístění daných místností, dveří atp) a já chtěl mít v tomto na první pohled jasnou volnost.  ;D

Na tvou galerii z Brna se snad taky podívám, ale aktuálně neběží Brickshelf.


Petronel

#13
Shrňme si to tedy,
aktuálně zde máme dvě otevřené otázky. A to:
hloubka modulu a strop ano nebo ne.

(více info výše)

Prosím o vyjádření všech, kteří právě uvažují o účasti v tomto projektu.


O čem bych nerad diskutoval je zda do bytů nastěhovat i Mtrony, Batmany a další podobné osoby. Opravdu bych rád zachoval věrnost klasickému dnešnímu bydlení, Sci-fi, historických a fantasy staveb je na výstavě vždy dost, nemyslíte? Mtron jakožto afol něchť se ale se svou stavbou která splní toto kritérium klidně zapojí  ;) a nic vám také nebrání zde zapojit i nějaký takový skvost: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=28574.msg198121#msg198121  8)
(jen doufám, že tu nebude několik takových pokojíčků  ;D)


Tak směle do tvoření!

germik

Já osobně jsem pro strop - právě kvůli možnosti si s ním vyhrát (kazetové obložení, zavěšení předmětů...) Navíc se to s ním i trochu zpevní a bez stropu by asi bylo i složitější napojení. Můžeš to brát třeba tak, že absence stropu nepřinese žádné výhody (krom drobné úspory materiálu), takže klady jasně převáží ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

papluh

#15
Ok, vonkajšie steny a fasádu, ani "panelák" už neriešim, tu sa v názore nezhodneme. Takže žiadne "PePa"...

...k veci ...
Čo sa týka presvetlenosti, po teste mojho prvotného návrhu - 12š a 16h - tak okná tomu pomôžu len mierne. Otočené o 90 stupňov - 16š a 12h to bolo o dosť lepšie, akurát to potrebuje dvojitú podlahu bez 16 plate.

V prípade plánovaných abstraktných jednotiek sa potom odporúčam zamerať na skúsenosti s podobných projektov.
Úplne ideálny sú CMF Habitat ToroLUGu -  14š a 12h, akurát z praktických príčin sa prekrývajú stropy len o 4 study (3 plus 1 stena).
Na videu z výstavy http://youtu.be/CZbmT-Rl7e4?t=19s  je vidieť, že aj napriek svetlu z kamery a malému prekryvu sú zadné steny často dosť tmavé...


Hardegon

Hloubka 10 už mi přijde v pohodě. Stropy bych nedělal. Lidi se k nim stejně schejbat nebudou a výška jednoho modulu neni taková, aby tam mohlo viset něco většího. Případně se domluvíte při stavěcím víkendu, že si něco zespoda cizí jednotky přicvaknete.

Petronel

#17
Citace od: papluh kdy 30.10.2014, 22:50:15
Čo sa týka presvetlenosti, po teste mojho prvotného návrhu - 12š a 16h - tak okná tomu pomôžu len mierne. Otočené o 90 stupňov - 16š a 12h to bolo o dosť lepšie, akurát to potrebuje dvojitú podlahu bez 16 plate.

V prípade plánovaných abstraktných jednotiek sa potom odporúčam zamerať na skúsenosti s podobných projektov.
Úplne ideálny sú CMF Habitat ToroLUGu -  14š a 12h, akurát z praktických príčin sa prekrývajú stropy len o 4 study (3 plus 1 stena).
Na videu z výstavy http://youtu.be/CZbmT-Rl7e4?t=19s  je vidieť, že aj napriek svetlu z kamery a malému prekryvu sú zadné steny často dosť tmavé...


Zas až tak abstraktní by to nemělo být, mělo by to stále připomínat průřez velkým domem, takže sice balkony a exteriér bych neřešil,ale byty by měly být pravidelně nad sebou a pod sebou a vršek by bylo dobré přikrýt velkou střechou. Jen to musím ještě domyslet jak bude stavěná. Pokud nás bude víc, pojedeme do ''U'', pokud tolik ne, tak ze stran to můžeme zakončit fasádou a třeba bočním oknem.

V neděli se vrhnu do rozkreslení nějakého předběžného plánu pro představu.

Do té doby se prosím dohodněme na otázkách viz. výše. Strop ano, ne? Já bych ho zachoval a Germik to píše dobře, pokud to ale ještě další vidí jinak jako Hardegon - pište.

Hloubku tedy určitě nedáme 16, ale po rozmýšlení bych rád udržel alespoň 10-12 s tím že není problém aby každý stavěl klidně s nižší, tak jak píši v prvním příspěvku.

Přes víkend to dejme dohromady a v neděli večír představím finální podobu a definitivně upravím první příspěvek.

Hacislav

Citace od: germik kdy 30.10.2014, 22:38:13
Můžeš to brát třeba tak, že absence stropu nepřinese žádné výhody (krom drobné úspory materiálu), takže klady jasně převáží ;)
Já s tímto taky souhlasím.
Hloubka 12 mi příjde opravdu jako maximum. Spíš bych byl pro 10.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

peki

Citace od: germik kdy 30.10.2014, 22:38:13
Můžeš to brát třeba tak, že absence stropu nepřinese žádné výhody (krom drobné úspory materiálu), takže klady jasně převáží ;)

Podle mne nejde o tem materiál na strop a jeho případnou úsporu. Je to o tom, že pokud to bude prezentované se stropem bude do potemnělé a na některé detaily nebude dobře vidět.. Více by se mi zamlouvalo (z pohledu prezentace) to schodovité umístěné bez stropu viz obr výše od Papluha.



milanv

#20
Jestli jsem dobře počítal study na fotce z Brna, tak tam byla hloubka 12. Jsem taky pro ni, protože 1 zabere zadní stěna. Kdyby zbylo jen 9, to už by mi přišlo asi málo.

Strop: i když je pravda, že žádný velký lustr není moc kam pověsit, přikláním se k tomu strop mít, ať je každá místnost ucelená a nemusí být podlaha pěkná zespodu.

EDIT: dostal jsem nápad, protože mi konečně došlo, jak bude trojrozměrně vypadat podlaha+strop. Rozhodně jsem pro stropy a už vím, za kým půjdu pro pomoc! :)
Pán na Žlutém hradě

Petronel

UPDATE!

První příspěvek byl komplet přepracován do finální podoby!
Obsahuje několik změn + byla vytvořena mapa domu. Rezervujte si své místo!

Tímto projekt oficiálně spouštím a uzavírám diskuzi. Případné další připomínky a postřehy pište pokud možno spíše SZ.

Těším se na všechny spolubydlící.  8)

Hardegon

Dotaz. Na bocích (například vlevo od řady A) bude dům končit? tedy bude fasáda? Ptam se hlavně kvůli oknum, jestli je možné je použít.

A rád bych si rezervoval v 2. patře A,B a C. Pojmu to jako jeden byt.

Hacislav

#23
Čekal jsem, že dům bude méně široký a výce vysoky. ale i takto je to fajn.

update

Rezervace:
3. patro E
2. patro G
1. patro G
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

milanv

#24
Taky mě překvapila šířka domu, takže na celou střechu se necítím. Pokud se domluvíme, beru střechu nad E a nad výtahem.

Update

Rezervuji si:
výtah + strojovnu na střeše (viz výše)
E1: Do toho! (obývak s partou koukající na MS v hokeji)
E2: Hluchátka (trpící hlukem shora i zdola)
Pán na Žlutém hradě

peki

Citace od: Hacislav kdy 04.11.2014, 00:21:31
Čekal jsem, že dům bude méně široký a výce vysoky..........

1) Jaké budou rozměry celého domu v cm:
pohledová délka:
šířka:
výška:

2) Přečetl jsem rychle úvodní předělané vlákno, nepochopil jsem následující:
může/nemůže si stavitel udělat v pokojíčku okno, dveře na balkon atd. Nebo kole je povinně 3 plné zdi ("jenom" s možností dveří průchodu do následující koje)?

3) Předpokládám že model bude pohledový z jedné strany - té otevřené.  Ptám se kvůli optimalizaci prostoru. 2015 budeme "pouze" na jednom skvošovém kurtu.

yanice

Do toho jdu. Jen je mi celkem jedno, kterou kóji....třeba 4A a 4B. Nejspíše ložnice s koupelnou.

j.

milanv

Citace od: peki kdy 04.11.2014, 10:24:40
3) Předpokládám že model bude pohledový z jedné strany - té otevřené.  Ptám se kvůli optimalizaci prostoru. 2015 budeme "pouze" na jednom skvošovém kurtu.

Pokud by byl problém s místem, tak podle mě tohle společné dílo je ideální na zavěšení na zeď - jen jako možnost, ať si řekne Petronel. Lipno by asi bylo schopné sehnat zavěšovací vitrínku, když jim řekneme včas, ne?
Pán na Žlutém hradě

Sanna

Super nápad  :). Projekt se mi moc líbí. Zapojím se a vezmu si 3 kóje a to 3.patro A,B,C .

Petronel

Tak snad již poslední velký Update.
Vzhledem k velkému počátečnímu zájmu a i dalšímu očekávanému rovnou upravuji půdorys domu, tak jak jsem měl původně v plánu.

Bude se tedy jednat o pohled do velké bytovky do tvaru "U".
Zaberem tím krásně celou krajní vitrínu pohledovou ze tří stran.

Navíc tím vznikly i velmi zajímavé místnosti řady "F" a "K" pohledové ze dvou stran. Více info k ním v prvním příspěvku odstavec "Možnosti další modifikace". Rád bych tyto prostory pronajal hlavně za "odměnu" těm, kteří pomůžou se stavbou střechy, či bočních fasádních zdí a těm, kteří se pustí do více modulů v tomto okolí.

Jak tedy uvádím, bude potřeba najít i nějaké stavitele, kteří se podílí na stavbě jednoduché střechy k dotvoření dojmu domu, okrajových zdí s případnými okny (viz další příspěvek) a je tu možnost i postavit schodiště či výtah. Můžeme to probrat pomocí SZ nebo i zde.

Mrkněte prosím znovu na plánek a další zájemci mohou rezervovat místnosti. A uvádějte prosím i o jakou místnost se bude jednat ať tak nějak víme kdo co staví. Popř. zda použijete některý z nápadů v prvním příspěvku. (také aktualizováno)


Citace od: peki kdy 04.11.2014, 10:24:40
1) Jaké budou rozměry celého domu v cm:
pohledová délka:
šířka:
výška:
2) Přečetl jsem rychle úvodní předělané vlákno, nepochopil jsem následující:
může/nemůže si stavitel udělat v pokojíčku okno, dveře na balkon atd. Nebo kole je povinně 3 plné zdi ("jenom" s možností dveří průchodu do následující koje)?
3) Předpokládám že model bude pohledový z jedné strany - té otevřené.  Ptám se kvůli optimalizaci prostoru. 2015 budeme "pouze" na jednom skvošovém kurtu.

Podstatné jsme si napsali v SZ, ale pro ostatní:
k bodu 2: nemůže, vše co může být je přesně uvedeno v prvním příspěvku. A je to z několika rozumných důvodů.
k bodu 3: pohledový ze tří stran dle dohody.