Collectible Minifigures

Založil Anatyt, 22.11.2022, 21:02:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

https://www.promobricks.de/lego-71037-minifiguren-serie-24-zettel/152095/

Hnedý astronaut a bejby astronaut! ;D  Ale aj ďalšie figy sa vydarili!


milanv

Tak tomuhle říkám překrásná série! Škoda že nejde dát do lugbulku :D
Pán na Žlutém hradě

Stimpi

... a pokud budou papírové krabičky, tak ani možná nebude možnost nákupu komplet MISB serie. Nebo se mýlím?

Brickuška

Citace od: Stimpi kdy 22.11.2022, 22:37:36... a pokud budou papírové krabičky, tak ani možná nebude možnost nákupu komplet MISB serie. Nebo se mýlím?

Papírové krabičky až od září, pokud se nepletu. Nicméně řekla bych, že všichni prodejci, co doteď ošmatávali  ;D se budou snažit najít jinou metodu, aby série mohly být i nadále MISB (třeba se vrátí puntíky :D). A když to jinak nepůjde, tak holt se bude otvírat.
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

peter

Tak tomu říkám paráda. Musím se přidat k hlasům, že po hodně dlouhé době se mi líbí naprosto všichni!
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Chairudo

Zase budu utrácet :)
Ví se kdy top má být v obchodech?
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peter

Citace od: Chairudo kdy 23.11.2022, 08:25:47Zase budu utrácet :)
Ví se kdy top má být v obchodech?

od ledna
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Drobuliatko

#7
Chcem ich vsetky! ;D Ta barokova dama je o u mna topka, len nemusela mat tak prepudrovanu tvar! :D

milanv

Citace od: Drobuliatko kdy 23.11.2022, 11:01:06Chcem ich vsetky! ;D Ta barokova dama je o u mna topka, len nemusela mat tak prepudrovanu tvar! :D
Toho pudru je "trochu" vrstva, no - ale řekl bych, že je to celkem realistické :D Mně se tam líbí ta módní piha, to je krásný detail - kdo zná historii nebo si to na základě figurky třeba zjistí...

Ale všechny ty figurky mají spoustu krásných detailů a vůbec jsou celkem povedené. A oceňuju, že i když ideologie opět zasáhla, tak torsa jsou unisex (všude, kde to dává smysl) a můžu to, co bylo vždy v legu normální: měnit si hlavičky oběma směry...
Pán na Žlutém hradě

skipper

podľa krku to vyzerá že podklad má stále žltý narozdiel napr od La Catriny z minifig staníc v Store kde je celá hlava biela
A teda pri kvalite svetlých potlačí, napríklad Mercy v Overwatch a pod, tá vrstva nakoniec nebude až tak silná  >:D  >:D

Tomik

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Díky, zírám! Takhle rychle ofiko obrázky v top kvalitě!

Plamenomet z růžových kolečkových bruslí, to je fakt něco  >:D  A všimli jste si, jak použitelný je ten "obličej" bojovníka? Do všemožných dutin stromů jako sova apod. Super díl, chci ho už roky, už od dob vesnické školy.

Hrnčířka má turban se vzorem lístků, vypadá to jako vzor z ručníku. Tušíte někdo, co to má být? Jinak hrnčířka je skvělý nápad,navíc má v kapse opravdové nástroje - očka.

Celkově je vidět, že lidi na internetu nejsou pořád jen negativní, jak se TLG často vymlouvá, když vydává nesmyslné nebo nepodařené kousky. Koukněte do diskuse pod tímto příspěvkem! A já nemůžu než souhlasit: nejlepší sada CMF, co si jen pamatuju. Oceňuju úplně všechno, i ty, jejichž styl nesbírám (zvířecí kostýmy, bojovníci), protože nelze nevidět, že provedené jsou prostě parádně!
Pán na Žlutém hradě

yoshimaka

#12
Teda, to se zase jednou TLC vycajchnovalo! Nespíš se už dopředu dohodli,  která z CMF bude plnit genderkvóty, a tak si "osoby zodpovědné za design" opět pustily fantazii na špacír. Ale popořadě: Fotbalový/á/é/í/ó/ú rozhodčí nesmí chybět v žádné z dříve vydaných kolekci fotbalových supermachos z předchozích fotbalových sérií, či dokonce v superhustokrutopřísném stolním fotbálku.
Příšera z vesmíru, jejíž záludná netvář civí zpoza nové bojové helmy, mávajíce svým bombastickým.. žvýkačkometem(???) navlečená do růžovo-bílých bojových legín doplněných limetovými tangy je povinnou součástí každé intergalaktické ligy!
Tradiční kosmoanut/ka/ko v nové barvě zmizí záhy z pultů prodejců, doplňujíce tak barevné řady classic space kolegů, a jako bonus přinášejíce po víc jak 40 letech naději na novou vesmírnou generaci, na jejichž výchovu disponuje i nejmodernější technikou.
Kostým veselé mrkvičky doplňuje řadu různých druhů kostýmů, které už ani nevnímám, ale těším se, že by mohl obsahovat zajímavé torso a každá kostýmová párty bude zase bohatší o nabídku geneticky modifikovaného občerstvení.
Black falcon falconer with falcon je vlhký sen takřka všech hradařů, moji maličkost nevyjímaje. Lehce modifikované torso i nožky doplňuje pláštík, zářivý účes, a pocit, že je lepší sokol v hrsti nežli orel na střeše.
Kostým T-Rexe řadím po bok kostýmu mrkvičky, tentokráte však prezentované klikou masožravců.
Skřet/goblin s úžasným ohonem na hlavě a sveřepým výrazem, kterému vděčí díky přítomnosti nového moldu jistě zaujme vedoucí místo ve fantasy hordách, aby dali všem těm Erathianům a elfům a trpajzlíkům pěkně zhusta na p***l.
Člen tlapkové patroly, který se rozhodnul si na večeři připravit koalu na artyčoku též doplní sbírku každého správného ochránce přírody či kulináře. Torso s cedulkou, která jej opravňuje sejít ze stezky či vstoupit do VIP sekce kuchyně jistě nalezne spoustu uplatnění mezi jinými cedulkami, až bude některý stavitel dávat dohromady scénu z Hive společnoti Umberlla Corp.
Figurka postavy vyrábějící hrnce je roztomilým příspěvkem do sekce řemesel. Když si odmyslím ten ručník na hlavě (prostě se mi nelíbí ten design, no!), tak neshledávám chyb a už cvičím prsty na poslední pořádné cvičení s nepoddajným materiálem pytlíků, ve kterém ji chci najít.
Výrazný vzhled historické postavy, která hledala svého psíka v truhle s moukou oslní svojí rozložitou garderobou a výstavní parukou. Její čtyřnohý společník jen dokresluje situaci výsledné hry na schovku.
Houpy houpy, kočka snědla kroupy. Anebo taky ne? Houpacího koně do každé rodiny, ať Vaše potomstvo nedělá kraviny. Skvělý doplněk do každého domečku a hororové scény.
Kamelot s prakem je neskonalá MUST HAVE fig každého milovníka scén z doby od velké průmyslové revoluce po současnost. Zaplátované kalhoty malého uličníka učarovaly i tak velkému uličníkovi,jako jsem já. Jdu si pro Tebe!!!
Lust och fägring stor

milanv

@yoshimaka : tak tvůj popis mě hodně pobavil, díky. Akorát nevím, jak se teď zbavím před očima té představy ochranářky v jedné ruce s koalou a v druhé s tím transparentem "farmers market"!
Co by Dita řekla na to, kdybych večer přišel do postele v růžových trenkách a přes ně měl limetková tanga, to si snad raději ani nepředstavuju... Který z pánů je takový drsoň, že to na svou ženu bez varování zkusí - a přežije on i ona - tak prosím ať pak nareportuje. Ale třeba paní příšerová má na partnery a jejich módu jiný vkus, no... Buďme tolerantní, různorodí a duhoví!

Ještě mě napadlo: co myslíte, podle toho oficiálního renderu vypadá nadějně, že by koala byla sundavací z té mrkvové nati. Nebo je to jen moje přání otcem myšlenky?
Pán na Žlutém hradě

skipper

Citace od: milanv kdy 23.11.2022, 17:28:22Ještě mě napadlo: co myslíte, podle toho oficiálního renderu vypadá nadějně, že by koala byla sundavací z té mrkvové nati. Nebo je to jen moje přání otcem myšlenky?

ak by sa nedala odpojiť tak nevidím dôvod aby bola medzi packami medzera na zníženie pnutia ako napr pri mechanical claw
V prípade dual moldu by bolo naopak vhodné aby spojenie plastov bolo čo najplnšie.

milanv

Citace od: horde kdy 24.11.2022, 01:21:31extra mega big obrázek
Díky, snad to můžu brát jako potvrzení - sice je to jen render, ale viditelně je tam škvíra a stín v ní. To by bylo super, koala by se dala použít zcela samostatně kamkoliv do džungle, do ZOO...
Pán na Žlutém hradě

xjankox

No to je na celú krabicu ...
Ďakujem

peter

Citace od: milanv kdy 23.11.2022, 17:28:22Ještě mě napadlo: co myslíte, podle toho oficiálního renderu vypadá nadějně, že by koala byla sundavací z té mrkvové nati. Nebo je to jen moje přání otcem myšlenky?

Samozřejmě že je oddělávací z té nati ::)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

basgitara

Tá futbalová rozhodkyna je Stéphanie Frappart ,aktuálne na MS v Katare. Vlasy sa im podarili.

Colonel32

Měl bych zájem o větší počet skřetů. Byla by šance se domluvit s někým, kdo bude tyhle figurky partovat ve velkém? Nebo se mám smířit s Bricklinkem a "tržní cenou"?

Ongon

já bych měl zájem o falcony jestli by někdo měl :-)

skipper

Citace od: milanv kdy 24.11.2022, 07:56:35Díky, snad to můžu brát jako potvrzení - sice je to jen render, ale viditelně je tam škvíra a stín v ní. To by bylo super, koala by se dala použít zcela samostatně kamkoliv do džungle, do ZOO...
z recenzie https://www.brothers-brick.com/2022/12/19/lego-collectible-minifigures-71037-series-24-nostalgia-included-review/


milanv

Celá recenze je krásná, jako vždy na brothers-brick. Díky za odkaz.
Pán na Žlutém hradě

MLT

Na shopu jsou již nahozeny CMF ke 100mu výročí Disney https://www.lego.com/cs-cz/product/lego-minifigures-disney-100-71038

Aki

25 série je zdá se již na cestě.
395502262_18391905304040708_88655220210191438_n.jpg

Anatyt

Tí čo sú tu na kozy, sa potešia. ;)

STARHAWK

Vidim to na mikrovahu :D   3 figurky chcem viackrat a 3 asi ani raz.

Strasne mi ale zacina liezt na nervy, ako mozu v CMF robit print uplne vsade a novymi moldami sa to hemzi, ale u predrazenych SW to uz nerobia. Akoze kludne nech nedavaju latkove suknice ci ako sa tomu nadava, ale nech to potom spravia potlacou dookola a nie len tenkym pruzkom na stehnach a zboku uz nic.

Fricoolinek

Citace od: Anatyt kdy 30.10.2023, 11:20:28Tí čo sú tu na kozy, sa potešia. ;)

A držitelé původních, zejména ti, co to koupili za nemalé částky, se (zřejmě) nebudou muset brát ztráty hodnoty svých pokládků, protože tato nebude mít fleky.






yoshimaka

#28
Mé srdce plesá, peněženka pláče, krabice na minifigy, radostí už skáče. Vypadá to na (kupodivu opět) nádhernou skladbu (nejen) sběratelských figurek. Než se ale dostane na kozy, vezmeme to postupně, ne?

Jako prvního tu máme detektiva - úplně jako ze starých detektivek) - torso a klobouk jistě naleznou svoji roli i v jiných úlohách od "tajných" přes gestapáka až po záletnou paničku.

Gamerka bude IMHO velmi žádaná - a to nejen kvůli tile s "myší", klávesnicí a sluchátky, též kvůli náznaku (opět jiného) falcon torsa možná i zajímavé barvě vlasů a potištěných nožiček.

Inkarnace Bat Lorda odkazující na staré hrady (opět? <3) Tento způsob zdá se mi velmi příjemný, byť zrovna toto hradní téma mně osobně nechalo chladným. Nová helma a troso naznačující novou zbroj můžou všaj být příjemným překvapením.

Vítěz paralympiády bude hodně zajímavý hlavně svými nožními protézami, které pak můžou být na jednu kteroukoli či obě nohy - tady se bude hodně rozpartovávat.

Albánský pasevec se svou milou kozou bude jistě hitem nejen mezi hradaři a změdělci.I samotné torso se hodí na různé vesnické figurky. Plesám a těším se jak malý kluk...

Děvenka hříbenka s motýlkem potěší nejedno dětské srdce a v kombinaci s motýlkem působní nebezpečně roztomile. (ani bych ji nechtěl, ale vsadím boty, že dcerce ji pořídit budu muset..)

Nabušená bodybuilderka bude jistě ozdobou mnoha fitnes skříněk, minimálně jeden exemplář by neměl chybět u žádného sportmilce. Já ji vezmu jen proto, že mám málo tors s podprdou....

Kostým triceratopse nám může ukazovat, jakým způsobem se možná budou dál vyvjít kostýmy. Co bude dál? Brachiosaurus? Stegosaurus? Nebo snad dojde i na kostým pterodaktyla? Hm... spousta otázek na TLC designery...

Valkýra vypadá tak děsně nechutně, že už vím, kam ji použít.

Kostým mašinky bude nádherně doplňovat autíčko, loďku i letadýlko. Hlavička s okluzorem potěší každého stavitele minifigů, ba i čepička vypadá v modré velmi hezky. Co bude dál? Vzducholoď? Helikoptéra? Tank? Nechme se překvapit!

Barbar či barbarka (nejde to moc poznat) je jasnou volbou pro stavitele armád nejen kvůli torsu a meči, též rozzuřená tvář dá se aplikovat na jinak běžnou scénu domácích hádek v dalším pokračování sousedů. Vlasy s čelenkou také nejsou úplně běžnou záležitostí a již dříve vydaný hipík může mít roztomilou kamrádku :-)

Nejprve jsem chtěl psát obsáhlý příspěvek o postarší chovatelce lamy...pak mi došlo, že napíši jen krátký medailonek o postarší chovatelce setra. Krása, no. (Kolik ještě zbývá psích ras?.. neboj, TLC, chci i tuto!)

Nakonec zjišťuji, že chci asi všechny(... a některé i vícekrát). Takže asi přežiju i ty pitomé krabičky. To zas bude začátek roku :-)
Lust och fägring stor

Colonel32

Citace od: yoshimaka kdy 30.10.2023, 13:24:41Jako prvního tu máme detektiva - úplně jako ze starých detektivek) - torso a klobouk jistě naleznou svoji roli i v jiných úlohách od "tajných" přes gestapáka až po záletnou paničku.

A pokud by někdo dumal, co to má detektiv v ruce (tedy, proč má černobílý detektiv červenou rybu), pak se jedná o červeného sledě (anglicky red herring), což je výraz, který označuje falešnou stopu na zmatení diváka/čtenáře a jeho záměrné nasměrování k chybnému závěru. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Red_herring )