(Vlastní) Witch king of Angmar

Založil Ryxe, 21.02.2023, 08:43:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Ahoj všem,
v pátek jsem zčista jasna dostal nápad postavit něco méně tradičního a to sochu Černokněžného krále z Angmaru (šéfíka Nazgůlů z Pána prstenů). A jelikož mě to fakt chytlo pustil jsem se do toho naplno a vlastně krom zaměstnání a spánku nedělám nic jiného  ;D . I proto už se soška docela rýsuje a i když je na ní ještě spousta práce, už získává konkrétní tvary. Pokud se to podaří dotáhnout do zdárného konce, měla by být součástí lipenské výstavy. Není to žádný macek, výška se pohybuje okolo 55cm, ale spíš se tentokrát snažím zaměřit na drobné detaily a hlavně zachycení pohybu ;) . Jsem moc zvědav na vaše názory, páč je tohle pro mě trochu neprozkoumaná voda.

Mr. Cube

#1
Je to super! Akorát si nejsem úplně jistý proporcemi helma vs. tělo. Možná je to jen nafocením, ale působí to na mě tak, že buď by mělo být větší tělo, nebo menší helma (pokud jsou cílem realistické proporce, samozřejmě). Jinak jde postava na první dobrou poznat, ta helma se povedla a těším se na megařemdih, pokud budeš dělat.

Ryxe

Citace od: Mr. Cube kdy 21.02.2023, 14:22:45Je to super! Akorát si nejsem úplně jistý proporcemi helma vs. tělo. Možná je to jen nafocením, ale působí to na mě tak, že buď by mělo být větší tělo, nebo menší helma (pokud jsou cílem realistické proporce, samozřejmě). Jinak jde postava na první dobrou poznat, ta helma se povedla a těším se na megařemdih, pokud budeš dělat.
Díky, měl jsem rozpracované dvě helmy, ta jedna byla menší a méně detailní a na těle působila moc malá, tak jsem udělal krapet větší, s lepšími detaily a v reálu vypadá k tělu lépe. Na fotkách to vypadá, že je větší, ale myslím, že to dělá ten postoj, kdy má nižší pokrčený postoj, což na těhle pracovních fotkách není moc zřejmé a působí to, jak kdyby měl krátké nohy  ;D . Ale na finálovou podobu už mám domluvené focení někým, kdo to umí  ;) . Jasný, řemdih a meč budou součástí a pokud to vyjde, do budoucna možná přibude Fell Beast na kterého by pak šel posadit  ;)

milanv

Fuj! To jsem se lekl!  >:D

Je to, obzvlášť takhle na fotkách, fakt působivé. Ještěže to bude v reálu tak malé. Být to v plné velikosti tvých soch, tak je to opravdu hrůzostrašné. Takže ano, dobře odvedená práce :)

Stavebně mi tam ještě něco chybí, se přiznám. Nemyslím to nijak kriticky, ale že mě to nutí se zamýšlet: co to je "to ono"? Nevím přesně, nějak kolem hlavy, mezi hlavou a tělem, to napojení. Musel bych to vidět naživo a probrat s tebou...
Pán na Žlutém hradě

Ryxe

Citace od: milanv kdy 21.02.2023, 15:05:30Fuj! To jsem se lekl!  >:D

Je to, obzvlášť takhle na fotkách, fakt působivé. Ještěže to bude v reálu tak malé. Být to v plné velikosti tvých soch, tak je to opravdu hrůzostrašné. Takže ano, dobře odvedená práce :)

Stavebně mi tam ještě něco chybí, se přiznám. Nemyslím to nijak kriticky, ale že mě to nutí se zamýšlet: co to je "to ono"? Nevím přesně, nějak kolem hlavy, mezi hlavou a tělem, to napojení. Musel bych to vidět naživo a probrat s tebou...

Milane, vždyť ty musíš být zocelený ze strašidelné krajiny >:D .
Jako v životní velikosti by to byla asi pecka, ale jelikož sověti v době, kdy stavili místní paneláky netušili, že by se v nich mohl zrodit černokněžný král v celé své velikosti, udělali bohužel stropy proklatě nízké ;D .Takže bez probourání k sousedům o patro výš, by byla realizace nemožná ;D
Jo, v tom napojení hlava/ trup to není ještě komplet dodělané, nejdřív musím udělat druhou ruku, abych přes ní mohl přehodit ten hábit, co jde od koruny ;)

Ryxe

Černoknežný král je hotov ;D . Tedy postavený už nějakou dobu je, ale protože jsem chtěl, aby prezentace tohoto malého MOCu byla jak se říká na úrovni, poprosil jsem fotografa, se kterým spolupracuji a jeho tvorbu můžete vidět třeba na jeho Instagramu: macro_brick_.

První sérii fotek jsem dostal včera, tak Vám můžu konečně ukázat, co že jsem to vlastně stvořil. Popravdě, když mě napadlo postavit právě sochu této sympatické filmové postavy, nedával jsem si moc šancí, že by se mi to povedlo dotáhnou do konce. V takhle malém měřítku jsem sochu ještě nestavil a tak jsem měl obavy, jak se s některými detaily poperu  :D .
Nakonec stavba trvala něco okolo jednoho týdne, s tím, že jsem tomu opravdu věnoval většinu volného času, ale musím říct, že pro mě bylo docela těžké, se od toho odtrhnout >:D
V budoucnu přibude ještě jedna série fotek, taková umělečtější se zajímavými efekty, ale na těchto fotkách zase model vynikne spíše stavitelsky  ;)
Asi v budoucnu zkusím zase nějakou postavu v tomto měřítku, protože je to fakt zábava  :D

milanv

Stavitelsky paráda. Jinak - no, navrhuju vydat plyšový merch a prodávat dětem jako mazlíčka do postele před spaním...  >:D
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

Mě prostě nepřestává fascinovat, že si tady pan stavitel staví strašidelné město a jen tak mimochodem si z těch dílů spíchne i krále Angmaru...

Ryxe

Díky, kluci  :D .
Citace od: milanv kdy 13.03.2023, 18:50:04Stavitelsky paráda. Jinak - no, navrhuju vydat plyšový merch a prodávat dětem jako mazlíčka do postele před spaním...  >:D

No, ono Milane nejsi tak daleko od pravdy. Náš Kuba ho má celou dobu postaveného na skříňce, co má u hlavy postele, protože tam bylo prostě zrovna volné místo  :D . Řekl jsem mu, že ho bude Witch king hlídat a zatím žijou v symbióze  :D .

Citace od: Hardegon kdy 14.03.2023, 07:40:32Mě prostě nepřestává fascinovat, že si tady pan stavitel staví strašidelné město a jen tak mimochodem si z těch dílů spíchne i krále Angmaru...

No, víš, já ty kostky slyšel jak říkají: "my nechceme být střešní krytina, my chceme být něco hezčího" a tak když s tím Lipno nemělo problém, udělal jsem z nich prostě černé roucho  :D .
Ty dílky co teď budu muset nakoupit na střechy už budou mít smůlu a prostě budou střešní krytina  :D . No a Angmar poputuje na Lipno jako exponát  ;)

Daniel

Mám jen slova chvály - na tohle se přesně ten tůvj styl stavění hodí  ;)

Ale teda doufám, že tohle je jen začátek a bude pokračování ve formě okřídlené potvory! :)

Ryxe

Citace od: Daniel kdy 14.03.2023, 10:37:51Mám jen slova chvály - na tohle se přesně ten tůvj styl stavění hodí  ;)

Ale teda doufám, že tohle je jen začátek a bude pokračování ve formě okřídlené potvory! :)
Díky  ;) .
No, tak vize by byla, dokonce jsem na to myslel i při konstrukci sochy a když se sejme z toho podpůrného sloupku, který má mezi nohama a je maskovaný za ten černej hábit, tak se dá soška vytvarovat do sedu  :D
Chystám se právě tu potvoru navrhnout Lipnu. Úplně vidím to diorámko, jak sedí na rozvalených stěnách Minas Thirit a plamenným mečem láme Gandalfovi hůl  >:D .
No, ale to už by byla práce na krapet déle. Při poměru k té sošce Angmara by ta potvora musela mít rozpětí křídel asi jako rozpětí rukou dospelýho chlapa  :D

Ryxe

Fell beast, tedy ta okřídlená obluda, kterou ve filmu Návrat Krále osedlal Witch king, tedy velitel Nazgůlů je mým čerstvě rozpracovaným projektem.
Už když jsem stavěl sošku onoho Černokněžného krále, tak nějak jsem si pohrával s myšlenkou, že by bylo fajn mu tu jeho potvoru také postavit a usadit ho do sedla 😁.
No a tak jsem se do toho nedávno s vervou pustil a už se rýsuje hlava a část krku. Projekt to bude rozsáhlý, už samotný Fell beast bude mít rozpětí křídel nad 150cm, ale vymyslel jsem si, že celou tu obludu s Černokněžným králem na hřbetě postavím na vrchol nějaké rozbořené věže.
No, cíle to věru malé nejsou, tak uvidíme, co z toho nakonec vznikne 😁

poMOCník

Ta barevná kombinace vypadá tak dobře! A ten povrch kůže (nebo co to je) prostě super.

Chikos

Tak na tohle se opravdu moc tesim  ;D

Ryxe

Díky kluci,

Pomocník: tu barevnou kombinaci jsem si oproti originálu trochu popravil, aby se mi to víc líbilo, jinak by to bylo celý spíš takový do šeda  :)

Chikos: Tak snad výsledek nebude zklamáním  ;D