"Náhodnosť" minifigov z internetových obchodov

Založil HY3N4, 06.06.2013, 10:46:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

HY3N4

Ahojte kostky. :) Toto je môj prvý oficiálny príspevok (tak ma ospravedlnte, pokiaľ som niečo urobil/urobím zlé :) ), ale som tu už dlhší čas (väčšinou len čítam, čo napíšete vy, prípadne obchodujem). Kažopádne ako názov témy hovorí, chcel by som sa vás opýtať, či je kúpa náhodných minifig sáčkov cez e-obchody dobrý nápad.
Dnes mi totiž došla zásielka z legenia a okrem iného som si objednal aj 6 minifigov z 10. série. Mal som tam 3 duplikáty, čo by bolo ešte v pohode, ALE keď som sa pozrel na stránku legénia (http://www.legenio.cz/lego-minifigurky-1/?p=1&produktu=99999&razeni=cena) , tak ma celkom zarazilo, že všetky tri minifigy sa dajú objednať za cenu 1,76 eur (tj. mal som tam Parašutistu, Hráču Baseballu a Motorkára), pričom VŠETKY ostatné tam predávaju za viac, pravdepodobne za to, že sú cennejšie (a určite aj pre mňa zaujímavejšie). Toto sa mi stalo už s legeniom viac krát, vždy som dostal figúrky, ktoré sú tam cenovo veľmi nízko (pomer je asi tak 30 figúriek lacných a 1 drahšia, čiže mám už fakt dosť duplikátov vecí, ktoré nechcem).
Nieje to trošku divné? To fakt si mám myslieť, že rozdávajú tie lacné figúrky, a tie, na ktorích môžu dobre zarobiť predávajú draho?? Aké máte vy s týmto skúsenosti?

mesje

Ono aj keď by to robili poctivo, a náhodne vybrali 10 sáčkov, stále tam bude väčšina tých tuctových, lebo tých je v 60-sáčkovej škatuly po 6 kusov, tj tie vzácne sú v ťažkej menšine - tuším v poslednej sérii je 6 druhov, ktorých je len po 2 kusy - tj 6 druhov zo 16 (37%) je zastúpených len 20 % sáčkov v škatuly. Ale každopádne pomer 30 ku 1 je príliš.
Tak to nekupuj u nich a najhmataj si to v hociktorom hračkárstve. Podľa mna náhodný nákup sáčkov cez eshop je čistý hazard a vyhadzovanie peňazí, to už radšej kúpiť celý box 60 kusov, resp. ešte lepšie zohnať ucelenú sériu 16 kusov, hoci aj trochu drahšie.

MiP

#2
Citace od: HY3N4 kdy 06.06.2013, 10:46:40
Dnes mi totiž došla zásielka z legenia a okrem iného som si objednal aj 6 minifigov z 10. série. Mal som tam 3 duplikáty, čo by bolo ešte v pohode...

Obecně si myslím, že není dobrý nápad objednávat "náhodné" (MISB) CMF přes jakýkoliv e-shop. Konkrétně Legenio prodává i určité vybrané CMF, takže je mají velmi dobře přebrané. A co s těmi, co nikdo nechce?  >:D Odpověz si dále sám...
Navíc Legeniu nesmíš věřít ani nos mezi očima, mě osobně se stalo, že jsem tam oficiálně koupil set, který pocházel z jednoho zde velmi známěho středočeského města   ;) ;)
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

Foton

Mě právě na Minifigures baví nejvíc ten "lov". Sice to chvilku trvá, ale mám 99% přesnost.
Zatím mi nikde neřekli "Pane, co to tam děláte".
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

HY3N4

Mňa zas celkom bavil ten faktor náhody, že ktovie čo mi príde. :) Čo je najlepšie keď si človek objednáva prvú varkú z dannej série (duplikáty až tak nehnevajú vtedy). Bol to vždy skôr taký bonus do objednávky.  Ale keď už má človek várku tretiu a samé duplikáty, tak už ho to nase.. hnevá. :) Okej, tak už mám ponaučenie no, odteraz kupujem len osobne. :)

killco

Kupovať MISB minifigures cez eshop je asi pekná hovadina. Väčšie šance sú v kamenom obchode, kde to väčšinou predavačky majú úplne na saláme čo je v sáčkoch.