Pomoc pro Honzíka (Linhartovi -linhi)

Založil peki, 26.07.2023, 09:09:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Honzův transparentní účet 272802728/5500

45 700,- Kč Celková faktura za opravu jeho vlastního vozíku a zůstatková cena vozíku poškozeného (23 000,- Kč musíme uhradit zůstatkovou cenu poničeného vozíku ) 
14 000,- Kč je nutné vyměnit ještě další kabel k displeji pro špatný kontakt a baterie

Aktuálně se již podařilo částku vybrat, ale věcí které je/bude potřeba je daleko více. Kdo chce pomoci dobré věci může přispět jakoukoliv částkou.  ;)
Děkuji




Minulý týden jsem se pracovně za náš spolek Watsu for Health vydala na Konopiště podpořit rodiče pečující o vážně nemocné děti. Radost však vystřídal šok, na který jen tak nezapomenu.
Na celé akci organizované s Kolpingova rodina Smečno mě doprovázely i mé děti, sestra Jana Brunnerová a velmi milá, empatická a pokorná, Watsu® terapeutka, kterou jsem učila, Patrícia Bačová.
Pracovaly jsme celkem s deseti maminkami chlapečků s DMD do sedmi let. Což pro mě byla velmi osobní zkušenost, protože vím, čím si rodiče v této fázi prochází, a snad o to srdečnější a hluboká práce s nimi to pro mě byla. Tato radost však byla následující den završena zkušeností, která se ve mě zapsala hluboko a věřte, že bych už ji nechtěla znovu zažít, i když při nás, hlavně při Honzovi stáli všichni strážní andělé....
S Janou a dětmi jsme se následující den chtěly vydat na procházku na Konopiště a ještě na parkovišti se to stalo...
Byla jsem v tu chvíli s dvouletou Rézinkou od Honzi vzdálena asi 150 - 200 metrů, když jsem viděla, že se Honza nekontrolovatelným způsobem v předklonu řítí s elektrickým vozíkem po louce lemující přítok řeky Sázavy (Konopišťský potok) a křičí. Rozběhla jsem se za ním a viděla jsem, že se pomalu začíná stáčet ke srázu vedoucímu k vodě. Ani mně, ani Janě se nepodařilo Honzu doběhnout včas a stalo se to, čeho jsem se děsila.
Honza se i s vozíkem zřítil z prudkého srázu do kamenitého koryta potoka a já jsem tam byla pár vteřin na to (ani nevím, jak jsem to bosýma nohama seběhla a jak jsem se tam ocitla. Janě jsem prý ještě dala pokyn."Terezka"....) a byla jsem tam.
Honzovi jsem vytáhla hlavu z vody, podepřela ho a odepnula pásy. Honza komunikoval a byl při vědomí, krvácel z hlavy a už kolem nás v potoce stálo několik dalších lidí. Jeden mladý muž bez váhání vzal Honzu do náruče jako nevěstu a nepochopitelným způsobem ho vynesl z koryta zpět na louku a položil ho do trávy. Volali jsme záchranku a následně na to i hasiče, kteří museli vyprostit vozík z vody.
Prakticky došlo k tomu, že Honza, připoutaný kolem pasu se díky jízdě v terénu dostal do předklonu a ramenem se zapřel o řídící páku vozíku. Neměl sílu se z předklonu opřít zpátky o opěrku, čímž by se vozík zastavil a nebo rukou zmáčknout tlačítko a za jízdy vozík vypnout 😞
Po vyšetření v Benešovské nemocnici jsme byli ujištěni, že kromě pár stehů na hlavě Honza neutrpěl žádná vážná zranění. Byl pomlácený a měl zhmožděniny v okolí krční a hrudní páteře. Vše jsme zvládli dobře a velkou podporu jsme dostali i od žen z týmu Rané péče Kolpingova rodina Smečno, s nimiž jsem předchozí den poskytovala péči rodičům mladších dětí se stejnou diagnózou, kterou trpí i Honza.
Trvalo několik dní, než jsme se z toho zpamatovali, protože procesy, které se v krizové situaci v těle automaticky spouštějí tak, že pro akci využijí zásoby energie, mě na několik dní doslova odpojily od vnějšího světa a fungování.
Proč to ale píšu, s pokorou a vděčností, že je Honza v pořádku jsme však nuceni řešit i praktické záležitosti tak, aby Honza zase mohl normálně fungovat. Vozík, se kterým se Honza zřítil z prudkého srázu byl shodou okolností vypůjčený, protože ten jeho byl v těchto dnech v servisu a výsledná částka, kterou jsme nyní nuceni uhradit z vlastních zdrojů mimo pojišťovny není zrovna malá.
Firmě, od které byl vozík zapůjčen musíme uhradit zůstatkovou cenu poničeného vozíku, která byla vyčíslena na 23 000,- Kč. Celková faktura za opravu jeho vlastního vozíku a zůstatková cena vozíku poškozeného je vystavena na částku 45 700,- Kč,  a ani tato částka není konečná, protože je nutné vyměnit ještě další kabel k displeji pro špatný kontakt a baterie za dalších 14 000,- Kč.
O Honzovi na fb moc nepíšu a jeho sbírku již delší čas nikde nepropaguji. Tato výjimečná situace mě k tomu však nutí 😞
Mám kolem sebe spoustu skvělých a podporujících lidí, kteří se mi snaží nabízet pomocnou ruku. Poslední dobou dostávám zprávy, ze kterých je patrné, že si mé okolí všímá toho, že jsem se dostala do fáze vyčerpání, což je pravda, kterou přiznávám a nemohu popřít. Píšou mi:"Kdybys cokoliv potřebovala, určitě dej vědět, rád/a pomůžu...". Vážím si toho a často marně přemýšlím, jaký druh pomoci by opravdu pomohl a prakticky to vlastně nedokážu vymyslet. Tato situace je však jasná. Cestu k tomu, jak si odpočinout a dobíjet baterky po psychické i fyzické stránce musím najít sama, ale co nám určitě může pomoci je oprášit Honzův transparentní účet a jeho veřejně oznámenou sbírku SBÍRKA PRO HONZÍKA (dnes již mladého, 16ti letého dospívajícího muže). Budu ráda, když budete mít možnost na opravu jeho vozíku přispět jakoukoliv drobnou částkou na transparentní účet 272802728/5500

peki


linhi

Všem moc a moc děkujeme, Honzík už zase jezdí a moc také děkuje, psal to na fb.
Já sám si vaší pomoci velice vážím kamarádi!!!!