Genderová spravedlnost

Založil Villa Legina, 01.03.2017, 10:19:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Villa Legina

Citace od: Anatyt kdy 01.03.2017, 08:53:45
Citace od: peter kdy 01.03.2017, 08:12:47
A to mně se to líbí...to je další set, který má opět trochu i zákazníky nečím poučit ...Ostatně jak bylo výše napsáno a s čím se maximálně také ztotožňuji je, že v porovnaání s konkurenty byla toto jednozančná volba.

Presne tak! Ono to nemá byť iba "ďalší" IDEAS se...účelom je práva tá edukácia. Týmto spôsobom sa NIELEN deti dozvedia niečo o týchto konkrétnych vedkyňách,...A pravdou je aj to, že záujem o astronómiu skutočne za posledné desaťročia upadol (boom zo 60. rokov asi málokto z nás zažil)...

Jednoznačná voľba s porovnaním s konkurentami?  ;D

Ono asi nie je náhoda, že militantný feminizmus Hillary Clintonovej má korene v jej nesplnenom "detskom sne", totiž ako trinásťročná napísala do NASA list, že sa chce stať astronautkou. Odpoveď bola strohá a zamietavá, s argumentom že ženy nepríjmajú  ::) Pokus o satisfakciu? Dodatočný "tribute" revoltujúcej mládeži 60-ych rokov v USA? 

Asi pre vtedajšiu nepriechodnosť a únavu z večného protestovania demonštrovania detí kvetov, následné generácie 80-ych rokov našli uspokojenie v sladkogýčových rozprávkach (v potkomunistických krajinách rezonuje táto "méta" dodnes) o realizovaní svojich snov v duchu Pretty Woman.

Ale. Nová doba. Máme tu nové ideály a mladé budúce mozgy toho správneho triedneho pôvodu. Nie je náhoda, že v propagandistických a na city útočiacich šotoch mimovládnych organizácií sú nám predstavované otrhané dievčatká, dievčatká v sarí, hidžábe atď., všetkých farieb pleti (s výnimkou bielej), ktoré odvážne recitujú do kamery ako budú v dospelosti predovšetkým astronautkami, vymyslia liek na všetky choroby, skrátka tieto budúce super-ženy zachránia svet.

Každý zdravý rozum predsa vie, že povolanie ako astronaut, atómový fyzik, pilot stíhačky, výskumník, vedec, matematik atď. sú nie bežné povolania a je relatívne malá pravdepodobnosť, že sa ním akékoľvek dieťa v budúcnosti stane. Je pre mňa zarážajúce, že široká vrstva obyvateľstva je kŕmená falošnou nádejou, že každé dieťa má šancu, pričom štatisticky je zrejmé že väčšina akejkoĺvek populácie nemá mentálnu výbavu, intelektové schopnosti (od priemeru nižšia, prípadne prevládajúca priemerná inteligencia), na takéto náročné povolania. Kto má podmienky, potencionál a vytrvalosť dosiahne svoj sen aj bez nejakého smiešneho Lego setu. Keby taký set vydali v čase Clintonovej puberty, vtedy by to bolo revolučné. Dnes je to bezpredmetné, skôr je situácia, že rovnako schopný alebo schopnejší muž nedostane pozíciu, lebo prednosť má splnenie kvóty - osobou ženského pohlavia.

Skutočne niekto verí, že tento "výchovný set" bude spôsobilý ovplyvniť psyché milióny detí - dávno zdegenerovaných televíznou zábavou, čipsami a príkladom vegetujúcich, či na nič čas nemajúcich rodičov? To naozaj niekto verí, že tento set JE EDUKATÍVNY? A ktorá spoločnosť v budúcnosti bude potrebovať milióny astronautov?

Anatyt

Si si asi nevšimla, že tie ženy nie sú zväčša astronautky. >:D

milanv

Zato si nelze nevšimnout, že je úplně jedno co jsou - za povolání. Je důležité jen to, že to jsou ženy. A ještě se nestydí přiznat, že je to zadání.
Takže Petře, opravu to nemá za cíl povzbudit zájem o astronomii, ačkoliv i mně by se takový ušlechtilý cíl líbil. Má to za cíl propagovat nenápadně politiku genderu, hnus fialovej hraničící v mých očích s rasismem a fašismem. Však kdo nechyběl na hodinách dějepisu, tak ví, jak nenápadně to začínalo u největších hrůz v historii lidstva: posuzování lidí podle barvy pleti, barvy očí, sklonu lebky... Tak teď máme gender. A neumíme se těm hlasatelům nové JEDINÉ PRAVDY vůbec bránit...
Pán na Žlutém hradě

xjankox

Budem stručný, ani mňa to nepotešilo, je tam zjavná politická korektnosť a gender ideológia, som rád, že to nevnímam takto tak nejak sám a všimlo si to viac ľudí. Ono aj vidno, že ten set nejak rozumne sa obhájiť nedá, ozaj iba na rozpartovanie, alebo pre zberateľa IDeas bez ohľadu na to, čo to je. Edukácia? Čo? Tak teraz budú robiť sety aj s predstaviteľmi renesancie? Alebo držiteľmi Nobelovej ceny? Prezidentmi USA? Proste mimo misu totálne a jediné normálne vysvetlenie je politická korektnosť a genderová rovnosť a takto okato. :/ No ale ušetrené prašule aspoň pôjdu na dobré sety :D.
Ďakujem

Strider

#4
Nejsem rád, když mi nějaký business předhazuje, že jsem ve vztahu k opačnému pohlaví nevzdělaný a že by mně prostřednictvím svého produktu (který si mám koupit za vlastní peníze) rád dovzdělal. Nebudu si kupovat výrobek, který podporuje nekorektnost a nenávistné učení o nadřazenosti jednoho pohlaví nad druhým.  >:(

Strider

#5
"Ústřední výbor Komunistické strany Československa vyhlásil vítězný návrh tvůrčí soutěže dětí států Varšavské smlouvy. Vítězkou je pionýrka Mája Poplatná ze základní organizace při ZDŠ Budovatelů v Třinci a její návrh série matrjošek Vědci-komunisti z Bajkonuru. Soudruh prezident Gustáv Husák malé pionýrce jménem všeho pracujícího lidu naší socialistické republiky srdečně blahopřál a připomněl, že hračky by měly být především poučné." I v dobách reálného socializmu jsme se dokázali smát podobným trapnostem. Women of NASA je o to větší trapnost, že vznikla ve svobodném světě.

BlazejHolen

#6
Tahle "genderová" debata je docela legrační. Zvlášť když tu padají právě ty stereotypy u nichž se v dnešním "svobodném světě" vyvíjejí snahy je zbourat protože jsou prostě přežité). Krom toho že tyhle debaty podle mě patří někam jinam (nejsem ale modarátor) tak mi příjde že LEGO jako přesahová "hračka" pro všechny generace je právě ten typ "bussinesu" který má mimo jiné tu vzdělávací hodnotu. Možná by to chtělo míň bezprostředních emocí než začít bezhlavě hodnotit, odsuzovat a vymezovat se. :)

Mr. Cube

OK, když už je tady OT...právě ta snaha "bourat stereotypy" je docela legrační a nebezpečná zároveň. A to, jestli je něco přežité, by neměl rozhodovat někdo "od stolu" a pomocí "aktivismu" to vnucovat všem. Protože když se razí jen jeden správný názor a všechny ostatní jsou špatně, ke svobodné společnosti to nikdy nevede. Pak to končí třeba takto:

http://www.exoplanety.cz/2014/11/15/jak-feministicke-kuy-pospinily-pristani-na-komete/
http://korec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=436366

BlazejHolen

Tady se ale nevnucuje nikomu "jeden správný názor"... "bourání stereotypů" spočívá například v tom že odmítá fakt kdy ženy jsou např. o 1/3 placeni méně než muži, poukazuje na rovnocennost ve smyslu aktivní participace na veřejném dění (ekonomickém, sociálním i politickém) - stačí se podívat o kus zpět a zjistíš že ženy nemohly volit (proč?), sexismus..ta stereotypizicace o které jsem mluvil vede k plošnému zjednodušování a odsuzování - nevím proč by zrovna toto mělo být legrační. Ano jako všechno dnes se i tento postoj dá zneužít..  doporučuji se však tématu víc pověnovat a pak lze diskutovat (asi ale ne tady) - zjistíš že feminismus a gender jsou trochu někde jinde a není to jedno a to samé. :)

Zpět k legu - osobně nevím jaký byl skutečná záměr lega při výběru setu. Možná kdyby tam byli "muži z Nasa" že by tento set vybrali stejně. Co má tento set a ostatní recenzovaní ne? Asi je potřeba se zamyslet i nad tím.


Mr. Cube

S tím, aby byly ženy na stejných pozicích placeny stejně jako muži, nebo aby se podílely na veřejném dění nemám sebemenší problém, a myslím, že každý normální chlap taky ne. To jsou všechno reálná témata (stejně jako ty volby, které jsi zmínil). Já měl ale na mysli to, že to dnes hodně přerůstá v situace, kdy se nějaká skupina "cítí uražena" (kvůli čemukoliv) a neváhá za pomocí médií vytvořit nátlakovou kampaň a dotyčného "viníka" dát na veřejný pranýř. A kdo s tím nesouhlasí, je fašista, šovinista, rasista nebo přinejmenším "hater" (záleží, o co konkrétně jde). Jeden z příkladů jsem uvedl, z poslední doby mě napadl taky ten případ, kdybyli autoři Kingdom Come: Deliverance obvinění z rasismu, protože v počítačové hře, odehrávající se v Čechách za husitských dob, nevyrenderovali žádné černochy...

...tím bych to ukončil a omlouvám se za OT.

Tomik

Citace od: BlazejHolen kdy 06.03.2017, 08:32:30
Zpět k legu - osobně nevím jaký byl skutečná záměr lega při výběru setu. Možná kdyby tam byli "muži z Nasa" že by tento set vybrali stejně. Co má tento set a ostatní recenzovaní ne? Asi je potřeba se zamyslet i nad tím.
Ono by bylo celkem jedno, jestli by ty figurky symbolizovaly ženy nebo muže, v obou případech takovýto "set" patří do CMF a ne do Ideas. Chybí mi tam ta podstata Lega něco si postavit. Stavět rámeček pro figurky mi přijde o ničem...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

BlazejHolen

Ideas ale není o stavění ale o nápadu nebo se mýlím? :)

milanv

Pán na Žlutém hradě

BlazejHolen


Villa Legina

Citace od: BlazejHolen kdy 06.03.2017, 08:32:30
... Možná kdyby tam byli "muži z Nasa" že by tento set vybrali stejně....

Vtip je práve v tom, že taký set by nikdy nevydali. Lebo by feministky spustili obvyklú hystériu.  ;D
Idei o "slobodnom svete" by som uverila vtedy, keby vydali nie set  "muži alebo ženy z NASA" ale set "muži a ženy z NSA"  ;D

BlazejHolen

Citace od: Villa Legina kdy 06.03.2017, 13:13:05
Citace od: BlazejHolen kdy 06.03.2017, 08:32:30
... Možná kdyby tam byli "muži z Nasa" že by tento set vybrali stejně....

Vtip je práve v tom, že taký set by nikdy nevydali. Lebo by feministky spustili obvyklú hystériu.  ;D
Idei o "slobodnom svete" by som uverila vtedy, keby vydali nie set  "muži alebo ženy z NASA" ale set "muži a ženy z NSA"  ;D

Tak to nevíme že jo..ale ano "Muži a ženy z NASA" by bylo fajn. Není to ale spíš problém toho designera který ten setík do IDEAs přihlásil?

Faire

#16
Nevím, co je špatně na tom, že se vydá set, který upozorní na tom, že i ženy jsou spojené s odvětvím, které je tradičně vnímáno jako mužské. Může mi někdo vysvětlit, jaký negativní dopad to může mít na společnost? Spíše si dokážu představit, že to může holky nadchnout k tomu, aby se o astronomii začaly taky zajímat.

Ale jinak ano, ženy musely o svá práva ještě nedávno velmi tvrdě bojovat a ano, na řadě míst stále existují skleněné stropy - včetně mého pracoviště. Takže upozornění na to, že ženy mohou úspěšně zastávat prestižní vědecké pozice beru jako pozitivní, protože jako společnost samozřejmě potřebujeme, abychom dokázali nadaných žen využít stejně jako nadaných mužů.

Citace od: Darthstrider kdy 03.03.2017, 17:23:24
...Nebudu si kupovat výrobek, který podporuje nekorektnost a nenávistné učení o nadřazenosti jednoho pohlaví nad druhým.  >:(

WTF? Tím, že upozorním na úspěšné ženy, hlásám jejich nadřazenost? To je non-consequitur jak sviň...

Citace od: milanv kdy 01.03.2017, 11:38:52
Má to za cíl propagovat nenápadně politiku genderu, hnus fialovej hraničící v mých očích s rasismem a fašismem.

V čem pro prosím Tě názor o tom, že ženy mohou být úspěšné v mužských profesích (protože o tom se tady bavíme) paralelní s rasismem (tedy nauce o tom, že některé rasy jsou méněcenné, opak záměru mainstreamového feminismu) nebo s fašismem (který propagoval na úkor demokracie totalitní zřízení + kult silného vůdce?).

Citace od: Villa Legina kdy 01.03.2017, 10:19:56
To naozaj niekto verí, že tento set JE EDUKATÍVNY?

Kvízová otázka: kolik těch žen jsi sama znala?

Klaj

Ta otazka pozitivni diskriminace i ve vede je dost ozehava.

Jedna ukazka ze zivota:
Prestizni vedecke ceny v CR maji mimo jine tyto kategorie:

Nejlepsi diplomova prace
Nejlepsi Dizertacni prace
Nejlepsi diplomova prace napsana zenou
Nejlepsi dizertacni prace napsana zenou

Tzn. muze vyhrat bud 2 muzi a 2 zeny nebo 4 zeny a 0 muzu ale nikdy 4 muzi nehlede na to jak kvalitni vyzkum maji. Takze chlap uz z principu ma mensi sanci ziskat oceneni i kdyby se pretrhl. Takze kde ze jsou ty rovne prilezitosti.
A na druhou stranu jako zenu by me asi dost urazelo, ze si poradatele mysli ze nemam sanci porazit muze a potrebuju vlastni kategorii.

Pomalu se to zacina zase prehanet na druhou stranu a tenhle set i kdyz asi nezamerne je toho dalsim produktem. Muzi ve vede sou seda nezajimava masa, ale zeny je potreba dat na piedastal.
Draco dormiens nunquam titiliandus

milanv

Délka tohoto vlákna je:

a) neúměrná kvalitě toho setu
b) stejně zralá k promazání

Ale pokud někteří žádají nová a nová vysvětlení... Ach jo. Tak ještě na chvíli, než dojde na bod b :)

Špatně, podle mě, jsou na tom setu dvě zásadní věci:

1. není k ničemu, co se stavění týče. Nevím, kde BlazejHolen vzal nápad, že Ideas sety nejsou o stavění. To má snad být každá stavebnice. Proto jsou CMF tak speciáľně inzerované jako sběratelské figurky (ne stavebnice).

2. tlačí politiku. Ať si o této politice myslíte, co kdo chcete, je to politika a jako taková je TLG samotným v Ideas zakázaná. Stejně jako propagace náboženství, moderních zbraní atp. Takže TLG neumí dodržet ani svá vlastní pravidla.
Kdyby chtělo TLG propagovat astronomii nebo NASA, tak udělají výběr vědců nezávisle na pohlaví - podle zajímavosti jejich objevů. A jelikož ženy v NASA jsou a mají dobré výsledky, tak by se v té sadě zcela jistě objevily také. A pokud by měli splnit i podmínku 1, tak k nim udělají aspoň viněty ukazující, nad čímže bádali.

A obecně ohledně genderu: nelze míchat věci do sebe. Že existuje třeba nějaký problém ještě neznamená, že každý, kdo se pasuje do role spasitele a začne hlásat nějakou šílenost jako jedinou pravdu, tu pravdu má. Nota bene když tu svou "pravdu" prosazuje tak drsně, bezohledně, manipulativně a bez debat, jako to dělají různí militantní zastánci a zastánkyně feminismu, politiky genderu apod. A v tomto - v tom mechanismu, jak začít tu extrémní ideologii, se právě podobají začátkům jiných extrémních směrů. Je dobré studovat dějepis!
Pán na Žlutém hradě

peki

Citace od: milanv kdy 06.03.2017, 15:10:02
Délka tohoto vlákna je:

a) neúměrná kvalitě toho setu
b) stejně zralá k promazání


Tak to nějak si představuji forum za 20 let. V domově důchodců nebume mít místo a tak o Legu budeme jenom klábosit  >:D Čest vyjímkám.

Abych se taky vyjádřil k "věci":
Tento set prostě nechápu:
1) proč je v ideas
2) proč tam není žádný chlap , nebo aspoň nějaký ufon  >:D
   

BlazejHolen

Citace od: milanv kdy 06.03.2017, 15:10:02
Délka tohoto vlákna je:

a) neúměrná kvalitě toho setu
b) stejně zralá k promazání

Ale pokud někteří žádají nová a nová vysvětlení... Ach jo. Tak ještě na chvíli, než dojde na bod b :)

Špatně, podle mě, jsou na tom setu dvě zásadní věci:

1. není k ničemu, co se stavění týče. Nevím, kde BlazejHolen vzal nápad, že Ideas sety nejsou o stavění. To má snad být každá stavebnice. Proto jsou CMF tak speciáľně inzerované jako sběratelské figurky (ne stavebnice).

2. tlačí politiku. Ať si o této politice myslíte, co kdo chcete, je to politika a jako taková je TLG samotným v Ideas zakázaná. Stejně jako propagace náboženství, moderních zbraní atp. Takže TLG neumí dodržet ani svá vlastní pravidla.
Kdyby chtělo TLG propagovat astronomii nebo NASA, tak udělají výběr vědců nezávisle na pohlaví - podle zajímavosti jejich objevů. A jelikož ženy v NASA jsou a mají dobré výsledky, tak by se v té sadě zcela jistě objevily také. A pokud by měli splnit i podmínku 1, tak k nim udělají aspoň viněty ukazující, nad čímže bádali.

A obecně ohledně genderu: nelze míchat věci do sebe. Že existuje třeba nějaký problém ještě neznamená, že každý, kdo se pasuje do role spasitele a začne hlásat nějakou šílenost jako jedinou pravdu, tu pravdu má. Nota bene když tu svou "pravdu" prosazuje tak drsně, bezohledně, manipulativně a bez debat, jako to dělají různí militantní zastánci a zastánkyně feminismu, politiky genderu apod. A v tomto - v tom mechanismu, jak začít tu extrémní ideologii, se právě podobají začátkům jiných extrémních směrů. Je dobré studovat dějepis!

Kde jsem "to" vzal? Z logiky věci - projekt se jmenuje Lego Ideas - tedy Lego nápady... :) Možná jsem se vyjádřil nešikovně, neměl jsem úmysl tvrdit že Lego Ideas není o stavění, ale že primárním cílem je soutěž nápadů z nichž se ten vybraný realizuje. To že vybrali "Ženy z Nasa" může souviset s mnoha jinými aspekty. Např. že set bude nenáročný na tvorbu, a ano taky zavře pusu mnoha lidem kteří mají pocit že ženám je v Legu věnováno málo prostoru. Jaká byla diskuze když Lego udělalo setík s vědkyněmi na žádost té malé holčičky?

Klaj

Citace od: milanv kdy 06.03.2017, 15:10:02

Kdyby chtělo TLG propagovat astronomii nebo NASA, tak udělají výběr vědců nezávisle na pohlaví - podle zajímavosti jejich objevů. A jelikož ženy v NASA jsou a mají dobré výsledky, tak by se v té sadě zcela jistě objevily také. A pokud by měli splnit i podmínku 1, tak k nim udělají aspoň viněty ukazující, nad čímže bádali.


Presne !

K samotnemu setu, je smesne maly.  Kdyby udelali CMF serii "slavni vedci a vedkyne" budu prvni kdo si to pujde s chuti koupit. Tohle je takovy podvod na volice mi prijde. Od lego ideas mam zcela jina ocekavani
Draco dormiens nunquam titiliandus

Ondrej

Citace od: Klaj9 kdy 06.03.2017, 18:00:47
...Od lego ideas mam zcela jina ocekavani

Po setu 21308 Adventure time a Minecraft řadě můžou vydat snad už všechno  ;D Ale asi to bude tím, že nejsem fanoušek a neznám ani jedno z toho, ale přijde mi to tak hnusný že za to peníze fakt nedám, ale je to můj subjektivní názor.

BlazejHolen

Pravda..Legu chybí kreativita a jednoduchost starých časů... Rytíře nahradila vlna Nexo Knights, piráti jsou už téměř mrtvé téma oživované tu a tam Ninjagem apod., město recykluje stále to samé bez větší invence (až na letošní džungli, ta zatím vypadá prima) a všude samé Bestsellery v podobě super heroes DC/MCU. Star wars už také nenabízí nic převratně zajímavého... Zbývá creator a moduláry které mě osobně v Legu drží. Tu a tam vypadne nějaká licencovka jako POTC nebo Batman movie ale jinak docela slabé...škoda.

BTW Minecraft vypadá v Legu hezky, kdybych na to měl rozpočet a místo už bych tvořil Lego Minecraft svět...:)

Villa Legina

#24
Citace od: peki kdy 06.03.2017, 15:33:58

Tento set prostě nechápu:
1) proč je v ideas
2) proč tam není žádný chlap , nebo aspoň nějaký ufon  >:D


Odpoveď na prvú otázku je zodpovedaná v otázke druhej. IDEA spočíva v jedinej skutočnosti - že v sete sú LEN ženy.
Odpoveď na druhú otázku je zodpovedaná v otázke prvej. To je ten DôVOD prečo. Keby tam boli aj muži, nie je v tom žiadna IDEA.

Villa Legina

Citace od: sohibil kdy 06.03.2017, 20:31:33

@Villa Legina:
Teraz neviem, či sa mýlim ja alebo ty, ale podľa mňa IDEA má v tomto prípade znamenať nápad a nie nejakú ideu, ktorá má byť pretlačená "publiku".

IDEA A NÁPAD je jedno a to isté. A Idea a nápad v tomto sete je iba jedno: že sa musí jednať len o ženy. V tom spočíva ten hnus, preto je to mnohým - ktorí sú zo socíku vytrénovaní voči ideologickým manipuláciám - proti srsti.

milanv

Z jiného soudku: pamatuju si na rozhovor s manažerem IDEAS, kde se ho ptali právě na tu četnost licencovaných záležitostí. Bohužel to teďd nejsem schopný přímo dohledat, tak doufám, že mu nekladu do úst něco zkomoleně. Já si to pamatuju takto: "Naštěstí to není 100%, ale jen cca 50%. Snažíme se to udržet, ale lidi prostě chtějí své oblíbence."  - a z další řeči vyplynulo: "Takže obchodně se vyplatí i zaplatit za ty licence, protože úspěch je mnohem zaručenější."

Což není překvapivé - pokud si povídáte s lidmi na výstavách apod., je to velmi časté: "Jé, to by bylo super, kdyby byly z lega i mimoňové!" nebo co zrovna letí. Je to přirozené. Takže já jsem rád, že TLG má odvahu vydávat za výherce i sety, které jdou proti tomuto proudu. I když pak musí promýšlet určitě marketing mnohem víc a přitom naopak cenu si nemůžou dovolit tak nasadit. Vemte si třeba Bludiště: krásný příklad nelicencovaného IDEAS setu z poslední doby. Nic moc úspěch, co vím. A přitom je to nápadité, hravé a extrémně kreativní. Samo TLG se překonalo a dalo návod rovnou na několik podob bludiště. U kterého jiného IDEAS setu udělalo 3v1? A stejně... Zatímco když vydá něco podle filmu, tak si na to nasadí i vyšší cenu a letí to.
Pán na Žlutém hradě

mesje

Problem toho setu Women of NASA neni ze zobrazuje zeny, ale ze zobrazuje iba zeny a smrdi to gender propagandou. A za tym ucelom nevahali povyberat v podstate no-name zeny z NASA - pritom tam mozu byt tisice lepsich vedcov - muzov. Potom to vyznie kontraproduktivne. Pritom ucel by splnili aj tym, keby spravili zmiesanu zostavu, napr s Tereskovovou a pripadne aj so psom Lajka :-) Pekne by ukazali, ze aj zeny su schopne, a nesmrdelo by to takou nasilnou ucelovostou... Tie zenske 99% ludi vobec nepozna a netusim pre koho ten set je - decka na to ani nekuknu, a dospeli - no neviem kolko AFOLov sa na to ulakomi.
Co sa tyka licencovanosti Ideas, tak ja som za to, nech je tam toho co najviac s licenciou. Pri vsetkej ucte, Birds ci bludisko si mozem postavit aj s beznych kociek, resp nieco podobne moze vyjst v Creator, na to nepotrebujem minat poziciu v Ideas. Ale veci ako Back to the future ci Beatles by som v zivote nevidel ako lego, nebyt Ideas. Samozrejme musi to mat nejaku uroven, co napr tie psycho tvory z Adventure nema... Mali by vyberat svetozname licencovane veci, nie tieto blbosti, co aj tak do roka stiahnu z obehu. Su stovky filmov a nametov, co pozna cely svet aj bez googlenia, ze co to preboha vydali za set.

Faire

#28
Já nevím, mě zvláště ty první čtyři přijdu celkem významné:

CitaceMargaret Hamilton, computer scientist: While working at MIT under contract with NASA in the 1960s, Hamilton developed the on-board flight software for the Apollo missions to the moon. She is known for popularizing the modern concept of software.
 
Katherine Johnson, mathematician and space scientist: A longtime NASA researcher, Johnson is best known for calculating and verifying trajectories for the Mercury and Apollo programs — including the Apollo 11 mission that first landed humans on the moon.

Sally Ride, astronaut, physicist, and educator: A physicist by training, Ride became the first American woman in space in 1983. After retiring as a NASA astronaut, she founded an educational company focusing on encouraging children — especially girls — to pursue the sciences.

Nancy Grace Roman, astronomer: One of the first female executives at NASA, Roman is known to many as the "Mother of Hubble" for her role in planning the Hubble Space Telescope. She also developed NASA's astronomy research program.

A pořád ještě mi nikdo nevysvětlil, co je špatného na povzbuzení žen k tomu, aby se více zajímaly o vědu? Pořád ještě tam doháníme manko vzniklé z dlouho zažité představy, že ženy vzdělání nepotřebují...

CitaceMali by vyberat svetozname licencovane veci, nie tieto blbosti, co aj tak do roka stiahnu z obehu.

Co jsem slyšel, tak předešlý set na podobné téma byl velmi rychle beznadějně vyprodaný.

Anatyt

Citace od: mesje kdy 07.03.2017, 01:14:35
Problem toho setu Women of NASA neni ze zobrazuje zeny, ale ze zobrazuje iba zeny a smrdi to gender propagandou. A za tym ucelom nevahali povyberat v podstate no-name zeny z NASA - pritom tam mozu byt tisice lepsich vedcov - muzov. Potom to vyznie kontraproduktivne. Pritom ucel by splnili aj tym, keby spravili zmiesanu zostavu, napr s Tereskovovou a pripadne aj so psom Lajka :-) Pekne by ukazali, ze aj zeny su schopne, a nesmrdelo by to takou nasilnou ucelovostou... Tie zenske 99% ludi vobec nepozna a netusim pre koho ten set je - decka na to ani nekuknu, a dospeli - no neviem kolko AFOLov sa na to ulakomi.
Co sa tyka licencovanosti Ideas, tak ja som za to, nech je tam toho co najviac s licenciou. Pri vsetkej ucte, Birds ci bludisko si mozem postavit aj s beznych kociek, resp nieco podobne moze vyjst v Creator, na to nepotrebujem minat poziciu v Ideas. Ale veci ako Back to the future ci Beatles by som v zivote nevidel ako lego, nebyt Ideas. Samozrejme musi to mat nejaku uroven, co napr tie psycho tvory z Adventure nema... Mali by vyberat svetozname licencovane veci, nie tieto blbosti, co aj tak do roka stiahnu z obehu. Su stovky filmov a nametov, co pozna cely svet aj bez googlenia, ze co to preboha vydali za set.

Prepáč, ale toto sú fakt už sprostosti čo píšeš. To sa inak nazvať nedá.