Pošta ze zahraničí

Založil Jindroush, 07.07.2004, 17:38:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

Jindroush

Hi,

od 1.5. jsou celkem závažný změny, pokud by někdo věděl přesně jaký, prosil bych o upřesnění.

Pokud to chápu dobře, ze zemí EU se clo neplatí, DPH se platí zemi odkud kupujete. Pokud ovšem obchodník prodá do ČR zboží za více než 35 000 euro ročně, musí se zaregistrovat jako plátce DPH v Čechách a pak se platí česká DPH.

Změn se dotklo i zasílání z nečlenských zemí, což jsem netušil a pěkně jsem si naběh. Pokud se dříve zasílalo 'zboží zjevně neobchodní povahy', do 6000 Kč to bylo bez cla. Prakticky stačilo mít jako příjemce i odesílatele fyzickou osobu. Teď je to ovšem tak, že tato částka se snížila na 55 USD. Celnice pak postupuje tak, že (pokud se jedná o více druhů zboží) proclí 3.5% sazbou, jenže ta je většinou nižší než 10 euro = clo se nevyměřuje. Jenže ze všeho, co přesáhne těch 55 USD vám vyměří 19% DPH. Proto mi drahá celnice doporučila, ať si příště dám pozor a nechám si rozepsat do průvodky jiné částky do VALUE (menší než 55 USD) a INSURED VALUE (skutečná). Moc se mi to sice nezdá, ale asi to zkusím, nemám zájem cpát státu do chřtánu svoje peníze, když nemusím.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

KLF

No s tym clom to je otras! ;( Ono ja to vidim tak (a aj mi to bolo povedane), ze kym nebudeme v Schengene, tak to bude takto drsne a chaoticke. ;( Zatial musime prekonavat tieto bariery.
Terminated.

Jindroush

Tohle se mi nezdá. Schengen se týká IMO volného pohybu osob, takže by se neměl týkat obchodu. Podle mě bychom měli teď mít přístup na trh EU naprosto shodný se 'zasloužilými' členy EU.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

KLF

Ja som pocul od jedneho Rakusaka nieco take, ze napr. cez S@H si este novych 10 krajin nemoze objednavat, lebo nie sme v Eurozone. A tam by sme mali byt spolu so vstupom do Schengenu... Tak neviem. Ale nie som si isty. Dalsia vec - je dost mozne, ze v tychto 10 novych krajinach by museli byt ceny DOST nizsie ako v ostatku EU a sveta. Vzhladom na kupnu silu a platobnu schopnost obyvatelstva pri cenach za LEGO. Tazko povedat.
Terminated.

Jindroush

#4
Těm nižším cenám nerozumím. Stačí se podívat na srovnání českých a německých S@H cen - jsou stejný. Třeba Millenium Falcon stojí v Německu 149 euro, česká cena byla stanovena na 4799 Kč.

Počítej se mnou: 149 / 1.16 * 31.60 * 1.19 = 4830 Kč. Rozdíl je jen v kursu eura.
US cena je $99. Z toho česká je 99 * 25.60 * 1.19 = 3016 Kč. To už je krádež za bílého dne. A vždycky se to vyplatí koupit z USA i se superdrahým poštovným a ještě DPH.

Pravděpodobnost, že LEGO začne prodávat do ČR levněji než do zbytku Evropy je 0%. Všichni tihle obchodníci jsou stejní - neustále se vymlouvají na to, že by sem naburácely německé hordy a skoupily by to tu levně a chudáci německý prodejci by umřeli hlady (jako že mě to trápí  ;D )

Zítra to budou tři týdny, co jsem požádal LEGO Trading ČR o odpovědi na pár jednoduchých otázek, týkaly se i cen a S@H. Zatím je ticho po pěšině.  >:(
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

KLF

Nechapem teda, ze preco nemozme aj my objednavat cez S@H ?! ;( Asi nas este stale nepovazuju za "plnopravnych" clenov EU...
Terminated.

Jindroush

Po telefonu mi bylo řečeno přibližně toho: LEGO Trading ČR není firma pro koncového zákazníka a v horizontu jednoho roku nejsou plány na změnu. Že prý jestli něco chci, paní Nováčková z Legáčka sežene.

To sice asi řeší S@H Specials & Exclusives - stejně je už dneska částečně prodává, ale neřeší to běžné sety ve slevách a že ty slevy jsou někdy pěkný.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Jen tak pro zajímavost, včera mi přišel balík s LEGEM z Ameriky a na krabici 9293 je nápis made in the CZECH REPUBLIC. Takže to LEGO šlo z Kladna do Ameriky a pak zpátky na Kladno (bydlím tam), docela sranda.

Navíc všechny sety, co mi přišly jsou made in DENMARK.  Já si vždycky myslel, že je to v Americe tak levný, protože tam ty sety pro Ameriku vyráběj a ono nic, tak teď už to vůbec nechápu, proč je v Evropě LEGO dražší...

Jindroush

Protože můžou.

Co já vím, tak všechny kostky se lisujou v Dánsku a Švýcarsku. Netuším, jestli se LEGO pro USA balí v Enfieldu nebo v Billundu.

Oni neustále tvrdí, že v USA to musí bejt levný, páč je tam tadlencta konkurence a WalMart by na ně za evropský ceny prděl.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Tak ať ty ceny zavedou i Evropě a bude to fajn, IMHO jim tržba neklesne.

Jindroush

Už cca 5-6x jsem sel ptal zástupců společnosti, proč tomu tak je a zda to nehodlají přehodnotit. Ani jednou jsem nedostal žádnou - znovu opakuji 'žádnou' odpověď na toto téma. S@H zástupci mi akorát napsali, že S@H není a nebude a ceny S@H jsou stejný jako na lokálním trhu. Kdo by mi byl schopen říct něco o těch cenách, netuším. Zástupci LEGO Trading s.r.o. odmítli.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Citace
Co já vím, tak všechny kostky se lisujou v Dánsku a Švýcarsku.

Zapomněl jsi na Kladno, tak se taky vyrábí některé díly a sestavují se tam některé modely pro Legolandy.

Jindroush

Více než jednou mi bylo řečeno, že se v Kladně nelisuje. Něco málo se balí, dělaj se potisky a lepí modely.

Až nás bude moc, tak si domluvíme exkurzi, co říkáte?  ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Já fakt myslím, že se tam lisuje, dělá tam několik švagrových kamarádů a jezdím kolem toho každý den do práce a z práce :-)

peter

Exkurzi jo? To by byla bomba :D - tak já už se hlásím ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

gruzinec

CitaceJá fakt myslím, že se tam lisuje, dělá tam několik švagrových kamarádů a jezdím kolem toho každý den do práce a z práce :-)

Ano máš pravdu jedna věc se tam lisuje.

gruzinec

CitaceExkurzi jo? To by byla bomba  - tak já už se hlásím 

Exkurze? Super, já se taky těším... A jak to Jindroushi zajistíš?

Legáček

POKUD JDE JEN O EXKURZI, ZKUSILA BYCH SE ZEPTAT, JESTLI BY ŠLO NĚCO TAKOVÉ ZORGANIZOVAT. NAZVU VÁS SVÝMI VIP ZÁKAZNÍKY, POKUD PROTI TOMU NĚCO NEMÁTE  ;D

aLE NIC NESLIBUJI, JESTLI MI TO DOVOLÍ, ALE SAMOTNOU BY MNE TO ZAJÍMALO. PRÝ TAM MAJÍ I SHOP, ALE JE TO JEN na KARTY - ZAMĚSTNANECKÉ.

kATKA ;D

P.S  pokud to výjde tak doufám že budete legáčka propagovat, kde to jen půjde  ;)
LEGÁČEK - specialista na lego
www.legacek.cz

peter

No jistě, já už krom Legulky (bazar) LEGO ani jinde nesháním. ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

Citace od: Legáček kdy 22.09.2004, 19:12:56


aLE NIC NESLIBUJI, JESTLI MI TO DOVOLÍ, ALE SAMOTNOU BY MNE TO ZAJÍMALO. PRÝ TAM MAJÍ I SHOP, ALE JE TO JEN na KARTY - ZAMĚSTNANECKÉ.



Jojo, shop tam pro zaměstnance mají, ale myslím, že slevy jsou jen na nějaké sety a možná ne po celý rok, alespoň tak jsem to slyšel.