Proč zanikly některé série ?

Založil Police collector, 08.12.2004, 20:18:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Police collector

Nedávno jsem vzpomínal na nádhernou sérii western,podle mě nejstylovější sérii 90.let. Musíte uznat že indiáni a kovbojové byli naprosto super ! Nebo je docela škoda že zcela zanikl klasický vesmír s typickou raketkou oblétající planetu-prostě ne SW ale kosmonauti. O oplakaváných hradech ani nemluvě. Myslíte že se některé série zase vrátí v plné slávě nejlepších Lego dob ? Bez licencí prostě jenom z vlastní iniciativy firmy ? 
Terminated.

Jindroush

Piráti jsou - 4+

Hrady jsou - v Harry Potterovi a Knight's Kingdom II, ať už se nám líbí nebo nelíbí.

Divers, Aquanauts atd. byli vlastně částečně nahrazeni Alpha Teamem a Adventurers.

Classic Space bejt nemůže protože je licence na SW až do roku 2007, nebudou si snižovat zisky. Navíc v návrat Classic Space nevěřím ani tak, protože IMO je sci-fi tématika mrtvá, vzpomeňte si, kdy jste naposledy viděli kvalitní vesmírný sci-fi. Ostatně, vzpomeňte si, kdy jste viděli i nekvalitní vesmírný sci-fi  ;D

No a ten Western, to byla IMO od začátku jednorázová serie.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Police collector

Jenže co takhle pc/konzoloidní scéna ? Tam přece sci-fi žije v míře vrchovaté.
Terminated.

Jindroush

Jenže já tam specificky napsal vesmírný sci-fi.

Na hraní jsem už dost starej a ty pubošský časáky jako LEVEL nekupuju, takže přehled nemám. Ačkoli věřím tomu, že o sci-fi se otírá kde co, o původní vesmírný sci-fi gamese nevím (netvrdím, že neexistuje).

Rozhodně se mi nejeví, že by to byl nějaký mainstream.

Co se týče filmů, tak hovadiny jako Armaggedon za vesmírný sci-fi jaksi nehodlám považovat. >:D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

IMHO western serie nebyla nic moc, ale možná to tak vidím proto, že v té době jsem si LEGO nekupoval.
Klasické hrady byly vynikající, ale obávám se, že už jim odzvonilo.

Vždycky mě ale překvapí, že LEGO vydá v serii Legends nějakou klasiku výrazně odlišnou od toho, co se teď v daném směru vyrábí - např. porovnejte 10000 s dnešními hrady? To to vyrábí jenom pro lidi, jako jsme my, kteří si ještě pamatují, když ta hospoda byla novinka? Jestli LEGO bude vždycky na svoje "dospělé" fanoušky pamatovat, tak bude snad pořád co kupovat...

rasik8

Protože přijali špatné zaměstnance   
Moje Brickshelf galerie http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Legac
Trains,trains,trains,...,ale jen 9v  http://mafiapage.wz.cz - stránky o MAFII - hře na PC

Mičánek


Maci

Lego sleduju jen asi 5 let, ale nepřipadá mi, že by  úspěšné série zanikaly. Jak koukám do starších katalogů, ty nejlepší věci se periodicky vrací. Myslím, že je to dobrá obchodní strategie, nestihnou se omrzet a rodič, který kráčí kolem výlohy a uvidí něco, co mu připomíná jeho mládí, zjihne a maže si to koupit ( tedy jako že pro potomka.) Abych byla konkrétní, třeba porovnejte starý set 6096 (http://www.hccamsterdam.nl/brick/theme/index.htm) a loňský nový set 8800 Knights´Kingdom. Jsou tam podobné stroje na boření brány hradu.

peter

Citace od: Maci kdy 07.01.2005, 00:54:09
třeba porovnejte starý set 6096 a loňský nový set 8800 Knights´Kingdom

No jo, ale tady máme spíš na mysli sety z dob maximálně do roku 1996 ale spíš  do roku 1988. Kdy pomalu zanikly stavebnice Clasic Space (figurky mají znak ve tvaru planetky, kterou obíhá raketka) a dále pak řada Legoland. ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Maci

Tak se zkus mrknout na sety Space z roku cca 1985 a potom Vesmír v katalogu 1997 a pak na  řadu Discovery channel 2003. Mě to přijde dost  podobné, ty úspěšné řady nezanikají, prostě se postupně transformují do modernější podoby. Ty z nás, co s nostalgií vzpomínají na doby před 15 a více lety to možná mrzí, ale Lego je především hračka pro současné děti. Sběratelé a jiní fajnšmekři musí doufat v sérii Legends. :)

Jindroush

Tady bych si dovolil nesouhlasit. Discovery je sice moc hezký (i když mám jen ten raketoplán), ale je to jen ke koukání, tedy kromě Lunar Landeru a ten tady není.

Prostě panáčči, Gagarinové, to chybí. Žádnej špáce se mi už po Classic Space tak nelíbil. Ještě tak Blacktron.

Na a co City. To umřelo někdy v 94 a od tý doby naprostý prd, když pominu Bonanzu, jedinej pořádnej domeček za 10 let. Žádný vilky, žádný nemocnice, už snad ani ty benzinky. Pizzerie byla taky jenom Legenda...

No nic, du pracovat a šetřit na Designer sety, stavebníky, velký Technic Enzo, velkej Technic jeřáb, Adventurers a Vikingy  ;D ;D ;D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

peter

 ;) Tak tak, přesně takhle jsem to myslel. No a já zase budu šetřit na nějakou tu hasičskou stříkačku, XXL jeřáb a též na Vikingy :)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Mičánek

V jednom má MACI pravdu: ,,ale Lego je především hračka pro současné děti. Sběratelé a jiní fajnšmekři musí doufat v sérii Legends."
Mělo by se přestat fňukat nad tím co bylo a hledět do budoucna. Když chci stavět staré stavebnice, tak si je koupím v bazaru nebo na internetu. Když jsou peníze tak se dá pořídit i 35 roků stará stavebnice. Legulka měla a má v nabídce stavebnice z roku 1970 a 1971.

Jindroush

A nejde spíš o to, že spoustě lidí neleze do hlavy, že by si dnešní děcka nechtěly postavit město, jak jsme si ho stavěli my?

(Já nevím, jestli chtěj nebo nechtěj, ale ze současnýho lega moc úspěšně nemůžou, takže se to dá těžko zjistit).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

KLF

Prave toto je problem. Pred Vianocami ma otec poziadal, ci by som pre synovca nenasiel nejake LEGO - domcek ! HarryPottera nechcel... Pamatal si, ze v 80tych rokoch bol kopec domcekov co sa dalo kupit a dnes... Ja som to vzal ako LEGO fanda na seba, ze OK - najdem nieco. No ako som hladal, tak som hladal - NIC ! ZIADNY domcek do mesta s dverami, oknami, figurkami nie je ! :( Nakoniec som sa rozhodol pre Villa Bonanza. Ten je skutocne perfektny, ale... LEN a LEN vdaka pani Novackovej som ho do Vianoc mal. Ale to nie je riesenie. Naozaj chyba LEGO MESTO so vsetkym co k tomu patri - teda aj s domami ! Pretoze posledne roky s len same policajne auta, zakladne, hasici, teraz to vzyera na same stavebne stroje (to je vsetko pekne!), ale ZIADNE domy s figurkami ! ;(
Terminated.

Micho

Úplne pravda, súhlasim. Môj stredný chlapec sa chytil práve na domčeky a pod. veci a ono nie je čo kúpiť. Len zvlášť strechy a okná (čo sme už z Legáčika po 3 baliky zobrali), k tomu základné kocky, veľa fantázie a môže sa tvoriť ...

Tiež máme od Nováčkovej pod stromček Villa Bonanzu (ktorej som mimochodom dal aj hlas) a takých setov by sa zišlo určite viacej. So závisťou pozerám niektoré stavby z výstav, kde sú celé mestá ...

Pri hľadaní som narazil na jeden set 10041 z roku 2003 http://www.brickshelf.com/cgi-bin/search.cgi?q=10041&stype=fi, ktorý sa blíži k tejto tématike, ale zatiaľ som ho nikde nevidel - ani na nete ani v kamenných obchodoch po celom SVK (často chodím po SVK a využijem každú príležitosť skontrolovať LEGO ponuku).

Jindroush

No, zrovna Main Street se v Čechách koupit dal celkem běžně v Legáčkovi, Pompo a tak. Snad i Legulka na webu ho má. Obávám se, že je už ale minulostí.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Micho


Aki

Micho: Stále ještě ho mají v nabídce u Dina: http://www.dino.cz/inshop/ v kategorii Lego akce, doprodeje. Stojí 2409 ale je na to nějaká sleva, tak že by měl vyjít na 2289 Kč. Nevím jestli ho pošlou na Slovensko, ale za skoušku to stojí. Dej vědět jak jsi dopadl.

Aki

10041: Jo a teď jesem se koukal i na Legulku a tam ho má také za 2100,-.

Micho

Díky za info. O Legulke som vedel, len ta na SVK neposiela. Využívam niekedy bráška, ktorý robí v Prahe na vyplatenie Legáčika a pripadne zobratie - hlavne malickosti. Legáček to bez problémov pošle na SVK, ked je balík cez 6.000,-Čk. Uz som to parkrát využil. Len poplatky z SVK do ČK sú veľmi vysoké - normálna cena plus 700,-Sk poplatky. Teda maličkosti sa neoplati - poplatky a plus prípadné balné.

Na DINO veľmi nechodím, ale teraz ma to zaujalo, len neviem kde sú - či nie sú v Prahe? Nevedel som nájsť na ich stránke kontakt a akurát nemám veľmi čas, lebo pripravujem nové vnútrofiremné obchodné školenie, ktoré ide od pondelka. Neviete náhodou ich adresu?

Ešte raz dik za infa. Priznávam, že investície do LEGA teraz budem musieť trocha tlmiť, len za polrok som vrazil niečo cez 60 litrov v Sk. Ale už mi to nedá pokoj, už pozerám, čo je nové a čo by sa zišlo ... :D

Aki

#21
Dino - Revoluční 9, 400 01 Ústí nad Labem - centrum (objekt obchodního domu Labe)  ;D Tel. 475 254 269
A proč si to u Legulky neobjednáš s dodací adresou k bratrovi? Nebo potom do Kroměříže zajet, přeci jenom je to od hranic coby kamenem dohodil. I když přiznávám, že z Košic to chvíli trvá.   >:D

Micho

To máš pravdu. Túto linku cez brata som rozbehol len od jesene a aj tak som ho už riadne zneužil. Ale vidím, že mu to nič nerobí a aj už sám jednu menšiu krabicu postavil (27r.) a usúdil, že keď bude mať deti tak to by šlo. Na mňa sa sprvu začal pozerať ako na podivína, ale keď tie vecičky teraz cez Vianocece videl tak sa ani nečudoval, že to tak môže chytiť aj starého aj deti ...

Diky za adresu, fakt som ju tam nevedel nájsť.