land rover 42110 písty motoru

Založil land, 16.02.2020, 10:27:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

land

Syn má land rover a nefungují správně písty motoru. Pohybují se pouze pokud točí koly jen na jedné nápravě. Poradí někdo zda má takto motor fungovat, nebo zda udělal někde chybu? Hledá případnou chybu od vánoc a není úspěšný.

HD


Rozumím tomu správně, že model je normálně na všech čtyřech kolech nepojízdný, a motor funguje jen tehdy, když má model kola ve vzduchu a koly se točí jen ručně?
Která náprava je funkční, a která ne?
Je na nefunkční nápravě správně spojeno kolo s diferenciálem? Jsou v dif. všechna oz. kola? Není někde vypadlý hřídel?
Jsou diferenciály správně zarovnané (tzn. talíř oz. kola klece diferenciálu vždy na opačné straně než na druhé nápravě? Případně, mohl bych vás požádat o fotky náprav?
Nezbylo vám při stavbě nějaké oz. kolo?


Doporučuji také model celý rozebrat a postavit znovu, pokud jste to již nezkoušeli.  ;)

Písty v motoru, respektive celé převodové ústrojí 42110 jsou mírně problematické. Nejen, že má model obrácené schéma rychlostí, starší verze modelu (před korekcí) mají kloubový hřídel v převodovce nesprávně zarovnaný (orientace kloubů způsobuje cvakání a nestejnoměrný chod) a kvůli komplikovanému převodu se motor musí otáčet vážně pomalu. (inu, je to asi motor vznětový ;D )



Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

land

Model je plně funkční a jezdí na všech 4 kolech, ale písty motoru se nepohybují. Máme doma většinu modelů technik a písty motorů se u všech pohybují. U tohoto modelu se ale pohybují pouze když točí ručně koly na jedné nápravě. Hledám právě zkušenost, zda je to takto ok, protože je prostě moc převodů a diferenciálů, aby kola pohla písty motoru, nebo zda udělal syn někde chybu a má hledat dál.
Fotky náprav přidávám
Ozubené kola nezůstaly žádné

HD

Zkuste s modelem ujet větší vzdálenost než je běžné u ostatních modelů, ujistěte se, že je páka hi/low v jedné z krajních poloh, že je zařazen převod D nebo R.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

HD

Nápravy vypadají v pořádku.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

grohl

Jeden z diferenciálů je nutné otočit. Doporučuji pečlivě překontrolovat návod.

MeNadruhou

Citace od: grohl kdy 25.02.2020, 10:40:35
Jeden z diferenciálů je nutné otočit. Doporučuji pečlivě překontrolovat návod.
(Model nemám, a návod sem neviděl, jen chci být chytrej)
U některých modelů je otočení differenciálu znemožněno konstrukcí, a/ nebo je ještě ilustrace s vykřičníkem upozorňující to zkontrolovat. Tady není ani jedno?
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Maron

Citace od: HD kdy 16.02.2020, 10:52:56Písty v motoru, respektive celé převodové ústrojí 42110 jsou mírně problematické. Nejen, že má model obrácené schéma rychlostí, starší verze modelu (před korekcí) mají kloubový hřídel v převodovce nesprávně zarovnaný (orientace kloubů způsobuje cvakání a nestejnoměrný chod) a kvůli komplikovanému převodu se motor musí otáčet vážně pomalu. (inu, je to asi motor vznětový ;D )

Ahoj lidi,
obyčejně to bývá obráceně, ale dostal jsem od syna Lego 42110. Na skutečné jako dárek k mému nástupu do důchodu nemá, tak aspoň tohle ;)
Postupně sbírám odvahu jej rozbalit a začít stavět. Zatím jsem nic takového nestavěl a tak se probírám videi na YT. Překvapilo mne, kolik je tam příspěvků o problémech s převodovkou, nebo jak bych to nazval... Bohužel jen minimálně tuším o co jde, protože neumím anglicky.
Prozatím by mne zajímalo, zda se nechá nějak zjistit (bez stavby  ;) ) jestli mám už tu opravenou verzi?

Děkuji za případnou pomoc

ditetemnaporad

Citace od: Maron kdy 14.11.2022, 18:30:13Prozatím by mne zajímalo, zda se nechá nějak zjistit (bez stavby  ;) ) jestli mám už tu opravenou verzi?
Navážu na MeNadruhou a ač jsem model sám nestavěl, zkompletoval ho jiný člen rodiny, o chybě v návodu jsem slyšel. Na tomto odkazu je uvedeno, že chyba v návodu byla opravena někdy v roce 2020. To znamená, budou-li mít na sobě pečetě na krabici 4 místný kód, u kterého bude na konci ideálně 1 nebo 2 (rok balení), je to verze opravená. Jedná se ale pouze o návod.

Dále tento parádní model trpí na to, že má velký počet převodů a kloubových spojení, ve kterých vzniká značné tření. Podle toho, jak byl člověk pečlivý při stavbě, potom model vydává na různé rychlostní převody méně či více nepříjemné vrzání.

Letos stejný člověk z příspěvku výše zjišťoval, jestli pomůže přestavba pomocí nových koleček. Výsledek není příliš uspokojivý. Více v v tomto videu .

Každopádně nemějte obavy a užijte si stavbu!