Kompatibilita RC vlaku s PF RC

Založil toledak, 22.09.2013, 17:06:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

toledak

Zdravím, děti mají RC vlak 7897 a chci ještě koupit vlak 7939, nevíte někdo jestli se dá ovládat vlak s PF RC ovladačem ze sady 7897?

martinlx

Nedá, jsou to úplně jiné systémy ovládání. Ale můžou jezdit současně v jednom kolejišti, tak by to nemuselo vadit. Pozor 7939 má ve vlaku baterie 6xAAA, kdežto 7897 6xAA. Vydrží myslím podobně, 7939 má efektivnější motor.

toledak

Děkuji za odpověď, takže je jiné asi kódování nebo tak něco že, když oba systémy jsou přes IR, nevíš jak je to s rušením, zda při ovládání jednoho vlaku, půjde ovládat současně i ten nový s PF?

martinlx

Z vlastní zkušenosti to vzájemně nereaguje, podle infa na internetu je buď jiné časování a/nebo jiný protokol. Někde na webu je popis toho protokolu pro PF. Z principu - oba systémy posílají příkazy ke změně, jinak se nic neděje, tj. vlak stojí nebo jede podle toho jak byl nastaven. Aby se to rušilo, tak bys musel měnit rychlost na obou zároveň a i tak myslím že se většinou do sebe nestrefíš. Navíc rušení v tomto případě znamená že se prostě nic neděje, protože tomu složenému signálu neporozumí ani jeden přijímač. Ostatně stejný problém by byl i u dvou PF zároveň i když mám pocit že se to snaží nějak řešit. Naopak plus je že máš teď k dispozici 7 kanálů - 3 RC, 4 PF - můžeš jezdit se 7 vlaky zároveň  ;)