Výzva pro AFOLy - řešení spamu generovaného mládežníky!

Založil Jindroush, 13.03.2007, 12:44:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

buf91

Citace od: Marcel kdy 17.12.2008, 19:11:09
Citace od: smiky kdy 17.12.2008, 18:59:14
Citace od: Jonas kdy 17.12.2008, 18:50:50


Jsem pro zavedení minimální hranice 15 let. Je mi to líto, pokud to postihne i někoho slušného, ale v poslední době už bylo toho prepubertálního spamu víc než dost. Tolik, že to kazí chuť ze čtení zajímavých příspěvků a prohlížení skvělých výtvorů od ostatních normálních Kostkařů.
Myslím že je vám jasné že někteří budou ihned protestovat a tak také protestuji. Je to nesmyslé zakazovat něco těm kteří za nic nemohou. Navrhuji zpřísnit pravidla a za každý takovýto prohřešek dávat Ip ban aby si nemohl založit nový účet. Ale přeci nemůžete zakazovat vstup těm kteří opravdu za nic nemohou a chovají se slušně!!!!

Plně s tebou souhlasím smiky.Kdyby někdo spamoval měl by se mu dát IP ban. Ale nemělo by se zakazovat vstupovaní pod 15let.Ale TomB to už docela dost přehání.

Plně souhlasím se zpřísněním pravidel. Nevidím důvod proč zakazovat přístup lidem pod nějakou "smyšlenou" věkovou hranici.
Můj blog... http://buf91.blog.cz

rdk

Citace od: TomB kdy 17.12.2008, 19:38:37
Vím že jsem sprostý, ale taky vezměte v potaz, že z mých cca 170 příspěvků jsou "jen" 2 na varování.

Škoda, že si zapomněl na těch dalších 30 zpráv, které byly tak kvalitní, že skončily v koši...

Nede23

Citace od: TomB kdy 17.12.2008, 19:38:37
Citace od: MiP kdy 17.12.2008, 19:15:40
Navrhuji zastřelit!  >:D ;D >:D ;D
Aby se to pak nestalo tobě ;D.
Jinak k tématu.
Vím že jsem sprostý, ale taky vezměte v potaz, že z mých cca 170 příspěvků jsou "jen" 2 na varování.
Myslím že IP ban je moc krutej(teď je to sice ovliněno mým já, ale...), spíš normal ban postačí.
Zároveň se omlouvám za moje(jak nazýváte)"zvratky", ale někdy mám dost blbou náladu (to mě sice neomlová) ale když pak někdo prohodí něco co mi pije krev, jsem připraven rozkousat tím nejbrutálnějším způsobem klávesnici.

Na vojnu s tebou hulváte, tam by tě naučili slušnýmu chování!! Je teda fakt, že já jsem na ní nebyl, ale....  ::) Pro příště zkus trošku víc krotit svoje pudy a respektuj starší "pardály" ;D. Osvědčená metoda je proběhnout se půl hodiny na čerstvým vzduchu, pak ani nemusíš kupovat novou klávesnici.

Připrav se na to i do budoucna, že nikdo na tebe nebude brát ohledy, protože jseš mladší. Tím, že se budeš pořád chovat tak arogantně a povýšenecky si vysloužíš jedině ještě větší oporvhnutí ze strany ostatních.

Jose

TomB: Na nervy je prý nejlepší metoda jít si omývat přirození vlažnou vodou. Zkus to bez emocí. Ale chápu tvé reakce. Někdy se tu rozčiluji (doma), ale pak to prostě přejde. Ber to jako školu do života. Jedno přísloví - úsloví praví něco o tom, že každý den se tě pokusí naštvat někdo jiný. IMHO na to je nejlepší rada: NEREAGOVAT! Hehe, k smíchu... Ale je to účinné.

A jak rešit spam od mládeže? Hm..asi důslednou prevencí. Prostě moderací na dobu jednoho roku a pak buď povolit či odstřelit. Vlastně to je represe...

Skyder

Nechcem sa Vam miesat do adminskych veci, ved ja tiez nie som dokonaly /aj mne sa dari spamovat a OT/. Ale podla mojho osobneho nazoru moc nema zmysel zaviest sem filter, ktory by zakazoval registracie mladsim uzivatelom.

Viete, ja ked som objavil toto /uzasne/ forum, mal som 15 rokov. Par krat som to schytal, pretoze som bol "pod hranicou" a "trepol" nieco odveci. Ale si myslim ze to sa efektivne dari aj starsim ludom. Jednoducho ked sem pridete, a vidite tu vsetku krasu, tak vas to velmi laka napisat prispevok aj na vec ktora nebola otvorena napriklad 6 mesiacov. A to sa stalo aj mne.

Jednoducho podla mna to je normalna reakcia.
NA druhej strane je pravda, ze ked si vezmeme clenov ktori su tu uz velmi dlho, davaju si pozor aby im neunikol ziadny prispevok, a zrazu pride mladsi clen a zacne jednoducho spamovat. Co sa deje? No stasri clenovia mu zacnu pisat nech si laskavo pozrie pravidla a zacnu ho "zdrbávať". Prirodzena reakcia clena?
a/ moze zacat odpovedat nenavistnymi spravami, pretoze ho niekto urazil.
b/ moze sa stiahnut do uzadia, v lepsiom pripade ostat aktivnym.

Takze mali by sme sa zamysliet co chceme spravit, a ako to spravit, pretoze takto by sme a by ste mohli prist o mnozstvo sikovnej "mladej krvi" a to by sme neradi. Vsetci vieme ze tu takych uzivatelov mame.
Skyder

eNTy

Pořád se tu točíme dokolečka.
Problém není s mládežníky, problém je s hlupáky a spammery libovolného věku.
Řešení není rozmazávat jejich blbé příspěvky dalšími reakcemi do threadu - mea culpa, párkrát jsem to také udělal.
Řešení je jednoduché - nahlásit moderátorovi, příjde varování, moderace a nakonec ban (IP ban těžko kvůli NATu).
Pokud si udělá nový účet a vše se opakuje, postup je stejný. Pochybuju, že to někoho bude bavit vícekrát. Pokud ano, mají moderátoři těžkou práci, ale od toho tu jsou.

Na tom bychom se mohli shodnout, ne?

peki

Citace od: xtepn01 kdy 17.12.2008, 20:48:42
Pořád se tu točíme dokolečka.
Problém není s mládežníky, problém je s hlupáky a spammery libovolného věku.
Lépe to nejde vystihnout  ;)

Citace od: xtepn01 kdy 17.12.2008, 20:48:42
Řešení není rozmazávat jejich blbé příspěvky dalšími reakcemi do threadu - mea culpa, párkrát jsem to také udělal.
Řešení je jednoduché - nahlásit moderátorovi, příjde varování, moderace a nakonec ban (IP ban těžko kvůli NATu).

Přesně tak. Protože moderátoři musí (zatím) také pracovat, dochází k promazávaní někdy s určitým zpožděním. Prosím o trpělivost a současně děkuji všem rozumným členům, kteří se chovají podle postupu citovaného výše.  8)

Petrjr

Víte co by mne zajímalo? Statistika promazaných příspěvků s ohledem na věk.

------------------

Jasně, problém se lhaním o věku je nepříjemný - ale i to se dá odchytit ex-post. Stejně, jako se nyní ex-post odchytává spam.

Pokud by statistika hovořila jasně (hodně jasně), jsem pro zavedení hranice. Individuálně se dá vždy domluvit. Pokud je někdo - pod 15 - natolik schopný, určitě zvládne napsat mail Jindroushovi a v něm nestínit jeho představy, proč má být zrovna jemu udělena výjimka. I z takového dopisu se dá mnohé vyčíst.

Peki: Re: Protože moderátoři musí (zatím) také pracovat, dochází k promazávaní někdy s určitým zpožděním.

Jasně. A to je ten problém. Vám to přidělává nemalou práci navíc. A k tomu promazání později - tady zmizí. Ale nedá se vzít zpět pípání z mého mobilu, že přišla "veledůležitá" odpověď do mnou sledovaného tématu - sledovaného třeba proto, že jsem tam psal a zrovna tam mi přijde vhodné vždy reagovat obratem. Jde-li to.

Togaran

Taky přihodím svou trošku do diskuse:

Souhlasím s názorem, který tu zazněl - v žádném případě věkovou hranici, je to trestání lidí kteří za nic nemohou.

Přebarvení písmen v příspěvku na červeno a vůbec zvrhnutí celého threadu v kritiku formátu příspěvku dokáže jednoho tak zhnusit, že si říká "že já neslušné slovo na tohle fórum vůbec něco psal..." Uvědomte si prosím, že každý musí nejdřív začít a člověk který je nadšen svou stavbou kašle na otáčení fotky. Souhlasím s Martym - když dokáže moderátor přebarvit písmenka co by nedokázal otočit fotku. A když někdo pošle příspěvek se svým modelem a vy mu chcete nadávat za příspěvek, nebo za pravopis, napište taky něco k modelu, je to dost demotivující, když se člověk těší na hodnocení a doví se, že má špatně i/y...

Než zabanujete mladé stavitele, cop takhle jim domluvit. A pravopisem to bude čím dál horší, buďme rádi, že se zde nevyskytuje "3mO_f0Nt". Rozumné by podle mě bylo integrovat funkci "zkontrolovat pravopis" do funkce "odeslat" - že by to byl nutný krok před odesláním, zprávy.

Mě jako stavitele, kterému je politika fóra vcelku ukradená, nejvíc mrzí přístup k nováčkům. :( Sám jsem se dlouho přemlouval abych sem přispíval když sem dostal hned po prvních pár příspěvcích "přes hubu". Lidi sem píší aby se dověděli jak mají postupovat by byly jejich modely lepší, a ne proto aby se dověděli "je to hnusný, ani to neposílej", "kup si 30 kg z Německa a pak teprv stav" (tyto příspěvky se zde nikde neobjevily, je to pouze dojem který ve mě fórum vzbuzuje)
Jestli se přístup k nováčkům a mladým nezlepší, jsou Kostky mrtvé fórum!

btw: celý thread je pro mě jako stavitele nehorázný spam a umožnění přístupu lidem jakéhokoliv věku je snad jasná věc. I když lžou o věku, na internetu lže každý.
Omlouvám se, že jsem se nevyjádřil ke všemu (např spamerum, třeba příště) a už se těším na kritiku příspěvku  ;D
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Petrjr

Zajímavý fenomén. Je hezké, jak tady (všichni, vč. mne) poroučíme Jindroushovi, co že smí nebo nesmí dělat na jeho vlastním fóru. A jak je či není sprosté, když něco na jeho vlastním fóru udělá.

Už se mi také začíná motat svoboda a anarchie. Jindroushi sorry. Omluva z mé strany.

--------

Jinak řečeno. Koho jak si bude Jindroush moderovat či omezovat je jeho věc a pokud bych to měl být chápat jako sprosté, tak stojí za úvahu, jestli spíše není chyba v mém myšlení.

Citacea umožnění přístupu lidem jakéhokoliv věku je snad jasná věc.
Jasné by, dle mého názoru, spíše mělo být, že je to hlavně věc majitele fóra a možná moderátorů. Ať už se jedná o fyzické či právnické osoby (== jednotlivci či firmy).

A co můžeme udělat my? No, třeba to komentovat - ale ne tak, že se budeme stavět do role, že tu rozhodujeme my.

A pokud to hodně nevyhovuje? No, třeba přestat přispívat, případně jít jinam. Jít jinam třeba proto, že se tu na mne křivě dívají, aby měl můj příspěvek hlavu a patu (vč. pravopisné úrovně, když už ne stylistické). Nebo přestat přispívat třeba proto, že už mne přestane bavit číst spam místo rozumné odpovědi.

Asi až čas ukáže, která z voleb stylu směrování fóra byla ta dobrá. Zda některá krajní mez či ryborak.

Jonas

Zkusím to ještě jednou říct polopatě.

Kostky.org se snažil a snaží být klubem dospěle uvažujících lidí (chcete-li AFOLů), kteří si pomocí fóra vyměňují zkušenosti, nápady, novinky, obrázky, atd. týkající se primárně LEGa.

Takových klubů je na světě několik desítek a TLC je od jisté doby bere jako určité partnery.

Jedním z nevýznamnějších fór na světě - ať už podle počtu členů nebo podle toho, jak často se tam objevují nejnovější zprávy - je nepochybně Eurobricks. Podívejte se schválně na podmínky členství v tomto fóru.

Nestačí? Tak se podívejte jak to dělají u sousedů v LugPolu. Zde jsou jejich podmínky - polsky i anglicky. Přečtěte si schválně pasáž, ve které vysvětlují, proč museli přistoupit k restrikcím v členství. Prostě chtěli si udržet úroveň. A myslím si, že ve světě má LugPol dost dobrý zvuk.

Na Kostkách zatím platilo: Chováš se dospěle? OK, je jedno kolik ti je let. V okamžiku, kdy ale hloupé, arogantní a dokonce sprosté příspěvky některých individuí začaly převládat a narušovat chod fóra, pak je samozřejmě nutné jednat. Jak? To už je na Adminovi a moderátorech, ale cílem musí být fórum, kde se bude mluvit inteligentním (a klidně i vtipným) způsobem především o LEGu.     
Jonas - Můj Brickshelf

rdk

Jonasi, velice pěkně napsáno.

Zásadní nepochopení mládeže spočívá v tom, že si myslí, že jsou na četu (a chovají se podle toho). Dokonce si neodpustí - často opakovaně - udivené dotazy, proč že ten jejich úžasný post byl smazán... >:(

TomKQT

Citace od: Petrjr kdy 18.12.2008, 22:48:01
Zajímavý fenomén. Je hezké, jak tady (všichni, vč. mne) poroučíme Jindroushovi, co že smí nebo nesmí dělat na jeho vlastním fóru. A jak je či není sprosté, když něco na jeho vlastním fóru udělá.
Už se mi také začíná motat svoboda a anarchie. Jindroushi sorry. Omluva z mé strany.
No tak minimálně za sebe můžu říct, že jsem vždycky jen vyjadřoval svůj názor a to formou jakéhosi doporučení nebo lépe řečeno tipu, podnětu. Nikdy jsem nikomu neporoučel co smí a nesmí dělat. Z vlastní zkušenosti vím jaké to je vést web obsahující fórum, to mé navštěvovali vysokoškoláci (studující, ne vystudovaní) a tudíž si asi dovedete představit, že příspěvky často (zvlášť poslány kolem 2:00 hodin ráno) svou kvalitou odpovídaly tak 10letým. To pak musí nastoupit tvrdá ruka a člověk se musí naučit být vůči kritikám o totalitě a podobně imunní. Jenže zároveň vím, že podněty na vedení fóra/webu jsem nikdy "neházel do koše".
A podle svých zkušeností i z druhé strany (Jindroushe, i když toto fórum je samozřejmě úplně jiné a specifické) toho se chovám i zde.

Jestli někdo z vás ostatních myslel kdykoliv své příspěvky jako poroučení, tak se nad sebou zamyslete  ::)
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Marty713

Citace od: rdk kdy 19.12.2008, 09:10:30Dokonce si neodpustí - často opakovaně - udivené dotazy, proč že ten jejich úžasný post byl smazán... >:(

Ano a budu se ptát pokaždé, když zmizí některý z mých dobře míněných příspěvků. Někdy uznám, že bylo lepší to smazat (už to bylo jednou řečeno, problém se už vyřešil, není potřeba další spekulace atd.). Navíc 1.2) Moderátoři mají právo bez dalšího vysvětlení upravovat, přemisťovat či mazat příspěvky.

Ale ptát, ptát se budu vždycky, když zmizí můj příspěvek. Sice mi moderátor nemusí odpovědět, sice to nebude nic platné, ale je to nakonec to jediné, co s tím mohu dělat. :P

blackrabbit

Souhlasím se všemi kdo se přiklání k názoru, že osoby mladší 15. let by měli zákaz na forum. To neříkám proto, že mi bude za 2 dny 15, ale prto, že se tu poslední dobou se spamery roztrhl pytel  ::). Ovšem pro ty, co se chovají na foru slušně to bude nespravedlivé... ( Já když jsem tu byl nováček tak jsem časem zjistil, že když mi dali admini ban, tak to bylo oprávněně  ;) )

TomKQT

Citace od: blackrabbit kdy 19.12.2008, 22:30:55
Souhlasím se všemi kdo se přiklání k názoru, že osoby mladší 15. let by měli zákaz na forum.
...
Ovšem pro ty, co se chovají na foru slušně to bude nespravedlivé...
A přesto jsi pro zákaz?

Za dva dny ti bude 15, myslíš si, že tak měsíc zpátky jsi byl pro fórum nevhodný? Ostatně, připadá ti, že dneska jsi pro fórum příliš dětinský, zatímco za dva dny budeš rázem dospělý a hoden?

Rád bych mimochodem slyšel od někoho z příznivců tohoto věkového limitu jak si představují, že by se to mohlo technicky provést. Protože ani když si vynutíte osobní návštěvu každého nového návštěvníka, tak nebudete mít jistotu, že to jen 13letý nepřemluvil ("neuplatil") svého staršího bratra  ::)
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Hana129

Mě tak napadlo zdali by se k ikonce nahlásit moderátorovi nedaly přidat ikonky jako ......oprav si pravopis
případně    .......to už tady bylo, hledej na fóru

místo odpovědi -  psaní příspěvku - odpovědí zde na fórum,  které pak vedou k rozsáhlým, k nic nevedoucím debatám, by dotyčný upozorňující , kterému  vadí pravopis případně samotný  příspěvek, klikl na odpovídající tlačítko, přičemž by se pisateli příspěvku  automaticky odeslala zpráva, s upozorněním, ať si to opraví.
Spamy by tak dostával akorát pisatel "nevhodného" příspěvku a ne všichni.  ;).  Ad-mini by měli určitě méně práce.
Navíc by se toto ještě možná dalo  ošetřit, tak, že pokud bude někomu poslán upozorňující mail cca od 3 a více lidí, byl by příspěvek automaticky smazán. 

Skyder

To vobec nie je zly napad, ja by som s tym suhlasil. Ale skor by som to dal tak, ze ked to dotycnemu posle 2+ ludi tak az vtedy sa mu posle mail. A ze by nemohol nic pisat kym by chybu neodstranil.
Skyder

buf91

Citace od: Hana129 kdy 20.12.2008, 22:55:10
Mě tak napadlo zdali by se k ikonce nahlásit moderátorovi nedaly přidat ikonky jako ......oprav si pravopis
případně    .......to už tady bylo, hledej na fóru

místo odpovědi -  psaní příspěvku - odpovědí zde na fórum,  které pak vedou k rozsáhlým, k nic nevedoucím debatám, by dotyčný upozorňující , kterému  vadí pravopis případně samotný  příspěvek, klikl na odpovídající tlačítko, přičemž by se pisateli příspěvku  automaticky odeslala zpráva, s upozorněním, ať si to opraví.
Spamy by tak dostával akorát pisatel "nevhodného" příspěvku a ne všichni.  ;).  Ad-mini by měli určitě méně práce.
Navíc by se toto ještě možná dalo  ošetřit, tak, že pokud bude někomu poslán upozorňující mail cca od 3 a více lidí, byl by příspěvek automaticky smazán. 


Tak to je to nejlepší co tu zatím padlo,tleskám a smekám ;D ::)
Můj blog... http://buf91.blog.cz

Petrjr

Citace od: TomKQT kdy 20.12.2008, 21:38:43
Rád bych mimochodem slyšel od někoho z příznivců tohoto věkového limitu jak si představují, že by se to mohlo technicky provést. Protože ani když si vynutíte osobní návštěvu každého nového návštěvníka, tak nebudete mít jistotu, že to jen 13letý nepřemluvil ("neuplatil") svého staršího bratra  ::)
1) myslím, že "moderace" by se tím zákazem nezrušila. Jen by ubylo případů.

2) Kupodivu, lidé bývají i slušní. A jak již bylo poznamenáno, moha mladším lidem nedochází, že tím otravují.
Ať už původně na fóru, ať už následně moderátory. Viz:
CitaceAno a budu se ptát pokaždé, když zmizí některý z mých dobře míněných příspěvků. Někdy uznám, že bylo lepší to smazat (už to bylo jednou řečeno, problém se už vyřešil, není potřeba další spekulace atd.).
Takže by prostě, slušně, uvedli svůj věk, sice neměli šanci přispívat, ale ani se nesnažili obejít pravidla. Prostě by nepřispívali.


A i z mé soukromé statistiky, pokud jsem v mnou sledovaných tématech v poslední době uviděl příspěvek off-topic resp. spamovací (nicneříkající, ..), tak to ve valné většině byl věk<=18.

Některým některé věci nedochází, mladším toho "nedochází" výrazně více. Určitě, najdou se i výjimky (z jedné i druhé strany). Stejně tak jako se tu občas, coby výjimka, objeví i polský příspěvek, přestože na CZ fóru. A přestože PL moc nerozumím (jen citově), tak některé věci prostě stojí za to. ale jako výjimka.  A jak jsem psal, pokud o to dotyčný stojí a je v pohodě, cestu (i za dodržení pravidel) si najde.

----

Jen by mne zajímalo, obráceně, všichni kdo jste až pro následnou moderaci, zda byste byli ochotni třeba platit člověka, který by se mazání onomu zvýšenému návalu spamu (připadá mi že hlavně po Svitavách a Brnu) věnoval na plný úvazek. Tedy spíše 2-3 lidi, fórum běží 24h denně (tedy odhaduji tak 30.000,- - 60.000,- měsíčně po zaplacení platu, všech daní, pojištění a v neposlední řadě i účetní a zpočátku i právní firmy co by se musely starat o papírování a chod). Pochopitelně člověka(lidi) zodpovědné, pečlivě vybrané /Jindroushem/ - ne kdejakého hejhulu co tu vyskočí "to bych zvládl taky" a má s tím zkušenost 00 prd a chval by se jak slon v porcelánu.

TomKQT

To je nesmysl, ještě jsem neslyšel, že by jakékoliv fórum mělo placené moderátory. Vždycky se najde někdo ochotný tu práci dělat, někdo kdo stejně fórum pravidelně navštěvuje a má o něj zájem.
Navíc, plný úvazek, oficiální formou (daně atd.) a plat 10 - 20 tisíc měsíčně na osobu, navíc ještě až 3 lidi, tos hodně přestřelil. I kdyby všechny příspěvky, co tu jsou posílány, byly spam a vyžadovaly nějaký zásah moderátora, tak by to neuživilo jediný plný úvazek za takovou sumu, natož tři. Tohle fórum je hodně malé, i když se vám to může zdát divné.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Marty713

Citace od: Petrjr kdy 20.12.2008, 23:30:30Kupodivu, lidé bývají i slušní. A jak již bylo poznamenáno, moha mladším lidem nedochází, že tím otravují.
Ať už původně na fóru, ať už následně moderátory. Viz:
CitaceAno a budu se ptát pokaždé, když zmizí některý z mých dobře míněných příspěvků. Někdy uznám, že bylo lepší to smazat (už to bylo jednou řečeno, problém se už vyřešil, není potřeba další spekulace atd.).

Kdybych minule "neotravoval", měl bych ještě dnes "varování". Ozval jsem se, zeptal jsem se. Byl mi sdělen důvod. Ten byl chybný, vznikl z nepochopení ze strany admina. Vše jsem mu vyvětlil, on to přijal, omluvil se (aspoň myslím) a "varování" stáhnul. Vše je v pořádku, vše proběhlo bezkonfliktně.

Určitě tu bude někdo, kdo se mnou nebude souhlasit, ale jedno vám řeknu: Po celou dobu, kdy jsem organizoval OCTAN CUP (září, říjen, listopad a polovina prosince), jsem stále více méně odpovídal na dotazy a řešil problémy se soutěžícími. Taky jsem všem mohl odepisovat pouze "viz pravidla" a s nikým nic neřešit - byl by to jejich problém, pokud by něco nestihli, nezvládli nebo neudělali, že? Ale nikdy jsem to neudělal, ačkoli mě to taky často otravovalo, protože mi na soutěži zaleželo a na soutěžících taky.

Myslím, že našim adminům a moderátorům na nás, resp. na našem fóru, taky záleží. Ostatně oni tu jsou kvůli nám. Osobně si jejich práci na fóru velice cením, bez nich by to tu nefungovalo tak hladce. Ale myslím si, že stejně velkou úctu, jakou projevujeme my jim, by měli oni projevovat nám. A to ne na základě počtu příspěvků nebo "co kdo dokázal", ale pouze na základě obecných pravidel slušného chování. Tím nechci říct, že se tak neděje. Tím chci říct, že by se neměla stát jakási "podřazenost" uživatele samozřejmou.

davda54

A co třeba změnit systém "banování"?

Na hodně velkých fórech je tzv. systém WARNů (warning-varování).
Za každý malinkatý prohřešek se uživateli připíše počet Warnů podle toho čeho se dopustil (např. OT (malý) 1 Warn). Warny by byly volně k nahlédnutí v profilu uživatele. Za třeba 10 Warnů - ban na měsíc, 20 Warnů - ban na půl roku... (samozřejmě by to bylo na Jindroushovi, já jsem si to jen vymyslel pro ukázku).
Warny (platné - započítávají se do banu) by se mazali např. po měsíci, v profilu uživateli by zůstali napořád! S každým banem by se pak prodlužovala platnost warnu.

Taky bych se chtěl omluvit za moje "spamování", už budu hodnej ;D



Jose

V zásadě se dá tedy říct, že shoda je v tom, že pokud to má zde fungovat jako AFOL komunita tak potom by sem neměli mít -náctiletí přístup vůbec. Jestli by nebylo snazší udělat anketu a na jejím základě pak udělat opatření. Sice by zákaz přístupu asi vedle k občasnému obcházení, ale s tím se zkrátka musí počítat. IMHO pokud to lidem přímo nenapíšete tak je obcházení věku asi ani nenapadne. Finální řešení je ovšem pouze na adminovi-zakladateli. Je to jeho fórum a jeho věc jak to hodlá vést dál.

TomKQT

Citace od: Jose kdy 22.12.2008, 14:49:16shoda je v tom, že pokud to má zde fungovat jako AFOL komunita tak potom by sem neměli mít -náctiletí přístup vůbec
Že jsem si ani nevšiml, že by v tomhle byla shoda  ???
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Jose

Citace od: TomKQT kdy 22.12.2008, 16:16:17
Citace od: Jose kdy 22.12.2008, 14:49:16shoda je v tom, že pokud to má zde fungovat jako AFOL komunita tak potom by sem neměli mít -náctiletí přístup vůbec
Že jsem si ani nevšiml, že by v tomhle byla shoda  ???

Pravda, ona tady vlastně za poslední dobu byla v něčem shoda?! :-\ No nic, to byl jen názor. Už se to nebude opakovat...

Marty713

Citace od: TomKQT kdy 22.12.2008, 16:16:17
Citace od: Jose kdy 22.12.2008, 14:49:16shoda je v tom, že pokud to má zde fungovat jako AFOL komunita tak potom by sem neměli mít -náctiletí přístup vůbec
Že jsem si ani nevšiml, že by v tomhle byla shoda ???

Taky jsem si nevšiml. Alespoň z mé strany určitě ne.

Poznámka: celé mi to už z principu přijde na hlavu. Pokud vážně uvažujete o věkové hranici, měli byste uvažovat i o dalších hranicích. Ne vše závisí na věku. Naopak. Stejně tak by asi dobře fungovala hranice vzdělanosti (vždyť o tom to je, ne o věku). Co by bylo mezním bodem? Maturita, titul, ukončená povinná školní docházka? >:D ::)

Zamyslete se.

otaznik

Citace od: Márty kdy 22.12.2008, 17:09:31
Taky jsem si nevšiml. Alespoň z mé strany určitě ne.

Poznámka: celé mi to už z principu přijde na hlavu. Pokud vážně uvažujete o věkové hranici, měli byste uvažovat i o dalších hranicích. Ne vše závisí na věku. Naopak. Stejně tak by asi dobře fungovala hranice vzdělanosti (vždyť o tom to je, ne o věku). Co by bylo mezním bodem? Maturita, titul, ukončená povinná školní docházka? >:D ::)

Zamyslete se.
Špatný argument, je spousta věkových hranic. Ber to jako pravidlo. Nebo zpochybňuješ i to, že řídit auto by neměli třeba dvanáctiletí, stejně jako legálně pít alkohol apod.

Marty713

Blbě si to pochopil.
Neříkám (ani si to nemyslím), že "věková hranice" jako taková je špatná.

Nejsme v autoškole ani v hospodě, jsme na fóru a právě nejvíce kritizovaná myšlenková a stylistická úroveň uživatelů má IMHO blíže ke vzdělání než k věku.

Jak je tu stále dokola opakováno: existují výjimky a právě tyto výjimky jsou způsobeny různou měrou intelektu, který věková hranice těžko vymezí.

Ale to už ti jen vysvětluji myšlenku, že pokud hranice ANO, tak tedy jaké a co jimi chceme omezit. Můj názor na věkovou hranici tím nevyjadřuji.


Další stále opakovaný "argument" (ke kterému se navíc nikdo z příznivců věkové hranice věcně nevyjádřil >:D) je ten, že taková hranice se dá velice velice snadno obejít. Pokud chcete zachovávat pomyslnou vysokou úroveň fóra, udělejte součástí registrace IQ test. ;) >:D

Ať tak, nebo tak, každá hranice vede ke kastování společnosti, která by ale měla mít stejnou možnost se svou vlastní cestou na fóru projevit.

Eddie

IQ test není moc dobrý nápad.I kdejaký ,,vyšinutý" člověk může mít vysoké IQ.Ale je rozdíl IQ a EQ (tedy emoce, chovaní nebo jak si to chcete přeložit).
Víc stavitel, sběratel a kecal (nejvíce), než vystavovatel..