(vlastní) Škoda 1000MB-de Luxe

Založil peter, 16.10.2010, 14:23:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

ŠKODA MB1000-de Luxe, model 1969

Dovoluji si Vám po delší době představit svůj nový Model Team MOC. Pokusil jsem se postavit model jednoho českého až legendárního auta a sice Škoda MB, verzi 1000 de Luxe, která je podle mého názoru z celé řady "em-béček" tou nejlepší. Na modelu jsem pomalu začal pracovat již od druhé poloviny roku 2009, kdy jsem pomalu hledal první obrázky a informace. Impulsem pro stavbu toho modelu, byla chuť postavit nějaký model známého osobního auta, kterým bych rozšířil řadu svých předešlých modelů (DENNIS Rapier, IrisBUS). Pro tento vůz jsem se definitivně rozhodl, když jsem jednoho dne třídil díly ve své sbírce a narazil mimo jiné i na díl "Technic Bionicle 1 x 3 Tooth with Axlehole", ve kterém jsem ihned spatřil zadní sadu světel právě "em-béčka".

Model jsem začal stavět letos o prázdninách, kdy jsem konečně nashromáždil většinu klíčových dílů. K těmto dílům zejména patří tyto tři:
MOC jsem dokončil přibližně po jednom měsíci, kdy jsem si dal menší přestávku, abych se po vyprchání prvotního nadšení, k modelu znovu vrátil a opravil či doplnil místa, která se mi nelíbila.

Model je postaven v měřítku 1:13, do kterého mi perfektně sedla většina z klíčových dílů. Snažil jsem se o co nejvěrnější zachycení co největšího počtu zákoutí skutečného vozu. Na modelu jsou tak otevíratelná všechna dveře, kufr i motor, se kterým jsem se "trápil" přibližně tři dny, ale s výsledkem jsem opravdu hodně spokojený. Nezapomenul jsem samozřejmě na interiér a ani na několik detailů v kufru či na palivové vedení od uzávěru k palivové nádrži. Pozorní a znalí se na modelu mohou setkat i s několika nesrovnalostmi, které skutečné vozidlo modelu 1969 nemělo. Hlavním a nejvíce patrným rozdílem od skutečného vozu je střecha. Jelikož je celý model v liché šířce, musel jsem i na střeše ponechat ono vystoupnutí, které je jak na víku kufru i motoru. Dalšími odchylkami, které u nového vozidla nebyly je zpětné zrcátko a zadní zástěrky. Tyto doplňky byly na vozy montovány až později.

Tak dost keců a nyní se můžete sami podívat jak se mi ona Škodovka povedla či nikoliv (více fotek v mé BS galerii nebo na mém YouTube kanále).



Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Póža

Jedním slovem NÁDHERNÉ. Skvěle jsi se vypořádal s tímto modelem, věřím že to zabralo opravdu hodně úsilí dát to dohromady.  Opravdu skvělý model, výborně zpracované. Na první pohled i skvěle zvládnutý interiér.
Můžu se zeptat jaké jsou rozměry ?

Luky1987


winring

Moc hezké. Bylo to první auto naší rodiny, takže na něj mám velmi příjemné vzpomínky z dětství.

ass

Citace od: Poza kdy 16.10.2010, 14:44:08
Můžu se zeptat jaké jsou rozměry ?

To si to neumíš spočítat???

grohl

Kdyby můj děda ještě žil, zatleskal by ti. Měl tohle auto 35 let v krémové barvě a s obsahem 1100. Naprosto skvostná práce, Petře.

Berndthardt

OMFG!  :o
Hustý, skvělá práce. Naprosto úchvatné. Zírám!

hal1aeetus


BlackDemon

Páni suprovej model!Mám za to že táta měl takovou ve vínoví barvě ;).
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

5o

Veľmi pekný a realistický model. Aj s klasickou veľkosťou predného kufra, asi ako v každej škodovke, pre igelitku, možno aj dve :D.
Ale vysoko hodnotím spracovanie a detaily.
Preto lebo Lego...

Anatyt

NAJKRAJŠÍ MODEL TOHTO ROKU !!!
:o

Drakyr

Opravdu husté  :o :o :o :o :o .Prostě Nádhera, není co dodat. ;D

peter

#12
Jsem opravdu moc rád, že se i z těch dvou fotek model líbí. Brickshlef před chvilkou zpřístupnil celou galerii, takže se můžete kochat zbylými fotkami, na kterých jsou zachyceny snad všechny detaily ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Igorus

Tak tohle je opravdu moc povedený MOC ;)

Jonas

Čekal jsem, až bude víc fotek, a konečně jsem se dočkal.

Zvolil sis hodně obtížnou předlohu a zvládl jsi ji perfektně. Exteriér je okamžitě rozpoznatelný. Úžasné je propracování a věrnost interiéru. Dovedu to ocenit, protože to bylo první auto mých rodičů, na které byli velmi pyšní a zároveň se o něj velmi starali. Tehdy si (skoro) každý opravoval a vylepšoval auto sám. Naši dokonce měli tutéž barvu auta.   
Jonas - Můj Brickshelf

Mtron

UŽÁSNÁ STAVBA, krása, krása, krása, z modelu na mě dýchá dětství, měli jsme taky embéčko, táta ho dost po motorové stránce upravoval, měla oranžovou barvu tuším, že číslo 7400 :-) super model.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Icewalker

Paráda! A to provedení čalounění :-*
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Moon

Asi to tu opakuju, ale, NÁDHERA mnohokrát jsem se pokoušel o škodovku, ale tohle je mazec, SUPR
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

Shmade

Nádhera, fakt se ti povedla. Díky.


Matošo

nějak se mi nelíbí víko kufru, ale jinak všechna čest - hlavně zezadu je od pravé prakticky k nerozeznání  ;)

KLR


gearcs

Pěkný, těžko to někdo bude překonávat ;)

eNTy

Opravdu skvělý model. Myslím, že ve světě by se mohl hodně líbit, vzhledem k velmi nezvyklé předloze (nezvyklé mimo východní blok).
U mě vede hlavně motorový prostor a vůbec celá záď, dál pak dýky jako kliky. Co se mi trochu nezdá je přední víko kufru, podle mě by mělo být více vodorovné a vepředu naopak více zaoblené. A asi bych úplně vynechal tu vystouplou "ploutev" uprostřed přední a zadní kapoty, v originále je velmi tenoučká, takhle je to hodně nemodelové.

AdamKo

SLINTÁM :-*

Hlavně zadeček, motor a interiér... luxusní práce!

Citace od: eNTy kdy 18.10.2010, 09:22:27asi bych úplně vynechal tu vystouplou "ploutev" uprostřed přední a zadní kapoty, v originále je velmi tenoučká, takhle je to hodně nemodelové.
Taky mi to tam hapruje, ale musím uznat, že v liché šířce je tento počin asi jedním z nejpřijatelnějších řešení
(pomineme-li řezání kostek, kterým by se vyřešilo zaplnit 1studovou mezeru místo ploutve).

peter

Už je tomu nějaký ten rok, kdy jsem představil tento model. Aby model nebyl stále zcela stejný, doplnil jsem jej o pár doplňků, které by česká návštěvník mohl poznat. Doplněný model jsem poprvé ukázal na výstavě v Berouně a nyní je vystaven na Lipně.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

peter

Jelikož už modelu bude brzy 6 let a na tachometru je již mnoho najetých kilometrů z putování po výstavách, tak se pomalu blíží doba jeho poslední jízdy a to do šrotu. Než však k tomuto kroku dojde chtěl bych ještě model dát do tuningu v podobě PF motorizace. Jelikož tím však dojde k výrazným zásahům, natočil jsem s modelem ještě poslední video. Ve videu si tedy můžete model znovu naposled prohlédnout a to včetně ukázek všech jeho "funkcí". ;)

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

linhi

Bylo by luxusni kdyby na takovou krasu zustal alespon navod...

Kuba

Nebo přihlásit do Ideas Lego.....  ;)
a postaví si tisícovku škoda i v USA jednou...  ;)


peter

#28
Citace od: linhi kdy 25.08.2016, 16:23:46Bylo by luxusni kdyby na takovou krasu zustal alespon navod...

No osobně nevím jestli ho zveřejním. Bohužel totiž minulý rok mi můj model někdo z vlastní iniciativy převedl do LDD, což bylo super. Každopádně hned nějaký "čecháček" toto zneužil a udělal si z toho business, kde model na objednávky prodával za cca 5.000,- a to už se mi nelíbilo. Každopádně auto jde trošku zručnému staviteli dobře postavit i podle těch mých fotek, které mám na BS - sám jsem jej už podle nich stavěl 2x ;D

Takže návod bych si rád udělal, ale nevím zda-li jej zveřejním ;)

Citace od: Kuba kdy 25.08.2016, 20:32:39
Nebo přihlásit do Ideas Lego.....  ;)
a postaví si tisícovku škoda i v USA jednou...  ;)

Hehe, myslím že ne. Toto opravdu není model pro IDEAS, ale díky za nápad.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Johny650

Já bych to dal do ideas hned bych kupoval :)) 2x