Lego 42122 - C model terénní čtyřkolka

Založil domac, 15.03.2021, 18:09:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

domac

Ahoj všichni, konečně jsem dokončil svůj C model pro sadu Jeep 42122, trvalo mi to déle než jsem čekal, ale dělal jsem zároveň na spoustě dalších věcech. Brzy zde zveřejním další dva nové C modely pro sadu 42121, už jsou z 95% hotové :) 
K tomuto modelu - Jedná se o terénní čtyřkolku s navijákem, odpružením, zadním sedadlem a pluhem. Zadní sedadlo(včetně náhradního kola na něm) i pluh je postaveno tak, aby šlo snadno demontovat. Zadní náprava je totožná jako u modelu A, ale přední nápravu jsem trochu pozměnil kvůli řízení. Ten systém odpružení se mi u A modelu moc líbil, proto jsem chtěl využít stejného principu pro čtyřkolku, přijde mi, že se pro ten model hodí a pěkně se to houpe  8)

Návod na rebrickable:
https://rebrickable.com/mocs/MOC-70035/Dyens%20Creations/42122-c-model-terrain-quadbike/#comments

Více fotek:
https://www.flickr.com/photos/142407982@N08/albums/72157718598982026

Můj instagram s dalšími modely:
https://www.instagram.com/dyens.creations/?hl=en

HD

Hodně dobrý alternativní model. Líbí se mi víc než oficiální A model.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

starbuilder

Opět velmi dobrý model a zdá se mi takový "uhlazenější" než model A

milanv

Je to paráda. Už zase! :)

Mám takový sen: postavil bys své alternativní modely, k tomu aspoň jeden z těch továrních k nim (A nebo B) a na výstavě bychom ti udělali stolky podle setu. A nechali návštěvníky hádat, který je v každé sadě tovární.
A výsledky pak nějak "nenápadně" zveřejnili tak, aby se dostali k očím a uším v Billundu :D :D
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Pěkná čtyřkolka. Chápu to správně, že ta zadní sedačka je dětská? ;D Když tak koukám, co ty a další (třeba grohlova bugina) kouzlíte z tohoto setu, tak začínám přemýšlet o jeho koupi - možná bych ho přirovnal k setu 42106. Ten Jeep sice není tak ošklivý jako pickup s natahovací motorkou, ale je to další z divných Technicových setů, který pro změnu nemá téměř žádná ozubená kola (zde jsou celkem 2, slovy "dva", kusy).
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

domac

Díky moc všem  :)
Citace od: Tomik kdy 16.03.2021, 09:39:10
Chápu to správně, že ta zadní sedačka je dětská? ;D
Jsem rád alespoň za tu dětskou sedačku  :D ta paleta dílů je docela šílená, i ta čtyřkolka samotná mě dost potrápila  :D a počet ozubených kol je taky dost šílenej.. Pokusím se brzy zveřejnit ty moje dva modely z 42121, ale teď ještě dokončuju můj dlouho rozdělaný tahač z 42098, chci ho zveřejnit dřív než bude na trhu novej 42128, který za mě vypadá povedeně  :)