(vlastní) Fandovo kolejové dopravní prostředky atd. (POZOR: vč. NON LEGO dílů)

Založil fanda, 18.12.2017, 04:08:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

fanda

Nějaký Maďar nabízí i 4x červenou, ale nechápu, kde je vzal. Já ty moje natírám červenou lihovou fixou.

fanda

Citace od: Pavel Svatoš kdy 24.01.2021, 11:44:51
Ozývám se, jak to vypadá s těmi foto štokra. Pustil jsem se do stavby a až na na nedodělaný podvozek, tak mám hotový tendr a kabinu s kotlem. Čekám na ty fota, abych začal řešit zbytek, protože ty podvozky budou nejsložitější. A poslední dotaz je, kde se nechá obstarat ta hvězda na čele kotle. V nabídce Lega marně pátrám. Děkuji za odpověď.

Ale musím uznat, že máš odvahu. Já bych si na Štokra znovu od nuly netroufl ani po mých zkušenostech s 10 parními loko.  :)

Fotky zatím nejsou - mám takový odpor číst návod na můj nový foťák, že jsem raději postavil Rosničku, Čtyřkoláka dvojkového, Skaličáka a 320.0 a 9 nových osobních a nákladních vozů, než bych fotil. Když to půjde takhle dál, tak budou moje vlaky dřív vidět na nějaké víkendovce (jestli někdy nějaká ještě bude), než na fóru. Je mi stydno, ale víc s tím zatím nedokážu udělat.

fanda

Ale aspoň nějaká dobrá zpráva.

Konečně jsem vyřešil můj dlouholetý problém s adhezí u hnacích kol, která nemají bandáže. Když koupíme bandážovaná kola, co vyrábí TLG a dnes už u některých i BBB, tak je to vyřešené ihned (dokud se bandáž neroztrhne).

Já jsem to vyřešil sice pracněji, ale trvale - do kol vypiluju jemné příčné drážky (dríve to vyrábělo i TLG takto). Adheze se zvětší 3x.  :)

Pavel Svatoš

Díky, takže mi nezbývá než čekat a doufat. Kdyby to bylo někde blíž, tak vezmu syna a on by to nafotil, ale je to dosti z ruky. Tu hvězdu už jsem dohledal a díky za radu. Holt tu žlutou také přebarvím. Jinak ten štokr je rébus. Už ani nepočítám, kolikrát jsem to předělával, ale já zastávám názor, že se musí vše zkusit. Já šel dělat fíru také bez průmyslovky. Byl jsem jen vyučený zámečník. Dalo to také zabrat, ale stálo to za to. Nejstarší vnuk už také prohlašuje, že bude strojvedoucí což mne těší. Takže mnoho zdaru ve stavění.