Kostky.org

Obecné => Admin => Téma založeno: Jindroush kdy 18.01.2005, 19:14:39

Název: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Jindroush kdy 18.01.2005, 19:14:39
Povýšil jsem verzi fóra na bugfixovou 1.0.1
Opravil jsem pár překlepů (pár se jich rozhodně ještě najde, takže kdyby někdo něco našel, nebo na něj vyskočila anglická hláška, chtěl bych o tom vědět (ale přesně: kdy, kde, jak a proč  8)))

Navíc jsem nainstaloval legrační fíčuru - mapu členů. Měli byste ji vidět nahoře jako čudlík Mapa. Klikněte na něj, stiskněte Připíchnout špendlík, vyplňte zemi (Czech Republic, většinou), město, nahoře zvolte správnou mapu, ťukněte na místo, kde bydlíte (přibližně) a stiskněte Uložit špendlík.
Pokud by to někomu nefungovalo napoprvé, je nutno vyčistit cache prohlížeče (nebo držet SHIFT a stisknout Reload/Refresh/Obnovit).

Dále bych rád VŠECHNY znovu požádal, ať si dovyplní profil. Nahoře stiskněte čudlík Profil, vlevo zvolte Informace pro fórum a vyplňte datum narození, místo (bohužel je to zdvojené) a pohlaví. Můžete si také vyplnit čísla ICQ nebo podpis apod. Ve 'shrnutí' si pak můžete zkontrolovat, co vidí ostatní uživatelé.
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Akinom kdy 18.01.2005, 20:23:14
Ta mapka je super napad.

;)
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Jindroush kdy 18.01.2005, 21:58:28
Omlouvám se, ale přidávání do mapy nefunguje prozatím v tom dementním MSIE  >:( >:( >:(

Na nápravě se pracuje.
V Mozille/Firefoxu to funguje správně.
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Jindroush kdy 19.01.2005, 00:01:22
Teď už by to snad fungovat mohlo.  :-[
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: KLF kdy 19.01.2005, 00:29:05
No, ono to nepozna nic ine ako Cesku rep. ;) A je nas tu "par" Slovakov. Dorob pliiiiz aj SR, ak je to mozne, vratane vlajocky. ;)

VDAKA !
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Jindroush kdy 19.01.2005, 00:37:41
Co to? Je tam mapka Česká a Slovenská Republika a v seznamu uživatelů je u tvýho jména slovenská vlaječka.
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Micho kdy 19.01.2005, 01:27:54
Dúfam, že som sa trafil. Momentálne som napojený cez GPRS (mobil) a na NettGaine mám nastavenú najnižšiu kvalitu obrázkov, takže mapu sveta som videl LTT (len tak tak).

Už sa teším, keď sa v štvrtok konečne doma klasicky napojím a popozerám všetky tie krásne obrázky, ktoré teraz moc nevidím.
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: KLF kdy 19.01.2005, 01:55:11
Sorry, trosku blbo sa to nastavuje. Uz to mam nastavene. ;) Oki, dik.
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Mičánek kdy 19.01.2005, 11:02:10
Musím přiznat , že bylo dost obtížné umístit Brno na slepou mapu bez jakéhokoliv orientačního bodu. Co když jsem to neodhadnul dobře a zabírám místo nějakému jinému městu? Také mě mate ten název ,,fíčura". Když jsem to viděl poprvé, tak jsem si myslel že konečně bude na Fóru něco erotického (když si dosadíte p, tak to je jako že něco čůrá). Proč jsi použil toto slovo? Určitě není spisovně české.
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Jindroush kdy 19.01.2005, 11:12:04
No, to je jen obyčejný 'fachidiotství', abych použil další pěkný český slovo  >:D
Prostě anglický feature (vlastnost, vybavení, charakteristický rys) se v české počítačové mluvě prostě komolí jako fíčura a nepřekládá. Není to nic jiného než zvyk (a lenost, že).

Co se týče té slepé mapy,taky mě to napadlo, třeba si myslím, že pražáci si Prahu dali jižněji, než ve skutečnosti je (měla by být severněji než Ostrava), ale zase na druhou stranu je to jen orientační a nikdo nikoho nezastřelí, když se o pár kilometrů sekne.  ;)
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: KLF kdy 19.01.2005, 13:36:46
Heh... ja som to mal lahke. Bratislava je presne na bode, kde sa stretavaju hranice Rakuska, Madarska a Slovenska. Ale bolo by asi lepsie, keby tam boli tie mesta preddefinovane, obsem to uz by musela byt kapanek podrobnejsia mapa. ;) Takze chapem, ze je to robene tymto stylom. Ale ako orientacne body, mohli byt aspon velke okresne mesta vyznacene. To by pomohlo. (aspon teda v ramci CZ-SK).

Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Rob kdy 19.01.2005, 18:34:44
máme zatím tohle:
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Jindroush kdy 20.01.2005, 14:53:56
Umístil jsem Robovu mapu do toho mapového modulu, takže každý může vidět, jak se netrefil  :D

Jak opravit umístění špendlíku (tohle NEFUNGUJE 100% správně, už jsem poslal hlášení o chybě autorovi modulu)
a) skočte do mapy
b) stiskněte připíchnout špendlík
c) skočí to do světové mapy a umístí to špendlík naprosto nesmyslně (to je právě ta chyba)
d) zvolte českou mapu
e) umístěte špendlík
f) uložte

Díky Robe za tu mapu.
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Micho kdy 26.11.2008, 00:04:28
Cez SZ som dostal otázku, ako mám nastavené, aby sa mi zobrazoval v príspevkoch pri mene slovenský štátny znak. Sprvu som si tiež nevedel spomenúť a myslel som, že je to podľa nastaveného jazyka alebo mailu. Potom som si spomenul, že v sme niekedy dávnejšie tu riešili nejaké mapky - po hľadaní som to našiel, bolo to v 2005.

Takže v tomto threade je to riešené. Je to dobrá funkcia, pozretím do mapky viem rýchlo nájsť kolegov afolov v blízkosti akéhokoľvek mesta (tých, čo to majú nastavené).

Mapa je v hornej hlavnej lište na stránke tohto fóra - http://www.kostky.org/forum/index.php?action=mm.  Pri nastavení (prišpendlikovaní), nezabudnite hlavne nastaviť správne štát, inak sa Vám nastaví prvý Afghanistan a jeho vlajka.  ;D
Název: Re: Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: MeNadruhou kdy 23.08.2011, 21:58:44
Po dlouhé době jsem si nahoře klikl na mapu a nefunguje :-\
Název: Re:Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: starbuilder kdy 25.09.2021, 17:18:31
Ahoj,
nevím, jak máte čas, ale nešlo by nějak postupně aktualizovat hlavní stránku kostek (https://www.kostky.org/)? Přijde mi to už delší dobu trochu zastaralé a chtělo by to změnu i kvůli tomu, že když to člověk náhodou navštíví tak se mu to jeví bez urážky jako staré a neaktualizované (tím pádem nemá ani moc motivaci se koukat na další podstránky včetně fóra), pokud se nekoukne na patičku s rokem. Nejsem tak dobrý v programování, abych s tím nějak mohl pomoct, ale možná bych mohl někdy až na to budu mít čas a chuť navrhnout, alespoň nějaký grafický vzhled. Co by se třeba podle mě, ale mohlo změnit rovnou je přilepit patičku na konec stránky a roztáhnout vše na celou stránku a ne jen na její část. S tím, že pro mobily a případně tablety bych ještě udělal nějak asi přes css trochu jinou verzi, kde by bylo takové to klasické rozbalovací mobilní menu (tři čárky). Ve verzi pro počítače bych u menu trochu zvětšil  ty obdélníky (jejich výšku), protože se mi zají zbytečně malé.

Nevěděl jsem, kam to dát, tak se kdyžtak omlouvám, pokud to sem vůbec nepatří. Zároveň možná máte hodně práce a tohle nespěchá, ale nebylo by na škodu to tu trochu aktualizovat si myslím.
Název: Re:Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: Petronel kdy 26.09.2021, 18:57:23
Ahoj, je to přesně jak píšeš, rozhodně nějaký update (nebo spíše kompletní výměnu) náš web potřebuje.
Citace od: starbuilder kdy 25.09.2021, 17:18:31
...Přijde mi to už delší dobu trochu zastaralé a chtělo by to změnu i kvůli tomu, že když to člověk náhodou navštíví tak se mu to jeví bez urážky jako staré a neaktualizované (tím pádem nemá ani moc motivaci se koukat na další podstránky včetně fóra)
Toto je naprosto trefné a hodně z nás si to již bohužel myslí roky.

Citace od: starbuilder kdy 25.09.2021, 17:18:31
Nevěděl jsem, kam to dát, tak se kdyžtak omlouvám, pokud to sem vůbec nepatří. Zároveň možná máte hodně práce a tohle nespěchá, ale nebylo by na škodu to tu trochu aktualizovat si myslím.
Správné místo je asi zde (https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=50017.0)
a nezlobte se, ale já si dovolím být malinko méně skromný než ty a více upřímný. Nedá se totiž říct, že to nespěchá! Všíchni co na různých výstavách, akcích či našich tričkách uvidí nápis kostky.org a vyťukají tuto adresu, budou hodně zklamaný a ze stránky zase rychle utečou. Už se to řeší minimálně 5 let, kdy bylo založené odkazované téma. Dva lidi (MartinS a MilanV) měli velkou chuť a odhodlání se do toho pustit. Nikdo jim však z adminů ani tak nedal požehnání. Dalších 5 let je pryč a web je stále pro ostudu.

MartinS už není kostkařem. MilanV už nejspíš také rezignoval na post webmastra. Já znalosti nemám, ale pokud mohu pomoci aspoň nějakými návrhy, tak se do toho klidně pustim. A takových nás bude určitě víc. Pojďmě prosím znovu vyhlásit kdo pomůže s webem a dejme to společně dohromady. Neřikejte mi (Jindroushi), že se vám aktuální verze stále líbí. ::) Když to tu vyhlásíme kdo s čím může pomoct, tak snad se někdo schopný najde. Jde jen o to, jestli těm obětavým lidem, kterým na kostkách záleží, bude umožněno pomoct.
A ať to zase nevyšumí do ztracena...




Nebo teda můžeme mít na tričkách místo:
(https://www.kostky.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=53625.0;attach=216644;image)
rovnou vyšitý nápis: "https://www.kostky.org/forum/index.php" ať bloudí lidi aspoň rovnou na foru. :(
Název: Re:Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: milanv kdy 26.09.2021, 19:15:50
Citace od: Petronel kdy 26.09.2021, 18:57:23
MartinS už není kostkařem. MilanV už nejspíš také rezignoval na post webmastra.
To první je bohužel pravda, to druhé ale nikoliv! Jen do naší předběžné dohody s pekim (bude se to řešit na schůzi spolku) vstoupil covid - žádná schůze loni nebyla. Pokud dostanu prostor, rád se toho ujmu - nemusím to kódovat,můžu i domluvit externí firmu,abychom měli podporu. Jen se domluvit, co chceme.
Název: Re:Upgrade a legrační fíčura
Přispěvatel: peki kdy 27.09.2021, 09:56:12
Citace od: Petronel kdy 26.09.2021, 18:57:23

a nezlobte se, ale já si dovolím být malinko méně skromný než ty a více upřímný. Nedá se totiž říct, že to nespěchá! Všíchni co na různých výstavách, akcích či našich tričkách uvidí nápis kostky.org a vyťukají tuto adresu, budou hodně zklamaný a ze stránky zase rychle utečou.

Když už si tu naléváme čistého vína, ano web je důležitý, zatím jsme se nedohodli na koncepci a to časem vyřešíme. Nicméně máme FB stránku. A i ty přesto že ji může administrovat téměř kdokoliv kdo o to projeví zájem opakovaně skomírá. Nehledáme profisionálního tvůrce FB stránek, ale někoho kdo bude postovat 1-2 krát týdně zajímavosti z dění na kostkách. 

Nechci otevírat debatu na téma jaký je rozdíl mezi FB a Webem (to že ta hlavní stránka se má aspoň předělat s tím souhlasím). Ocenil by jsem kdyby jste mi/adminům a tím i kostkám pomohli s rozvojem FB stránky (máme i instagram). To jsou platformy podle kterých nás LEGO hodnotí/vnímá.

Flicker-galerie kostek taky stojí na místě.

Aniž bych předjímal další vývoj, některé věci budeme muset řešit externě, některé věci (jako např. flicker jsou budou zpoplatněny). Zatím jsou náklady cca 440 Kč měsíčně za doménu. Je potřeba tedy také vymyslet nějaký přijatelný způsob financování. S tím souvisí řada dalších věcí, včetně účetnictví. Nechci se vymlouvat jen na C19, ale řada problémů je geneticky zakódovaná už v podstatě našeho složení = skupina fanoušků. V momentě kdy se něco někomu nelíbí, přestane na kostkách fungovat (někdy se vytratí potichu, někdy hlasitě bouchne dveřmi) v lepším případě prohlásí že se tímto nebude řídit a basta (např. změna loga).

Jdu tedy po méně kontroverzních tématech :)
1) Po C19 je potřeba obnovit "základní" fungování
- potkávat se
- pořádat společné akce
- organizovat výstavy
- stavět společné projekty

2) musíme existovat na sociálních sítích
- FB je nutný
- Instagram by byl fajn

3) spolupráce s LEGO
- Dánsko AM sít
- ČR lokální projekty

------ 1-3 dávám dále jsem se bohužel nedostal ---------------------------

4) "plnohotné" fungování spolku
- finance
- web
- galerie
- propagace obecně