Bricks-on-Rails

Založil poMOCník, 13.02.2021, 23:25:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

poMOCník

Narazil jsem na tyhle stránky o lego železnicích. V němčině nejsem příliš zdatný, ale pochopil jsem z toho, že se zde dají objednat zajímavé díly jako ojnice atd.
https://sites.google.com/view/bricks-on-rails/3d-druck-bauteile/3d-druck-sets?authuser=0

(Téma by mohlo patřit i do kategorie "obchody" nebo taky do nové sekce "ne-puristická témata", ale tady mi to připadá nejsnáze nalezitelné. Například BBB Wheels tu je taky.)

hobby

O té stránce "Brick-on.Rails" jsem nevěděl a pečlivě jsem si ji přečetl. Přijít s tím tak před 15-ti lety, bych byl jejich klientem. Tehdy jsem si musel vytvořit vlastní non-lego hnací soustrojí, který mi dokonce umožňuje vyloučit beznákolková kola. Což neplatí u této inzerované nabídky.
Tím, že nabízí komponenty hnacího soustrojí parních lokomotiv, zalepili díru na trhu a myslím, že jednou už končně LTC se toho chytne a začne je vyrábět - podobně jako tomu předcházela BBB-kola.
Kromě komponentů hnacího soustrojí nabízejí i návody v PDF na lokomotivy (krásné) a jiná železniční vozidla, nebo na přání zákazníka vytvoří nový návod (např."Limmat" z r. 1847, kterou mám již postavenou12 let .
Hnací soustrojí je většinou ze tří komponentů (dodaných vždy v páru), každý  5 - 15 €, návody stojí 10 - 20 €. Tedy nic levného + nákup kostek
Dlužno podotknout, že většina včech lokomotiv jsou spíše vitínovky, jedna elektrika měří dokonce 42 cm (a není to krokodýl), pára s tendrem podobně. Což musí být v oblouku neskutečně obludné. A protože jsou nutná beznákolková kola (model jim nedá možnost bočnímu posunu), tak to není nic pro mne.