Články o LEGO v ČR

Založil Jindroush, 23.02.2005, 08:50:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Stimpi

Jasne ze jo, mozna ne osmirychlostni, to se nejsem jistej, ale vsechmy maj sekvence ... Netusim co mysli u lega tou dvojspojkou...

skipper

ak by chcel byť presnejší tak, keďže sa má jednať podľa recenzí o rovnaký základ ako u Sianu, tak by to nemala byť 2spojka ale 4spojka   >:D >:D

inak redaktor písal akurát tak z media kitu a pevne dúfam, podľa len promo obrázkov, že mu zastúpenie neposlalo promo kus ani nikdy nepošle

Stimpi

Asi jak pises. Musim mrknout jak je to presne u Sianu... Jestli tam je vubec nejaka spojka. Ty ktery radi bych za spojku ani nepokladal.


ditetemnaporad



peki

Projekt vyjde na 400 milionů eur (9,79 miliardy) a bude cílit zejména na návštěvníky z Belgie a okolních zemí, tedy z Francie a Nizozemska. Park, jehož otevření je naplánováno na rok 2027, bude však dobře dostupný i z Prahy, protože má stát prakticky vedle belgického letiště Charleroi, kam létají třeba nízkonákladové aerolinky Ryanair.

https://www.novinky.cz/clanek/cestovani-v-evrope-otevrou-paty-legoland-bude-nejvetsi-na-svete-40407545#source=hp&seq_no=9&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Foton

#907
Není to úplně článek, ale cestování časem s webem firmy LEGO https://www.webdesignmuseum.org/timeline/lego-2020
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.


yoshimaka

Není to z ČR, ale spousta lidí si kupuje i z US, tak bacha na "překvápko".

https://abc7ny.com/rainbow-fentanyl-lego-box-drug-trafficking-dea-seizure/12294002/
Lust och fägring stor

peki

Lego končí s Mindstorm :(

milanv

Jsou nějaké podrobnosti, s čím přesně končí? Jen s nějakou verzí? Taky různí lidé tím nazývají různé věci, někdo pod tento pojem zahrnuje vše včetně PowerUp... Co tedy přesně končí?
Pán na Žlutém hradě

peki

V 18:00 to je možné publikovat. S celou robotikou. Tak asi půjde dohledat ofiko prohlášení.

skipper

https://brickset.com/article/84219/lego-mindstorms-to-be-discontinued
Konci s comsumer robotikou tj aktualnym setom 51515 a dielmi k nemu. Aplikacie k tomu setu budu podporovane do konca 2024. SW pre Spike Prime podporuje aj moduly pre konzumersky Mindstorms takze aj po 2024 sa bude dat cim programovat akurat to nebude asi priamociaro dostupne.
Zostava robotika len pod LEGO Education (aj s cenotvorbou vhodnou tak na cerpanie z grantov a ziadnymi zlavami). Kedze tam je to pod novym menom Spike Prime tak po 22 rokoch konci v ponuke oznacenie Mindstorms.


peki

#914
Tohle je přímo z ambasadorské sítě.

MINDSTORMS®

Since its launch in September 1998, LEGO MINDSTORMS has been one of the core 'Build & Code' experiences in the company's portfolio, carrying with it significant brand equity and becoming a stand-out experience for the early days of consumer robotics and leading to current Build & Code experiences such as SPIKE Prime, from LEGO Education's LEGO Learning System.

However, now having a number of priorities in LEGO Education and other Build & Code experiences, we have decided to focus our resources and future plans by redirecting our MINDSTORMS Robot Inventor team and their expertise into different areas of the business. 

This means the physical MINDSTORMS Robot Inventor product (51515) and its related elements (88016 and 88018) are to exit our portfolio from the end of 2022, whilst digital platforms – such as the LEGO MINDSTORMS Robot Inventor App – will remain live until at least the end of 2024. 

We still have strong belief in the Build & Code proposition and will continue to support it through platforms such as SPIKE Prime, and we are continuing to hold on to the trademark for the MINDSTORMS brand and assessing our future plans together with LEGO Education.

Anatyt

Zarezali dovolím si povedať najrozšírenejšiu edukatívnu radu v oblasti vzdelávania robotiky a programovania pre široké masy, ako aj školy a univerzity. Nie, SPIKE a Education neberiem ako niečo čo je široko dostupné. Škoda.

Foton

#916
No tak nepotěšili mě. Otázka zní kolik rodin si koupilo Mindstorm sety versus kolik toho udali do škol přes Education.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

MiHo


Fricoolinek

Folie je zcela tenoulinká. Oproti tvrdému papíru, o nějakých 0,25-0,35 mm (???). Navíc bych předpokládal, že do jednoho transportotního boxu se těch foilpacků také muselo nacpat násobně více jak krabiček.

Pool

Bude to stejná blbost jako se teď dělají tenké kelímky na jogurty a přes to na vyztužení je papír. Chlubí se tím, že tam je méně plastu, ale vědci už to spočetli, že výrobou toho plastového kelímku způsobí menší znečistění, než výroba toho tenčího platu s papírem >:( . Legu se to spíš jen hodí, že prodejci si stěžovali, že jim to zákazníci ohmatávají a já nevím co, někteří prodejci to balili přímo do ochranných plastových krabiček, aby zamezili hmatání ;D

Fricoolinek

Hlavně by se na to mělo LEGO na tento koncept vykašlat a přejít na transparentní prodej.




Anatyt

Citace od: E-legie kdy 23.02.2021, 06:31:47Tak už je to skoro tu - pytlíčky z recyklovatelného papíru - krátké info zde:
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lego-bude-balit-stavebnice-do-papiru-nahradi-jim-plastove-obaly

Nechcem zakladať novú tému - papierové obaly sú tu! A pekne sa trhajú. >:D Snáď to ešte fixnú nejakým pevnejším papierom.

https://brickset.com/article/86704/paper-bags-appearing-in-sets

MiHo

Citace od: Anatyt kdy 29.12.2022, 18:05:27Nechcem zakladať novú tému - papierové obaly sú tu! A pekne sa trhajú. >:D Snáď to ešte fixnú nejakým pevnejším papierom.

https://brickset.com/article/86704/paper-bags-appearing-in-sets

Pokud se trhají má to jednouché řešení. Reklamovat, vracet, reklamovat vracet. Dokud nedodají nepotrhané.

racco42


peki

#927
České vláčky či ladovská vesnice. ,,Za Lego už se dospělí nemusí stydět," říká zapálený modelář
(doporučuji projít galerii, jsou tam i historické kousky :) )

odkaz


Icewalker

Citace od: peki kdy 02.01.2023, 11:04:17České vláčky či ladovská vesnice. ,,Za Lego už se dospělí nemusí stydět," říká zapálený modelář
(doporučuji projít galerii, jsou tam i historické kousky :) )
Těsně před Vánoci jsem se jako mimopražák byl podívat na Ladovskou vesnici v CČM, a ze zvědavosti jsem kousek od výlohy chvíli strávil inkognito jako pozorovatel. Ladovská vesnice nikoho z kolemjdoucích nezajímala :(
Věřím, že lepší uplatnění pak najde na výstavách / v muzeu Josefa Lady. Naživo je opravdu pěkná.
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

yoshimaka

Citace od: Icewalker kdy 02.01.2023, 21:17:37Těsně před Vánoci jsem se jako mimopražák byl podívat na Ladovskou vesnici v CČM, a ze zvědavosti jsem kousek od výlohy chvíli strávil inkognito jako pozorovatel. Ladovská vesnice nikoho z kolemjdoucích nezajímala :(
Věřím, že lepší uplatnění pak najde na výstavách / v muzeu Josefa Lady. Naživo je opravdu pěkná.

Těsně před Vánoci nechodí lidé prohlížet výlohy - prostě spěchají honem honem něco ještě nasyslit - to je jedena úvaha. Druhá úvaha je taková, že by tam mohlo být cokoli - klidně vesmírná základna Spyrius (což je IMHO velmi okrajové téma i pro AFOLy) a efekt by byl stejný. Prostě je potřeba tam mít nějakou upoutávku - třeba velký nápis - tak lidé i pochopí, o co jde a bude tam možná i tlačenice. Prostě to musí člověka trknout...
Lust och fägring stor