*TOP* #11 PBC (Vlastní) Taverna u ošklivé Berty

Založil Petronel, 15.01.2012, 22:31:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

Tato malebná hospůdka uprostřed Karibiku vznikla v menší staré vojenské lodi, která nesla jméno
Bertimora. Ocitla se zde již z neznámých příčin, jediný člověk kdo měl o lodi nějaké informace byla zesnulá matka hostinské. Avšak ta o tom nikdy nemluvila, ale loď pro ní nejspíše hodně znamenala, protože dala dceři jméno Berta.

A z této staré plachetnice se stala vyhlášená pirátská taverna, kde se sjíždějí piráti ze všech koutů Karibiku. My zde můžeme nyní vidět známého a vyhlášeného piráta kapitána Rezka, který slaví velké vítězství nad královským loďstvem. Spojil své síly s tajuplným kapitánem v modrém a společně ukořistili velký lup.
Berta zde roznáší co pirátské hrdlo ráčí a to hlavně zde oblíbený kokosový kvašený nektar, piráti již vypili skoro všechny sudy.

Je zde také záhadný cizinec v černém, který zde často vysedává, nikdo o něm také příliš neví, u pirátů však budí respekt. Třeba se o něm někdy dozvíme více.

Vojáci jsou již Rezkovi na stopě a právě se chystají vtrhnout dovnitř, ozývá se však odtamtud
velký hluk a vítězoslavný řev a strach z vyhlášeného a světoznámého lotra je větší než jejich vojenské
odhodlání...

Prohlédněte si celou Galerii a přijďte se také podívat. těšíme se na Vaši návštěvu. Najdete nás v Banánové zátoce 123.
Jen prosím laskavě neťukat na sklo akvária!! Zde si můžete prohlédnout letáček, který je již na každém rohu.

 

Mr. Cube

#1
Tak tomu říkám MOC se vším všudy  ;D Perfektní dílko, dýchá životem! Scéna se záhadným cizincem mi připomněla Aragorna v Hůrce - nechceš tohle téma z LOTRa taky někdy zpracovat? Myslím, že špatně by to rozhodně nedopadlo! Pro mě zatím asi nej. Krásné, plné detailů, skvěle nafocené :D

nerow

#2
Skvělý nápad  ;D Nejvíce se ti povedli interiéry. Nápad s obrazem ze slopes pochází od tebe, nebo jsi od někoho převzal? Tou technikou jsem viděl hodně krát podlahy a vitráže, ale obraz ještě ne. Fakt skvělý.

Přeji co nejvyšší umístění.

Petronel

Díky, obraz jsem od nikoho nepřevzal, tato technika se používá už na vše možné, ale tento obraz jsem vymýšlel a stavěl podle svého. Možná se to nezdá, ale byla to víc jak půldenní piplačka. Nespočítal bych, kolikrát se mi to v ruce celé rozpadlo ;D

Colonel32

#4
Soutěž

P.S. "Vlastní" s velkým "V"... jsem ti to musel opravit, jinak ze to hrozila diskvalifikace  >:D

Petronel

#5
Nějaké zajímavosti ze stavby:

  • na stavbu bylo použito několik katapultů:
    (poznáte kde?  :) )
  • jedna z hlavních figurek pojmenována "ošklivá Berta" měla mít původně obličej s vousy a tmavé dlouhé vlasy. Přítelkyně však toto provedení zamítla  >:D
  • obraz na zdi, který se vám doufám také líbil byl postaven úplně jako první věc. Jeho stavba trvala celé volné odpoledne až do pozdních nočních hodin. (přítelkyně poté oznámila, že tímto tempem nemám žádnou šanci stihnout celé dílo do konce soutěže)  ;D
  • akvárium mě přivádělo k šílenství, když u focení stále krystaly nebyly dobře nakomponované a stále jsem se je snažil zezhora upravit. Do toho ještě spadne rybka z "poličky" a...  >:D
  • kvůli tomu abych postavil rybařícího pirátského zlodějíčka, jsem ještě rychle běžel do obchodu pro eskymáka z minifigů, neměl jsem prut  :D
  • tajuplný muž v černém má dva pláště
  • abych stihnul dostavit dílo do konce soutěže když nebylo schváleno prodloužení, tak jsem si vzal volno v práci a čtyři poslední dny usilovně bez přestání makal!  ;)

Justin

Super komentár zo stavby, rovnako dobrý ako stavba celá.  :D

P4tr1cius

Zaujímavosti sú naozaj zaujímavé. Mňa najviac zaujal posledný bod (voľno v práci). Klobúk dole.

Petronel

Rád bych zde pokračoval a rozvedl diskuzi o vašich hodnoceních ze sekce soutěže. Jsem velmí rád, že mé dílo působí tak dobře a že vzbudilo takové velké kladné ohlasy. Uvádíte však kritiku k exteriéru a tak bych vás chtěl požádat o nápady a typy co konkrétně a hlavně jak by se dalo zlepšit. Střechu musela stavba mít, ale samozřejmě také jsem viděl tu velkou plochu, snažil jsem se ji rozbít následným přidáním stěžně a zeleného porostu. Máte však ještě nějaké typy? A jak by měl celý exteriér vypadat? Co by jste tam udělali jinak a lépe?
Děkuji předem všem dobrým stavitelům za reálné typy  ;)

PS: nemůže tam být přeci tolik detailů a prvků co uvnitř  ;) A nebo jsem tím interiérem nasadil laťku moc vysoko a exteriér nestačil  ;D

nerow

#9
Z druhé strany, co není focená bych to viděl na verandu. To by dalo prostor pro další scénky s minifigy. Ten tmavě šedý plac ve kterým jsou dveře spíše odstranit. A tím pádem dveře udělat přímo do dřevěné konstrukce lodi.

Jak jsem již psal, určitě dát tiles na molo. Nakombinovat reddish brown/dark brown/brown. Taková drobnost udělá hodně.

Co se týče střechy. Buď víc zeleně, nebo udělat konstrukci střechy stejnou technikou, jako linhi udělal trup lodi. Ale těch variant je ohromná spousta. Střecha z ploutviček by též nevypadala špatně.

Jinak ohromně se mi líbí ukončení hladiny pomocí curved slopes. To je z exteriéru asi ten nejzajímanější a nejhezčí detail.

Petronel

Děkuji že aspoň někdo napsal, i když na to musím takto reagovat:

Citace od: nerow kdy 28.01.2012, 21:31:29
Z druhé strany, co není focená bych to viděl na verandu. To by dalo prostor pro další scénky s minifigy.

to je sice hezké, ale absolutně nechápu jak toto vylepší exteriér. Tím se akorát rozšíří to co tam je, byla tu však řeč že to chtělo zlepšit střechu a ten celkový první pohled, rozšířením exteriéru si nepomůžeme. A bohužel z druhé strany už to ani není moc možné.

Citace od: nerow kdy 28.01.2012, 21:31:29
Ten tmavě šedý plac ve kterým jsou dveře spíše odstranit. A tím pádem dveře udělat přímo do dřevěné konstrukce lodi.

Jak jsem již psal, určitě dát tiles na molo. Nakombinovat reddish brown/dark brown/brown. Taková drobnost udělá hodně.

s molem to máš pravdu, také jsem to zamýšlel, bohužel jsem neměl dostatek tiles. Na dveřích taky něco bude, ale tam to není tak jednoduché, původně tak byly, ale strašně splývali se stavbou a vypadalo to velmi divně a tak mě napadlo jako krajní řešení ta šedá obezdívka, jedině vymyslet něco úplně jiného.

Citace od: nerow kdy 28.01.2012, 21:31:29
Co se týče střechy. Buď víc zeleně, nebo udělat konstrukci střechy stejnou technikou, jako linhi udělal trup lodi. Ale těch variant je ohromná spousta. Střecha z ploutviček by též nevypadala špatně.
více zeleně možná, ale střecha jako linhi? No...
A střecha z ploutviček? Psal jsem reálné a proveditelné návrhy  ::) není to kulatá věž a nejsem tak prachatý  ;)

No, necháme to být. Nebo by měl někdo ještě nějaký nápad jak by jinak postavil nebo zaplnil tu střechu kdyby to bylo jeho dílo? Nebo v čem zlepšit exteriér? Pokud vám tedy něco konkrétního u něj nesedí.

Colonel32

A co tu střechu prostě jen sundat a prezentovat dílo bez střechy. Pokud se to někde vystaví, tak je stejně lepší aby bylo vidět dovnitř.

Aki

#12
Exterier
Citace od: Petronel kdy 28.01.2012, 21:14:40
nebo jsem tím interiérem nasadil laťku moc vysoko a exteriér nestačil  ;D
I tak by se to dalo říci. Proč ale nepřispět něčím co by se tam líbilo mě:
Zídku okolo dveří pryč a nahradit dřevěným zádveřím s vlastní stříškou. Ty dveře jsou už tak cizorododým prvkem v boku lodi, takže určitě nedávat přímo - ostatně na to jsi už částečně přišel sám.
Balkonek veranda by byly skvělé, ale viděl bych je jako přístavbu k zádi - klidně na dřevěných podpěrách. To by ti umožnilo použít techniky interiéru v exteriéru! Mohlo by to být takové prodloužení balkónku které se na lodích vyskytovaly. Zkrátka celá záď by byla mnohem propracovanější, než jen z větší míry okopírovaná Imperial Flagship.
Podpěry by mohly být porostlé břečťanem, zábradlíčko by třeba mohl zrovna opravovat tesař, v moři ve stínu verandy by plavaly chaluhy... atd.

Střechu bych dal pryč, pokud by jsi jí chtěl zachovat co jí udělat z palmových listů, nebo jen tímto způsobem zastřešit palubu - vznikl by třeba taneční prostor?
Nebo zvednout loď o jednu palubu a nechat nahoře jen prkennou podlahu. V palubě navíc by pak mohly být pokoje...

Taky se mi moc nelíbí ta zadní skalka, příjde mi taková nelogická. Stačila by jen moře, nebo písečná pláž s palmou.

A ještě jedna věc mne nyní napadla: Linhimu se vyčítal příliš velký úhel ztroskotané lodi, v tvém případě je ale příliš malý, respektive žádný a přitom jde defakto o tu samou scému - ztroskotanou loď. Nyní je to celé takové příliš pravidelně narýsované. Celé by to potřebovalo vypadat přirozeněji.

Petronel

#13
konečně objektivní komentáře! Děkuji moc.
Zádveří je dobrý nápad, mohlo tam být.
A ten prodloužený balkonek na záď lodi je taky skvělý nápad, tam by mohl vypadat dobře. Jen se mě tedy docela dotklo tohle:
Citace od: Aki kdy 29.01.2012, 19:52:56
záď by byla mnohem propracovanější, než jen z větší míry okopírovaná Imperial Flagship.
Nechápu v čem je to tolik okopírované. Stavím dle své fantazie a zrovna ta záď byla pěkný oříšek nějak vykoumat. Tento set ani nevlastním a neinspiroval jsem se ním a když se teď dívám na jeho fotky, nějaké spojitosti nevidím. Nebo spíše: Jak by se dalo něco postavit, aby se to ničemu nikdy nepodobalo? Možná že jsem měl zvolit jiné barvy abych se vyhnul takovému obvinění. Ale zrovna dark blue se mi prostě líbila  :-[
Citace od: Aki kdy 29.01.2012, 19:52:56
Linhimu se vyčítal příliš velký úhel ztroskotané lodi, v tvém případě je ale příliš malý, respektive žádný
Neboj, nad tím jsem taky dumal, ale umíš si představit co by to bylo za šílenou práci, když to má zapadnout do hladiny z bricků a zároveň aby tam byl interiér?  ;D Ten interiér už by se asi nedal a nebo dost obtížně. A nejspíš i ten pohled z venku by byl takový zvláštní na šikmé okýnka a tak... Ale myslel jsem taky na to.


Tvé řešení střechy je ale také zajímavé. A nebo ji odstranit jak píše Colonel, taky řešení. Děkuji za návrhy a postřehy. Nejvíc mě zaujal prodloužený balkonek na podpěrách, dobrý typ. No, třeba příště  ;D Chtěl jsem jen vědět co a jak by se vám líbilo více, druzí mají na to zcela jiný pohled, takový který autor nemá. Ale snad ten exteriér nebyl až tak děsný...