modernizace loga kostek

Založil peki, 02.06.2017, 09:45:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Martins

Citace od: Foton kdy 30.11.2017, 10:29:22
Taky se mi zamlouvá víc ten Martinsův návrh s "drzým" y.
A přikláním se (stále) k názoru "trikolory pryč". Použijme jiné barvy, klidně i obskurní.
A když už to pak nemusí být trikolory, proč nenahradit haldu 1x1 plates mixem 1xX plates. Zjednodušší to samotné logo bez nápisu, navíc se do toho projeví "stavitelská provázanost" i "pestrost členů/kostek/možností ....".
Např:
Horní řada:     3+2         2+3
Dolní řada:     1+3+2     3 + 1 + 2

Prznit cizí návrhy nebudu, nechám to na autorech.

Jo, tohle je podnět k zamyšlení... Trikolory si zatím ponechám, ale sestavit to z jiných prvků jsem zkoušel. Měl jsem to dokonce i na brickách, jen to drzé "y" stálo na platech. Nevypadalo to špatně, ale už tak dost hrubé logo ještě více zhrubne. Ta základna pak působí hrozně těžce a celé to ztratí jednoduchost... Z toho se pak vyvinuli další návrhy, kdy už používám plate 1x2. To mi totiž umožnilo použít lehký font, tu základnu zjemnit, logo protáhnout... atak. Nic neslibuju, ale možná do toho ještě rejpnu. Díky!

davroman

Citace od: milanv kdy 29.11.2017, 16:25:31
Ten nápis RLUG bych tam taky dal, ale nevím, jak ti to pomůže na těch výstavách - lidi ten pojem vůbec neznají, tak nevím, co jim řekne.

"RLUG" jim sice nic neřekne, v tom s tebou souhlasím, ale "Czech & Slovak" naznačí, že se nejedná o výrobce alternativních kostek, ale nějaké česko-slovenské sdružení.   ;)

S odstupem dvou dní jsem se na to podíval znovu a stále u mě vítězí ta hravá varianta, dokonce bych se ani nebál použití malých písmen - viz PDF strana 4, třetí logo shora.

Jako druhé v pořadí bych volil variantu na straně 5, která je uhlazenější, ale "hravost" si zachovává v neposlušné spodní nožičce u "K".   ;)

To Martin: Chápu správně, že v PDF je na každé stránce návrh loga a pod ním různé jeho varianty, které by pak bylo možné používat při různých příležitostech použití?
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Martins

Citace od: davroman kdy 30.11.2017, 13:55:11
To Martin: Chápu správně, že v PDF je na každé stránce návrh loga a pod ním různé jeho varianty, které by pak bylo možné používat při různých příležitostech použití?

V zásadě ANO. Každá stránka je na jiné téma, vždy se snaží ukázat logo základní (bez podtextu), rozšířenou (s podtextem), jednobarevnou a inverzní. Některé navíc mají něco jako symbol a pak v některých jsou trochu variace. viz malé/velké písmo, s .org bez .org apod. Je to pořád jen návrh. Pokud se některá varianta vybere, tak jí pak dotáhnu...
Díky za reakci!

MiHo

Citace od: davroman kdy 30.11.2017, 13:55:11
Citace od: milanv kdy 29.11.2017, 16:25:31
Ten nápis RLUG bych tam taky dal, ale nevím, jak ti to pomůže na těch výstavách - lidi ten pojem vůbec neznají, tak nevím, co jim řekne.

"RLUG" jim sice nic neřekne, v tom s tebou souhlasím, ale "Czech & Slovak" naznačí, že se nejedná o výrobce alternativních kostek, ale nějaké česko-slovenské sdružení.   ;)


LUG lze alespoň najít na české Wikipedi: ,,Lesbian until graduation" – anglický slangový výraz pro dívky experimentující s homosexualitou nebo Lego User Group – Sdružení přátel Lega.
Na anglické jen ty dívky, o legu nic. Na německé není ani jedno. Taky je to Sdružení uživatelů operačního systému Linux.
RLUG v souvislosti s LEGEM se na Wikipedii nevyskytuje a dá se to velmi obtížně najít i v celém internetu (Google) co to znamená.

Petronel

Citace od: Martins kdy 28.11.2017, 14:55:19
Ahoj,
před časem jsem na základě některých vašich připomínek udělal ještě další návrhy. Někteří to již viděli a děkuji zejména Ville za dlouhou diskuzi, oponenturu i pomoc. Detaily použití jsou v přiloženém PDF. Na poslední straně PDF jsou barvy, první dvojice jsou LEGO barvy, pak barvy státní vlajky a pak ty barvy, které používám v návrhu - jsou si obecně dost podobné... Nejspíš to dopadne tak, že zvolím LEGO barvy a bude.... ale to ještě musíme promyslet vzhledem k použití. Vypadají hezky, ale tisknout CMYKem nepůjdou...

PDF ke stažení zde

Tak jsem teď po delší době projel všechny příspěvky zde a můj názor je, že bychom měli na 100% vybrat něco co naposledy nabídl MartinS, je vidět že ví co dělá.  :D
Osobně se mi dost líbí provedení na třetí stránce viz. odkaz na pdf.
Má to styl, vypadá to a přitom je to jednoduché.
To je to co označil i VojtaBeton.

Jediné co mi nesedí a trochu mě odrazuje je to vámi všemi nabízené provedení ikony/znaku v podobě nějaké kostičky či čtverce z bílého, červeného a modrého pruhu. Nemůžu si pomoct, ale stále to ve mě vyvolává ruskou vlajku, ne barvy Česka a Slovenska. Když se na to v rychlosti někdo podívá, tak jí tam určitě také spousty lidí uvidí a nedojde jim, že ty barvy jsou obráceně. Vyvaroval bych se toho a nechal bych jen šest "plates" vedle sebe pod textem, popřípadě alespoň šest čtverců u sebe jako je na návrhu na str. 2 a 7.

Jednoduše řečeno na ikonu použít jakkoliv 6 barevných segmentů, ne 3 a nebude to vyvolávat pocit ruské ani francouzské vlajky.  ;)

Villa Legina

Citace od: Petronel kdy 30.11.2017, 16:45:33
... Nemůžu si pomoct, ale stále to ve mě vyvolává ruskou vlajku, ne barvy Česka a Slovenska.

To sa dá vyriešiť tým, že sa použijú iné - oku príjemnejšie odtiene červenej a modrej. (Myslím, že MartinS tam aj uvádza, že o iných odtieňoch červenej a modrej sa dá pouvažovať)

Aj keď budú odtiene červenej a modrej iné, našinci budú vedieť hneď, že to vychádza z pôvodných farieb vlajok, ostatní to budú vnímať ako príjemné moderné farby.

milanv

Citace od: Petronel kdy 30.11.2017, 16:45:33
Jednoduše řečeno na ikonu použít jakkoliv 6 barevných segmentů, ne 3 a nebude to vyvolávat pocit ruské ani francouzské vlajky.  ;)
Taky jsem přemýšlel o tom, co má Martin na první stránce vpravo nahoře. Ale to je jen samostatný symbol, nezapracovaný do loga.
Chtěl jsem se zamyslet i nad tím, jak by to šlo zakomponovat. Ale nebudu, abych "neprznil"  >:D
Pán na Žlutém hradě

Jindroush

#217
Budu za možná za kazišuka, ale tedy mě zatím žádné logo nenadchlo natolik, abych řekl, že se jasně vyplatí vyměnit to původní. Myslím to tak, že to původní je nějak zažité a už používané a tudíž každé další by mělo být výrazně lepší. A to mi zatím nepřijde. Kdyby některé z těch návrhů přišly v době, kdy žádné logo nebylo, byla by to jiná situace. Dělat změnu pro změnu mi moc nevyhovuje.

Chvíli jsem měl čas trochu poladit ty předchozí nápady, ale nejsem echt spokojen, tak čistě jen tak, aby řeč nestála, třeba se z toho dá někam odrazit:
1) to první imo splňuje tu hravost, po které někteří volali, kdyby se ta původní kostička nakreslila "fixou", možná by nebylo zlé.
2+3) je ta moje původní idea s O jako studem bricku, bohužel je to příliš vizuálně těžké (jak ostatně martins naznačoval) a rozbije to ten nápis. Ještě to možná trochu funguje v ČB, ale v té barvě vůbec ne.
A zbytek jsou pokusy s písmeny na brickách 1x1, v různých barevných kombinacích.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Villa Legina

Citace od: Jindroush kdy 30.11.2017, 20:06:05
...1) to první imo splňuje tu hravost...

Sorry, nesplňuje. To písmo necharakterizuje hravosť, ale nedostatok kyslíka v organizme. Takéto písmo bude mať napríklad horolezec postihnutý výškovou chorobou alebo intoxikovaný jedinec.

Stimpi

Ahoj,
jsem tu se svojí troškou do mlýna. Mám tu pár návrhů, několik sterilně rovných a dva trochu "dirty".
Moje myšlenky se ubíraly tímto směrem ... myslím, že je třeba mít monochromatickou variantu, musí být použitelná i na malou ikonku a trochu naznačovat o čem LUG je.
Svým způsobem má lego kostku v logu hodně "subjektů", z řady jsem nevybočil, a i já jsem primárně sáhl kostkách. Ne přímo nových, ale po těch starých dřevěných, myslím že kdysi dávno Lego takové také vyrábělo. Znalci historie Lega mě případně opraví.
Ve všech návrzích jsem se snažil o stylizaci písmene "K" poskládáním z kostek, tak aby ho bylo možné použít i jako ikonu.
První tři návrhy - levý sloupec - jsou řekněme striktně rovné a zbylé dva jsou s "K" sestaveným z rukou skicovaných kostek, působí to živěji. Zároveň jsem řešil možnosti umístění nápisu.
Sti

Foton

Na rovinu: Ikona "K" mi spíš implikuje dřevěné kostky, ne Lego.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

LukaMull


Citace od: Foton kdy 07.12.2017, 15:30:21
Na rovinu: Ikona "K" mi spíš implikuje dřevěné kostky, ne Lego.
Citace od: Stimpi kdy 07.12.2017, 14:30:53
... i já jsem primárně sáhl kostkách. Ne přímo nových, ale po těch starých dřevěných, myslím že kdysi dávno Lego takové také vyrábělo...


HD

Neuražte se prosím, ale dokud bude výběr loga jako soutěž, tak konsensu dle mého názoru nebude nikdy dosaženo.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Jindroush

Z důvodu nejasného zadání se prozatím toto vlákno pozastavuje, až se zadání utřese, bude otevřeno nové vlákno.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)