City 2023

Založil Icewalker, 02.12.2022, 18:57:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Icewalker

Městské sady pro rok 2023

Za mě vede malá sada s vydrami a zajímavá je policejní akademie (konečně něco mimo stokrát omílané policejní stanice).

A tentokrát se neomarxisti v Legu předvedli. Svářeč vozíčkář! To je už jen kousek k tomu stěhovákovi :D

Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Anatyt

Neviem, mne to príde všetko také zjuniorizované. Vozíčkar automechanik - cool! Už chýba len žena baníčka (horníčka). [thumb up]

Brickuška

Policejní akademie by byl fajn junior set, kdyby byl za úplně jiné peníze :D a taky mi City přijde opět hrozně juniorizované :(

Moc se mi líbí 60369 Mobilní cvičiště policejních psů - štěně vlčáka a týpek ve cvičebním obleku. Paráda :D
A vydry jsou prostě božský + traktůrek s veverkou vypadá fajn - to bude přesně ten malý setík, který budou pořizovat prarodiče prckům.
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

Zaha

Stupidní, hloupé, nehezké, ošklivé.... zlaté staré dobré city... už 2022 bylo místo na hraně ale rok 2023 je opravdu pro 6 leté děti, nikdy bych netušil ze city bude měnit friends s úpravami...

 :'(  :'(  :'(

Colonel32

Citace od: Zaha kdy 03.12.2022, 12:51:53Stupidní, hloupé, nehezké, ošklivé.... zlaté staré dobré city...

How many of you have experienced the true horrors of 1997 Town Jr. ? 

Hardegon

No tak jo. Friends si začnu kupovat kvůli domům, City kvůli doplňkům, zvířatům a figurkám.  :)
Příliv nových druhů zvířat je ohromující.

Matthes_CS

Vozíčkář má nové křeslo z Avatare, které se vejde do 4studových dveří.

Icewalker

Citace od: Hardegon kdy 04.12.2022, 11:01:56No tak jo. Friends si začnu kupovat kvůli domům, City kvůli doplňkům, zvířatům a figurkám.  :)
Tohle už provozuju několik let ;D
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

MiHo

Citace od: horde kdy 02.12.2022, 20:19:55místo "juniorizované" se mi zdá mnohem trefnější výraz "infantilní".

"juniorizované" je standardní výraz, zkus použít slovník zde na Kostky.org

yoshimaka

#9
Wau. Jsem skoro překvapen. Vlastně ani moc ne. Z celého CITY tématu na mne dýchá závan degenerace. Copak si už dnešní děti nechtějí skládat? Vlastně jo, chtějí, ale nechtějí u toho moc přemýšlet. Osobně, ač chápající novou vlnu elektrifikace všech vozidel, trochu trpím na ztvárnění LEDek barvou transLightBlue, která mi tam ... no, prostě oku neladí. Nu což - přeskočím inkarnace variací na již standardně omílaná témata popelářů (nebo dnes spíš recyklářů) policejních honiček a lodních hasiček apod a vrhnu se na inovace či zajímavosti:

* Výcvik policejních psů je svěží závan v zatuchlých vodách LEGO Policie - cvičiště vypadá super, misky se žrádlem dokreslují atmosféru, jen byh v rámci rovnoprávnosti strčil do cvičného obleku tu policajtku.

* Policejní akademie je spíš taková varianta na Ninja factor v policejních barvách - vyhni se, přeběhni, vyšplhej atp. Navíc se spoustou panelů a velkých kostek - zde již juniorizaci nezapřou. Nápad nicméně hodnotím - je to oživení tématu. V druhé půlce čekám něco podobného pro hasiče a pak někdy i pro záchranáře (ať se téma hezky vyčerpá).

* Rypadlo hodnotím docela pozitivně, přijde mi, že po různých mini-diggers je tu něco plnohodnotnějšího, určitě jako doplněk do města s vysokou prioritou. PS: Dlouho jsem přemýšlel, co je to za špagát na té lavičce, a až po chvíli mi došlo, že solární lavička (toto by měl být povinný set pro všechny municipality!!) nabíjí smartphone (tenrokrát ještě kabelem, příště bezdrátově :-))

* Gaming truck je zjevení! Určitě má šanci zaujmout dnešní shrbené hráče robloxu, fortnitu a jiných dozajista zajímavých onlinovek. Vytýkám kola návěsu, která jsou jak pěst na oko. Nápad 1, provedení 3 s přimhouřeným okem!

* Tun(z)ingová dílna ve mně probudila rozpaky: Vidím tam (snad dobře!) nápad s výměnnými částmi aut (auto ze 3 dílů lehce vyměnitelných), který jakoby dlouho spal až někoho napadlo, že podstata kostek je skládat a zaměňovat a tím vytvářet nové tvary a barvy. Dnešnímu tunícímu mechanikovi bych však namísto svářečky dal do ruky laptop - což by ve světě elektroaut se softwarově uzamčenými možnostmi dávalo větší smysl včetně toho, že tahat se na vozíku se svářečkou by vymyslel jen ...slabomyslný. Také sady různého nářadí už pomalu nedávají smysl - dneska snad jen na výměnu kol a namontování silnější baterie...

* Traktor do parku je jedním z témat, které hodnotím nápadem a zavrhuji provedením - ani roztomilá plastová veverka to nezachrání. Ještěže tam mají toho entuziastu, kterého jeho práce očividně baví.

* Útočiště vyder zaujme novými zvířátky. Stačí to?

* 4X4 Offroad by byl IMHO super setík nebýt toho předimenzovaného 4x4 offroadu - ten je tam jak pěst na oko a poukazuje na smutný trend - dojet károu až na místo doprostřed divočiny, pojezdit kamení (v lepším případě) a zase odfrčet zpátky. Super nápad na stan (i když.. kdo dnes staví klasické "áčko"?) nadupadní bajkeři a ušák, který nevěřícně hledí na lidi co skáčou po kamenech.

* Tučňáková dodávka je úlet. Tohle vidět, tak odvážu psa a schovám dcery.

* Nové ztvárnění IZS je IMHO super nápad. Jak jinak získat slušnou sanitku, policejní dodávku a hasičský vrtulník do pořádné akce typu: "nějaký lump založil požár"? Myslím, že to je nejhratelnější set z celé nabídky! A to i přes juniorizovanou jednoduchost skládání a nutností dokoupit pár dílů na lepší budovu.

Perlička na závěr: Dost se mi dostaly pod kůži ty motorky na setrvačník - je to sice dost drahá sranda, ale posunulo to hranici zábavy hraní si s Legem. Nové kostýmy jsou očekávatelné, ale motorku s vanou a kachničkou to nepřekonalo.

Resumé: Příští rok pro vydry a zajíce :-)
Lust och fägring stor

Anatyt

Výstižné, triezve zhodnotenie a v niekolkých bodoch aj dosť pobavilo! (* Tučňáková dodávka je úlet. Tohle vidět, tak odvážu psa a schovám dcery.) :D

poMOCník

Citace od: yoshimaka kdy 08.12.2022, 09:34:24...
Perlička na závěr: Dost se mi dostaly pod kůži ty motorky na setrvačník - je to sice dost drahá sranda, ale posunulo to hranici zábavy hraní si s Legem. Nové kostýmy jsou očekávatelné, ale motorku s vanou a kachničkou to nepřekonalo.
...

Díky za zábavnou recenzi!

Trochu OT k těm motorkám: Kolik už vám jich děti dokázaly zničit tak, že se v nich zasekl nebo nějak jinak rozbil ten setrvačník? Jak dlouho jde s takovou věcí jezdit (a tím myslím dětmi, které to různě zkouší brzdit nebo naopak přetáčet jak to jde) než se nadobro rozbije. Já mám zatím zničenou jednu z celkem 3. Vydržela několik měsíců, což je i tak dost.

Fricoolinek

#12
BTW: Ví se, proč se vlastně LEGO moc nežene do pokročilých 8-studových modelů různých velkých mašin? Sanitka, hasičský vůz, TV přenosák, různé náklaďáky se zajímavými nástavbami. Věřím, že AFOLové by to tuze rádi. Pokud někdo po tom touží a má na to žaludek, musí jít na Ali...

Fricoolinek


Pokud bych byl poněkud škodolibý nefanoušek e-mobility, tak bych, při pohledu na ten solární panel, utrousil cosi o tom, že by součástí setu měl být i tento dílek.



Ale jako jinak asi jo. Zkrátka další z řady 6-studových sporťáků. Za nějakých 180-190 ve slevě je to plně OK.



6x dražší než e-sporťák s minifigem, přičemž součástí setu jsou jen dva 6-studové sporťáky. Prostou aritmetikou by to tedy vycházelo tak, že za 40 USD zbude 2 minifigy, kvarteto ND a nějaký balast s nářadím. To mi nepřijde jako nějaký extra deal.

Jako ale co to je? Budova to není. Dioráma to je? Boxy k závodišti to jsou? Je to takové cosi.


Trochu mi to dává vzpomenout na 6561. Ale ten aspoň nějak budil dojem nějakých boxů/garáží.

A zase - opět tu vidím prostor pro nějaký 18+ set za 249.99 bucks. Velký autoservis, třeba se 60s stylizací.



Fricoolinek

Osobně nevidím nějaký důvod pro láteření nad "juniorizací/debilizací".

344 dílků


298 dílků

Ovšem kritizoval bych absenci otevíracích dveří tahače. Je to prostě nějaký funkční prvek. Ne že ne.




https://www.lego.com/en-cz/product/fire-rescue-boat-60373

Za 459 Kč je plavající hasičská loď s vodním dělem metajícím kruhové 1x1 tiles + člunem dost dobrá. Uznávám.  ;D


Vydrýsci si tam nerušeně loví rybišku a v tom se tam objeví nějaký cocot.. aha, pipka (ach, ta feminizace) s uřvanou 4-kolkou. No pfuj.

Set samozřejmě bude hledán a skoro se zdá, že kdo prodá vydrýsky, tak bude mít zbytek pomalu gratis. Málo platné, je to zkrátka sympatická vodní šelmička. Kdy vlastně naposledy se objevil nějaký desetidoláčový CITY set, co by měl tak cenné dílky? Nečekal bych, že by se vydrýsci někdy dostali třeba pod 2 USD....



https://www.lego.com/en-cz/product/emergency-vehicles-hq-60371

IZS stanice za 1599,- asi jde vzít. Policejní teréňák, hasičský vrtulník, sanitka. Plus raubíř na motorce a zmatená babka grilovačka.

Fricoolinek

Citace od: Colonel32 kdy 03.12.2022, 16:23:51
Citace od: Zaha kdy 03.12.2022, 12:51:53Stupidní, hloupé, nehezké, ošklivé.... zlaté staré dobré city...

How many of you have experienced the true horrors of 1997 Town Jr. ? 

L. P. 1997

Colonel32

Tos našel na netu hotový mem nebo si ho vyrobil jen kvůli mně?

Fricoolinek

Dal jsem si tu práci.  ;D  Jen nevím, proč ten obrázek nemůže být větší. ???

Anatyt

Nádhera! Tie CITY autíčka sú čoraz krajšie...



https://brickset.com/sets/40582-1/4x4-Off-Road-Ambulance-Rescue

Fricoolinek



Anatyt

A čo tým chceš povedať? Vydra je nový diel, preto tá cena. Časom sa objaví v ďalších setoch.

Fricoolinek

#22
Tak asi není moc standardní, aby se řadový, malý LEGO CITY set prodával jen (podle Heureka.cz) ve 3 e-shopech.  :D Právě proto jsem tam dal pro srovnání ten e-sporťák, který se prodává všude a někde i celkem levně (cca 175 Kč).

Pěkně se tu rozjela vydří šmelina.  ;D

Ale opravdu si tedy nevybavím jiný malý CITY set, co by měl tak žádanou figurku nebo dílek, tady dokonce tandem těchto dílků.

BTW: Samotný odlitek vydry už je z roku 2020
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=67631&name=Otter&category=%5BAnimal,%20Land%5D#T=P&C=162

starbuilder

Citace od: Fricoolinek kdy 15.02.2023, 02:39:50https://lego.heureka.cz/lego-city-60394-ctyrkolka-a-vydri-reka/#prehled/?sort-filter=price_asc

Hm, to asi nebude jen "shoda okolností"  >:D

pro srovnání:
https://lego.heureka.cz/lego-city-60383-elektricke-sportovni-auto/#prehled/

Není to shoda okolností no, LEGO 60394 je surprise set (částečně exkluzivní). Stejně jako jsou letos třeba také sety 11031, 31143, 31138, 71800 a další

Fricoolinek

Ok. Takže s tou hypothesou "vydřího plenění" to asi nebude tak žhavé (i když asi není pochyb, že to bude pro mnohé jedinný důvod, proč to koupit).

Přiznám se, že o těchto "polo-exklusivních" setech jsem dosud neslyšel. A tam je tedy byznys model jaký? Pustí to do MO distribuce? Pustí omezeně? Pustí později?

Citace od: Anatyt kdy 15.02.2023, 08:30:32Časom sa objaví v ďalších setoch.

To si mnozí AFOLové, co by si rádi postavili nějakou pěknou MOC farmu/salaš, mohli před 12 lety říkat o jednom roztomilém zviřátku taky. A nakonec se stalo, co do vzácnosti, zvířecím  Greatest Of All Time

Anatyt

Tak vydra je minimálne aj v tej novej horskej chate z Ideas.

starbuilder

Citace od: Fricoolinek kdy 15.02.2023, 16:34:49Přiznám se, že o těchto "polo-exklusivních" setech jsem dosud neslyšel. A tam je tedy byznys model jaký? Pustí to do MO distribuce? Pustí omezeně? Pustí později?

Jak kdy, někdy to pustí plně do prodeje třeba po půl roce, někdy to dostanou k dispozici pouze vybraní prodejci. Na rozdíl od exkluzivních setů některé tyto sety dostanou vybraní prodejci občas k dispozici hned v měsíc vydání. Často jsou tyto sety k nalezení třeba v Pompu, Mallu, Alze nebo Tescu, ale je to vždy opravdu dost různé.

Fricoolinek

Ok. Ovšem 1 ks v 200 USD obr setu, to taky vydrýska moc nezpřístupní.

Vlastně jsem docela zvědav, kam se tahle šelmička cenově bude hýbat.

Frco

Fricoolinek: Chalan ty asi v KAŽDOM jednom tvojom poste riešiš len cenu lega, peniaze, peniaze, peniaze a ako na tom zarobiť. Aj si niekedy vôbec niečo z lega postavil, alebo si sem prišiel (rok dozadu?) lebo si si niekde prečítal, že lego je teraz "in", tak sa chceš zviesť na vlne a dúfaš, že neviem koľko teraz na ňom zarobíš?
Vypytuješ sa ostatných užívateľov, čo sa kde oplatí kupovať a predávať, ako keby ti to niekto len tak povedal. Ľudia si skúsenosti získavali x rokov, budovali kontakty, siete a ty si myslíš, že sem prídeš a všetky tieto informácie ti tu na fóre len tak hocikto vyklopí. Každý sa môže na teba akurát tak vys...vieš čo.
Ty si tak neuveriteľne nesympatický užívateľ, akého som na tomto fóre ešte nezažil a to som tu dosť dlho a mali sme tu rôznych ľudí. Tvoj prínos pre komunitu je 0,00.
Za mňa by som ti dal BAN už len za to  :)

Fricoolinek

#29
Zajímavé bolševické kádrování.

A ne, opravdu nečekám, že mi někdo tady bude dávat kontakty na svého "Kladeňáka". Pokud jde o toto.

Jinak to, že je tu Bricklink, že je tu eBay, že je tu Aukro, že je tu Marketplace, že je tu Pick-a-Brick. To snad není nic, co by podléhalo utajení.