(vlastní) X-COM vzpomínka

Založil yoshimaka, 26.03.2020, 11:22:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

yoshimaka

Od tvorby společných projektů jsem si odskočil k jedné libůstce - původně je to designováno jako součást modulového kolejiště, ale s trochou úprav se dá prezentovat samostatně. O jednom víkendu jsem po chvilkách otočil stařičký X-COM: EU (modří vědí) a rozhodl se, že pro připravovaný modul do kolejiště s pracovním názvem "havárie" bude stanovena forma: havarované ufo.

Pro ty, co staré X-COMy hráli, jsem snad zachytil atmosféru výsadku protřelých mariňáků proti odbojným sektanům, kteří letěli na cizácké únosy.. nedoletěli.

PS: Původně jsem koketoval s myšlenkou použít figy z LEGO série Alien Conquest, a jen proto jsem zařadil toto téma do série Space :-)

A jako vždy, podnětné nápady a konstruktivní kritiku vždy vítám.
Lust och fägring stor

ditetemnaporad

Paráda! A je sranda, že zrovna včera jsem si pohrával s myšlenkou, jestli by X-COM nebylo perfektním projektem pro IDEAS nebo dokonce revamp zmiňovaného Alien Conquest.

Brázda za UFO se mi líbí. Volba minifigů určitě lepší než z Alien Conquest. Okolí by si zasloužilo více detailů. Osobně bych volil scenérii v poli, ta byla vždy fajn. Nikdy neomrzela, na rozdíl od záchran na lodi v TFTD, kdy prvotně netradiční prostředí po čase frustrovalo rozlehlostí při hledání posledního emzáka. Co bych ale určitě změnil, je podoba talíře. Aby více odpovídala předloze. A také zauvažovat o jeho poloze. Mohl by být klidně u rohu scenérie a neúplný, jako ve hře, když ho člověk objevil. A na kraji scenérie červená trans-red cedulka s počtem záporáků na mušce :)

Každopádně super počin a poděkování za trochu nostalgie.

yoshimaka

Díky za reakci, zkusím to shrnout:

Terén trochu vyzdobím, ale předělávat nebudu - přeci jen musí být použitelný v prvé řadě jako modul do kolejiště (proto je na MILSu), ale také to umožňuje přidání dalších MILS modulů - třeba s tím polem a dalším emzákem - nebo boudou, ve které se krčí (a snaží se mi rozhodit psychiku po zuby ozbrojených drsňáků) za rohem a nemůžu ho najít  ;D ;D ;D

Ano - uznávám, že loď je asi nejslabší článek - ale je to výsledek několika kompromisů - chtěl jsem aby to bylo něco na styl létajícího talíře, nechtěl jsem vyloženě hranaté lodě z hry, chtěl jsem nějak rozumně vyřešit opouštění lodi (ale uznávám, že ta kokpit-skla jsou jako pěst na oko) a krom toho se dá "víkem" nahoře nahlédnout dovnitř (vida - to jsem vůbec nenafotil) a v neposlední řadě jsem havárii omezil na roztroušené Ellerium protože samotná loď je přeci z těch úžasných nezničitelných cizáckých slitin, ne  ;D
Lust och fägring stor

Chairudo

Pěkné přistání, můžeš scénku ještě dobarvit třeba těsně minutým elektrickým vedením, nebo nabouranou kadibudkou, nebo vyplašené krávy  ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

znouzectnost

Ještě kousek budovy nebo les, nebo moje oblíbená arktida, přidat takčík, kousek letadla...
Těch vzpomínek...
Moc hezké!