(Vlastní) Mártyho produkce

Založil Marty713, 31.08.2010, 00:28:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

P4tr1cius

Priznám sa, že tvoje diela nie sú práve moja krvná skupina, ale tvoj výtvor Eclipse mi vyrazil dych. Klobúk dole, nemôžem sa vynadívať.

Marty713

Děkuji za kladné hodnocení. Je fakt, že jsem zatím viděl postavený Eclipse pouze v micro měřítku, jinak ne.

Plánuji tuto kolekci umístit na příští výstavě, nebo alespoň její část. Proto bych vás všechny poprosil, i ty, kteří se tu zatím nevyjádřili, napište svůj názor, co rozhodně stojí za to vystavit a co bych už mohl popřípadě jen nafotit a rozebrat. Díky, vaše názory ocením.

Robbed

Komiks je vtipný a to zakončení je dobrý ;D.

Mini Star Wars viněty jsou vynikající, Mustafar, Endor, Death Star..

Eclipse a Executor super, Pellaeon jsem doteď neznal a ani se mi moc nelíbí :(. Acclamator jsem měl problém poznat. Ostatní křižníky jsou dobrý.

Další várka mini strojů je taky povedená, akorát N-1 a Geonosian starfighter tam moc nezapadají svojí velikostí.

Pokud by jsi to někdy vystavoval, tak by to určitě chtělo mít k tomu i fotky originálů ;) (podobně jak to máš u těch vinět).

Marty713

!!!POZOR!!!

Všechny modely byly přefoceny a v předchozích příspěvcích byly jejich fotografie nahrazeny novými. Mrkněte na ně, jsou daleko lepší a modely lépe vynikly. Napište komentář!

Díky za kladné ohlasy a tady jsou další fotky Eclipsu. ;)

grohl

Endorská viněta mi vzala dech. Hlavně AT-AT s nohama z motorových pil.

Ivansliz

Máš můj obdiv.  :o ;)

Komiksy jsem již předtím četl, opravdu dobré. Teď mě zaujal ten SW bojovník v krytu s "kulometem". ;D
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Marty713

Díky, vážím si toho. ;)

Po několika dnech focení, editování a uploadování je má galerie na BS konečně zcela kompletní. Nyní zde naleznete všechny moje výtvory od doby, co jsem přišel na fórum. :)

Moje BS galerie

Marty713

Po delší době sem dávám alespoň pár starších alternativních modelů ze dvou malých creator setů :)

Hned jak bude čas, nafotím svůj aktuální projekt "Modern warfare". Těšit se můžete např. na UH-60, MOWAG Piranha III, Dingo 2 nebo BRDM 2 v minifig měřítku ;)











Marty713


Marty713


Fox_25

Klobouk dolů, máš velice povedené modely. A taky SW který mě poprvé zaujal.

grohl

Tady to někdo rozjel s mini Creatory ve velkém stylu :)

Systematik


Marty713

Jak jsem již předeslal, pracuji teď na projektu MODERN WARFARE.

Bojovou techniku zatím nafocenou nemám, ale nedávno jsem na posezení sestavil malou vinětku zobrazující trosky rozbombardovaného města, která skýtá skvělou skrýš pro snipera.

Název: "One shot, one kill"

Robbed

Super, úplně z toho čiší post-apocalypse atmosféra :D.

Aki


Marty713

#76
Jak asi víte, začal jsem nedávno s customizací a jinou modifikací LEGA. Popravdě mě k tomu vedl nedostatek času na stavění, ale paradoxně to sežere času ještě víc :P

Přineslo mi to ale obrovskou příležitost navázat s mnoha AFOLy jedinečný druh spolupráce :)

Chtěl bych všem současným a budoucím zákazníkům poděkovat a umožnit jim se v tomto tématu vyjádřit, zhodnotit nebo jednoduše klást dotazy na téma customizace, protože si myslím, že je škoda řešit tyto technologické postupy pouze přes SZ ;)






Marty713

Ahoj,
po delší době (skutečně velice dlouhé době) se mi konečně poštěstilo a našel jsem si přes všechny studijní a pracovní povinnosti čas na LEGO. Koupil jsem si na kolej dva CREATOR sety a řekl si, že bude fajn z toho jen tak pro radost něco ukuchtit.

Jde o 31006 a 31007. Co se týče 31006 Highway Speedster, jde podle mého názoru o jeden z nejlepších setů, které LEGO za posledních min. 5 let vůbec vydalo (cena, počet dílků, obří krabice a ten design!!!).

Můj mix je asi něco mezi Chevroletem/Lincolnem a BMW. No, posuďte sami (pro větší rozlišení viz odkaz níže):


http://www.foto-album.cz/show.photo?Id=251221&Action=Max


http://www.foto-album.cz/show.photo?Id=251222&Action=Max


http://www.foto-album.cz/show.photo?Id=251223&Action=Max

Mr. Cube


Marty713

#79
Takové dvě starší chuťovky. Obě jsou výsledkem několika vzácných minut volného času.

První je pokus o vlastní super sport ve stylu "Shell race car".



Druhá je Batmobile inspirovaný níže uvedenou šestikolovou verzí z roku 2011 (popř. z hry Injustice: Gods Among Us). Z důvodu nekvalitní fotografie jsem se rozhodl, že než model přefotím, prezentuji tu alespoň tuto malou fotomontáž (dole v příloze).




Togaran

Ten batmobile je pěknej :) Pokud bys našel víc času, myslím, že by si zasloužil minifig zpracování.
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Marty713

Přemýšlel jsem a kochal se nad Mirkovým "kolejištěm na půdě" a napadlo mě: "Co takhle starou klasickou Tatráckou drezínu?!" Nedalo mi to a zkusil jsem si ji v LDD postavit. S programem se pořád ještě seznamuji (instalován před cca 10 dny), ale mile mě překvapilo, jak snadně se s ním pracuje.

Během stavby bylo třeba udělat několik rozhodnutí - jak moc bytelný/křehký by měl model být? Do jaké míry by měl být věrný předloze/přizpůsobený minifigovi? Drezínu jsem však nakonec stejně postavil v určitém kompromisním pojetí.

Tatra 15/30

mirek

Marty, moc se ti povedla.
Shodou okolností jsem si dnes ráno prohlížel své fotky z NTM v Praze, kde je černá drezína. Rád bych ale aby sama jezdila.
Budu o tom přemýšlet.

Marty713

#83
Slovenská Strela v3.0

Pánové, nejsem s tím spokojen, vidím v tom nepřesnosti, ale končím. Toto je 3. a z mé strany poslední 6ti-studová Slovenská Strela. Snad kdybych to stavěl z kostek a ne v programu, který přeci jen nedokáže dostatečně zobrazit třetí rozměr (tedy hmotu, vzdálenosti, proporce), vypadalo by to lépe. Bohužel ne všechny kostky, ačkoli jsem to stavěl tak, aby většina z nich patřila k těm běžným, vlastním v červené barvě (některé vůbec).

Komentujte, kritizujte, zajímají mě vaše postřehy. Díky! :)

Pozn.: při úpravě na funkční vlak stačí tento díl odstranit a nahradit pojezdy. V té části je vůbec dost místa na instalaci kol, motoru atd.

milanv

Pěkné pokusy. Líbí se mi, že si takhle vyhraješ se SNOTem a v reálu to podle mě bude vypadat líp než v LDD, kdy je vidět každá hrana.

Za sebe jsem našel jen, že krajní boční oblouky nemají jít hned pod okno, ale do výše spodní hrany okna bočních dveří. A taky spodek ("inverted") má v reálu jiný tvar, ale s tím nevím, jak poradit z lega.
Pán na Žlutém hradě

Marty713

#85
Slovenská Strela v4.0

Milane, jak jsem si přečetl tvůj komentář, ten nespokojený červík začal znovu hlodat. Řekl jsem si, že tomu dám ještě jednu poslední šanci. Chtěl jsem jen pár úprav, nakonec jsem to překopal celé. S výsledkem jsem spokojený, protože ačkoli je 4. verze jako taková opět v něčem nepřesná, některé partie jsou ztvárněny lépe, a proto, pokud by někdo vybral ze všech verzí ty nejlepší techniky a skombinoval je, myslím, že by tak vzniknul docela slušný LEGO model Slovenské Strely.

Tato verze trochu trpí tím, že jsem se rozhodl ji stavět (skoro výhradně) z dílků, které jsou dostupné i v tmavě červené barvě (např. roof tile 1x1x2/3 (cheese) namísto roof tile 1x2x2/3, který je jen v běžné červené). Mezi tyto dílky bohužel nepatřily dvěře, a tak jsem je nahradil SNOT variantou (viz poslední foto).

Bavilo mě to. Byl to pro mě velice zajímavý exkurz do světa designu LEGO Trains a všem vláčkařům přeju hodně zdaru při podobných projektech! ;) :)

milanv

Jo, je to pěkné a zajímavé, jak sis s tím vyhrál. SNOT je děsně nakažlivý, což? Člověk se do toho pustí a po dvou hodinách zjistí, že se baví stále se stejným pěticentimetrovým kouskem a že ho to hlavně ještě pořád baví a že by to ještě chtělo vylepšit tu a onde. To naprosto přesně znám. Mám teď před očima typický výraz manželky, když mě takhle najde ;D
Pán na Žlutém hradě

Marty713

Nejčastější věta mé přítelkyně, když stavím:

"To už to zase rozebíráš? Vždyť jsi před hodinou říkal, že je to hotové!" ;D ;D >:D

Aki

Citace od: Marty713 kdy 05.04.2015, 19:17:35
Slovenská Strela v4.0
Spodek se mi líbí moc. Víc než Mirkovo varianta. Okna se mi takto nelíbí vůbec. Jsou moc do kraje, prostřední je příliš široké a vystouplé. Ta plynulost předlohy je jiná.  :(

Marty713

#89
Slovenská Strela v5.0 FINAL

Aki, měls pravdu... Předělal jsem okna, skombinoval podle mě ty nejlepší části všech předchozích verzí, a tady je! Tentokrát opravdu finální design. Jsem s ním velmi spokojen a to je dobře, protože spokojeností by měl každý projekt končit. Nicméně kritiku, nejen od vláčkařů, samozřejmě vítám! :)

Na pátém snímku, který popisuje celou genezi, si myslím, že jsou hezky vidět jednotlivé rozdíly mezi variantami.