obecné diskusní vlákno typy kde můžeme pomoci

Založil peki, 05.08.2019, 15:57:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki


Matthes_CS

Tropická charitativní pouť
Jedná se o pravidelnou akci v České Skalici, konající se druhý víkend v červenci (tedy od pátku do neděle). Hlavním tahákem jsou asi koncerty, ale je tam i mnoho dalšího programu, jako pouťové atrakce, kouzelnické představení, ohňostroj, automobilový veteráni, ukázka hasičů, policistů a záchranné služby. V sobotu je i přes den program zaměřený víc na děti, přijíždějí modeláři, kteří jezdí, plavou a létají s modely a nejspíš je tam toho pro ně víc, ale já jezdím hlavně na ty modeláře a veterány :)
Letos jsem si na to vzpomněl asi dva dny před akcí, ačkoliv mamka je velká příznivkyně a zná se s organizátorem a pomáhá na pouti, že jsme mohli přijet z Výtopny se zahradní železnicí mezi modely. Na akci pak ten nápad řekla organizátorovi a ještě přidala, že bych mohl přijet i s nějakým legem z čehož byl organizátor nadšen. Že tam má v dětškém koutku takový velký párty stan, kde by mohlo být lego vystaveno a pokud by si s něčím děti mohli hrát tak ještě lépe.
A v čem je akce charitativní? Vstupné na celou akci je dobrovolné a výtěžek z akce jde na postižené děti. Něco do ústavu ve Skalici tuším, něco přímo daným dětem, podrobnosti nevím.

Abych řekl pravdu, tak s zahradní železnicí bych tam klidně jel, ale s legem se mi samotnému (s tátou) nechce, jednak by to chtělo více věcí na hraní než na výstavu, což máme jen bludiště a kolejiště a pak sem rád, že si stíhám hlídat svoje (to u čeho zrovna sedím) a ještě hlídat další. Ale kdyby se účastnilo více kostkařů...
Moc do toho nevidím, ale co jsem slyšel, tak někteří jezdí zadarmo, někdo si za to něco říká, někdo dokonce ještě něco přispívá (celý výdělek nebo část). Myslím, že kdyby se našli kostkaři s nějakou aktivitou pro děti a byli tam bez nároku na odměnu, tak by byl organizátor rád. A v tomhle by mohli pomoct kostky, kostkařům z větší dálky zaplatit ubytování a cestovné, nebo půjčit kostky na hraní, nebo se můžu zeptat, jestli by byl zájem o lego pro ty postižené děti nebo do toho ústavu.
Kostky by se tam mohli prezentovat a propagovat prázdninové a podzimní výstavy co ten rok budou.

Akce je tedy za dlouho, ale když se tu to téma objeilo, tak mě napadlo to jsem dát jako podnět k zamyšlení, můžu se s organizátorem akce na něčem dalším dohodnout.

Matthes_CS

Citace od: Martins kdy 05.08.2019, 20:50:37
(...) a také jako marketing, který jim třeba pomůže sehnat další dárce a podporovatele!

Trošku vytrženě, ale nad tímto by se chtělo taky zamyslet. I když je to blbý, tak určitě z tohohle může být zisk a to ta image že pomáháme a chce to prodat, jednak z naší stany, se to teda dává vědět legu a my na soc. sítích, takže z naší strany asi splněno. Ale chtělo by to asi i z druhé strany. Přece jenom jsme taky tak trochu "charita," tedy v tom ohledu, že si na sebe přispíváme a sháníme peníze. Takže by to chtělo aby i ta strana, které pomáháme, o nás dávala vědět světu, že jim pomáháme. Např. někde nás uvést jako sponzory, na soc. sítích nám poděkovat, nebo produktech, vzinklých díky kostkám, to uvést. Tedy pokud to ze slušnosti neudělají sami tak je o to požádat.
Že nám můžou udělat reklamu je přece to nejmenší co můžou a pro nás docela zisk.

peki


Sihaja

Čau, hele, vím, že teď je všeho hodně, ale myslíte, že bychom dokazali něco opravdu rychle, pro tohohle človíčka? https://www.adamkovacesta.cz/  https://www.facebook.com/adamkovacesta/

Tohle je text z jeho webu
Jmenuji se Adámek Chramosta a trpím vzácným, ale velmi progresivním onemocněním nazývaným SMA – Spinální svalová atrofie. Na toto život omezující a nebezpečné onemocnění existuje nový ,,lék" Zolgensma.
Jedná se o genovou terapii a díky jediné dávce tohoto léku se může progresivita této nemoci zastavit. Tuto terapii můžu ale podstoupit pouze do svých druhých narozenin, které oslavím už 17.06.2020. Čas neúprosně běží a cena léku je astronomická. Na léčbu a náklady s ní spojené potřebuji vybrat 2,500,000 amerických dolarů a to během příštích dvou měsíců. Pokud spojíme síly a částku společně vybereme, budu mít šanci na lepší život.

Jen je potřeba jednat rychle.

Chairudo

Tak to bylo zmedializováno právě teď na Nově a Adámkovi a dalšímu klukovi to zaplatí pojišťovna.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Sihaja