čtyřstudeové mašinky (vlastní)

Založil hobby, 05.02.2021, 12:35:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hobby

V sekci trains už bylo postaveno vše, multiplikovat modely nechci a tak jsem postavil zmenšeninu vlastního "Papouška"+"Kafemlejnek"a docela mě to bavilo. Mezi těmi modely je podobný vztah, jako u modelové železnice mezi "0" a "H0". Mohu to vláčkařům doporučit, Ještě připravuji "Mikádo" a "Všudybylku". Postavil bych další lokomotivy, ale už nemám kolečka a další potřebné dílky a kupovat je nebudu.
Stavění nutí uvažovat jinak než, v minifigměřítku a přemýšlet podobně jako u ministaveb (maximálně zjednodušovat a vybírat podstatné).

peki

Je to opravdu pěkný, ale u tebe mne překvapila absence ojnic a hnacího ústrojí :)

hobby

Peki, být v těch kolečjkách nějaké očko, díra apod., tak bych se o to asi i snažil. Vrtat do nich nebudu, stejně to je jen ozdůbka do vitríny s Krokodýlem. :)

Igorus

Hobby to je vážně pěkné! Jako úplně mi naskočilo tento rozměr využít jako dětskou železnici v normálním CITY měřítku  >:D

hobby

Tak ještě další dvě čtyřstudové mašinky. To mikádo a další lokomotivy jsou už 14 let staré, původně ještě s BBB koly. To to utíká...

peki

#5
Pro 4 mašinky najdeme využití (a tím hobbyho  vítám ) ve společném projektu elfí vesnička  ;)

hobby

 Sice nemohu přispět ničím, co byste neuměli také, ale pokud bude třeba, tak OK, rád  :)

hobby

Zatím poslední mašinka z této série i se svojí starší a větší sestřičkou + předlohou, podle které jsem "Hraběnku" před mnoha lety postavil. Omlouvám se, vím, že ten MOC nemá větší význam, ale dávám to sem, protože mě to bavilo, neboť to je ´jiné´.
Mohl bych takhle udělat všechny svoje vlaky.  Možná ještě dojde na ty historické.

Citace od: Igorus kdy 05.02.2021, 14:04:27
Hobby to je vážně pěkné! Jako úplně mi naskočilo tento rozměr využít jako dětskou železnici v normálním CITY měřítku  >:D
Jako byla např. pionýrská železnice ve Stromovce v Českých Budějovicích. Ano, to by šlo, ale může být problém s obloukovými (sestavovacími) kolejnicemi, protože jsou koncipovány pro normální legový trains-rozchod. Ale věřím, že to půjde vyřešit.

Vočko

Moc se mi líbí nápad i provedení ;) Jak psal Igorus - do City použít jako železnici pro figy  :)

hobby

Pokračoval jsem s těmi zdrobnělými modely, co taky dělat v tomhle bezčasí? Poznal jsem, že tyhle jednoduché výtvory jsou skutečnou relaxací a obecným posláním lega. Navíc, baví mě historiie, nejen železniční. Obě vlastní předlohy mají více než 10 let:
Šýcarský orel z poloviny 19. stol. přezdívaný též španělská žemle podle pečiva, které vozil (to pečivo se peče dodnes).
Raketa - o 25 let starší a první skutečná parní okomotiva, jejíž technické řečení položilo základy všem dalším budoucím parním lokomotivám.

hobby

Představuji vám své vlastní železniční "mikromuzeum". "Exponáty" jsou zde čtyřstudové, zkratkovité a zjednodušené modýlky parních vlaků od prvopočátku až do poloviny minulého století, kdy parní trakce skončila. Všechny modýlky jsou kopie vlastních šestistudových modelů (viz), postavených v průběhu 16-ti let co jsem na kostkách. Z těch modelů jsem vybral jen část, mám jich mnohem více a další už stavět nebudu. Tohle byla výjimka, protože to bylo inovativní.