Svět Kostek Olomouc jaro 2017

Založil Chairudo, 28.08.2016, 11:47:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kuba

Bylo to fajné. Škoda, že muselo rodinné štěstí dostat přednost a nemohl jsem tam s vámi být v sobotu. Modely to bez mé sobotní přítomnosti i přes nápor lidí vydržely  >:D


milanv

#151
Díky, díky všem za neuvěřitelnou akci. Moc jsem se za vámi těšil a realita ještě v mnohém předčila má očekávání, fakt. Nestačil jsem valit oči, co jste dokázali.

Organizace neskutečná - kombinace lidského přístupu, obrovsky profesionální práce a pečlivosti příprav. Nic nebylo problém domluvit, všechno na bázi "selského rozumu" a přímé komunikace - a bylo to poznat na výsledku. Navíc z každého koutu koukaly ty hodiny a hodiny příprav prezentace děl: police, podstavce, stojany, popisky, výzdoba, informační panely... A to všechno fungovalo i při těch tisícových a tisícových davech a tolika exponátech!

No a pak to, na co jsem se nejvíc těšil: interaktivita umocněná víkendovostí akce, tedy přímou účastí nás vystavovatelů. Tolik heren, každá jiná. Tolik možností, co si všechno vyzkoušet, s dětmi i bez (kdo se z dospělých nestyděl :) ). Bohatost toho programu, a to vím přímo od návštěvníků, lidi úplně šokovala. Nevěděli kam dřív a nejradši by tam každý strávil celý den. S tak nadšenými lidmi byla pak radost spolupracovat, mě jako vystavovatele to úplně nabíjelo. Opět - to všechno by nebylo možné bez pečlivých příprav - dát dohromady tak bohatý program a aby všechno klapalo.

Povedla se vám skvělá akce, v mých očích bude velký problém pro každého ji překonat. Jsem moc rád, že jsem jel a mohl se zúčastnit a nelituju žádné práce a času, naopak se těším, jestli mě pozvete i příště. Vlastně jediná škoda byla, že to pro nás bylo časově tak "napěchované", že jsem s vámi nestihl posedět déle a víc pokecat a seznámit se. Vždyť i pořádné poděkování mám čas vám až teď napsat... A samozřejmě ještě navíc si vyzkoušet celou výstavu i jako divák, protože sám bych si ji ohromně užil.

Co se týče nápadů na další ročníky - dávám ke zvážení bez ohledu na to, jestli to je reálné, to nechávám na vašem posouzení, jsou to jen mé postřehy z akce:

* šatna - tolik lidí mělo pořád dokola problémy s hromadou bund, baťůžků apod., obzvlášť v kombinaci se stísněnými prostory, navíc pak způsobovali nemalé problémy ostatním (rodič obtěžkaný čtyřmi bundami neměl jak lovit své dítě, navíc ucpali chodbu a těžko uhýbali...)
* jasněji (už z dálky) rozlišit výstavní a herní prostory, např. barevně (červené a modré místnosti apod. Klidně barevná tapeta přes celé dveře, červená nebo modrá) a to jim vysvětlit už u pokladny
* využít větší prostory na to, aby bylo jak tam snáz strávit delší čas, např. sezení pro rodiče u heren

P.S.: Vím, že by návštěvníci neměli sahat na výstavní modely, ale pobavilo mě, JAK na ně sahali, aspoň na ty moje. Prostě si s nimi hráli jak model naznačoval. Takže já našel svůj Friends modul s krávou zastrčenou v přívěsu, psem v boudě a panenkou v autě :) Svým způsobem, přes ty nervy jak model dopadne, to beru jako vyznamenání pro to Friends, že jsem to postavil dobře a inspiruje to ke hře! Zároveň děkuju všem hlídačům, že teď můžu s úsměvem o tom psát místo nervů, jak modely opravit narychlo do Prahy...
Pán na Žlutém hradě

honzicek22

Citace od: milanv kdy 20.03.2017, 15:32:26
P.S.: Vím, že by návštěvníci neměli sahat na výstavní modely, ale pobavilo mě, JAK na ně sahali, aspoň na ty moje. Prostě si s nimi hráli jak model naznačoval. Takže já našel svůj Friends modul s krávou zastrčenou v přívěsu, psem v boudě a panenkou v autě :) Svým způsobem, přes ty nervy jak model dopadne, to beru jako vyznamenání pro to Friends, že jsem to postavil dobře a inspiruje to ke hře! Zároveň děkuju všem hlídačům, že teď můžu s úsměvem o tom psát místo nervů, jak modely opravit narychlo do Prahy...
Já taky dovolil sahat do nádraží  :) a pokud budeme příští rok na stejném místě tak rozhodně neplánuji napínat nějaký provaz ... jen zvolím jiné vagonky, ze kterých nebude mít co padat :)

yoshimaka

Ahoj ahoj. Děkuji všem kdo přišli vystavovat, pomáhat a hlídat. Byla to vynikající akce s nadprůměrnou účastí. Děkuji všem, kdo přispěli a zvláště těm, kdo mě podpořili v tématu Výlet do historie - Space. Podporuji myšlenku větších prostor, šatny a občerstvení - ten, kdo bude na příští výstavě prodávat kafe, tak vydělá majlant.

Prosím ještě Chairuda aby vyvěsil na FB výsledky losování výherců.

Díky Vám všem

Lust och fägring stor

matka

#154
Také se musím připojit se svými díky. Pro mě naprosto skvělý zážitek. Izabelle a Chairudovi díky za elán a nasazení, s jakým do toho šli, a za spoustu "zlepšováků", které výstavu ještě pozvedly. Díky všem, protože celkově to byl kus náročné, ale dobře odvedené práce. A já jsem ráda, že si teď můžu k Olomouckým nickům přiřadit konečně i obličeje.
Paní na Žlutém hradě

jojik

Také musím jako všichni přede mnou smeknout před Chairudem a Izabellou , a poděkovat za skvělou akci a vynikající atmosféru po celou dobu. To se musí zažít  a díky vám za to , že jsem to mohl prožít s vámi se všemi.
Na dokreslení přikládám pro ty, kteří tam nebyli, jak to vypadalo u nás ve třídě, když bylo málo návštěvníků  >:D

Chairudo

#156
Hoj lidičky, moc děkujeme za skvělé ohlasy, aji na fb už se to lepší po té sobotní tlačenici.
Na to jak obrovský byl letos o výstavu zájem, vše proběhlo relativně hladce, takže ještě jednou velké díky všem za skvělou akci.

Je toho hodně, tak pro pořádek začnu docházkou.
Letos se akce účastnilo 34 lidí, z toho 26 registrovaných kostkařů a měli jsme 1 třídu navíc, tedy prostor ccca 330 m2.

Do soutěže o nejlepší model výstavy jsem dal natisknout 3200 hlasovacích lístků, nakonec se jich rozdalo 5580 + vystavovatelé a cca 100 batolat co lístky nedostali, zaokrouhlím letošní účast na neuvěřitelných 5700 návštěvníků, 3x více než loni (1800) :o

Do soutěže o nejlepší model výstavy hlasovalo 3949 návštěvníků. Obrovské díky Ivanslizovi který téměř celou neděli nedělal nic jiného než třídil, počítal a sčítal tyto hlasy. Pokud se tedy někomu nelíbilo vaše umístění v soutěži, příští rok ho musíte lépe podmáznout >:D

Výsledky soutěže o nejlepší model výstavy:
1. místo:  822 hlasů - Chairudo - Ruské kolo
2. místo:  561 hlasů - fuente - lego mindstorm
3. místo:  362 hlasů - danyboy - Polanka rockfest
4. místo:  342 hlasů - Honzicek22 - kolejiště
5. místo:  308 hlasů - Milanv - kuličkodráha
6. místo:  245 hlasů - Vasyk - James Watt loď
7. místo:  234 hlasů - Lukas - jeřáby
8. místo:  230 hlasů - Kuba - hrad Netopýří hnízdo
9. místo:  185 hlasů - matka - devatero pohádek
10.místo: 166 hlasů - werny - minecraft
11-12.místo: 123 hlasů - patkutil - dino svět
11-12.místo: 123 hlasů - jerzeeg - Chima
13.místo:  106 hlasů - ManDay - Trucky
14.místo:  97 hlasů - Jojik - Duplo zoo
15.místo:  71 hlasů - Izabella08 - Indiana Jones
16.místo:  64 hlasů - Komluk - Starwars, římská loď
17.místo:  36 hlasů - Tomík - alternativní modely

pouhých 28 hlasů bylo z hlasování vyřazeno jako neidentifikovatelné, (méně než loni).

Výsledky slosování pro návštěvníky:
Z velkého pytle jsem vylosoval 3 lístky a pan Jakub Hoferek vyhrál set 60131, pan Miroslav Blaťák vyhrál set 10694 a pan Jan Cincibuch vyhrál originální Lego ručník 70x140cm. (loni samé ženy, letos samí muži)
Vítěze budu pravděpodobně zítra informovat a balíčky posléze odešlu.

Doufám že se vystavovatelům líbily dárkové předměty za vaši účast, peki poslal macatou krabici kostek a setíků, Izabella doplnila vkusným památečním zrcadlem a ode mě přiběhla unikátní figurka z Lego World 2017. Počítám že během 1-2 týdnů jak zvládnu vyúčtování přistanou na talíř ještě vánoční kapříci.

Aji úklid letos proběhl mnohem rychleji, do 19.hod. bylo hotovo, loni jsme opouštěli školu až po osmé.



Moje myšlenky pro příští rok - protože víte že bude ;D

1: Vychytáme mouchy a jelikož mám velmi mírné sklony k megalomanství, budeme hledat prostory, které dokážou pokrýt minimálně letošní nápor, ideálně dvojnásobný.

2: Hrací koutky - chci alespoň zdesetinásobit. Budu shánět materiál, hlavně bricky 2x4 a Duplo bricky 2x4, tak aby si s nimi mohlo hrát ne 5 dětí, ale 50 + rodiče, prostorově by 1 hrací koutek mohl být jako minimálně 1 třída a minimálně 3 hrací koutky.

3: Uděláme větší reklamu, letos byla cca stejná jako loni alespoň co se letáků týká, ale soused řekl sousedovi na Facebooku lidé sdíleli a vybouchlo to desetinásobně, Izabella oběhala celou Olomouc a okolí, pobavila se s někým z novin a takto to dopadlo.

4: šatna - pokud možno bude

5: Občerstvení - pokud možno bude

6: Informační deska u pokladny s rozložením výstavy a seznamem soutěžních modelů.


Před třetí Olomouckou výstavou budu chtít navštívit minimálně 2 Lego Worldy, tak ještě nějaké dobré nápady okopíruji  ;D

Kdo najdete na internetu nějaké odkazy z novin či televize dávejte je prosím sem, to samé s galeriemi kdo jste fotili, já dám svoje snad během zítřka.

Reportáž z Idnes.cz


Fotky davidek79



ps:
Zůstaly mi tu dámský obal na mobila a hádám dámské brýle, pokud se majitelky přihlásí s pasujícím popisem předmětů, rád je doručím.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr


Izabella08

Citace od: jojik kdy 20.03.2017, 17:46:35
Také musím jako všichni přede mnou smeknout před Chairudem a Izabellou , a poděkovat za skvělou akci a vynikající atmosféru po celou dobu. To se musí zažít  a díky vám za to , že jsem to mohl prožít s vámi se všemi.
Na dokreslení přikládám pro ty, kteří tam nebyli, jak to vypadalo u nás ve třídě, když bylo málo návštěvníků  >:D

Jojiku, myslím, že nejlépe je na tom ten přes 2m vysoký návštěvník vzadu před tabulí:)

Lukas

Taky se chci přidat k zástupu gratulantů a poděkovat organizátorům   :)
Říkat co bylo špatně, nemá cenu, protože je vše již napsané  ;)
Příště bych bral mnohem větší prostor pro volnou jízdu , protože vzhledem k množství lidí vážně nešlo vyhovět všem. Ale i přes veškeré trable a stížnosti to dopadlo dobře.
Taky díky ManDay za skvělou spolupráci a pokec  ;)

Těším se na příště!

Chairudo

A zde je můj Flickr, letos nebylo moc času na focení, tak jsou takové rychlejší.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

ogar49

Citace od: Chairudo kdy 21.03.2017, 15:30:27
A zde je můj Flickr, letos nebylo moc času na focení, tak jsou takové rychlejší.

Na fotkách nemáš zachycené ty davy lidí :)

Chairudo

Citace od: ogar49 kdy 21.03.2017, 19:24:19
Citace od: Chairudo kdy 21.03.2017, 15:30:27
A zde je můj Flickr, letos nebylo moc času na focení, tak jsou takové rychlejší.

Na fotkách nemáš zachycené ty davy lidí :)

Protože to bylo v sobotu a to jsme se s yoshimakou až na pár minut nehnuli od pokladny, obědval jsem až po čtvrté odpoledne.
Ještě že jsi v neděli přišel pomoct a mohli jsme si trochu odpočinout.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

ogar49

Zvětšení herních zón zcela kvituji, děti (každého věku do 99:) si rádi hrají, nejenom se dívají, prostě potřebují mít fyzický kontakt s kostkami. Taková jedna třída plná kostek jedné barvy, to by bylo něco, např. https://www.flickr.com/photos/87198490@N07/32694827120/in/album-72157679071685100/ co si pamatuji, bylo to i na KidsFestu v Praze.

Chairudo

#164
Přesně to mám v plánu, snad se mi je podaří sehnat přes Lego levně, jestli ne tak to bude hodně cest do Vídně  ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

jerzeeg

Skvela akce, diky vsem, organizatorum obzvlast  :)

Chairudo

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

komluk

Taky se přidávám a vzdávám hold organizátorům. Parádně jsem si to užil :)

Chairudo

O víkendu budu rozesílat odměny za výstavu, komu jsem si neřekl o číslo účtu tak mám z loňska, pokud máte nový účet napište mi ho.

díky
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

fuente

Ještě jednou děkuji všem za vypečenou akci a přidávám naše video:
https://www.youtube.com/watch?v=ZsBJEHpXVYE&feature=youtu.be

Izabella08

Fuente,

díky...šikovní jste, vy kluci od jeskyň! :)

Chairudo

#171
Info o další Olomoucké výstavě zde
Diskuze o novém konceptu a plánech zde

díky za pozornost :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr