Lego Digital Designer

Založil KLF, 13.09.2005, 23:45:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Martins

Ahoj, řešíš docela náročnou úlohu...
Ještě to doplním o nějaké další zkušenosti:
- LDD není zrovna vhodný nástroj, dílky lze převést např. do programu Brickstore, který už umí komunikovat s Bricklinkem, odhadnout cenu apod. Ale chybovost v dílkách může být veliká - databáze LEGO a Bricklink se hodně liší, problém je i v barvách. Ruční kontrola bude nutná. Navíc, díly na LEGO shopu jsou docela drahé a jejich počet je omezený.

- Cena takto vymodelovaného setu se bude hodně odvíjet od toho, jaké (jak drahé) dílky budeš potřebovat. Některé dílky jsou levné v jedné barvě a v jiné jsou velmi drahé. Takže se ti může stát, že cena vyleze tak vysoko, že budeš nucen něco oželet... někdy tvar, někdy barvu.  Další faktor je ten, že to pravděpodobně neseženeš všechno v jednom shopu a budeš muset laborovat, jak to rozdělit. To ale povede k nárůstu ceny za poštovné.

Sám jsem takto řešil 3 modely, takže zkušenosti nemám velké, ale s každým se učím. Ten poslední jsem v návrhu už hodně odfláknul (a dělal ho v SR3D) a soustředil se jen na to základní (velké počty, drahé díly), zbytek jsem dělal pocitově... a také ze zásob které mám doma.

McBain

Děkuji všem za odpovědi. Zatím to vidím tak, že si to zkusím udělat :-) Mám čas a v nejhorším případě prostě doobjednám dílky ručně přes eshop Lega, ono jich snad tolik nebude :-(
Samozřejmě pokud by měl někdo zájem, čas a chuť předložit mi nabídku, která by zajišťovala následnou kontrolu modelu a objednání dílků (či to či ono), tak budu rád za soukromou zprávu. Na ceně bychom se samozřejmě dohodli.
Jinak zase z jiného soudku, zaujaly mě modely stromů z těchto fotek: http://www.flickr.com/photos/bigboy99899/with/8726335701/ Bohužel ať se to snažím prohlížet jak to jde, tak nevidím detaily těch korun - to naklopení těch zelených dílů. Jinak moc hezké modely autora ...
Neuměl by někdo z vás poradit ohledně těch stromů?

ell_lle

LDD jsem stáhla, včera jsem se pokoušela něco dělat. Okamžitě jsem narazila na problém, nejdou mi otáčet kostky - bricks. Vyzkoušela jsem několik tlačítek včetně pravého myšího (kamera funguje bohužel i na kostku, kterou chci přidat), ale nic nepomohlo. Zatím jsem použila bricky 1x1, je to však zdlouhavé.

papluh

Otača sa šipkami. Kocka ale musí byť aktívna - kurzor sa ti zmení na ruku s malými klávesami šípiek.
Deje sa to hned ako "potiahneš" kocku zo zoznamu.
Alebo po označení a pohnutí kockou - "V" na single selection tool, klik na kocku, získa bledomodré orámovanie, potiahni a drž či pusti a kurzor sa zmení. otáčanie závisí od uhľa pohľadu - vždy máš prístupné len 2 osi z 3.

ell_lle

Díky. Použít šipky na klávesnici mě nenapadlo. Druhý způsob, co jste navrhoval, jsem vyzkoušela už včera, nešlo to.

KaPr

Videl som že sú ru skúsenejší LDD stavitelia a tak by som potreboval radu;
postavil som menšiu stavbu dal kameru do tejto pozície (posielam obrázok) a chcel by som auto posunúť pod čiaru (tú základnú ktorá je na začiatku), ale keď stavbu označím a "posúvam myš dole" auto sa vzďaľuje od kamery, mohol by mi niekto prosím poradiť ako to dať dole?

tomaslambo

Jestli jsem to dobře pochopil, tak chceš tu základní stavební rovinu (ten rastr se vzorem 2x2 brick) posunout řekněme doprostřed nebo nad stavbu. To tě musím trochu zklamat: to nelze, ta rovina je vždy pod nejníže položenou kostkou. Vlastně ani moc dobře nechápu k čemu by to bylo dobré. Napadá mě jen, že by si chtěl začít stavět něco dalšího v jiné výšce než je ona základní rovina a to se řeší pomocí nějakého podstavce postaveného na té rovině, který potom odstraníš. V LDD nefunguje fyzika, takže ti to nespadne na tu základní rovinu a bude to jednoduše  levitovat v prostoru

KaPr

Díky, skúsim to.
P.S. nabudúce svoj problém opíšem lepšie.

Erunamo

Zdravím,
hledám v seznamu dílů v LDD Technic, Shock Absorber 11.5L, Complete Assembly (48912c01), ale nikde ho nemůžu najít. Je tam vůbec nebo jsem jenom slepý?
Díky za odpověď
Od roku 2007 úspěšně léčen ze závislosti na kostičkách. Bohužel v lednu 2014 se nemoc opět naplno projevila.

tomaslambo

Tento tlumič tam není

Erunamo

Zdá se mi to nebo pro LDD skončily automatické aktualizace? Chybí mi nové Technic dílky.
Od roku 2007 úspěšně léčen ze závislosti na kostičkách. Bohužel v lednu 2014 se nemoc opět naplno projevila.

tomaslambo

Ty nové díly nikdy nejsou hned. Vždycky to nějakou dobu trvá

Pool

Zkusil jsem Lego Digital Designer a měl bych dotaz na teď aktuální verzi 4.3.
Jaký je rozdíl mezi modelováním v Digital Designer a Digital Designer Extended? V Digital Designer vidím možnost vybrání jen existujících kostek, v Digital Designer Extended jsou tam jen rozměry kostek a barvy si tam člověk volí a tak si může vytvořit barevnou variantu, která ofiko neexistuje Je to jediný rozdíl nebo se to liší ještě v něčem jiném?

Marty713

Má to spoustu dalších funkcí. Například tam můžeš libovolně tvarovat řetězy a ostatní "ohybné" prvky. Navíc některé existující díly stejně najdeš jenom tam.

tomaslambo

No já mám ten pocit, že rozdíl je právě jen v těch dílech. Na jinou další rozdílnou funkci jsem nenarazil. ;)

papluh

ah, ešte stále to patchujú LDD 4.3.10

poďla EB sú toto nové diely, asi sa to používa pre školy, inak si neviem vysvetliť prečo zrovna WeDo 2.0 boli pridané

ThomasMorta

Citace od: papluh kdy 06.10.2016, 11:55:36
ah, ešte stále to patchujú LDD 4.3.10

poďla EB sú toto nové diely, asi sa to používa pre školy, inak si neviem vysvetliť prečo zrovna WeDo 2.0 boli pridané

A nemají být WeDo 2.0 prvním představením nové verze power functions? Protože v současné době je oficiální elektronika od lega v dost nekompatibilním stavu - tři různé koncovky, neexistující oficiální propojovací kabely etc.
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

klubo

prosím o radu, sestavil jsem si LDD model a chtěl bych seznam dílků, jde to z toho nějak vyjet?

tomaslambo

V horní liště v nabídce File - Export BOM (Ctrl+B)
Vytvoří se myslím excelovský soubor i s obrázky

papluh

Prípadne vieš nahrať priamo LXF do Bricklinku do Wanted listu

klubo


Tomik

Teď jsem se akorát dočetl, že byl narychlo udělán miniupdate LDD - přidali tam kostku 1x1 s čudly do dvou sousedních stran. Udělali to speciálně kvůli soutěži probíhající na Ideas Test Labu.

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

papluh

Len pre info, diel sa dá nájsť je len v LDD Extended ponuke.

Engine

LDD se při spuštění nemůže připojit k internetu. To mi samo o sobě nevadí, ale hlásí vám to taky? To by pak znamenalo, že už odstřihli LDD servry?
(Jinak mi všechny ostatní internety fungují)

Anatyt

No veď upozorňovali dopredu, že končia s LDD. Tím bol rozpustený.

Engine

To je pravda. Ale pak přišli další dvě aktualizace dílů do LDD. Díky tomu jsem byl optimista a myslel, že LDD budou dále udržovat. Proto mě zajímá, jestli to háže offline hlášku i vám.

Pool

Hlásí mi to stejnou hlášku   :-\

Tomik

Taky mi to hodilo při posledním souštění tuto hlášku, až jsem se lekl, že mi vypadl internet, ale on normálně fungoval...

Když trochu odbočím, tak zde je pár drobných spekulací vycházejících ze dvou projektů, do kterých jsem zatažený - LEGO Remake a testování nového softwaru pro stavění a vytváření animovaných návodů:

  • LEGO Remake, který zbůsobil první update LDD po oznámení jeho ukončení, nyní stojí a bude pokračovat až příští rok. Zároveň jsme od LCE týmu dostali info, že pro další kolo projektu budeme mít pravděpodobně k dispozici nový software na stavění, který by nahradil LDD.
  • Zhruba před měsícem jsem provedl druhý test potenciálního nového softwaru, který je zvažován jako nástupce LDD. Nemám zatím žádné info o vyhodnocení mého druhého testu ze strany Lega, ani jestli mají i nějaké jiné alternativy. To, co jsem naposledy testoval, zatím není konkurenceshopné vůči LDD ani LDraw a vyžaduje ještě docela dost práce před uvedením.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

ThomasMorta

Přijde mi divné, že by zabalili jen tak LDD, když to vypadá, že celé LEGO Worlds jsou v něm postavené - můžete si dokonce stáhnout stavebnice, které najdete a podívat se na něv LDD a obráceně tam lze stavby z LDD importovat, když dodržíte paletu, kterou používá LEGO Worlds.

Mimochodem, doporučuji tuhle hru i jako inspiraci, je tam spoutu zajímavých modelů řešených tou nejprimitivnější stavební technikou, dokonce to neumožňuje ani snot techniky a už vůbec SNIR. (byť oboje je tam zastoupeno v některých dopravních prostředcích a doplňcích, které můžete získat, ale v klasických stavebnicích nikoli).
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

Anatyt