Články o LEGO v ČR

Založil Jindroush, 23.02.2005, 08:50:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.


Borun

No já na to tak koukám a oni si tam přivlastnili dvě mé fotografie a moje modely lodě a papouška.Tak teď mi asi pošlou nějakou odměnu😂

Jamesek


Icewalker

Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Villa Legina

Tak ja to planujem kupit, lebo mi to neda,  ale co s tym budem robit? To netusim.

MiHo


Villa Legina

Citace od: Villa Legina kdy 08.09.2020, 13:55:44
Tak ja to planujem kupit, lebo mi to neda,  ale co s tym budem robit? To netusim.

Ad Ikea bygglek:

Už tuším, čo s tým urobím.


Chikos


STARHAWK

Citace od: Chikos kdy 28.09.2020, 09:58:41
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/konec-doby-plastove-lego-hleda-novy-material-na-kosticky-121269
Ale dobry zozhovor, moderatorka isla silne do nej s tymi marzami :D

K teme ale nechapem co riesia, preco by sa mal samotny material zmenit ? Preco stale povazuju kocky za buduci odpad, ked tieto sa predavaju na buducu generaciu az dokials sa naozaj neznicia.

Kvitujem papierove saciky, musia konecne minimalizovat na najnizsiu moznu velkost aj samotne krabice a zapracovat na papierovych navodoch - daju sa spravit polovicne ked este stale musia byt.

MiHo

Citace od: STARHAWK kdy 28.09.2020, 12:26:23
Kvitujem papierove saciky, ...

Pokud budou ty nové papírové sáčky průhledné, pak je to fain. Pokud průhledné nebudou, tak je to jen další snížení užitné hodnoty a konkurenční nevýhoda. Nelze zkontrolovat co v sáčku je, bez jeho porušení. Dílky co uvíznou v sáčku nebudou vidět.

Vzhledem k množství potravinářských průhledných obalů jež používá každý denně, je pár sáčků za rok od Lega asi jako kdybych postavil jednu čističku odpadních vod k moři a začal čist mořskou vodu a myslel si, že přispěji k čistotě oceánu.

Villa Legina

Citace od: miho kdy 29.09.2020, 20:30:47
...Vzhledem k množství potravinářských průhledných obalů jež používá každý denně, je pár sáčků za rok od Lega asi jako kdybych postavil jednu čističku odpadních vod k moři a začal čist mořskou vodu a myslel si, že přispěji k čistotě oceánu.
Presne toto ma napadlo, keď som mala pred pár dňami v rukách bonboniérku Ferrero. Papierová škatuľka s priesvitným okienkom z plastu navrchu, vnútri plastový tray a pozor- tri druhy bonbónov z toho známe guličky balené ako vždy, ďalej ferrero "Küsschen" zabalene v dvojitom obale t.j. papier z lesklým staniolovým povlakom ale ešte raz cez to celofán, a potom tretia sorta "mon cheri" balené tak tiež ako tie Küsschen ale navyše všetkých 6 ks mon cheri zabalené v plastovom sáčku a vložené v trayi medzi ostatnými. A to je produkt bežnej spotreby, koľko sa toho zje denne koľkými ľuďmi? To je lego oproti tomu nič. A tie minijogurtlíky pre prckov, to je obsah na 3 lyžičky a obal sa hneď a denne zahadzuje, koľko ten obal stál-viac než obsah, potlač farebná, kadejaké obrázky aby to decko pýtalo a plytvanie inak jak hovado.
A suseda, to som už svojho času spomenula, hraje ekologickú, perie textilné vložky a handričky namiesto wc papiera (humus inak) ale toľko vody čo pomíňa na pranie a umývanie... a benzínu čo pomíňa, lebo len furt brúzdi do vzdialených bio obchodov, to už nevníma.
A nevyhovoríš jej to.

STARHAWK

#792
Citace od: miho kdy 29.09.2020, 20:30:47
Citace od: STARHAWK kdy 28.09.2020, 12:26:23
Kvitujem papierove saciky, ...

Pokud budou ty nové papírové sáčky průhledné, pak je to fain. Pokud průhledné nebudou, tak je to jen další snížení užitné hodnoty a konkurenční nevýhoda. Nelze zkontrolovat co v sáčku je, bez jeho porušení. Dílky co uvíznou v sáčku nebudou vidět.

Vzhledem k množství potravinářských průhledných obalů jež používá každý denně, je pár sáčků za rok od Lega asi jako kdybych postavil jednu čističku odpadních vod k moři a začal čist mořskou vodu a myslel si, že přispěji k čistotě oceánu.

Kedy je pripad ze potrebujes kontrolovat co je v sacku ? Pokial nieco idem stavat, musim rozobrat cely sacok. Jedine som to pouzival ked som narychlo chcel vybrat len jednu vec zo setu a este som ho nemal cas cely triedit -> ale to sa da spravit digitalne - daju info co je v kazdom sacku, mozu si to dat ako update na BL.

K zaseknutym dielikom bude treba sacok cely roztrhnut lepsie.

Ja osobne som rad ze aspon tu znizia pocet plastov, papier davam do zberu a ten sa lepsie zhodnocuje podla mna.

Znizit krabice na nevihnutnu velkost (budu sa dat aj lepsie skladovat) a prerobit papierove navody tak aby spotrebovali o polovicu menej papiera a hned maju percentualne super zlepsenie.
Aj kocky sa budu menej nicit v krabici, lebo tam nebudu lietat z jednej strany na druhu pri volnej krabici. A budem moct skladovat viac setov, teda len do doby nez naozaj zmenia material potom uz asi prestanem kupovat uplne lebo nebudem verit v jeho dlhotrvacnost.


Podla mna sice jeden vyrobok svet nespasi - ale ked sa to zgrupuje s inimy tak to moze pomoct. Uz len lokalne na skladkach v tojom/mojom okoli - nam uz dochadza miesto na skladke napr.
Ked tuna das menej plastu, tam pouzijes znovunaplnitelny obal (drogeria) tam zi neberes igelit sacok ale mas vlastne prepouzitelne, tam spravia mensie obali - ono sa to nascitava.

STARHAWK

Citace od: Villa Legina kdy 29.09.2020, 21:07:39
Presne toto ma napadlo, keď som mala pred pár dňami v rukách bonboniérku Ferrero. ....

Celkovo by sa mali obali zacat menit a mali by sluzit na ochranu vyrobku ale mali by bit minimalisticke a z vhodneho materialu.

Vypustte Krakena .... ehm GRETU na nich - taketo temy ne prepiera ....

Mne napr zacina liz na nervy ten letacik s kontaknimi udajmi na firmu co mam v kazdom Transformerovy alebo figurke - ide to rovno do triedeneho papiera ale kolko energie sa minie na jeho vyrobu a potom zbytocnu likvidaciu - ved nech si tie info daju online a na obal len odkaz. Dnes ma net uz kazdy aj migranti ;)

Tie mikro jogurtiki mi vadia tiez, snazim sa skor kupovat vecsie balenia ale podivne (co by podla mojho skromneho nazoru mali zakazat) stoja casto X malych baleni menej ako jedno vecsie - tak clovek kupi tych X vecsich bohuzel

Kupujeme napr Lerdamer lebo nam chuti ale aby spravili aj z toho drahsieho druhu tie MEGA packy to nie, tie drahsie predavaju vzdy len po nejakych 10tenkych platkov

milanv

Papírové sáčky mi přijdou jako fakt dobrý nápad. Ty současné pytlíky mi přišly celou dobu jako tak příšerná věc, že je někdo jako příšerné (co nejnepraktičtější) musel snad schválně navrhovat. Nejenže nejsou zavírací, ale po prvním roztržení se ten divný materiál trhá divně a nekontrolovaně všude, takže je to okamžitě na vyhození.

A dál souhlasím se Starhawkem: menší krabice znamenají mimo jiné, že se jich do kamiónů vejde víc a nemusí tudíž jezdit tolik kamiónů/vlaků/letadel. A celé dnešní krabice jsou stejně nepraktické jako ty pytlíky, mimochodem: na první otevření a pak co? Jsou obrovské a lepené, takže nesložitelné. Takže ty krásné, lákavé a superbarevné krabice, které bych si i já rád schovával, každý rodič vyhazuje, aby se do bytu vůbec vešel. Mají je jen sběratelé. Vždyť je to sakra škoda, ne? Ale když ani děti je nechtějí, protože krabice otevírací na nejmenší straně (z boku), která navíc nedrží zavřená - k čemu to je, kdo by si do ní to drahé lego dával zpátky a čekal, až se mu vysype za skříň?

Kolik výrobců elektroniky a jiných podobně velkých předmětů umí balit do složitelných krabic otevíracích navíc horním víkem... Tj. např. ten typ, co jsem do něj balil dárečky stavitelům Strašidelné krajiny... Ano, taky zrovna u elektroniky jsou obvyklé ještě mnohem, mnohem horší obaly, ale to teď nechci řešit, chci ukázat na ty, kteří mají ty nejen ekologičtější, ale hlavně LOGIČTĚJŠÍ, praktičtější. Že to jde. A ne že ne. Však i LEGO to částečně dokázalo u krabic na LEGO Ideas. Jen chtít.

Škoda, že nejsem dítě, abych jim mohl napsat  ::)
Pán na Žlutém hradě

ditetemnaporad

Za papírové sáčky jenom díky. Nesouhlasím ale s tím, že ty plastové jsou na nic. V dobrém stavu se dají zachovat, pokud se neškubou, ale nastřihnou. U LEGO z dětství jsem vždy ve sběratelském nebi, když ho ve staré krabičce najdu. Kompletnost je holt kompletnost. Ty papírové bude asi složitější zachovat.

Menší chceme dluhy, elektrosoučástky, prostatu. U všeho ostatního velikost prodává. Děti se nehádají o to, kdo dostal k Vánocům menší krabici LEGO :) Pokud by ale byly složitelné nebo modulární, bylo by to blaho (a spoustě spolubydlícím :) by se na LEGO vášeň nahlíželo lépe).

Ke krabicím elektroniky. Protože jsem v tomto autista, k některé elektronice si nenechávám jenom krabice, ale i vnitřní polystyren. A ano, s životním prostorem jsem neustále na štíru.


Ondrej


ThomasMorta

Citace od: Ondrej kdy 03.10.2020, 12:22:09
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/lego-nestiha-vyrabet-do-tovarny-v-kladne-prijalo-dalsich-tisic-lidi-121973

Jen mi tam nějak nesedí ten počet 22 tisíc kousků u největšího setu.

Mně nesedí ani těch 25 tisíc - oficiální doporučená maloobchodní cena byla 19 999 Kč.
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

ditetemnaporad

Paní může mít sebelepší "managerské vlastnosti a schopnosti", ale používáním neurčitých názvů produktů a informací o nich, vyvolává dojem, že ke značce a jejímu portfoliu nemá vůbec žádný vztah nebo že možná ani nikdy nebyla přímo na lince a v souvisejících odděleních. To nemůže dlouhodobě dobře fungovat.


Villa Legina


Stimpi

Myslím, že jim stačí, že přestanou kopírovat ofiko sety, a dál budou vykrádat MOCy a tam už na ně ruka zákona nedosáhne, resp. nebude mít tu sílu :(

Petronel


Matthes_CS

Citace od: Petronel kdy 18.10.2020, 23:11:30
"výrobce stavebnic Lego spolu s Pohřebním muzeem v rakouské Vídni utvořili sérii Pohřebních souprav"

Jako vážně?? Asi myslí sety Hidden Side ne?  >:D

Hádám, že to bude to, jak nějaká pohřební služba si udělala pár custom setů, někde to tu bylo taky, a tady to spojili přímo s TLG.

ditetemnaporad

Novinky.cz, to je jasné :)

"výrobce stavebnic Lego spolu s Pohřebním muzeem" vs "Build your own funeral piece by piece with these LEGO kits from Bestattungsmuseum, the Vienna Funeral Museum in Vienna's Central Cemetery."

https://shop.bestattungsmuseum.at/modelle-aus-lego-komponenten/

Villa Legina

To nie je nič nové, majú to v ponuke už roky. Zasielajú v rámci AT a ešte i do DE. Vtipnejšie a zaujímavejšie mi však pripadajú skôr tričká čo majú v ponuke.

E-legie


MiHo


Hardegon


peki