Vláčkaři v Království železnice

Založil peki, 21.07.2022, 10:30:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

mirek

Rád bych si vzal vlakové plexiboxy, včetně schůdků, ty očistil a opravil.
Zejména vzhledem k tomu, že mně čeká v únoru výstava v Goslaru, spřáteleném
to městě Berouna.
Vážím si toho, že jsem se mohl akce zúčastnit, ale pokračovat na výstavě
nehodlám ... nestíhám.




Matthes_CS

Mám tam v rámci vláčkařské lego historie monorail a modré koleje a drobnosti. Klidně můžu nechat zapůjčeno dále, jestli se historie chce nechat. Jinak asi nemám moc co nabídnout.

šipka

Mohu nabídnout vojenský transport.

fanda

#93
1) Mám zájem pokračovat.
2) Vždy mi nájemné, ve kterém jsi peki měl prsty, připadalo rozumné, takže to nechám na tobě.
4) S posunutím expozice a případně změnou a doplněním nemám problém, akorát to musí být v neděli.

---
Jen mám malý problém: která verze má jít do Krále železnic a která na víkendovky?

Můj vnuk Matěj (12,5) udělal pěknou karoserii (7 studů) tramvaje T3, na mě pak zbylo její zpevnění (po sundání pantografu a spřáhel se s ní dá citlivě házet mezi 2 afoly), motorizace a pojezd. Ten magor si ve svém věku troufnul na tak těžkou úlohu, šlak by mě trefil. Ale mezi námi - jsem šťasnej za takového potomka, bez něj bych se totiž asi ještě dlouho neodvážil stavět aerodymanické tvary hnacích vozidel (zatím jsem skončil u parních lok, vesměs hranatých.) ;-)

Ale k věci. On zvolil (z velice rozumných důvodú) design tramvaje T3 z Brna, která měla černé rámy oken. Je prakticky hotová (až na pár kostek, které čekáme na BL), ale pak mě napadlo, že by byla hezká i v klasickém béžovém provedeni a dokonce, že by bylo hezké mít vlek, jako v Praze. Takže to už vypadá, že budeme muset nakonec udělat 3 - 4 vozidla a jedna verze půjde do Království železnic.

Ale ten problém zní: atraktivnější verze kam?

Kdyby to četla moje manželka, tak by mě chtěla zabít s dovětkem: kreténe, nemáš jiné starosti? Naštěstí to nebude číst - dříve to byla její povinná četba a přednášky v manželství, ale ty časy jsou pryč, teď spíš já poslouchám holčičí "kecy" ;-)

Colonel32


peki

S velkou pravděpodobností to vypadá na nepokračování. Lego má letos jiné priority, takže finančně nepodpoří. Ověřuji ještě jinde ale moc šance tomu nedávám. Vzhledem k datu a situaci blížících se jarních prázdnin (ČB) to vidím na konec měsíce března.

Omlouvám se za komplikace.