Dosah NXT HiTechnic IR vysílače

Založil dorfl, 31.12.2009, 20:24:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

dorfl

Pořídil jsem NXT čidlo HiTechnic IR link z britského S@H

MS1046
http://shop.lego.com/ByTheme/Product.aspx?p=MS1046&cn=17

a bohužel mám problém ovládat PF Technic Buldozer na větší vzdálenost než 2 metry. Máte někdo toto čidlo a podobnou zkušenost?

Už jsem psal na HiTechnic podporu a odpověděli mi, že důvodem je proudové omezení NXT kostky na portech pro čidla.

Moje idea sofistikovanějšího ovládání PF padla.

vasek

No to je skvělý, měl jsem v plánu ( v daleké budoucnosti) se o něco takového také pokusit. Díky žes byl první a nemusím se s tím tedy vůbec zabývat.  :-\

Woyta

Nejaka moznost prodoveho posileni neni? Ze by si to bralo treba ze  2 portu.
U externich USB disku to bylo caste reseni.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

dorfl

O takové možnosti nic nevím. USB jsou pod proudem neustále všechny porty, u NXT si nejsem jistý... a ještě když mají extra konektory tak se to bude blbě vyrábět  :(

mamayer

#4
To je veliká škoda. Potencial měl IR vysílač veliký :-(. Chtěl jsem si ho koupit, ale zdřejmě to nemá cenu. Možná bych ho odkoupil tak za 550, 2 m jsou opravdu velmi málo.. :-\ PS: jde na něj programovat v programu dodávaném s NXT 2.0?

mamayer


MiHo

Nepodařilo se vám někomu ten problém s malým dosahem NXT IR Senzor (model NIL 1046) během těch let vyřešit, nebo alespoň neviděl jste někdo nějaký návod či zkušenost zda to vyřešil někdo ve světě např. externím napájením ?

dwo

Ne, ale jeden senzor mi po 3 letech umřel a to jsem ho nijak netrápil. Mám ho rozebranej a přemýšlím komu bych ho svěřil pro diagnostiku a případnou opravu.