Velká sbírka na výstavu?

Založil bcgroi, 08.10.2018, 14:23:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

bcgroi

Ahoj všichni spolu-sběratelé. Prvotně bych chtěl říct, že jsem včera byl v Olomouci na výstavě a bylo to super, takže všem patří můj obdiv a pozdravy.
Tato výstava mě zároveň inspirovala k tomu, že bych se chtěl zeptat, jak to vůbec je s účastní na podobné akci. Jde o to, že nemám sice žádné modely ani stavby, ale zato jsem armybuilder, takže mám něco přes 1000 figurek z témat Star Wars, Castle a Space a také přes 100 koní (a 3 slony ;D). většina těchto věcí je upravená mnou, tudíž se nejedná o žádné tovární výrobky, ale více či méně moje vlastní kreace větších či menších armád od panáčků 1986 - 2011 cca.
Moje první otázka je tedy jestli se vůbec na výstavy berou armády jako takové. Není to určitě žádná halabala hromada legáčků, dávám si na nich záležet. Později dodám i fotky.
Druhá má otázka pak směřuje tak obecně na lidi zde - dalo by se s někým domluvit vytvoření nějakého základního terénu, případně doplnění jeho terénu mojí armádou (dle tématu), aby panáčci nestáli jen tak zbůhdarma na náhodných destičkách?

Díky za odpovědi.

Mr. Cube

Ahoj, nikdo zatím nereaguje, tak třeba já.  :)

U vystavování sbírky figů mě napadá několik přístupů, jak to uchopit:

1) Nějaké dioráma s bitvou, ať už Castle, Fantasy, Star Wars...může se podílet i více vystavovatelů na jednom velkém projektu, viz Hačislavova Fantasy bitva
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=46014.0  - to je právě případ nějakého toho doplňujícího terénu + i dalších staveb či vozidel, ať je to živé a ne jen přehled figurek.

2) Ucelená nastoupená armáda na baseplate - třeba stormtroopeři nebo rytíři - to je spíš na efekt (čím větší počty, tím lepší), vhodné třeba k doplnění něčí sbírky nebo vlastních výtvorů z daného tématu.

3) Přehled továrních figů, opatřených cedulkou roku výroby, číslem setu a nějakou doplňující informací, ať je to pro návštěvníky zajímavé (např. vývoj LEGO figurek v čase z hlediska potisku, nových dílků pro pokrývky hlavy, vybavení...nebo třeba ucelená kolekce Classic Space figů včetně zmíněného popisu)

4) "Poznej herce" aneb kolik herců z různých filmů už má svoji figurku, mohlo by být i spojeno s nějakým kvízem, soutěží. Buď by to bylo čistě výstavní pojetí s figurkou + filmovou + civilní fotkou herce nebo i soutěžní s popřehazovanými fotkami a návštěvník by musel spojit ty správné k sobě.

...vzhledem k tomu, že zmiňuješ figurky v nekatalogové podobě, tak jsou v tomto případě vhodnější asi první dvě možnosti, ale po domluvě s někým třeba i ty další.

P. S.: Kdybys měl slony 4, mohla by se pod ně postavit megaželva a navrch mikro Zeměplocha. :)

bcgroi

Popravdě uvažuji o koupi dalších slonů, takže MOŽNÁ časem budou, ale spíš bych je chtěl využít tak, jak je mám teď. Já vím, že naprázdno bez fotek se uvažuje těžko, ale rozhodně si myslím, že moje sbírka je spíš určená opravdu k ukázání vcelku jako buďto nastoupená armáda anebo prostě diorama epické bitvy, ovšem na to potřebuji někoho, kdo dodá terén. Ideálně opravdu k nějakému hradu nebo tak něco, kde se pod ním střenou dvě velké armády (složené z menších).
jde mi hlavně o to, zda by o to na výstavě byl vůbec zájem, takže očividně asi ano. Rovnou mohu i vznést dotaz, zda by se velká Castle, SW nebo Space armáda někomu nehodila do prostředí. A mluvíme tu teď tedy o stovkách figurek. PS. ta space armáda není klasická, je to moje dá se říct "předělávka" Warhammeru 40k do LEGO podoby s tím, že nedodržuji přesně ty podoby postav a věcí, ale silně se inspiruji. Jak říkám - dodám fotky a bude to lepší.

Hardegon

Citace od: bcgroi kdy 09.10.2018, 11:54:34
(...) moje dá se říct "předělávka" Warhammeru 40k do LEGO podoby s tím, že nedodržuji přesně ty podoby postav a věcí, ale silně se inspiruji. Jak říkám - dodám fotky a bude to lepší.

Zeptam se, jak je to myšleno? Jestli předělávka = řezání a jiné úpravy komponentů, nebo předělávka = nemít klonovou armádu nebo jen originál figurky ze setů a zajímavě je kombinovat.
Druhou variantu vidím jako zajímavější a na výstavách by mohla mít své místo určitě.

bcgroi

Takhle se to popisovat nedá. Musím to nafotit. Ale nějaké starší málo kvalitní fotky pro představu. Rozhodně do LEGA neřežu a neničím ho nijak podobně. Jen přestavuji a doplňuji.

bcgroi

A ještě jedna stejné téma, jen tentokrát Imperiální garda.

Hacislav

Dříve nebo později se dopracuješ k tomu, že terény si musíš postyvit sám. :-)
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

bcgroi

#7
Citace od: Hacislav kdy 09.10.2018, 13:12:03
Dříve nebo později se dopracuješ k tomu, že terény si musíš postyvit sám. :-)

To je skutečně super. Jenže já se tu neptám na tvorbu vlastního terénu, já tu řeším, že mám hromadu figurek a neplánuji k nim v dohledné době řešit nějaký terén.
Za aktuální situace se ptám, zda je zájem o takovou sbírku na výstavě. Na nic víc. Případně ještě, zda je někdo, komu by se nehodila podobná armáda na MOC nebo prostě jen jeho hezký terén.

peki

Citace od: bcgroi kdy 08.10.2018, 14:23:59

....Druhá má otázka pak směřuje tak obecně na lidi zde - dalo by se s někým domluvit vytvoření nějakého základního terénu, případně doplnění jeho terénu mojí armádou (dle tématu), aby panáčci nestáli jen tak zbůhdarma na náhodných destičkách?

Díky za odpovědi.

Tady někdo něco takového nabízel.

bcgroi

Citace od: peki kdy 09.10.2018, 13:43:12
Citace od: bcgroi kdy 08.10.2018, 14:23:59

....Druhá má otázka pak směřuje tak obecně na lidi zde - dalo by se s někým domluvit vytvoření nějakého základního terénu, případně doplnění jeho terénu mojí armádou (dle tématu), aby panáčci nestáli jen tak zbůhdarma na náhodných destičkách?

Díky za odpovědi.

Tady někdo něco takového nabízel.

Díky.  :)

Matthes_CS

Warhammer 40 000 to vypadá zajímavě, určitě nafotit a udělat téma, ukázat co máš, pak se to dá pořádně nabízet :)

bcgroi

Citace od: Matthes_CS kdy 09.10.2018, 17:19:23
Warhammer 40 000 to vypadá zajímavě, určitě nafotit a udělat téma, ukázat co máš, pak se to dá pořádně nabízet :)

Nahoře jsou už nějaké méně kvalitní fotky, které jsem našel. Není to přímo ono, ale je to inspirované. Koneckonců mrkni se.  ;)