Označování originál Duplo kostek

Založil Marcy, 11.11.2020, 10:14:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Marcy

Dobrý den, vím že na jaře tady podobné téma proběhlo, ale nenašla jsem kompletní odpověď na můj dotaz.
Máme doma poměrně dost dupla, část kupovaná nová v obchodech, ale část také starší na bazarcich, zejména sady, které už se nevyrabi, ale děti po nich touží. Dávám si bacha abych nenakupovala kostky "jako lego Duplo"
Proto mne překvapilo, že jsem koupila pár let starý, už neprodávany set i s krabicí, nicméně pár kostek bylo jiných. Poprvé jsem se setkala s kostickou Unico, která to má na sobě aspoň napsané. Procházela jsem proto pro jistotu kostku po kostce a překvapilo mne, že některé nemají nahoře v těch bodáčcich nápis LEGO, tak jak jsem zvyklá, ale DUPLO. Stejně tak uvnitř některé kostičky mají jen nápis lego a číslo, některé lego group a číslo.
Říkám si jestli to třeba není rokem výroby, že dřív se označovala jinak.
Otázka zní, jsou kostky ktere mají nahoře místo lego napsané Duplo originál? Je nějaký standard označování lego, resp. Duplo kostek?
Stejně tak mne překvapilo, že panáčci, které máme z rok dva starých sad mají na nožce číslo a ve zlomu zdola někde i napsáno lego, ty z historicky starších sad jen číslo.
Jde mi o to ať si nezaplevelíme originál lego kopiemi, dřív jsem se s nimi nesetkala, tak si nejsem jistá, jak moc jsou výrobci napodobenin drzí a na co si dát pozor.
Děkuji moc

Mr. Cube

Zdravím,

starší kostky (tuším před r. 2002) by měly mít nápis DUPLO, novější kostky většinou LEGO. Obecně se označování dilků včetně figurek v průběhu času mění.

Jinak výrobci napodobenin jsou drzí čím dál více, protože už se několikrát objevily i kopie LEGO kostek s logem LEGO, které se mírně liší druhem použitého písma a velikostí (nevím ale, jestli jsou i takovéhle DUPLO kopie).