10271 - Fiat 500

Založil davroman, 15.03.2020, 17:23:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

davroman

Recenze setu 10271 - Fiat 500

Datum vydání: 1.3.2020
Řada: Creator Expert
Počet dílků: 960 ks
Věk: 16+
Cena: 2.199,-Kč
Licencovaný set společností Fiat

Krabice: standardně zpracovaná s vyobrazením modelu na pozadí římského kolosea na čelní straně, na bocích vyobrazení originálního vozu včetně výkresů, v zadní části jsou vyobrazeny jednotlivé funkce modelu, zespodu je nálepka s oficiální licencí. Bohužel, krabice je opět lepená s protrhávacími body, což se mi u této řady dlouhodobě nelíbí.   

Obsah setu:
- 9 číslovaných sáčků s kostkami (tři sáčky s číslem 1, tři s číslem 2 a tři s číslem 3);
- sáček se střešní plachtou podloženou kartonem proti pomačkání;
- sáček s návodem v podobě sešitu a aršíkem samolepek.

Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

davroman

#1
Návod je téměř čtvercového rozměru a na prvních stránkách obsahuje popis historie automobilky Fiat a modelu 500, a to v angličtině a italštině, v dalších jazycích je k dispozici na webu Lego.com.

Vlastní návod ke stavbě je standardem a během stavby jsem nenarazil na žádnou záludnost. Celkově mi stavba trvala asi 3 hodinky.

Aršík samolepek obsahuje tři různé varianty SPZ, žluté polepy na boky čelního skla, větrací mřížky motoru, přístrojovou desku, polepy zadního kufru a malířského plátna, které je takovým drobným bonusem.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

davroman

#2
Finální model je velmi povedený a na retro kráse mu dodává i vhodný výběr barvy - Bright Light Yellow.

Model obsahuje otevírací dveře (dají se otevřít o 180st), sklápěcí sedačky, shrnovatelnou střechu, výklopnou přední kapotu s ukrytým rezervním kolem, kufr na víku motoru, výklopné víko motoru pod kterým je ukrytý motor. K modelu je také přiložen malířský stojan s plátnem, paletou barev a štětcem.

Drobnou pihou na kráse je nesoulad barevného odstínu u některých typů kostek - patrné je to třeba na přední kapotě a střeše (viz Tile 4x2) nebo na Dark Red dílech sedaček uvnitř vozu.

Také mě zklamalo čelní sklo, které po vybalení vykazuje známky poškrábání od jiných kostek (Windscreen 1x10x4) stejně jako zadní sklo (Glass for Window 1x4x6). To první jsem vyreklamoval (proto model nemá nalepeny boční žluté pásky na předním skle), to druhé vyměním ze svých zásob. Každopádně sběratele to zamrzí a Lego by se mělo zamyslet nad balením takovýchto dílů.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

davroman

Protože jsem fandou a sběratelem aut z řady Creator Expert a MOCů ve srovnatelném měřítku, neváhal jsem s objednáním a hned v prvních hodinách spuštění prodeje set objednal. Neodradily mě ani negativní komentáře na design modelu, protože ze zkušenosti už vím, že modely na fotkách mnohdy působí zcela jinak, než vypadají ve skutečnosti. A potvrdilo se mi to i u tohoto setu - okamžitě jsme si jej doma zamilovali. Ano, někomu se to po Mustangu může zdát jako krok zpět, ale podle mě srovnáváme dva neporovnatelné vozy - designového mastodonta a lidové vozítko.

Na fotkách přikládám porovnání s VW New Beetle a Mini Cooperem, mezi které krásně zapadne. A také porovnání se zmíněným Mustangem.

Bodově dávám 9 z 10.   ;)
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Zoufalec

Díky za pěknou recenzi. Jakmile na S@H udělali akci s modelem k 40 letům Trains ihned jsem pětistovku objednal taky a s další objednávkou i VW beetle. I já jsem se hned do těchto creator expert vozů zamiloval a zítra snad dopadne převzetí ještě Camper vanu.

Díky taky za pěknou srovnávací fotku, sám mám pak v plánu mé tři retro modely spolu vyfotit pěkně někde venku a zrcadlovkou.

Já naštěstí problém s poškrábanými skly neměl a ani nepozoruju výraznější rozdíly mezi odstínem žluté či tmavě červené.

Villa Legina

Vdaka za to porovnavacie foto s mustangom.

milanv

Díky za zajímavý popis setu. Sice nejsem sběratel - nejraději bych v tomto případě tu "LEGO půjčovnu": přijet si někam postavit tato auta by mi naprosto stačilo, nemusím je vlastnit - a proto si o nich rád přečtu. Navíc u tohoto modelu mě zaujala spousta věcí i jako stavitele: to zadní čtvrtkulaté "okno" (spíš trans brick) je zajímavý díl a hlavně díky tomuto modelu se paleta dílů v light-yellow neuvěřitelně rozšířila, pokud dobře vidím: i důležité díly jako různé brackety, plate mnoha délek, ale i třeba panty... Ani nevím, co je nové až přímo z tohoto setu, ale takhle pohromadě ta paleta dílů vypadá skvěle.

Jako stavitel také oceňuji design modelu, celkem dobře se popasovali s tvary skutečného auta. včetně otvírání kapoty i kufru. S Mustangem je to zbytečně "zraňující" srovnání - zaprvé tvary Fiatu jsou mnohem obtížnější a zadruhé Mustang je snad nejpovedenější model z celé řady z hlediska zpracování, designu. Takže i když by Fiat byl méně povedený model, pořád to může být model přímo skvělý :D
Pán na Žlutém hradě