*TOP* (Vlastní) Hrad Draculea

Založil Ryxe, 17.06.2020, 20:47:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

richchie

plne suhlasim s tym co pisal Kuba. ja tiez nie som velky fanda tohto stylu stavania ale kazda dalsia ryxova stavba ma posuva o krok blizsie k tomu aby som si tento styl nakoniec oblubil. paradna stavba, co ma najviac zaujalo je to ze je to z 6 casti. klobuk dole, ja ked som staval tak prave kvoli deleniu na casti som nerobil moc uhly a tak cize ocenujem ze aj napriek tomu ze je to z casti je to take clenite a plne uhlov, proste parda, kiez by som aj ja raz vedel stavat take majstrovske diela ako ty :)

peki

Citace od: Ryxe kdy 29.11.2020, 15:49:52
Hrad Draculea, sídlo obávaného knížete Vlada III

Je to naprostá pecka. Těším se až to někde uvidím na živo. šup s tím na kostkovský FB :)

gearcs

Chtel bych rict, ze dekuj za Kaccina pritele, protoze to je presne ten clanek, ktery ti pri prezentaci modelu chybel - kvalitni fotky, ktere ukazou, jak vyjimecny ten MOC je! Kdyz se na to koukam zblizka, tak opravdu smekam, myslim, ze tohle neni staveni, ale umeni. Nikdo jiny takhle nestavi, kazdy dodrzuje aspon zcasti jakousi pravidelnost, coz vetsinou svazuje ruce. Kamarade, tvoje nejlepsi dilo!

Ryxe

Moc vám všem děkuji. Jsem moc rád, že se vám líbí 😉.
Citace od: gearcs kdy 03.12.2020, 22:51:25
Chtel bych rict, ze dekuj za Kaccina pritele, protoze to je presne ten clanek, ktery ti pri prezentaci modelu chybel - kvalitni fotky, ktere ukazou, jak vyjimecny ten MOC je!

Jo, jo, je to kluk šikovnej a pěkně si pohrál i s tím pozadím. Konečně ta prezentace nějak vypadá. Já to holt neumím😄

Daniel

Jak jsem už několikrát říkal: Na můj vkus je to hodně velkej chaos a sám nerovnost ve zdech dělám ani ne o půl studu... Ale to na věci nic nemění, že tohle je (stejně jako Tvé jiné věci) provedením až neuvěřitelně neuvěřitelné... :)

Hardegon


Ryxe

Po dlouhé době jsem se dokopal si zase postavit nějaký svůj MOC, nad kterým jsem vlastně přemýšlel už od doby, kdy jsem narychlo přistavoval vesnici k Draculovu hradu, abych to stihl nainstalovat do Bambulácký výlohy k té akci LEGO Masters. Tenkrát jsem neměl moc času, tak jsem prostě vytrhal domky a kostelík z jiného MOCu a zasadil je do terénu, který na hrad navazoval. Už od začátku se mi ale nelíbilo, že použitý kostelík byl spíše v anglickém stylu, který mi prostě s hradem rumunského knížete moc neštymoval. Rozhodl jsem se tedy, že někdy v budoucnu tento nehodící se kostelík vyměním za něco, co bude stylově více podobné rumunské pravoslavné architektuře a konečně mohu představit výsledek. Zatím je kostel (tedy jeho část) solitérní, ale bude zasazen do dioramatu.
Jelikož i u hradu jsem se inspiroval v nějakých fragmentech, či detailech různými zpracovaními pověstného Draculy (např. toho Coppolova), tak i zde jsem se scénou odehrávající se v okolí kostela inspiroval úvodní scénou muzikálového Draculy, kde vesničané hledají bezpečí v klášteře, před plenícím Draculovým vojskem. Ve předu můžete vidět kněze, uklidňujícího nebohé vesničany, že na svaté půdě jsou před Draculovými zbrojnoši v bezpečí. Ze stran kostela ale už přichází bezbožní rytíři, kteří se nezdráhají kostel vyrabovat. Samotný Dracula ve scéně chybí. Spí totiž někde v krabici uložený s hradem a čekající na to, až bude nějaká výstava >:D

Kuba

Je to super. Líbí se mi celkové provedení a ten východ Evropy z těch fotek úplně číší...

Hardegon

Je to super. U tebe rychlovka na pár večerů a vypadá to luxusně.

poMOCník

Citace od: Hardegon kdy 20.01.2023, 08:53:37Je to super. U tebe rychlovka na pár večerů a vypadá to luxusně.

Taky bych chtěl umět takovouhle rychlovku! U mě je všechno pomalý, tohle bych stavěl tak 2 měsíce.

Ryxe

Díky kluci,
Citace od: poMOCník kdy 20.01.2023, 15:03:47
Citace od: Hardegon kdy 20.01.2023, 08:53:37Je to super. U tebe rychlovka na pár večerů a vypadá to luxusně.

Taky bych chtěl umět takovouhle rychlovku! U mě je všechno pomalý, tohle bych stavěl tak 2 měsíce.

Tak ono zas na tomhle toho tolik není. Víceméně se opakující apsidy s věží a nějaké ty střechy ( také se opakující) ;D . Takže to je opravdu taková pohodová rychlovka. Teď vymýšlím nové baráky do Halloweenského městečka a tam to teda moc rychle nejde 😁

Ryxe

Na víkendové výstavě Svět fantazie z kostek v Ostravě jsem vystavoval celkové diorama Draculova hradu s vesnicí. Popravdě to byla i pro mě příležitost si celé diorama v klidu prohlédnout a popřemýšlet, co třeba do budoucna zlepšit nebo upravit, případně přistavit. Poprvé toto diorama ( tedy v malinko jiné podobě) bylo postaveno pro výlohu v Bambuli loni v létě a tam nebyl prostor na nějaké prohlížení natož pak nafocení. Tak tedy zde je pár momentek z tohoto víkendu  ;D .
Klidně napište své tipy na vylepšení, za kritiku budu rád, páč s tímhle projektem jsem ještě zdaleka neskončil  ;D

Ryxe

A ještě pár dalších  >:D

Kuba

Hrad je Supr. Konečně jsem si mohl ty zvláštní zdi omrknout pěkně z blízka. Co někteří považujeme za odpad, ty umíš krásně využít ve prospěch stavby.

Ryxe

Citace od: Kuba kdy 18.04.2023, 17:01:48Hrad je Supr. Konečně jsem si mohl ty zvláštní zdi omrknout pěkně z blízka. Co někteří považujeme za odpad, ty umíš krásně využít ve prospěch stavby.

Díky Kubo,
no jo, co je pro někoho odpad, pro někoho je pochoutka  ;D . To se mi právě na tom Legu líbí, že se dá využít celá škála dílků na postavení věcí, ke kterým ty dílky na první pohled úplně neštimují  ;D