*TOP* #2 SBC (Vlastní) Petra

Založil Robbed, 02.09.2012, 20:10:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Robbed

CZ
Lego model v mini měřítku známé budovy Al-Chazneh (v překladu 'pokladnice'). Nachází se ve starověkém Jordánském městě Petra. Stejně jako ostatní budovy v Petře je vytesaná do pískovcové skály a je velmi dobře chráněna okolní soutěskou.

EN
This is Lego mini-scale model of the building Al Khazneh (in translation 'treasure'). It is situated in the ancient city of Petra, Jordan. Like the other buildings in Petra it is carved into the sandstone rock and is very well protected by the surrounding gorge.

Petronel

#1
"To je to místo kde jsou ty zabijácké zkoušky, neviditelný most a kalich na věčné zdraví!" to je první věc co mě při pohledu na dílo napadlo  ;D (stavba byla použita do filmu Indiana Jones a Poslední křížová výprava)

Jinak velmi povedené a autentické. Mohl bys přiložit ještě fotku originálu ostatním k porovnání.  ;)
Opravdu celkem podařené.

Robbed

Díky :).
Ve výsledku od toho moc neočekávám, sice jsem se stavbou začal už někdy při vyhlášení soutěže, ale většinu jsem postavil teprve teď a dost narychlo a moje původní představa byla docela jiná. Ani jsem nenašel fotky okolí, pouze čelní pohledy, nebo polozakryté skálou.


FilipS

Vypadá to pěkně, sem rád, že si do dostavěl.  :)

Systematik

#4
Citace od: FilipS kdy 02.09.2012, 21:04:50
Vypadá to pěkně, sem rád, že si do dostavěl.  :)
Přesně tak a okamžitě bych poznal o co jde, i kdyby tu nebyl popisek, povedená stavba.

A ohledně toho
Citace od: Robbed kdy 02.09.2012, 20:44:47
...pouze čelní pohledy, nebo polozakryté skálou.
Tak ta soutěska, která vede k pokladnici je docela dlouhá a těsná, tam se toho moc nafotit nedá  ;) ani ze vzduchu http://maps.google.com/maps?q=30.32245,+35.451617

Colonel32


Kalethrion

Jen škoda že je to takové mrtvé. Ale je fakt, že kdybys to stavěl v minifigurkovém měřítku, tak spotřebuješ více kostek (asi 100krát více   :))

Robbed

Děkuji ;)
Na minifig měřítko mám bohužel příliš málo béžové, už tak se to docela projevilo.

Při stavbě jsem trochu hledal i v Lego stavbách, našel jsem tuto pěknou verzi v minifig měřítku:
http://www.flickr.com/photos/32161137@N08/5916365244

Colonel32

Myslím, že je super jak toto dílo nakonec dopadlo. Je to důkaz, že ne každý model musí být přeplácaný minifigy, kteří něco dělají.

P4tr1cius

Pre mňa je práve tento výtvor výťazom súťaže. Jednak najoriginálnejší nápad - stvárnenie niečoho čo má reálny základ, a PERFEKTNÉ efekty - prvá "tieňovo-medziskalisková" fotka je proste dokonalá.
Robbed, perfektná práca.

yoshimaka

Upřímně se skláním. Jedním slovem: nádhera. Pro mne vítěz SBC. Výborný nápad, moc hezké zpracování. Jedinečné, originální, písečné. Držím pěsti v podobných projektech.
Lust och fägring stor

frantoka

Sila a páráda zároveň. gratulujem

Robbed

Děkuji za pozitivní komentáře, jsem rád, že se líbí :D.