Komodov

Založil Kniga, 29.04.2022, 11:31:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kniga

Kdyz jsem se rozhodla, ze si tedy zacnu kupovat Lego, myslela jsem si, ze si vystacim s HP tematem, a ze si proste jen postavim Bradavicky hrad. Bohuzel i bohudik je muj "hlad" po Legu tak silny, ze jsem se rozhodla si postavi i Lego mesto. Mesto jeste nestoji, tady si chci jen tak psat o tom jak to buduju a budu pripadne rada za rady a konstruktivni kritiku.

Prostor na mesto mam maly, jen dva povrchy komod (proto Komodov), takze nebude nijak ohromne, vlezou se tam na sirku 4 48 vystupkove baseplate. Ale hloubka je zhruba 60 studu, takze planuju jak uz jsme psala casem narezat  nejakou baseplatu  a mit tak moznost lepsiho a plneho vyuziti cele plochy. Ale z financnich duvodu ted dalsi baseplate kupovat nehodlam  a chci uz konecne stavet, takze si zatim vystacim s klasickou 48*48. A holt asi nebude cyklostezka :)

Tady jsem zklusmo zkusila planovane rozmisteni silnic. Baracku nsi nevsimejte, to jsou jen stavby z Creatoru 3v1, ktere rozeberu a budu z nich stavet neco "vlastniho" ted jsem je tam jen tak naaranzovala pro lepsi predstavu...



Strasne dlouho jsem, resila jak udelat podklad, jestli jen baseplate, nebo z baseplate udelat to cemu se rika "mills", jestli silnice dat na baseplate primo, nebo s tema dvouma podlozkama...

Taky jsem videla na jednom videu krasne obrubniky, zakulacene, tak jsem si je hned objednala,  no a pak z vysledkem nebyla spokojena, protoze mi to dela problemy s napojenim prechoduci zatackou a tak. Ale az budu zkusenejsi "stavitelka" tak se k tomuhle vratim. Protoze se mi to fakt libi.



A porad resim tu cyklostezku, puvodne jsem ji chtela tak jak je na prvnim obrazku, bile cary ji zvetsuji (stejne tak jak silnice) a vlezly by se na ne dve kola. Jenze pak se mi zdalo, ze mi zbyva moc malo prostoru na domky, tak jsme zvazovala, ze bych dala modre dilky prerusovane na silnici.



Ale to bych pak musela i na druhou stranu a to by bylo horsi.

Mno a jako chodec moc kola na chodniku nechci. Takze asi zadnou cyklostezku ve svem meste mit nebudu... nebo tedy jen jeden pruh na kraji chodniku,
Stejne tak mi trochu vadi, male odskoceni chodniku od silnice, jen vlastene na jednu plate... Ale co uz zatim to zkusim tak,s tejne to jednou prestavim.




Foton

Zajímavé problémy k řešení.
Modrou cyklostezku jsem ještě neviděl.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Kniga

Je v tech novych City sadach. Konkretne je mam z Ulice s obchudky a Skola. Brala sem je prave kvuli silnicim a minifurkam :) a taky tem cedulim a tak.  A myslenak cyklostezky me zaujala, mam vic kol jak auticek, a asi se to jen tak nezmeni, ale jak rikam prostor je omezeny, a proste v mem mestevcku budou bud cyklisti srazet chodce nebo se motat pod koly aut... Chtela jsem si halvne poresit ten zaklad, aby se snim dalo dobre manipulovat, at uz kvili uklidu nebo presouvani, chci si  pristi rok ( u kdyz skrze lego se to dost posune :D mozna az za dva tri roky a to kdovi jestli :D predelat byt a prost ekdovi kam to budu potreba presunout... tak at proste je stims nadnejsi manipulace no.