Poslední příspěvky

#1
2024 / Re:Star Wars 2024
Naposledy přispěl: Polux - Dnes v 16:22:18
Citace od: Anatyt kdy Dnes v 12:58:17Práve naopak - u X-Wingu konečne trafili merítko motorov! :D Doteraz boli malé. Odporúčam pozrieť si fotografie filmového X-Wingu a pozrieť pomer šírky motorov k šírke kokpitu. ;)

Model od Revellu na poličce mám nadohled ;), ale koukal jsem se samozřejmě i na fotky originálního modelu od ILM. Motory u v2.0 byly špatné ve všech ohledech (jak celkově poměrově k trupu, tak nerozlišením větší přední a menší zadní části motoru) a v případě v3.0 jsou rozhodně nejvěrnější předloze ze všech tří variant, ale vstupy do motorů vůči kokpitu jsou o pár procent větší, než by měly být. Ale to je dáno spíše tím, že zatímco velikost motorů Lego "opravilo", u kokpitu použilo starý díl překrytu kabiny z v2.0, který tvarem neodpovídá filmové předloze a je o něco menší, než by měl být, takže obě části k sobě poměrově nesedí tak přesně jako u originálního modelu.
#2
Taky se připojuji s díky za super akci a All inklusive péči, Monči a jejího týmu.
#3
Svět kostek Olomouc / Re:SVĚT KOSTEK OLOMOUC 19.–20....
Naposledy přispěl: Lagik - Dnes v 16:13:23
Pokud bude zájem rád se připojím.
#4
Volná diskuse / Re:Zajímavé díly
Naposledy přispěl: Anatyt - Dnes v 13:48:17
#5
Technic / Re:HD garage
Naposledy přispěl: HD - Dnes v 12:58:37
@PsychoWard666 Heh, to bych asi všechno neunesl - tenhle drobek má už teď tak 3 kg. Možná když bude závodiště někde poblíž parkoviště.
#6
2024 / Re:Star Wars 2024
Naposledy přispěl: Anatyt - Dnes v 12:58:17
Citace od: Polux kdy Dnes v 11:56:11Loni s novým X-Wingem podle mě tak úplně netrefili měřítko u motorů (byly vůči trupu mnohem dominantnější, než by měly být), u nového Interceptoru se mi zdá velikostně malinko přestřelený celý kokpit, ale to je možná tím použitím jiné stavební techniky, než kterou použili u Fightera a/nebo zvolenými fotkami a na živo bude celý set působit lépe. Počet samolepek uvnitř kokpitu trochu vyděsil, naštěstí alespoň ten infosheet na plaketě je opět natištěn.

Práve naopak - u X-Wingu konečne trafili merítko motorov! :D Doteraz boli malé. Odporúčam pozrieť si fotografie filmového X-Wingu a pozrieť pomer šírky motorov k šírke kokpitu. ;)

Citace od: Polux kdy Dnes v 11:56:11Obecně velký palec nahoru za to, že se Lego postupně vrací ke starých UCS setům z OT a vydává nové (zpravidla předloze věrnější a funkčně vylepšené) verze pro fanoušky, kteří začali sbírat řadu později a nechtějí utrácet jmění na druhotném trhu (tak jako já). Teď už jen doufat v nový TIE Advanced a AT-ST. První mi utekl, druhý vlastním, ale novou verzi by si zasloužily oba sety.

Áno, toto je fajn že Lego postupne robí reedície, ktoré sú väčšinou aj premakanejšie ako predošlý model. Už otázne ako sa na to pozerajú zberatelia a najnovšie aj tzv. Lego "investori". ;)

Citace od: Polux kdy Dnes v 11:56:11V každém případě Interceptor je pro mě jasná koupě :). Původní Interceptor měl spoustu chyb (barevně byl úplně mimo, část solárních panelů byla nepochopitelně řešena žebrováním, počet kostek byl tristní a věrnost předloze stran detailů měla tím pádem také své mezery) a byť jej ve sbírce úplnou náhodou mám, na novou verzi čekám od 2013, kdy vyšel X-Wing 2.0 a dalo se předpokládat, že dříve nebo později dojde i na něj a konečně je to tady :D.

Súhlas! Prvý UCS Interceptor bol skutočne nepochopiteľne odlišný oproti "reálnej" predlohe. Hlavne krídla mali úplne iný tvar ako by mali mať. Rozmýšlal som nad tým a mohlo to byť tým, že vtedy nemali taký uhol Wedge Plates. Farebná schéma prvých Lego TIE letúňov bola nepochopiteľne čierno-modrá, miesto čierno-šedej. Neviem či to nebolo tým, že chceli aby to bolo farebnejšie aj na úkor "reálnej" predlohy. Neskôr to zmenili. ;)
#7
Technic / Re:HD garage
Naposledy přispěl: PsychoWard666 - Dnes v 12:51:30
Doufám, že to vezmeš na trial, kdyby nám náhodou začli hořet auta  :D
#8
2024 / Re:IDEAS 2024
Naposledy přispěl: Chairudo - Dnes v 12:02:52
Máme tady někoho šikovného od nás, kdo tvoří modely ve studiu a dává i něco na Ideas?
Kysi jsem tady někde něco viděl, ale už to v tom bludišti nedokážu dohledat  :-\
#9
2024 / Re:Star Wars 2024
Naposledy přispěl: Polux - Dnes v 11:56:11
Loni s novým X-Wingem podle mě tak úplně netrefili měřítko u motorů (byly vůči trupu mnohem dominantnější, než by měly být), u nového Interceptoru se mi zdá velikostně malinko přestřelený celý kokpit, ale to je možná tím použitím jiné stavební techniky, než kterou použili u Fightera a/nebo zvolenými fotkami a na živo bude celý set působit lépe. Počet samolepek uvnitř kokpitu trochu vyděsil, naštěstí alespoň ten infosheet na plaketě je opět natištěn.

Obecně velký palec nahoru za to, že se Lego postupně vrací ke starých UCS setům z OT a vydává nové (zpravidla předloze věrnější a funkčně vylepšené) verze pro fanoušky, kteří začali sbírat řadu později a nechtějí utrácet jmění na druhotném trhu (tak jako já). Teď už jen doufat v nový TIE Advanced a AT-ST. První mi utekl, druhý vlastním, ale novou verzi by si zasloužily oba sety.

V každém případě Interceptor je pro mě jasná koupě :). Původní Interceptor měl spoustu chyb (barevně byl úplně mimo, část solárních panelů byla nepochopitelně řešena žebrováním, počet kostek byl tristní a věrnost předloze stran detailů měla tím pádem také své mezery) a byť jej ve sbírce úplnou náhodou mám, na novou verzi čekám od 2013, kdy vyšel X-Wing 2.0 a dalo se předpokládat, že dříve nebo později dojde i na něj a konečně je to tady :D.
#10
Taky díky za skvělou akci, příště snad budu mít víc času na ní víc pobýt  :)