Propracovaný fake na FB

Založil bubutymmy, 17.05.2023, 15:17:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

bubutymmy

Tady si na Facebooku jakože eshop Vesmírná Loď Galaxie vyhrál s falešnými účty a komentáři, kdyby si dali jen o trochu víc práce s českými jmény a nějakou pravděpodobnou cenou, vypadalo by to docela věrohodně. Nějak mi uniká, co tím sledujou - fakt se jim někdo nachytá?
https://www.facebook.com/profile.php?id=100092743773956

Fricoolinek

Mám doma už 25 kusů. Celkem za tisícovku úžasná cena. Dodání bez problémů kurýrem druhý den. Nevím co furt hnípete.

Colonel32

Citace od: bubutymmy kdy 17.05.2023, 15:17:11Tady si na Facebooku jakože eshop Vesmírná Loď Galaxie vyhrál s falešnými účty a komentáři, kdyby si dali jen o trochu víc práce s českými jmény a nějakou pravděpodobnou cenou, vypadalo by to docela věrohodně. Nějak mi uniká, co tím sledujou - fakt se jim někdo nachytá?
https://www.facebook.com/profile.php?id=100092743773956


Doporučoval bych takovouhle věc podložit nějakými printscreeny, protože originál v nějaký okamžik zmizí.

K otázce zda se fakt někdo nachytá, evidentně ano. Nakonec zprávy jsou plné popisů toho, na co všechno jsou lidi ochotní se nachytat, včetně takových extrémů jako byla paní, která vkládala peníze do bitcoinmatu a když se jí policista, který šel okolo snažil zastavit, tak ho začala mlátit kabelkou, protože jí podvodnící na telefonu nakukali, že je to falešný policista a snaží se jí okrást. 

Pool

Tyto reklamy se na FB objevují každých pár měsíců a na různé zboží, velmi často na elektroniku kde se vydávají za nabídky od Alzy, Datartu, Amazonu atd. Když jsem kdysi na to zkoušel kliknout, tak to bylo o tom, že dostanete kávovar v ceně 12tisíc za pár korun a když si dal člověk námahu přečíst si ty podmínky, tak to bylo přesně, že teď zaplatíš jen těch pár korun, ale potom dalších XX let budeš platit pravidelně mnohem více. A tohle byl takový mírnější podvod, jak to nazvat, někdy to bylo jen o tom, vymámit z toho člověka údaje ke kreditní kartě za účelem jejího pozdějšího vytunelování. Lidé si myslím, že všechny platby člověk potvrzuje třeba SMS, ale tak to není, dá se to obejít a když má někdo číslo vaší karty, datum platnosti a ten potvrzovací kód, tak není problém vám pak vysát kreditku.

Citace od: Fricoolinek kdy 17.05.2023, 16:09:43Mám doma už 25 kusů. Celkem za tisícovku úžasná cena. Dodání bez problémů kurýrem druhý den. Nevím co furt hnípete.

 ;D  ;D  ;D

Fricoolinek

Citace od: Pool kdy 17.05.2023, 18:49:33
Citace od: Fricoolinek kdy 17.05.2023, 16:09:43Mám doma už 25 kusů. Celkem za tisícovku úžasná cena. Dodání bez problémů kurýrem druhý den. Nevím co furt hnípete.

 ;D  ;D  ;D

Teď si zpětně řikám, že by snad bylo lepší napsat, že stačí otevřít kdekoliv na sídlišti popelnici a člověk v ní toho hned najde aspoň po 5 kusech.  :D