Pirates

Založil Anatyt, 08.04.2023, 12:42:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

Tak neviem čo je na tom pravdy, ale vraj má vyjsť remake tohto setu.

yoshimaka

To by se mi líbilo... (O plíce je prý taky zájem a mám ještě dobrou slinivku a játra)
Lust och fägring stor

Fricoolinek

#2
Já vím, že jsem říkal, že jen ten hrad a už nic jinýho, ale ta Roklinka, to jsem prostě nemohl nevzít, ale slibuju, že to bylo fakt na dlouhou dobu posl... á tak nic.  >:D

No uvidíme. Určitě by bylo ale fajn, kdyby tam byla zpracována nějaká místnost. Původní set 6276 jich jen 462 pcs, takže prostor pro preciznější zpracování prvků budov by tam určitě být měl.

Co samozřejmě bude jiné, bude zpracování základů, kde již nebude možné počítat s unikátní tvarovou baseplate.

michal09

Je to tak, remake setu 6276 vyjde 1. července s cenovkou 215$. Jsem zvědaví jak bude vypadat a zda bude ladit s IDEAS Baracudou 21322, velikostně by to mělo být hodně podobné.

Fricoolinek

Dyžtak kdybyste někde našli fotku, skicu setu ...hned s tim sem.  8) Zatím to ale vypadá, že je to drženo úspěšně pod pokličkou.

fidous

Tak to bude super :)
Asi z toho LEGA jednou dočista zblbnu !

Drakyr


Daniel

Doufám, že to je fake. Na tento set sem se těšil, ale tuhle hrůzu bych si nekoupil ani v 50% slevě...

Eddie

Citace od: Daniel kdy 25.05.2023, 08:56:30Doufám, že to je fake. Na tento set sem se těšil, ale tuhle hrůzu bych si nekoupil ani v 50% slevě...

Tak mohlo by to být horší, pořád to vypadá lépe, jak původní verze. I když každý asi čekal něco.. trochu jiného :D
Víc stavitel, sběratel a kecal (nejvíce), než vystavovatel..


Franco


Hardegon

Je to venku... 10320 Eldorádo Fortress na Lego shopu...Screenshot_2023-06-14-15-56-00-668_com.instagram.android-edit.jpg

tomminoo

Příjemné překvapení je loďka navíc s plachtami. Čekal jsem to ale trošku větší vzhledem k počtu kostek, které byl zveřejněn již dříve i s doporučenou cenou. Mnoho jich padne místo původní raised baseplate na skálu no. Ale i tak must have!

yoshimaka

Tak moc jsem se těšil, že jsem si to představoval lepší. Ale čert to vem! Těším se moc. Zase sice Legu naletím na cenu, ale líbí se mi to. Snad už letos nic hezkého vydávat nebudou :-)
Lust och fägring stor

hobby

Není třeba tolik vymýšlet, stačí oživit a vylepšit starou klasiku. Velmi nezké a velmi hratelné  - to je smysl lega 8)

Colonel32

A zdá se, že se vrací bílý Brick, Modified Facet 3 x 3, který v setech nebyl od roku 2009.

Podle BL price guide jich někdo tenhle měsíc někdo koupil 30 ks nových po 389 korunách za jeden. Chudák.

STARHAWK

Na prvy pohlad pekne. Este chcem vidiet ako je to zozadu a celkovo nejaku lepsiu recenziu.

Kupim urcite do zbierky skor alebo neskor. Ani Baracuda Bay nebola dokonala v porovnani s predlohou ale zatial najlepsie po case vydane za piratov, tak toto je asi podobne -  i ked tuna sa to predlohy prave drzi dobre kedze predlohou bol stary set.

Tu lodku som nedavno videl u niekoho a predaval navod na nu - tak teraz neviem kto odkial okopcil :D ci typek nasiel leak a podla neho spravil alebo ci sa dizajner inspiroval tym MOCerom

Cenovo si to musim este pozret ci sa to da kupit hned alebo cakat na nejaku zaujimavu ponuku - eventualne uvidime co bude pri VIP predpredaji ake bonusy

Anatyt

Za mňa super! Ak budú v týchto retro setoch pokračovať, moje prachy majú isté! 8)

Anatyt

Citace od: STARHAWK kdy 14.06.2023, 17:54:46Na prvy pohlad pekne. Este chcem vidiet ako je to zozadu a celkovo nejaku lepsiu recenziu.

https://brickset.com/article/96480/10320-eldorado-fortress-announced!

ramsey1

Super, letos mi začíná hrozit, že překročím své vlastní omezení koupit ne více než 6 setů ročně  ;D

Borun

Moc jsem se na to těšil. S konečným vzhledem i cenou jsem smířený. Je dobře,že po delší pauze začali vydávat jak nové tak reedice castle a pirates. Určitě bude zajímavé co z toho setu dají na Pick brick.

STARHAWK

Citace od: Anatyt kdy 14.06.2023, 17:55:48
Citace od: STARHAWK kdy 14.06.2023, 17:54:46Na prvy pohlad pekne. Este chcem vidiet ako je to zozadu a celkovo nejaku lepsiu recenziu.

https://brickset.com/article/96480/10320-eldorado-fortress-announced!

Dik za link, aspon si mozem zahlasovat. Ale tam nevidim obrazok zozadu - zaujima ma co je v tej skale - ked uz je to z kociek tak ci to miesto dobre vyuzili

Ved urcite to niekomu daju na riadnu recenziu

Mr. Cube

#22
Citace od: STARHAWK kdy 14.06.2023, 17:54:46Tu lodku som nedavno videl u niekoho a predaval navod na nu - tak teraz neviem kto odkial okopcil :D ci typek nasiel leak a podla neho spravil alebo ci sa dizajner inspiroval tym MOCerom

Ta loďka je očividně remake loďky z 6277.

Jinak set je krásný, i když jsem asi čekal o trošku víc. Ale počkám na další fota/recenze.

Fricoolinek

#23
Bohužel, možná trochu zklamání. Jsem asi na to asi drobet hnidopich, ale prakticky tam není něco, co by se dalo nazvat jako "obytný interier". V zásadě ten je omezen na vrch věže, kde má guvernér stůl s husím brkem a to je tak vše. Dál už jen šatlava a nějaké podzemí.  ??? Opravdu se zdá, že bude dost dílů utopeno ve spodku.

"Me gusta" je v tomto případě asi skutečně 21325 Kovárna, která je vlastně sympatický domečkem pro středověkou "middle-class" s kovárnou ve sníženém přízemí, kuchyní ve zvýšeném a krásným útulným pokojíkem v podkroví.  :D


Anatyt

Citace od: Fricoolinek kdy 15.06.2023, 06:06:45"Me gusta" je v tomto případě asi skutečně 21325 Kovárna, která je vlastně sympatický domečkem pro středověkou "middle-class" s kovárnou ve sníženém přízemí, kuchyní ve zvýšeném a krásným útulným pokojíkem v podkroví.  :D

Áno, kovárna má interér, ale to je iná kategória setu. Je to IDEAS, set podľa MOCu. Je pekná, ale mne na nej napr. vadí že je trochu veľká v pomere k hradu. Resp. hrad je asi malý v pomere k nej. :D
Toto je v podstate remake starého setu, a tak sa snažili skôr o zachovanie pôvodnej podoby a funkčnosti. Príjemným bonusom je už vyššie spomínana loď z iného legendarneho setu. ;)

Foton

CO je špatného na "18+" že je tam teď "18 years & up" ?
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

yoshimaka

Citace od: Foton kdy 15.06.2023, 11:03:29CO je špatného na "18+" že je tam teď "18 years & up" ?
Oficiálně nevím, ale IMHO symbol "18+" může v mezinárodním měřítku vypadat obecně jako "adult product" což u některých lidí evokuje hambaté LEGO.
Lust och fägring stor

Villenueve

Za mne je set velmi pěkný a docela věrná kopie původní Eldorado fortress 6276. Přidaná loď z Imperial trading post 6277 mne potěšila. Ale mám pocit, že tam vidím tři ženy ve vojenských uniformách. Dvě s třírohým kloboukem a jednu jako řadového vojáka (podle mne má namalované řasy). Nebo se pletu? Jinak jsem rád, že se také vrátily původní palmové listy (tedy alespoň to tak podle fotek vypadá).

Strider

Citace od: yoshimaka kdy 15.06.2023, 11:52:02
Citace od: Foton kdy 15.06.2023, 11:03:29CO je špatného na "18+" že je tam teď "18 years & up" ?
Oficiálně nevím, ale IMHO symbol "18+" může v mezinárodním měřítku vypadat obecně jako "adult product" což u některých lidí evokuje hambaté LEGO.
Znamená to jen, že TLG s tím míří na nostalgiky. Ale ten set je divný. Nevzhledný jeřáb, žádný útulný interiér. Na display to není dost propracované, na hraní je to zase cenově přemrštěné. Ta loďka to nezachrání. Mně se to nelíbí. Pass.

_Beny

#29
Set se mi docela líbí, ale něco mi tam chybí. Možná pro mě zaostává za předlohou i když to dělí více jak 30 let a plno nových kostek.

Imperiální loď potěšila, ženské minifigurky v uniformách bijí zase do očí. Pirátka by nevadila, ta tam působí relativně přirozeně, zbytek vadí hodně. Nevím proč modrokabátníkům museli cpát feminizaci, nepůsobí to dobře a rozhodně mě to odrazuje od pořízení za katalogovou cenu, nechci to podporovat. Mohli vymyslet něco, co by odpovídalo realitě, když to musí být "50na50" za každou cenu.

V budoucnu uvidím, jestli vůbec pořídím. Hlavičky se sice dají vyměnit, ale perfektní to má být z výroby, nechci nic upravovat/opravovat. Kupovat si to budou asi především lidi, který se narodili v minulém století, takže jestli je tam dostatek genderové diverzity jako prioritu pravděpodobně mít tolik lidí nebude.

Ten papoušek, opice a krab jsou na tom genderově jak? Doufám, že je neošidili...

Kostlivec bude oříšek, kdo to rozlouskne, jak to s ním je, dostane zlatého bludišťáka.