Nákup kostek na prodej vlastního setu

Založil Insectslayer, 15.02.2023, 14:59:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Insectslayer

Ahoj vespolek!

Dlouho jsem nebyl aktivní v Legové komunitě, ale to neznamená, že bych zahálel. V poslední době jsem navrhl model pro jistou firmu a rád bych s jejich pomocí objednal větší množství kostek, které bychom nabídli k prodeji interně pro jejich zaměstnance. S tím se vážou dvě otázky:

Jaké jsou vhodné zdroje, kde sehnat kostky? Momentálně počítám s nákupy na BrickLinku, ale rád si nechám poradit další možnosti.

Jakým způsobem je právně ošetřen nákup kostek (z libovolného zdroje) za účelem přeprodeje jako vlastní set? Potřeboval bych ideálně tvrzení podpořit nějakým zdrojem, aby se o něj zmíněná firma mohla opřít. Vím například, že LUGBULK povoluje pouze nákup za účelem vlastního použití, takže bychom takto získané kostky nesměli prodat, je to tak? Jsou podobným způsobem ošetřeny nákupy na BL? V jejich podmínkách jsem na nic takového nenarazil, ale třeba si to jednotlivé obchody ošetřují ve svých podmínkách. Víte o tom něco?

Díky za všechny rady!

Colonel32

#1
Podstata LugBulku je, že se člověk dostane k dílům v množství a ceně, která neodpovídá běžné tržní hodnotě, pod příslibem, že tyto díly budou použity pro stavbu modelů, které budou vystavovaném na výstavách pořádaných zastřešujícím klubem a nebudou určeny k dalšímu prodeji (aby nekazily trh).

Samotné díly se dají koupit:

- Bricklink
- Shop at Home - Pick a Brick
- LEGO Store - zeď (do kyblíku)
- jiný způsob prodeje (např. soukromá osoba skrz inzerát - např. proto že je to mix dílů který nestojí za námahu inventarizovat do BL zvlášť)

Nikde jsem neslyšel o tom, že by měl být jakýkoli problém s přeprodejem a nebo dalším využitím dílů z běžných zdrojů. Jedinou výjimkou je zde diskutované téma zákaz potisku minifigurek logy třetích stran (z důvodu ohrožení patentové ochrany).