Icons

Založil Jaky, 21.12.2022, 08:18:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.


BlazejHolen

Svítá naděje na remake setu Medieval market village (3200+ dílků) ve stylu výročního hradu, kde by měly být konečně i kozy 😀 kdo ví kde hledat, najde i preliminary obrázek ;)

Anatyt


Jaky


Tomik

Na shop@home se objevil celkem pěkný setík na poličku - 10315 - Tichá zahrada. Řekl bych, že ty tile 2x2 se zvednutým rohem jsou novým dílkem (použité v rozích střechy altánu a na malé pagodě).

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

poMOCník

No jo, a co ten strom z Dark Green listů? Ty chci!

Tomik

Citace od: poMOCník kdy 15.06.2023, 13:57:29No jo, a co ten strom z Dark Green listů? Ty chci!
To je ta kapraď z pána prstenů jen ve tmavším odstínu.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

#7
Set je krásný a dělá čest svému názvu, ten japonský klid z něj přímo sálá. A čajový obřad je úplně přesný - krása! Zachraňuje mě jenom moje zásada, že nekupuju sety na vystavení na poličce. Jinak bych byl hned o něco chudší >:D  Fakt je to nádhera.

@poMOCník : tyhle listy jsou "hit posledního léta" :) Jsou v mnoha nových setech, dokonce v několika barvách. Stejně tak ten "tlustý stonek s odbočkou" apod. Jak už jsem před pár týdny psal v příspěvku "Zajímavé díly", všichni stavitelé zeleně by měli zbystřit, po dloooouhé době je přímo příval nových použitelných dílů. Lugbulku, třes se!

Co jsem doposud neznal, jsou ty túje či co to je. Ale jestli jsou celé jako jeden díl, tak to bude asi příliš jednoúčelové... Ty 2x2 plate se zvednutým rohem jsou tu dokonce ve dvou barvách (Reddish Brown, DBG), ale přijdou mi jednoúčelové taktéž. Neumím poznat, jestli je zábradlí na můstku červené nebo Dark Red - podle toho by tam byly díly v nových barvách.
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

Citace od: milanv kdy 15.06.2023, 14:37:49Co jsem doposud neznal, jsou ty túje či co to je. Ale jestli jsou celé jako jeden díl, tak to bude asi příliš jednoúčelové...

Tuja:  https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=28598#T=P


milanv

Citace od: Anatyt kdy 15.06.2023, 18:19:37Tuja:
Díky. Tak to mi teda ušlo a ani se nedivím :-) Obří kornout zmrzliny(až bude v Tan), vrták důlního stroje a teď ta túje. Jinak asi (na) nic...
Pán na Žlutém hradě

Anatyt


Fricoolinek

Pokud je váš "sběratelsko-modelářsko-stavitelský rozsah" širší, nepokládáte si u těchto setů otázku, zda to má smysl ve srovnání s nějakým "die-castem" v 1/18? Analogicky mi to přijde asi jako rozhodování se mezi kubistickým a realitickým obrazem....

mesje

Citace od: Fricoolinek kdy 30.06.2023, 23:55:52Pokud je váš "sběratelsko-modelářsko-stavitelský rozsah" širší, nepokládáte si u těchto setů otázku, zda to má smysl ve srovnání s nějakým "die-castem" v 1/18? Analogicky mi to přijde asi jako rozhodování se mezi kubistickým a realitickým obrazem....

Ma to k tomu blízko, ale keď už človek zbiera lego, tak kúpi skôr toto ako dokonalý kovovy model...to uz by bola ďalšia zbierka...takisto nekúpi pekne modely vlakov, ale uspokojí sa s kompromisnym lego vlakom.
Pre mňa sú tieto autá to najlepšie z lego produkcie. Štve ma skôr ta šialená cenová inflácia, čo postihla najma tieto autá, keď už stoja skoro ako modular...
Táto korveta je tiež vydarený model, ale pýtať 150e za 1200 dielikov je už ozaj extrém...

Ondrej

Hned jak jsem viděl první obrázek tak mě strašně bijou do očí ty světla, zbytek dobrý ale přijde mi že ty světla kazí celkovej dojem. To bych snad radši chromovou barvu nálepky jako obroučku toho světla na ten round díl zepředu jen ať ho to opticky zvětší.

Anatyt

Mne prezmenu nesedí tá predná maska chladiča. ;)
Inak dátum uvedenia na trh nie je náhodný:
https://www.auto.cz/pred-70-lety-se-zacala-vyrabet-prvni-generace-chevroletu-corvette-149178

otaznik

Mně tam chybí sklon krajní části karoserie směrem vpřed ke světlům.

smart400


Jsou již nějaké leaky ohledně orient expressu ?

Anatyt


Fricoolinek


Anatyt

No myslím, že ten od lega je premakanejší. A hlavne má to najpodstatnejšie - sklápací nos! :D

Fricoolinek

Tak samozřejmě, nakonec COBI má jen 455 částí. I tak 53 cm na délku.

Potěší také to, že nominálně stojí méně ve Zlotých, co LEGO bude stát v Éčkách.  ;D

Anatyt


Tomik

Ten Concorde vypadá dost promakaně se všemi těmi převody pro vysouvání podvozku. Co mě ale překvapilo nejvíce je jeho velikost - na délku měří více než metr!
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Fricoolinek

Tady už si opravdu člověk říká, že týpek ze západní Evropy/USA nebude mít takovej problém dát tu a tam pár set Éček za LEGO, když má třeba čistej měsíční plat 5 000 EUR/USD, ale to místo, to místo.

Možná šance pro nějakou firmu, co by začala vyrábět nějaký molitanem vykládaný "custom case", kam by ty stavebnice šly umístit kompletní/rozložený na 2-5 hlavních částí a na čas uložit někam do skladu/sklepa?

ramsey1

Krása, ale přesně, místo... i když všechno Lego skladuji rozebrané v Euroboxech, tak stejně, už není místo :(

peter

Tak letadlo je fajn, to se dá zavěsit ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Fricoolinek

Citace od: ramsey1 kdy 10.08.2023, 18:34:50Krása, ale přesně, místo... i když všechno Lego skladuji rozebrané v Euroboxech, tak stejně, už není místo :(

Jako rozebraný na pár dílů nebo jako ouplně?

ramsey1

Na jednotlivé dílky v ZIP sáčcích. Ale mám už přes 200.000 dílků a 100 stavebnic, většinou D2C Exklusivek, takže to zabírá celou jednu skříň až ke stropu :)

Anatyt

Len taká zaujímavosť - ak by Lego chcelo spraviť aj druhé ikonické lietadlo - Boeing 747 - muselo by žial asi byť v inej mierke ako Concorde.

ditetemnaporad

#29
Citace od: Anatyt kdy 15.09.2023, 13:15:12Len taká zaujímavosť - ak by Lego chcelo spraviť aj druhé ikonické lietadlo - Boeing 747 - muselo by žial asi byť v inej mierke ako Concorde.

Sice je hubenej, ale dlouhej >:D Je potřeba se podívat na foto s jinou perspektivou. A pak si srovnat i rozměry papírově. Navíc, pokud si uděláš verzi SB, bude to proti Concorde malý tlouštík.

A taky jedna taková zajímavost: "První let bratří Wrightů na letadle Kitty Hawk byl dlouhý 45 metrů, to je jako délka turistické třídy letounu 747-400".