Harry Potter

Založil Anatyt, 14.12.2022, 10:05:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt


STARHAWK

Tusimze je v tych "knihach" aj uniforma na metlobal, co sa hodi ale neviem kto by kupoval ten se 5 ci 6 krat aby zostavil tim. Slizolin a Grifindor mam, Hufflepuff som zohnal cez casopis. Ravenclaw nemam tusim vobec. Knihy aj tak budem kupovat az na cenovej urovni 20e podobne ako so vsetkymi predoslimi.

Trojcarodejnicky turnaj je dobre vylepsenie oproti povodnemu.

Komnata nic moc, ale aspon dost figuriek za tu cenu. V nejakych aspon 25% zlavach to uz bude ok.

Kniga

Jsem si rikala s cim prijdou, kdyz ucebny jsou v podstate vsechny podstatne. Me se ty kolejnimistnosti libi, stejne jako knihy je nehodlam mit vystavene solo, ale zapracovat je do bradavickeho hradu.

Neprijde mi to uplne jako famfrpalovy dres, tedy ano ten svetr pod plastem, ale neodpovida to dresu co uz v Legu je. Havrasparsky dres se vyskytuje v  jednom  kusu v Pricne ulici, samostatne se prodava asi za 600 kc. Takze mit Havrasparsky famfpalovy tym je hodne nerealne...

Me se libi i komnata, u podvodniho ukoli mi chybi ze tam nejsou ty francouzsky, nastesti tu mensi mam z kocaru a starsi pouziju tu od ukolu s drakem...

Jsem moc zvedava na letni vlnu"

BlazejHolen

Letos bude D2C Gringottova banka za skvělých 430 EUR. Podle popisu z Promobricks má mít banka podzemní systém s kolejištěm pro vozíky a trezory... Tak to jsem dost zvědav zdali to bude kompatibilní s Příčnou ulicí, nebo to zas bude samostatnej set... Jak Lego umí potěšit (Třeba Chatka Áčko) tak umí i pěkně zklamat (viz Bradavický Express). Tak uvidíme :) Jinak letos budou tuším 2-3 setíky z 7 dílu (respektive 8 v rámci filmové verze), tak to bude taky zajímavý...

STARHAWK

Keby draka spravili ako mold - ako Smaugh to by bolo fajn, ale ak tam vobec bude (hadam hej) tak urcite len brick build.

BlazejHolen

Zatím se neví kolik by to mělo mít dílků, ale jestli Příčná ulice měla 5000+ za tu samou cenu, tak počítám že to bude buď podobné a dostaneme draka z kostek, nebo bude dílků méně a objeví se nový mold. Myslím že jako figurka by to bylo fajn, na druhou stranu ten bílej drak není zas tak ikonickej jako Šmak, tak nevím... Každopádně jsem fakt zvědavej jak bude vyřešený to podzemí... na Eurobricks jsem si všiml teorie, že by se mohlo jednat o podzemí pod celou příčnou ulicí, a že ta by se jakoby "postavila" na něj. Jenomže Příčná ulice stoji na baseplate, tak nevím jak by tohle vyřešili...

Každopádně teď jsem nejvíc zvědav na Roklinku. snad už brzo prosákne nějaký konkrétnější info :)

BlazejHolen

Tak nás čeká 1,5 zvětšená D2C verze The Burrow s celou Weasleyovic rodinou :) Cca 2500+ dílků... a k tomu trošku lacině vypadající Moudrý klobouk za 100 USD 🤦🏻�♂️🤔😀

Frco

To už bude tretí Burrow. Úprimne neviem načo, už tento posledný bol dosť veľký a pekný. Ale tak lepšie ako nič.
Škoda že nebol leak na tú Gringotts bank.

BlazejHolen

Citace od: Frco kdy 02.02.2023, 10:53:48To už bude tretí Burrow. Úprimne neviem načo, už tento posledný bol dosť veľký a pekný. Ale tak lepšie ako nič.
Škoda že nebol leak na tú Gringotts bank.

Nektere volby TLG jsou pro me take nesrozumitelne. Ale pokud to bude v modularnim stylu a se schodistem uvnitr tak proc ne :)

Anatyt


Anatyt


Daniel

Tak ten obří "patron" je dost šílenej ;D . Ale kdyby se předělal do hnědé barvy a dal na kolečka, tak by z něj byl super trojský kůň ;) .

Anatyt

#12
Nový Hogwarts Express. Vyzerá nejaký zmenšený, ako vláčik z lunaparku. ;) Ale stanica je chutná.



https://brickset.com/sets/76423-1/Hogwarts-Express-Hogsmeade-Station

Anatyt

Teda tie vozne... neviem, no. :)


hobby


Colonel32

Škoda manažerského rozhodnutí zkrátit vagóny výměnou za větší počet, protože lokomotiva se jim tentokrát docela povedla, a evidentně kdyby designéři dostali prostor, zvládli by i vagóny.

Co mne ale poněkud děsí je to nové spojování pomocí technic pinů. Oni plánujou zrušit vlakové nárazníky a magnety úplně, po vzoru kovových osiček? Nebo tohle je prostě jen takový částečně juniorizovaný set?

Anatyt

Citace od: hobby kdy 16.05.2023, 15:29:53Počítám-li správně, tak tohle je již šestý Hogwarts express. Těch předchozích pět jsou tyto:
(PS jestli jich bylo víc, tak to prosím někdo doplňte; nepocítám MOCy)

Tu by mali byť všetky:  https://brickset.com/sets/tag-Hogwarts-Express

Citace od: Colonel32 kdy 16.05.2023, 16:07:33Co mne ale poněkud děsí je to nové spojování pomocí technic pinů. Oni plánujou zrušit vlakové nárazníky a magnety úplně, po vzoru kovových osiček? Nebo tohle je prostě jen takový částečně juniorizovaný set?

No ja dúfam, že B je správne.

mesje

Citace od: Anatyt kdy 03.05.2023, 16:02:04Nový Hogwarts Express. Vyzerá nejaký zmenšený, ako vláčik z lunaparku. ;) Ale stanica je chutná.

https://brickset.com/sets/76423-1/Hogwarts-Express-Hogsmeade-Station

ten vlak je krajsi ako predosly vlak, aj stanica je lepsia - za to navysenie ceny to stoji...
nechapem akurat ich logiku vydat okamzite po skonceni 1 vlaku (a ten bol v obehu nadstandardne dlho) dalsi vlak, navyse je v predaji aj napuchnuta exkluzive verzia... logika by hovorila, ze dam par rokov 1 vlak, potom pauza, potom exkluzivny vlak, a potom po pauze znovu normalne velky vlak... takto to sekaju strasne rychlo, a nejde len o vlaky, ale aj o bezne stavby, uz to aj zaryty fanusik musi selektovat... uz je z toho SW, kde to tiez stale tocia, ale tam to aspon tocia s nejakymi prestavkami...

Anatyt

Je diskutabilné ktorý vlak je krajší - či nový, alebo predošlý. ;) Predošlý vlak mal asi bližšie k filmovému vlaku. Mal zaoblené blatníky nad každým kolesom, mal vernejšie spracovaný predok kotla, mal tam štítok s číslom 5972, mal vernejšie spracovaný vozeň. Nový ma vernejšie spracovanú nárazníkovú časť.

mesje

Citace od: Anatyt kdy 16.05.2023, 23:16:51Je diskutabilné ktorý vlak je krajší - či nový, alebo predošlý. ;) Predošlý vlak mal asi bližšie k filmovému vlaku. Mal zaoblené blatníky nad každým kolesom, mal vernejšie spracovaný predok kotla, mal tam štítok s číslom 5972, mal vernejšie spracovaný vozeň. Nový ma vernejšie spracovanú nárazníkovú časť.

nejsu tam velke rozdiely, ale ten starsi mi pride taky viac detskejsi...
hlavny problem je podla mna ze to mal byt 1 vacsi set, nie 2 mensie s roznymi 2 stanicami, a prednost mala mat "vychodzia" stanica, ta je podla dominantnejsia kvoli nastupistiu 9 3/4, ako cielova stanica... predloha je dost zaujimava stavba a zasluzila si lepsie spracovanie... a ked uz nie v beznom sete, tak stanica bola must have v exkluzivnom velkom sete - namiesto toho nafukli vlak do nekompatibilnych rozmerov...

Daniel

Citace od: Colonel32 kdy 16.05.2023, 16:07:33Škoda manažerského rozhodnutí zkrátit vagóny výměnou za větší počet,
1) teď je to tak jak píšeš...
2) kdyby byl jeden delší vagón, někteří by brečeli, že je jen jeden...
3) kdyby byly dva delší, někteří by brečeli, že je to drahé...

Jinak set nevypadá špatně, zvážím to :-)

Pool

Přijde mi to tak 50 na 50, v něčem je hezčí ten starší a v něčem zase ten novější ;D . Starší mám, takže novější taky pořídím a uvidím, jak to časem zkombinuji ;D

Anatyt


Ondrej

Citace od: Anatyt kdy 01.06.2023, 09:31:47Konečne cenovo dostupnejší Hogwarts Castle. ;)

Myslíš Rokfortskej hrad?  >:D

Anatyt


Anatyt


MLT


Chairudo

Citace od: MLT kdy 18.07.2023, 17:29:30Právě si ji prohlížím na lego shopu, to je zase ranec.

https://www.lego.com/cs-cz/product/gringotts-wizarding-bank-collectors-edition-76417

O litr levnější než jsem čekal, online se snad přiblíží pod 8k :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

MLT

Citace od: Chairudo kdy 18.07.2023, 17:32:43
Citace od: MLT kdy 18.07.2023, 17:29:30Právě si ji prohlížím na lego shopu, to je zase ranec.

https://www.lego.com/cs-cz/product/gringotts-wizarding-bank-collectors-edition-76417

O litr levnější než jsem čekal, online se snad přiblíží pod 8k :)

Já to beru všeobecně, samý velký set a samá palba.

Ale na ten technic jeřáb to nemá :-)

Chairudo

Jo mimochodem v březnu jsem ve švédsku viděl UCS verzi Gringotts  >:D sorry je to v angličtině  :)
https://www.youtube.com/watch?v=XVW7CeY3HaA
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr