Znovupoužití kyblíku

Založil Colonel32, 11.12.2022, 23:27:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Prosím pro přehlednost doplnit do prvního příspěvku vlákna (kostkařům jsou ceny jasné, ale když se linkuje vlákno ven):


Díly ze zdi se prodávají na objem. K dispozici jsou dvě velikosti kyblíků, malý za 269kč a velký za 499kč. V případě znovupoužití kyblíku je sleva 20kč u malého a 30kč u velkého (limit znovupoužití je 1x za den na kyblík)

Panáčci se prodávají na kusy. 1 panáček se skládá z pěti částí (nohy, tělo, hlava, pokrývka hlavy, příslušenství). Cena je 79kč za jednu figurku nebo 199kč za tři figurky.

Pool

Citace od: Colonel32 kdy 11.12.2022, 23:27:25(limit znovupoužití je 1x za den na kyblík)

To jsem ještě nikde neslyšel ;D , co to přesně znamená?

Colonel32

"Pokud použijete tento kelímek i s víčkem znovu,  ušetříte 20 Kč při koupi naplněného malého kelímku Pick-A-Brick. Tuto nabídku nelze kombinovat s jinými nabídkami. Pro využití této nabídky potřebujete kelímek, víčko a nálepku. Tuto nabídku můžete využít jednou denně na jeden kelímek"

(text samolepky na malém kelímku)

ditetemnaporad

Citace od: Pool kdy 12.12.2022, 10:06:54
Citace od: Colonel32 kdy 11.12.2022, 23:27:25(limit znovupoužití je 1x za den na kyblík)
To jsem ještě nikde neslyšel ;D , co to přesně znamená?

Jestli to dobře chápu, má každý kelímek čarový kód. A sleva při použití tohoto konkrétního kelímku lze uplatnit pouze 1x denně. Pokud chci nakoupit množství, které se vejde do 3 kelímků, a 3x naplním pouze jeden, dostanu slevu pouze na 1 nákup. Pro plné využití slevy, potřebuju 3 kelímky.

poMOCník

Citace od: ditetemnaporad kdy 12.12.2022, 10:44:17Jestli to dobře chápu, má každý kelímek čarový kód. A sleva při použití tohoto konkrétního kelímku lze uplatnit pouze 1x denně. Pokud chci nakoupit množství, které se vejde do 3 kelímků, a 3x naplním pouze jeden, dostanu slevu pouze na 1 nákup. Pro plné využití slevy, potřebuju 3 kelímky.

To asi jo, ale o ten čárový kód myslím nejde. Jak už jsem psal:

Citace od: poMOCník kdy 05.12.2022, 23:24:26
Citace od: Matthes_CS kdy 05.12.2022, 17:59:03Tak jsem si všimnul, že na velkém kelímku mám samolepkou na znovupoužití malého kelímku. A ještě tam píšou, že nelze kombinovat s jinými akcemi.

To máš asi fuk. Já mám většinu kelímků se samolepkou ze Švédska nebo Dánska. Oni jen kontrolují, že tam nějaká samolepka už je a pak si naskenují nějaký kód, ze své zásoby a jeho hodnotu máš pak na účtu. Což bude v tomto případě velký kelímek za sníženou cenu, jelikož sis přinesl vlastní.

ditetemnaporad

Citace od: poMOCník kdy 12.12.2022, 10:51:41To asi jo, ale o ten čárový kód myslím nejde. Jak už jsem psal:

Potom by ale nedával smysl konec věty " Tuto nabídku můžete využít jednou denně na jeden kelímek". Navíc, pokud by neskenovali konkrétní kelímek, neměli by přehled o poskytnutých slevách. Každopádně by to ale asi byl zbytečně robustní systém. Nejlepší bude počkat na někoho se zkušeností.

skipper

#6
Ak by skúsili vetovať znovupoužitie (riadne onálepkovaných) 2 a viac kelímkov tak by som rovno vytiahol ekologický kartu a prípadne zverejnenie takého pravidla a pozeral čo sa stane  >:D

PS: ani v AT ani v DE s tým problém nebol, ani pri 6+ kusoch

Hardegon

Minulý týden jsem bral 3 kelímky. Všechny donesené. Na účtu za každý plný cena 469,-.

Pool

Citace od: ditetemnaporad kdy 12.12.2022, 10:55:49
Citace od: poMOCník kdy 12.12.2022, 10:51:41To asi jo, ale o ten čárový kód myslím nejde. Jak už jsem psal:

Potom by ale nedával smysl konec věty " Tuto nabídku můžete využít jednou denně na jeden kelímek". Navíc, pokud by neskenovali konkrétní kelímek, neměli by přehled o poskytnutých slevách. Každopádně by to ale asi byl zbytečně robustní systém. Nejlepší bude počkat na někoho se zkušeností.

Já mám z Německa kelímků spoustu, všechny se stejným čárkovým kódem, tak předpokldám, že i tady u nás budou mít stejný kód. To omezení "Tuto nabídku můžete využít jednou denně na jeden kelímek" je neuhlídatelné. Navíc mi přijde, že to špatně přeložili, že takhle by se to dalo chápat i tak, že mohu pouze naplnit jen 1 vlastní kelímek denně >:D . Pokud člověk nakoupí 10 kelímků, dojde do auta kde si je sesype do taška a znova půjde nakoupit dalších 10, tak obshluha nemůže nic namítat, že mu nedokáže, že to byly ty stejné kelímky. Tohle omezení mi přijde nějak na hlavu postavené.

poMOCník

Citace od: ditetemnaporad kdy 12.12.2022, 10:55:49... Nejlepší bude počkat na někoho se zkušeností.

Ano, to, co jsem napsal, je z mé vlastní soukromé osobní přímé alkoholem nezkreslené autentické zkušenosti.

Borun

Čerstvá zkušenost teď že store v Gdaňsku.Mel jsem své kelímky,které jsem si naplnil a při placení mi byl odečtený pouze jeden vlastní kelimek.A stejně to proběhlo i u kolegy.Tak přes to ,že jsem si naplnil své kelímky tak mi zaúčtovali nové.Z toho pro příště plyne ponaučení,že se kelímky vůbec nevyplatí brát sebou.
Je pravda,že po desítkách návštěv storů po Evropě jsem si nikdy nekotroloval podrobně účet tak nevím jak to bylo odečteno v minulosti

Pool

Citace od: Borun kdy 12.12.2022, 12:50:30Čerstvá zkušenost teď že store v Gdaňsku.Mel jsem své kelímky,které jsem si naplnil a při placení mi byl odečtený pouze jeden vlastní kelimek.A stejně to proběhlo i u kolegy.Tak přes to ,že jsem si naplnil své kelímky tak mi zaúčtovali nové.Z toho pro příště plyne ponaučení,že se kelímky vůbec nevyplatí brát sebou.
Je pravda,že po desítkách návštěv storů po Evropě jsem si nikdy nekotroloval podrobně účet tak nevím jak to bylo odečteno v minulosti

Takhle to nefunguje a nikdy nefungovalo, pokud si doneseš vlastní kelímky, tak ti dají vždy slevu na všechny ty tvé vlastní. Obsluha se musela splést a tu slevu na refill cup, ti namarkovala pouze na jeden. Pár špatný zkušeností se špatným markováním bohužel už taky mám, chce si to hned vzít účtenku a na tom to hned nenápadně zkontrolovat ideálně přímo v krámu >:D. Obchody co jsou tady v okolí v Německu mají ten systém v pokladnách zoufale zaostalý a vše je tak na obsluze jak to namarkuje, a ten lidský faktor jak je bohužel známo, bývá dosti chybový  :( . Takže je potřeba je hlídat nejenom v těch slevách na kelímky, ale i v té AFOL slevě a to i jestli ji namarkovali na všechny položky nákupu. Půl roku zpět mi takhle zapomněli označit tu slevu na všechny položky nákupu a chyběla mi tam sleva za pomalu tisícovku >:( . Tady na Chodově prý mají úplně jiný ten pokladní systém, tak třeba tady už to pozná toho AFOLíka podle čárkového kódu a tohle už by se stávat nemělo, ale nevyptával jsem se jich tady přesně, v čem se ten jejich systém liší ;D.

Borun

#12
Nevím kdo a jak se spletl.Rešilo se to s prodavači hned na pokladně a ti to vysvětlili s odkazem na text na kelimku.Je to sice s tím jedním kelimkem asi blbost,ale prostě tak to je.Ve finále těch pár centů za kelímky je k částce,kterou většina z nás nechá za nákup  zanedbatelné. 😀

skipper

Inak som pozrel rakúsku nálepku, tá má doslovne napísané
CitaceDieses Angebot kann pro Becher und Tag einmal in Anspruch genommen werden.
Tj raz na kelímok a deň. Tj logicky z toho vychádza koľko kelímkov toľko krát zľava na jeden deň.
A ak im to nebudem ostentatívne presýpať pred pokladňou tak nemajú ako zistiť že niekto točí kelímky, ten kód je rovnaký dokonca aj na českej a rakúskej verzii.

Colonel32

Omlouvám se, že se mi tu povedlo rozjet diskusi mnohem širší než by měla být a technicky vzato v rozporu s pravidly vlákna. Prosím moderátory o oddělení diskuse a přesunutí tam kam patří.

fulda

Dneska na pokladně paní někomu kelímky vysvětlovala. A u zdi stáli dva skládači, kteří se snažili do kelímku nacpat co nejvíc. Tak jsem si říkal, jestli by nebylo hezké to algoritmizovat?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

poMOCník

Citace od: fulda kdy 13.12.2022, 19:07:13Dneska na pokladně paní někomu kelímky vysvětlovala. A u zdi stáli dva skládači, kteří se snažili do kelímku nacpat co nejvíc. Tak jsem si říkal, jestli by nebylo hezké to algoritmizovat?

Zkus si to tam někdy naskladat co nejlíp a budeš mít lepší představu co by to znamenalo. I kdyby se ti povedlo udělat algoritmus, co by nacpal víc kostek do kelímků teoreticky, a myslím i víc než dokážeš docílit např. prosypavanim 1x1 tile skrz ty, co skladas, nikdy bys je tam fyzicky tak dokonale neumistil.

Colonel32

#17
Já bych řekl, že čas, který člověk utratí skládáním kostek do kelímku má většinu času větší cenu, než množství dílů, které tím získá navíc.