STAR WARS

Založil STARHAWK, 06.12.2022, 21:54:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

STARHAWK

Novinky na Januar 2023 odhalene

https://www.promobricks.de/lego-star-wars-2023-januar-neuheiten/153416/

Slave 1 microfighter
- Pre mna uz zbytocnost, mam noveho Bobu uz 2x.
- Podivne je ze na obale nema ten zameriavaci vizor / antenku - snad to v baleni bude a nesetria centy na tom.
- Neviem preco sa Lego nevie inspirovat Hasbrom. Hasbro vie jeden mold prepouzit nespocetne krat - staci dat iny print , jemne zmenit mold. Lego to ma este lahsie - ty menia len print. Novy Boba mohol byt tesne po ziskani armoru - iny opasok/sedy podklad vesty. Potom po znovunafarbeni kde vesta bola cierna, no opasok stale taky pas s nabojmi. A potom veria uz v serialy s inym opaskom, gatami a botami.
A stale predavat tu istu figurku len mierne zmenenu v kazdom sete miesto dookola davat sade to iste. Takto vedia reciklovat Hasbraci aj manda do zblbnutia (zamrznuteho, od blata, s poskodenim armorom, etc.)

501 battlepack
- Ok set ale uz je to nejak nudne mat BP stale len o nejakej verzii clonetrooprov.
- Chyba my tam este hodeny niekomu biely jetpack.
- Som zvedavy ako je rieseny ten vizor a ako sa bude dat pouzivat aj inde na inych helmach.
- Kupim jeden ks pokusne v Draciku po novom roku a par dalsich az v 30-50% zlavach.

TIE Bomber
- Sice sme tu lod uz dlho nemali, ale na nete su urcite aj lepsie navody - aj take co niesu uplne ze AFOL verzie ale take vylepsene normalne standard lego tie verzie.
- Kokpit je divny, som zvedavy ako je tam uchyteny.
- Vyber figuriek ako obvykle onicom. Ta nova Admiralka ci co ona je (nesledujem novy kanon, tak my je to jedno) som cakal ze bude mat aspon bielu univormu - velkoadmiralsku. Jedine mozno sa bude dat to torzo pouzit pre Admirala Daalu. Vader je uz velakrat - zbytocny fig tam. Pilo je tam asi nutnost. a Gong droid - len aby sa nepovedalo ze je tam malo figuriek ...
- Mam divny pocit, ze pilot ma zas novy mold helmy - WHY LEGO, WHY. Uz stormtrooperov novych ignorujem a nekupujem sety s nimi, teraz este aj pilotov - a keby aspon teda k tej existujucej pridali dve hadicky ako to mal FO pilot co by bolo zlepsenie, ale nie, zas dalsia helma ktora sa nebude dat ani len pootocit. Ak to nie je pokazene, neopravuj to !!!

Valentin Dobrotivý

Ondreji, mně by zajímalo, jestli už LEGO někdy vydalo SW set, který by podle Vás byl podařený :)

tomas.

Slave 1 microfighter je supr  ;D

STARHAWK

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 06.12.2022, 22:02:53Ondreji, mně by zajímalo, jestli už LEGO někdy vydalo SW set, který by podle Vás byl podařený :)

- Slave 1 UCS - kupovane prvy den ale nemali. Musel som cakat.
- Novy UCS Falcon mam 2x - nie je to uplne dokonaly set kvoli figom ale model bol super vylepsenie
- Mando battlepack - odlozili mi tety v Draciku hned v Januari.
- Utok Dark Trooperov
- Starsie battlepacky - napr tie battlefron imperial a rebel boli namakane - mam ich tusim 10ks z kazdeho

ale cim dalej je to tazsie
1) juniorizuju to moc (jedine co bolo pro tento smer ale uz ani to neplati - robit tie modely mensie a lacnejsie pre decka a ludia co dany model maju ho mozu kupit na suciastky a kvoli dobrym figurkam)

2) nemyslia v intenciach, ze chcem predat <censored> drahy set, tak ho spravim neodolatelny
si vsimny ze tie vlajkove sety marketing predava vpodstate ludom co to nezbieraju vobec a kupia si len ten jeden velky model - v propagacii je dicky diverzne vyzertajuci clovek a ma prazdny byt a v nom jeden obrovsky set

3) casto zamerne nepouzivaju na figoch vsetky dostupne technologie (double mold, armprint)

4) Ja osobne toho mam uz zo SW vela, takze ma malo co prekvapi

5) minimum pouzivaju nove moldy - zatial co vo friends davaju kazdy chvilu nove vlasy, zvieratka a seliake blbe suciastky, pri SW na tom setria

STARHAWK

Citace od: tomas. kdy 06.12.2022, 22:04:52Slave 1 microfighter je supr  ;D

Pre decka co si nemozu dovolit 40e vecsi model a nestihli 100e normalny syste4m model, mozno hej.
Uz len z principu by som to podporil ak by sa to naozaj aj volalo "Slave 1"

Ja by som v tejto cenovej relacii uvytal figurku so zvieratom - ako rytier na koni, i ked Bantha / Ronto by sa do tej skatulky nevosli. Ale mensie - ako su v city a friends urcite - ako ty koreliansky psi, tak tusken s tych im psom, kowakian monkey lizard, Eopie a pod - moldy samozrejme a mozu to prepouzivat v milion setoch potom ako doplnok. SW uplne ignoruje zvierata.

tomas.

Citace od: STARHAWK kdy 06.12.2022, 22:25:00Pre decka co si nemozu dovolit 40e vecsi model a nestihli 100e normalny syste4m model, mozno hej.
Uz len z principu by som to podporil ak by sa to naozaj aj volalo "Slave 1"
Já ho nebudu rozbalovat, je to pěkná malá krabička na vystavení ;)

Citace od: STARHAWK kdy 06.12.2022, 22:25:00Ja by som v tejto cenovej relacii uvytal figurku so zvieratom - ako rytier na koni, i ked Bantha / Ronto by sa do tej skatulky nevosli. Ale mensie - ako su v city a friends urcite - ako ty koreliansky psi, tak tusken s tych im psom, kowakian monkey lizard, Eopie a pod - moldy samozrejme a mozu to prepouzivat v milion setoch potom ako doplnok. SW uplne ignoruje zvierata.
To by bylo skvělý a s poslední větou souhlas!

tomas.

Citace od: STARHAWK kdy 06.12.2022, 22:20:06v propagacii je dicky diverzne vyzertajuci clovek a ma prazdny byt a v nom jeden obrovsky set
Jó to mě dycky pobaví  ;D

STARHAWK

Citace od: tomas. kdy 06.12.2022, 23:03:52Já ho nebudu rozbalovat, je to pěkná malá krabička na vystavení ;)

OK, to staci pockat aspon na 30% zlavu - neutecie nikam.
Ja takto chcem skor vystavit tu prvu Slave 1 ked dohladam vsetky suciastky a vedla tu predposlednu, lebo ta mi prisla ako pocta tomuto setu a preto som to aj kupil aj ked uz mam viac verzii Slave 1.
Na policku tento by som fakt bral ak by dostali rozum a vratili nazov "Slave 1" - planujem spravit hromadnu fotku niekedy vsetkych produktov kde je napisane Slave 1 (modely, lega, x-wing miniatury, karticky, prierez v knihe, hracky a pod.)

tomas.

Citace od: STARHAWK kdy 06.12.2022, 23:23:25Na policku tento by som fakt bral ak by dostali rozum a vratili nazov "Slave 1"
To se ale nestane  ::)
To je stejná jistota, jako když u nás v kantýně je každý pondělí dršťková polívka ;)

STARHAWK

Citace od: tomas. kdy 06.12.2022, 23:06:09
Citace od: STARHAWK kdy 06.12.2022, 22:20:06v propagacii je dicky diverzne vyzertajuci clovek a ma prazdny byt a v nom jeden obrovsky set
Jó to mě dycky pobaví  ;D


Tam proste nejestvuje osoba v marketingu, ktora by si povedala - Vzime sa do role AFOLa, co dat do toho setu, aby povedal:

<censored> nemam to uz kam davat, je to <censored> drahe, ale MUSIM TO MAT.

Toto by som napr spravil u ISDcka, keby tam bol zastup unikatnych imperialcov len pre ten set a nie trapny dvaja. A preto ani ISDcko nemam, model je to ok, i ked by som ho musel vytilovat, ale nemal som to kam dat, tak som to nechal tak - do buducna, ak by som ho nutne chcel, nieco podobne by som si mal vediet vyskladat (tak ako budujem AT-ATcko)
U Razor Crestu detto - ten set proste nie je "Drzte hubu a vemte si me penize" a pritom stacilo jeden mold Blurga, pridat par existujucich figov, ktore s tou lodou nejak suviseli a nemam ich, pridat tam spravne spravenu Caru Dune, a jeden dielik okna na suvisly kokpit (ostatne technicke detaily su zanedbatelne/opravitelne) a kupil by som to aj za tie nenormalne peniaze - hold potesila sa len manzelka, usetril som zatial peniaze aj priestor (ktory my uz fakt dosiel a dom je v nedohladne)

Tie pozeri z reklam im predsa zakonite musia dojst ako zakaznici - kupi jeden velky set a ma pokoj. Ved OK aj taky ludia su, staci im jeden srdcovy set a viac nepotrebuju. Ale takto hol nezarobia tolko, ako by mohli.


Na druhej strane, mozno je to skryty plan MUEHEHEEEEE, ako znizit spotrebu plastu - odradia ludi, ktory si kupuju vela lega a usetria tak spotrebu plastu - nova politika, max jedno velke lego do rodiny :D

STARHAWK

Citace od: tomas. kdy 06.12.2022, 23:33:18
Citace od: STARHAWK kdy 06.12.2022, 23:23:25Na policku tento by som fakt bral ak by dostali rozum a vratili nazov "Slave 1"
To se ale nestane  ::)
To je stejná jistota, jako když u nás v kantýně je každý pondělí dršťková polívka ;)


Tak hovorili my ze Galaxys Edge nikdy nebude prerobeny a OT zo sucasnej ST a uz tam mando a Boba chodia a mozno im aj docvakne ze potrebuju obmenu a najpopularnejsia je OT.

Mozno po par rokoch ked uz bude SW na podpore zivota, tak opustia tieto stupidne nazory.

Nikdy nehovor nikdy ;)

Anatyt

V máji by mal výjsť nový UCS X-Wing (už 3. v poradí). Číslo bude 75355 a mal by mať 1949 kociek pri cene 239,99 Euro.

STARHAWK

Novy X-Wing je uplne ze FACEPALM.

Ale asi usetrim. Investorom to trochu poskodi, ale ak ho dobre kupili, tak hodnotu uplne by nemal stratit ani ten stary.

Co je ale horsie ze zase pokrytecky daju exkluzivnu figurku do draheho setu. Co tvrdili, ze nechcu robit pri gunshipe - tak ako to teda je ?

Pilota s doublemold nohami a potlacou na rukach sme tu mali mat uz davno a to uz v beznych setoch.

Co je ale horsie zas dalsi rebelsky stroj uprednostneny pred imperialnym.
Co takto nico nove ?  Taky TIE Defender v UCS meritku by som aj bral aj ked prave tieto lode mimo meritka nezbieram. Mam X-W a TIE Fighter. Ostatne Wingy som nechal tak.

Ale teda aspon ma to nebude lakat. Mozno sa skusim s niekym dohodnut na odkupeni figurky ak bude chcet len samotnu lod.

Som zvedavy ako vylepseny bude model samotny - co to bude len prevzaty povodny model alebo bude naozaj silne prerobeny technicky.
Je to ale dalsi premrhany UCS slot. Je fakt tolko vela inych lodi co by mohli spravit. Dokonca by si to uz aj pytalo playset - Yavin 4 by som aj bral ak by vsetky figurky mali poradnu potlac a doublemold.

Anatyt


STARHAWK

nie je to nova, je to midiscale model, uz to tu bolo - ISD, Falcon a promo Nebulon-B frigata co si len tak z hlavy pametam

Pre mna nuda, opet nieco co si viem postavit z vlastneho materialu -> takze usetrim.

Anatyt

Tak... ono v podstate všetko si vieš postaviť aj sám. To je podstata Lega. ;)

mesje

Citace od: Anatyt kdy 22.02.2023, 09:23:16V máji by mal výjsť nový UCS X-Wing (už 3. v poradí). Číslo bude 75355 a mal by mať 1949 kociek pri cene 239,99 Euro.

Tak to je haluz, že už 3.ucs vyjde k rovnakemu stroju...a mnohé stavby a stroje neboli ani raz... Asi môžme čakať každých 10-15 rokov reedíciu najznámejších strojov dokola...


Citace od: Anatyt kdy 01.03.2023, 08:33:35Žeby nová mierka SW lodí?

https://brickset.com/article/92420/75356-executor-super-star-destroyer-revealed!


Zmysel takychto mierok nechapem...vyzerá to ako bonus set, a stoji ako stredný set s figami a lepšou hratelnostou...  to už mali radšej ísť cestou standardneho setu za 150e alebo reedicia ucs.
Jedine ze by plánovali vytvoriť nové univerzum v tejto mierke, ale zase tam ma nič iné ako Death Star nenapadá, čo by nevyzeralo trápne malé (vid to Isd vedľa Ssd, a to ešte väčšina bežných rakiet bola 1 plate).

Valentin Dobrotivý

Executor sice stojí celkem za prd, ale po zkouknutí prvního dílu třetí řady Mandaloriana se fakt těším na sady k ní navázané. Třeba figy pirátů by mohly být fantastické a jejich stíhačku by zřejmě LEGO vydat mělo.

Polux

Jo, taky bych raději jako další UCS viděl třeba TIE Bombera, nebo když už předělávku, tak TIE Interceptora, což byl úplně první set v UCS řadě a je to na něm dost vidět (málo dílků, málo detailů, celkově dost zjednodušená konstrukce) a potřeboval by tak novou verzi jako sůl, nebo TIE Advanced (kterého nemám a chtěl bych ho), ale TLC se logicky řídí podle popularity daných předloh a prodejů UCS setů, tj. když z dotazníku zjistí, že z 10 lidí by 4 chtěli zase X-Wing, 3 lidi napíšou zase Snowspeeder a 3 lidi každý něco jiného (ideálně obskurního) a současně předchozí X-Wing a Snowspeeder měli skvělé prodeje (na rozdíl od jiných UCS), tak je jasné, která technika dostane přednost a na kterou se (už) třeba nikdy (znovu) nedostane. Ale tak na AT-AT a Landspeedera se taky čekalo 20 let a nakonec to vyšlo, tak se snad někdy dočkám i toho TIE Bombera.

Předělávky jako takové jinak samozřejmě dávají smysl, protože každou pětiletku/desetiletí jednak dorůstá nová generace fanoušků/zákazníků a jednak existuje skupina zákazníků, která zkrátka začala kupovat Lego v nedávné době a ne před x lety nazpátek. Nevidím důvod, proč by také nemohli dostat šanci si koupit oblíbený stroj z oblíbeného univerza v oblíbené stavebnici, aniž by za MISB původní verze utratili balík, nebo se museli spokojit s bazarovkou. Kromě toho, TLC předělávky předchozích UCS setů prozatím dost poctivě vylepšuje oproti původní verzi, což může být motivací i pro stávající majitele, aby nový set zakoupili. Mám UCS Interceptora i druhou verzi X-Wingu (znatelný pokrok oproti původní verzi) a v obou případech bych s koupí předělávky neváhal ani minutu - pokud by ji TLC nabídlo. 

STARHAWK

Citace od: Anatyt kdy 01.03.2023, 10:25:05Tak... ono v podstate všetko si vieš postaviť aj sám. To je podstata Lega. ;)

Nevies.
Min ifigurky si nevies potlacit len tak.
Nove moldy si nespravis.
Suciastky v novej farbe tiez nie.

Daniel

Citace od: STARHAWK kdy 09.03.2023, 19:23:20
Citace od: Anatyt kdy 01.03.2023, 10:25:05Tak... ono v podstate všetko si vieš postaviť aj sám. To je podstata Lega. ;)

Nevies.
Min ifigurky si nevies potlacit len tak.
Nove moldy si nespravis.
Suciastky v novej farbe tiez nie.
Tak když bys to bral tako doslova, tak na toto ti asi taky budou chybět potištěné kostky...

Ale odpověď, "že si vlastně všechno můžeš postavit sám", bylo spíš jen tak ironické konstatování, nad nekonečnými stížnostmi nad novými sety.

STARHAWK

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 01.03.2023, 20:07:26Executor sice stojí celkem za prd, ale po zkouknutí prvního dílu třetí řady Mandaloriana se fakt těším na sady k ní navázané. Třeba figy pirátů by mohly být fantastické a jejich stíhačku by zřejmě LEGO vydat mělo.

Nech sa paci
https://www.promobricks.de/snubfighter-75346-n-1-75363-mandalorian/159075/

Nic moc teda a za 35e len dva figi este ktomu rovnakej rasy. Strasne si to zjednodusili. Ani len iny potisk tvare im nedali.

Ked si clovek v zlave aj kupi 2-3 tak bude mat kopu rovnakych pilotov. Ked uz tak mali dat este jedneho s inou uniformou a helmou a inej rasy.

Helmy v serialy boli ine - uplne ine ako pouzivaju rebeli.

Kokpit je nepresny, X-wingovsky by bol presnejsi.

Kupit sa to oplati az v 30% zlave.

Ako obvykle, nic co by som mohol vychvalit :)



A Mando microfighter - fuuu vypytat 5e za Grogua .... a samozrejme taktika, nurobime figurku dobru hned na prvy krat, aby si museli kupit dalsi set s jej vylepsenim stale funguje - preco ta potlac helmy nebola od zaciatku ?

Pre decka co chcu Grogua je to dobry set - idealny, ale svinstvo od lega je ze ho takto predrazili.


Valentin Dobrotivý

No, já si myslím, že nikdo ani nečekal, že byste to pochválil Ondreji. ;D

Mně se to líbí, já si to koupím - ano, se slevou, zřejmě v Legeniu - tamní slevičky jsou celkem milé.

Tomik

@STARHAWK Já ty vaše stížnosti na postaviččky vážně nechápu...

Když LEGO udělá novou postaviččku a dá jí do drahého setu, tak si stěžujete, že musíte kvůli ní kupovat drahý set.

Když jí potom dá do levného setu, tak si stěžujete, že je stejná jako v tom drahém setu.

Když udělá novou variantu této postaviččky, tak si stěžujete, že není stejná jako ta stará a musíte kvůli ní kupovat další set.

Když dá do nového setu starou variantu postaviččky, tak si stěžujete, proč opakují tu samou variantu a neudělali novou.

Atd. atd. atd.

Je vůbec nějaký způsob, jak se vám v tomto ohledu zavděčit? :o >:D
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Anatyt


Demlo1

Ja som len zvedavý či v týchto nových setoch, a aj v tom Spider Tanku bude mať Mando už tú potlačenú tvár, alebo dajú len tú hlúpu čiernu hlavu.. :-\  Ak to bude aj s tvárou tak za mňa Spider set vyzerá na kúpu zaujímavo, a hlavne aj kôli Bo-Katan ktorá má celá nový print a aj na helme dokonca.

Marty713

Na fotce jde vidět, že má pravděpodobně hlavička růžový krk. Černou už snad nedávají delší dobu, ne?

swmando.jpg

danyboy

Citace od: Demlo1 kdy 15.03.2023, 09:31:55Ja som len zvedavý či v týchto nových setoch, a aj v tom Spider Tanku bude mať Mando už tú potlačenú tvár, alebo dajú len tú hlúpu čiernu hlavu.. :-\  Ak to bude aj s tvárou tak za mňa Spider set vyzerá na kúpu zaujímavo, a hlavne aj kôli Bo-Katan ktorá má celá nový print a aj na helme dokonca.

mando s obličejem

Valentin Dobrotivý

Je škoda, že v tom spider tanku není nijak ztvárněný ten jednooký záporák. V seriálu se opravdu povedl :D

STARHAWK